GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θέλει εγγυήσεις και η Αυστρία...

Αντίθετη με τη συμφωνία Ελλάδας - Φινλανδίας για παροχή εγγυήσεων τάσσεται η Αυστρία, ενώ θα ζητήσει το ίδιο αν οι χώρες της Ευρωζώνης ε...

Αντίθετη με τη συμφωνία Ελλάδας - Φινλανδίας για παροχή εγγυήσεων τάσσεται η Αυστρία, ενώ θα ζητήσει το ίδιο αν οι χώρες της Ευρωζώνης εγκρίνουν τη συμφωνία, όπως ανέφερε o εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών Harald Waiglein.
«Το μοντέλο των εγγυήσεων θα πρέπει να είναι ανοιχτό σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης», δήλωσε σε τηλεφωνική του συνέντευξη με τη φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat. Ο κ. Waiglein τόνισε πως η συμφωνία της Ελλάδας με τη Φινλανδία δεν έχει κανένα νόημα εφόσον οι άλλες χώρες θα πρέπει να...
 πληρώσουν για τις εγγυήσεις και πως δεν είναι μόνο η Αυστρία με αυτή τη στάση.
«Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν μπορεί να καταβάλει την εγγύηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βοηθήσει. Στην πραγματικότητα, αυτοί που θα πληρώσουν είναι τα υπόλοιπα κράτη-μέλη», επεσήμανε σύμφωνα με την εφημερίδα.

5 σχόλια

  1. Ωραία...
    Να δίνουμε απο ένα Υπουργό του Πασοκ
    μεζί με τους Υφυπουργούς του
    και τα 100 χρυσοβολεμένα ρεμάλια
    Πασόκων - συνβούλων τους.
    Για ΟΜΗΡΟΥΣ ή ΣΚΛΑΒΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αυστριακοί αισθάνονται μαλάκες μετά τη τη συμφωνία Ελλάδας - Φινλανδίας... δίκιο έχουν ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Περίεργο όμως που αντιδρούν τώρα και δεν αντέδρασαν τον Ιούλιο όταν έγινε η συμφωνία, μιας και ο Βενιζέλος λέει ότι η συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής... εκτός εαν μας λέει ψέμματα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια. Λίγο Βαλντχάιμ,λίγο Χίτλερ,λίγο απ' όλα και τη βγάλαμε καθαρή σε όλες τις εποχές (Χωρικοί,Αψβούργοι,Αυστροούγγροι,...γλύφαμε κ.λους για να δίνουμε προνόμια εμπορικά και αυστριακή υπηκοότητα, κυρίως στους χριστιανούς εμπόρους,στην πλειονότητά τους έλληνες,στήθηκε γωνιακό το μαγαζί,συλλάβαμε τον Ρήγα Φεραίο, διαθέσαμε και ένα υποχθόνιο Μέττερνιχ στη σκηνή,παράγαμε όμως τέχνη).Όπως καιοι Φινλανδοί ασπρόκωλοι,ας ανοίξουν κι ας ξεφυλλίσουν καμια σελίδα ιστορία να ξεστραβωθούν καινα ισιώσουν τη ζαβή και κοντόκωλη μνήμη τους. Από τις πολλές βρωμιές τους στον ιστορικό χάρτη των Βαλκανίων και από τις υπόγειες διαδρομές τους για να παίξουν τις μωρές παρθένες μετά το ΒΠΠ,ότι αυτοί -οι αυστριακοί- τυχαία... είδαν φως και μπήκαν. Και σήμερα το παίζουν τι και πως. Αϊ ... Βανδαλούπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τον 8:04:00 γιατί πέρα από το δικό μας ξεσκαρτάρισμα,θα χαρούν οι αυστρια (κούληδες) οι καημένοι που έχουν εξασκηθεί αιώνες τώρα στη χρησιμοποίηση ΟΜΗΡΩΝ και ΣΚΛΑΒΩΝ.
    Διαφωνώ με τον 8:19:00. Η ιστορική τους διαδρομή άλλα έχει να παρουσιάσει:
    Με την Οθωμανική αυτοκρατορία , «εξαιρετικές σχέσεις»,όσο οι «συνθήκες» που μόνοι τους Μεττερνίχεια διατύπωναν, επέτρεπαν στην άλλη πλευρά κάποιες κινήσεις.
    Έπαιξαν στη «γειτονιά» τους ως Αψβούργοι, Αυστροούγγροι, αλώνιζαν και διέλυαν τη βαλκανική κατά πως τους βόλευε. Παρείχαν,ωστόσο, διευκολύνσεις στους χριστιανούς εμπόρους-επιχειρηματίες της εποχής, που στην πλειονότητά τους ήταν έλληνες, προνόμια και υπηκοότητα. Αλλά κι από την άλλη, παρέδωσαν σιδηροδέσμιο τον Ρήγα στους Τούρκους . «Πάσαραν» αυτοκρατορική νύφη στο Ναπολέοντα, αλλά μόνο για να προετοιμάσουν την επόμενη κίνησή τους.Ξέχασαν το ρόλο τους και τη συμμετοχή τους στο πρώτο ευρωπαϊκό ολοκαύτωμα, στον ΑΠΠ και αργότερα...πάλι ξέχασαν...ότι μας προέκυψε και Χίτλερ και Βαλντχάιμ, αλλά την ώρα της κρίσης δήλωναν άγνοια και πως απλά ...είδαν φως και μπήκαν. Έχουν, βέβαια έντονη ιστορική παρουσία, (18ο-19ο αιώνα), και συμμετοχή στη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης των εθνικών κρατών της περιοχής ελέω και της διαβόητης ιερής συμμαχίας, πρωτοβουλία του Μέττερνιχ. Αλλά και οι Φινλανδοί, τόσο στη δημιουργία του δικού τους εθνικού κράτους, όσο και στο ΒΠΠ,... ψάρευαν σολωμό, την ώρα που άλλοι λαοί μάτωναν και έδιναν «γη και ύδωρ». Καλά θα κάνουν, λοιπόν, να ξεδιπλώσουν μερικές σελίδες από την ιστορία τους για να αντιληφθούν, ότι δεν τους πέφτει λόγος, σήμερα, προτιμότερο να ασχοληθούν με τις τέχνες και τα ...σοκολατάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάθανε ότι .....μαστε,πλακώσανε κι
    ...οι Αυστριακοί και όλοι!
    Να κάνει standing ovation στον Βενιζέλο το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο για τη φανταστική και σωτήρια συμφωνία με τη Φινλανδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση