GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Περίεργες κινήσεις» ποσών αποκαλύπτει η απόρρητη έκθεση της ΤτΕ...

Από το http://www.tovima.gr/ Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ   Τι βρήκαν οι ελεγκτές για τις κινήσεις μέσω των λογαρια...

Από το http://www.tovima.gr/

Τι βρήκαν οι ελεγκτές για τις κινήσεις μέσω των λογαριασμών Λαυρεντιάδη- Επιταγή 25.000.000 ευρώ για την οποία δεν καταγράφεται αιτιολογία ή προέλευση
Από τον Δεκέμβριο του 2010 η ελληνική Βουλή, η ελληνική Δικαιοσύνη και άλλοι θεσμικοί παράγοντες ενημερώνονταν από επίσημη έκθεση των ελεγκτών της Τράπεζας της Ελλάδος για «περίεργες κινήσεις» υπέρογκων ποσών μέσω των λογαριασμών Λαυρεντιάδη στη χώρα μας. «Το Βήμα» αποκαλύπτει σήμερα την απόρρητη έκθεση των ελεγκτών της Τράπεζας της Ελλάδος (20.12.2010), που εντοπίζει τη διακίνηση των ποσών. Μεταξύ αυτών είναι και η έκδοση επιταγής ποσού 25.000.000 ευρώ, για την οποία δεν καταγράφεται καμία αιτιολογία ή προέλευση!
Σύμφωνα με την επιστολή της Βουλής, η οποία προκάλεσε και την έρευνα των λογαριασμών του Λ. Λαυρεντιάδη αλλά και των άλλων 18 προσώπων στους λογαριασμούς των οποίων εμβάστηκαν ποσά από τα μαύρα ταμεία της Siemens, μέσω Μαυρίδη, υπάρχει οπωσδήποτε η πιθανότητα να...
 μην εμπλέκονται απλώς ως λαθροδιακινητές χρηματικών ποσών σε τράπεζες του εξωτερικού αλλά και επί της ουσίας.
Στην πολυσέλιδη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος εντοπίζονται τα εξής:
- Ο Λ. Λαυρεντιάδης τηρούσε λογαριασμούς με συνδικαιούχο συγγενικό του πρόσωπο στις τράπεζες Αlpha, Μillennium, Ρroton, Πειραιώς και Κύπρου. Καταχωρήθηκαν συνολικές πιστώσεις 405.061.335 ευρώ και συνολικές χρεώσεις 395.960.639 ευρώ για συναλλαγές που αφορούν την περίοδο 26.3.2003- 15.12.2008 και υπερβαίνουν τις 15.000 ευρώ η καθεμία.
- Από αυτές τις συναλλαγές συνολικό ποσό 208.832.981 ευρώ αφορά μεταφορές ποσών από λογαριασμό σε λογαριασμό είτε στην ίδια τράπεζα είτε μεταξύ λογαριασμών που τηρούσε σε διαφορετικές τράπεζες, ποσών που προέρχονται από ρευστοποίηση επενδύσεων ή από χρηματιστηριακές συναλλαγές. Η ίδια η τράπεζα επισημαίνει ότι από τότε ήταν αδιερεύνητες οι συναλλαγές 15.036.354 ευρώ.
- Κατά την ανάλυση των μεγάλων ποσών, τα οποία μεταφέρονται σε συγκεκριμένη ιδιωτική τράπεζα, προκύπτει ότι διακινήθηκαν ποσά συνολικού ύψους 395.960.639 ευρώ. Από αυτά τα 92.812.040 ευρώ αφορούν μεταφορές ποσών από λογαριασμό σε λογαριασμό στην ίδια τράπεζα. Παρέμεναν από τότε αδιερεύνητες συναλλαγές 38.028.518 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό των 265.120.081 ευρώ επίσης μεταφέρεται σε λογαριασμό της εταιρείας Πειραιώς Σίγμα Δεβλέτογλου. Επίσης ποσό 11.450.000 ευρώ μεταφέρθηκε από λογαριασμό του στη Μillennium στην εταιρεία Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ.
- Ποσό 130.736.378 ευρώ μεταφέρθηκε από λογαριασμούς σε Μillennium και Ρroton στην εταιρεία Εlpharma. Η μεταφορά των ποσών έγινε σε διάστημα ενός μηνός, και συγκεκριμένα από τις 18.1.2007 ως τις 7.2.2007. - Συνολικό ποσό 28.600.000 ευρώ μεταφέρθηκε από λογαριασμούς του επιχειρηματία στην Πειραιώς και στην Ρroton με επιταγές στον Πέτρο Κυριακίδη. Στις 23.7.2007 υπάρχει επιταγή με ποσό 25.000.000 ευρώ της τράπεζας Ρroton, που μεταβιβάζεται στον Π. Κυριακίδη. Εκείνη την περίοδο ο Λ. Λαυρεντιάδης δεν είχε προχωρήσει σε εξαγορά της τράπεζας Ρroton, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν φαίνεται να ελέγχθηκε για την προέλευση του ποσού.
- Επισημαίνεται ακόμη ότι ποσό 2.300.000 ευρώ μεταφέρθηκε από λογαριασμό της Πειραιώς με επιταγές προς το φιλανθρωπικό σωματείο «Η Αγάπη». Μία από τις επιταγές που εκδόθηκαν στις 19.5.2008 αφορά ποσό 1.000.000 ευρώ, που επίσης καταλήγει στο σωματείο «Η Αγάπη».
- Συνολικό ποσό 65.000.000 ευρώ μεταφέρθηκε από λογαριασμό του στην Τράπεζα Κύπρου με δύο εμβάσματα σε κυπριακή εταιρεία.
- Αλλα 10.717.703 ευρώ μεταφέρονται από λογαριασμούς του στην Πειραιώς και στην Ρroton σε διαφημιστικές εταιρείες, στο προξενείο μας στο Ισραήλ, αλλά και σε εταιρείες στο Μονακό.

4 σχόλια

  1. ΕΔΩ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ,ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΕ ΦΥΛΛΟ.ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ.ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ.ΓΙΑΥΤΟ ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΥΔΩΣΙΑ.ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EINAI ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΙΑ ,ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΕ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΝΙΧΡΕΣ ΜΙΣΘΟΙ.ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΑΛΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ.ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑΘΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ..ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΚΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ.ΙΔΟΥ ΤΑ ΧΑΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την σχέση των πραγμάτων την μου την απλοποίησε ΩΩΩ!!! ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ Βενιζέλος μετά από έξη χρόνια ..
    Μεγάλο ιστορικό γεγονός .. http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/02/blog-post_10.html

    Όπως και το άρρηκτο τις κάλυψης των επίορκων πολιτικών ως και ηθικών αυτουργών κατάχρησης δημόσιας και δημοτικής περιουσίας με από κοινού στήριξη για το ευνομούμενο και εν ειρήνη κοινού συμφέροντος των διαπλεκόμενων στη διαφθορά.
    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/26863

    ακόμα κι όταν η παραδοχή εμπλεκόμενων γίνεται δημόσια http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/05/11-11-2006.html

    ακάθεκτοι, υπό το μανδύα πολιτικής και ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ κάλυψης, συνεχίζουν τον συνεχίζουν σκηνοθεσία εμπαιγμού της Εκκλησίας του Δήμου Σκύρου
    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα τέλος πάντων τι γίνεται σ' αυτήν εδώ τη χώρα;;;;;; Γιατί υπάρχουν τόσα πολλά καθάρματα;;;;;; Δεν μπορεί, κάποιο πρόβλημα θα υπάρχει! Δομικό και βαθύτατο. Δεν μπορεί να είναι τόσοι πολλοί παλιάνθρωποι! Από που βγήκαν όλοι αυτοί που μολύνουν όλη τη κοινωνία;;;;; Πως μεγάλωσαν;;; Εγκληματίες τους αναθρέψαν;;; Μάνα και πατέρα δεν είχαν;;;; Δεν τους έμαθαν τίποτα;;;;;
    Και αυτοί οι ίδιοι πως αντικρίζουν τα παιδιά τους;;;;; Πως τους φαίνεται το να ξέρουν τα παιδιά τους ότι οι γονείς τους είναι καθάρματα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Βρε σεις, η βρώμα δεν έχει τέλος σ' αυτή τη χώρα;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση