GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχεται χειμώνας... ανεργίας!

Από το tvxs.gr Τα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας , διατήρησης των θέσεων απασχόλησης και δημιουργίας θέσεων κοινωνικής εργασίας, συζη...

Από το tvxs.gr

Τα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας, διατήρησης των θέσεων απασχόλησης και δημιουργίας θέσεων κοινωνικής εργασίας, συζητήθηκαν σήμερα σε ευρεία υπουργική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Εν τω μεταξύ, χθες ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης προειδοποίησε ότι έρχεται «ο δυσκολότερος χειμώνας σε σχέση με το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα».
Στη σύσκεψη ο υπουργός Εργασίας
θα παρουσιάσει τα προγράμματα που θα εφαρμοστούν από τον ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος του υπουργείου είναι η...
αξιοποίηση όλων των εθνικών αλλά και κοινοτικών πόρων (ΕΣΠΑ) σε όλα τα υπουργεία, για την ενίσχυση των προγραμμάτων απασχόλησης, διατήρησης θέσεων εργασίας αλλά και των προγραμμάτων κατάρτισης. Σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία, η ανεργία έχει ήδη αγγίξει το 16%, ενώ όλα δείχνουν ότι το φθινόπωρο το πρόβλημα θα επιδεινωθεί περαιτέρω.
«Ο επόμενος χειμώνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολος σε ο, τι αφορά το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, την ανεργία», τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης μιλώντας εκδήλωση για την έκθεσης του ΟΟΣΑ γύρω από την κατάσταση και τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας. «Οι προσπάθειες μας, επικεντρώνονται στην δημιουργία ενός πλαισίου προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης, περισσότερο προσβάσιμου για τον άνεργο» υποστήριξε.
«Τόσο ο συνάδελφος υπουργός, κ. Μ.Χρυσοχοΐδης, όσο και ο Αντιπρόεδρος, κ. Ε.Βενιζέλος αναφέρθηκαν στο ΕΣΠΑ που είναι βασικό εργαλείο έτσι ώστε να ενισχύσουμε τα προγράμματα στήριξης της εργασίας και να δημιουργήσουμε ένα καινούριο και πολύ πιο προσβάσιμο στα προγράμματα κατάρτισης πλαίσιο για τον άνεργο, θέμα που θα συζητήσουμε αύριο στην Κυβερνητική Επιτροπή» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.
Επίσης, ο κ. Κουτρουμάνης, υπεραμύνθηκε των αλλαγών στο ασφαλιστικό, τις οποίες χαρακτήρισε μια από «τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν μετά από 20 χρόνια» και διαβεβαίωσε ότι το χρονοδιάγραμμα σε ό,τι αφορά τα επικουρικά ταμεία και την επικαιροποίηση της λίστας των Βαρέων θα τηρηθεί απόλυτα. «Όποτε άνοιξε η συζήτηση για το μεγάλο αυτό θέμα έκλεισε με ένα τρόπο θα έλεγε κανείς όχι αποτελεσματικό. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας και έχουμε βάλει στέρεες βάσεις έτσι ώστε να έχουμε ένα σύστημα βιώσιμο και δίκαιο όχι μόνο για τις σημερινές γενιές άλλα και για τις επόμενες» σημείωσε. «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας» κατέληξε.
Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ ο κ. Κουτρουμάνης υπογράμμισε ότι «με τα λεγόμενα του ο κ. Gurria επιβεβαιώνει αυτό που εμείς τουλάχιστον γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, παράλληλα όμως έχουμε μία καινούρια προοπτική που δημιουργεί ελπίδα για τα αποτελέσματα της επόμενης ημέρας. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε πολύ σύντομα σε διαρθρωτικές αλλαγές που δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Βρισκόμαστε σταθερά σε αυτή την κατεύθυνση».

11 σχόλια

  1. Να γιατι λοιπον ολο αυτο το παγκοσμιο κυνηγι του καπνισματος !!

    Ουτε τα προσχηματα δεν κρατησαν εδω στη χωρα μας !!!
    Χρονια ειχε καημο ο.."προθυπουργος"
    μας ο "κυριος" Παπανδρεου να νομιμοποιησει τα ναρκωτικα με οτι συνεπαγεται αυτο !!!!
    -(γνωστο ειναι οτι η πρεζα ειναι η πλεον μεγαλη μπιζνα) ....τσουπ !!

    Μετα το νομο που απαγορευει το καπνισμο, εφερε το πολυποθητο νομο για τη νεα φουρνια πρεαζακηδων!!! Το ονειρο τους λοιπον ειναι να αποχαυνωθει η νεολαια, να πεσουν ολοι οι νεοι στη πρεζα, να κοιμουνται δηλαδη η νεοι, που ειναι οι μονοι που αντιστεκονται, οι μονοι που διαμαρτυρονται.....

    Παρτε τωρα πρεζα σου λεει ο γιωργακης να δουμε αν θα εχετε κουραγιο να βγαινετε στους δρομους πλεον....

    Ρε Τζεφρυ....ουτε τα προσχηματα δεν κρατησες βρε κεφαλάαααα..ΜΑΣΤΟΥΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στους νέους άνεργους θα περιλαμβάνεται και ο βλαξ Κουτρουμάνης.

    ΜΑΚΑΡΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΟ 50% ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ.
    ΑΛΛΙΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ, ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΜΕΣ'ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ!!!
    ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝΕ!!!

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΛΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΠΛΕΟΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2 Αυγούστου 2011
    Ο πλέον αδιάβλητος διαγωνισμός πρόσληψης 150 ατόμων απ΄την Αννούλα έγινε σήμερα... οι ενδιαφερόμενοι διαγωνίστηκαν απ' τα σπίτια τους!!!

    ΙΝΣΤΙΝΤΟΥΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

    80Κ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

    ΠΑΣΟΚ ΕΓΓΥΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Ινστιτούτο Νεολαίας (έχει ενταχθεί στη λίστα των υπό κατάργηση/συγχώνευση οργανισμών της Αντιπροεδρίας της κυβέρνησης... αλλά αυτό είναι το λιγότερο), που είναι εποπτευόμενος φορέας από την Α. Διαμαντοπούλου και διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αναβάθμιση και τη στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας αποφάσισε να προσλάβει 150 στελέχη και υπαλλήλους. Οι αιτήσεις έγιναν ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του Ινστιτούτου Νεολαίας (www.ify.gr ), και επελέγησαν όσοι πληρούσαν τα τυπικά προσόντα (ηλικία, πτυχίο κ.λπ). Σήμερα λοιπόν έγινε ο διαγωνισμός δεξιοτήτων. Ως εδώ όλα καλά αν και δεν υπήρχαν αντικειμενικά κριτήρια (όπως μόρια από βαθμό πτυχίου κ.λπ)... μέχρι να μάθουμε πως έγινε ο διαγωνισμός:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΙΝΣΤΙΝΤΟΥΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

    80Κ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

    ΠΑΣΟΚ ΕΓΓΥΗΣΗ

    150 ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΙΝΣΤΙΝΤΟΥΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

    80Κ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

    ΠΑΣΟΚ ΕΓΓΥΗΣΗ

    150 ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Είμαστε μια πολύ ωραία παρέα, είμαστε." Συγχαρητήρια στους 9.46 και 10.18 για τα σχόλιά τους σχετικά με την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών.
    Το νέο επιχειρείν μέσω ΕΣΠΑ θα προβλέπει μαγαζάκια γειτονιάς με απευθείας σύνδεση με ΖΩΝΙΑΝΑ.
    Όλα ωραία όλα ΑΝΘΗΡΑ. Και αντί για "πουράκια" Παπαδοπούλου, στα εφηβικά και παιδικά πάρτυ,οι γονείς που ψηφίζουν ΝΑΙ στην αναρτημένη δημοσκόπηση για την αποποινικοποίηση θα βοηθούν τα νεαρά τους βλαστάρια σερβίροντας ποτά με "βλασταράκια "ΖΩΝΙΑΝΩΝ".
    Μαστούρη , Κοιμισμένο και Αποβλακωμένο λαό τον αδρανοποιούμε και τον εξουδετερώνουμε γρηγορώτερα και ολοκληρωτικά.Μαζί και οι προωθημένοι γονείς έχουν να ασχολούνται με τα φουντάκια και όχι με την ποινικοπόίηση των BLOGS.Όσο για τους φαρδιούς καναπέδες, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί επιδέξιοι πισινοί που κάθονται σ αυτούς με αποτέλεσμα η αναμενόμενη
    επανάσταση μπορεί να περιμένει ακόμα μέχρι την ολοκληρωτική μας εξαθλίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο Γιώργο Παπανδρέου !

    Μόνο ένας ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ Αμερικανός Πολίτης - πρώην χασικλής - σαν και εσένα θα έκανε κάτι τέτοιο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να προλάβω εκείνον που θέλει να προλάβει τα καλέσματα στον Καραμανλή,θέλω να πω τη γνώμη μου για την ανάγκη επιστροφής στο προσκήνιο του αληθινού ηγέτη της παράταξης.
    Ο Καραμανλής πρέπει να μιλήσει.
    Για όλα.
    Το οφείλει στους πολίτες που τον πίστεψαν,αλλά και σε όλους τους πολίτες της χώρας.
    Η ιστορία ήδη αρχίζει και τον δικαιώνει.
    Οι αποκαλύψεις για το τι συνέβη στη χώρα ξετυλίγονται σαν το κουβάρι.
    Δεν έχει πλέον νόημα η σιωπή.
    Πρέπει,οφείλει,να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
    Να συμμαζέψει τα πράγματα στην παράταξη που έχει κοπεί στα τρία και πελαγοδρομεί περιμένοντας να πέσει το Πασόκ λες και είναι κανα ώριμο φρούτο.
    Είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει προοπτική νίκης.
    Οι καιροί ου μενετοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απελευθερώνεται το επάγγελμα του χασισέμπορα.

    Τώρα χασίσι και στα περίπτερα.

    Φρέσκο Αλβανικό χασίσι και ουχί μόνον!

    Τώρα πιά οι μαύροι δεν θα πουλάνε μαύρη

    Το επάγγελμα θα ανοίξει και θάρθει η νέα άνοιξη

    για τη χρήση "ελαφρών" ναρκωτικών.

    Πάρε Έλληνα χασίσι για να ξεχνάς την κρίση.

    Χασίσι και γαμήσι επιστροφή στη φύση.

    Το χασίσι είναι ιδεολογία και οικολογία

    Είναι η πράσινη ανάπτυξη του Τζέφρυ.

    Καλύτερα χασικλωμένος παρά σουρωμένος.

    Απαγορεύεται το κάπνισμα καπνού.

    Επιτρέπεται του χασισιού.

    ΚΑΠΝΙΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α,αυτό σημαίνει πράσινη ανάπτυξη τελικά;
    Είπαμε ρε παιδιά να απελευθερώσετε τα επαγγέλματα αλλά εσείς το παρακάνατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση