GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισπανία: Συμφωνία για συνταγματικό «φρένο» χρέους...

Από το tvxs.gr Σε συμφωνία για την προσθήκη άρθρου στο Σύνταγμα που θα βάζει όρια στο δημόσιο έλλειμμα και το δημόσιο χρέος κατέληξαν οι ...

Από το tvxs.gr

Σε συμφωνία για την προσθήκη άρθρου στο Σύνταγμα που θα βάζει όρια στο δημόσιο έλλειμμα και το δημόσιο χρέος κατέληξαν οι κυβερνώντες Ισπανοί Σοσιαλιστές με το αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Κόμμα. Τα όρια για χρέος και έλλειμμα δεν θα προβλέπονται στο ίδιο το άρθρο αλλά θα καθορίζονται με εκάστοτε νόμους, ώστε η Μαδρίτη να έχει περιθώρια ευελιξίας σε καιρούς κρίσης.
Ο πρώτος νόμος που θα παρουσιάστει θα...
προβλέπει περιορισμό του δημόσιου ελλείμματος στο 0,4% του ισπανικού ΑΕΠ και θα πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου χρόνου. Σε αυτόν θα προβλέπονται και επιμέρους όρια για τις ισπανικές περιφέρειες. Βάσει της συμφωνίας των δύο μεγαλύτερων ισπανικών κομμάτων, ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ από το 2020, αλλά τα όρια θα μπορούν να αναθεωρηθούν το 2015 και το 2018.
Η απόφαση για την εισαγωγή φρένου χρέους στο Σύνταγμα ακολουθεί τις σχετικές πιέσεις Βερολίνου και Παρισιού προς ολόκληρη την Ευρωζώνη για παρόμοιες προσθήκες στα Συντάγματα των «17» του ευρώ. Το ισπανικό έλλειμμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αξιωματούχων θα πέσει φέτος σε επίπεδα της τάξης του 6% του ΑΕΠ, έχοντας κλείσει το 2009 στο 11,1%.
Ο απερχόμενος Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Θαπατέρο, που έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα επιδιώξει ανανέωση της θητείας του στην επόμενη κάλπη, ανέφερε πως ήθελε να αφήσει ως παρακαταθήκη του φρένο χρέος πριν αποχωρήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση