GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικαστική έρευνα σε βάρος της Λαγκάρντ...

Την έναρξη επίσημης έρευνας σε βάρος της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ διέταξε γαλλικό δικαστήριο, σχετικά με το ρόλο ...

Την έναρξη επίσημης έρευνας σε βάρος της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ διέταξε γαλλικό δικαστήριο, σχετικά με το ρόλο της στην καταβολή αποζημίωσης σε επιχειρηματία και προσωπικό φίλο του προέδρου Νικολά Σαρκοζί όταν η ίδια ήταν υπουργός Οικονομικών.
Το Δικαστήριο της Δημοκρατίας, ειδικό δικαστήριο που...
έχει τη δικαιοδοσία να κρίνει υπουργούς, ανακοίνωσε την απόφασή του έπειτα από πολύωρες διαβουλεύσεις κατά τις οποίες εξέτασε το πόρισμα προκαταρκτικής έρευνας δικαστικής επιτροπής.
Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος της Λαγκάρντ δήλωσε ότι η έρευνα δεν θα επηρεάσει την άσκηση των καθηκόντων της στο ΔΝΤ. «Αυτή διαδικασία δεν είναι σε καμία περίπτωση ασύμβατη με τα τρέχοντα καθήκοντα της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ», ανέφερε ο Ιβ Ρεπικέ σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου.
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τη Λαγκάρντ ότι καταχράστηκε την εξουσία της εγκρίνοντας την καταβολή αποζημίωσης ύψους 285 εκατ. ευρώ στον Μπερνάρ Ταπί το 2008.
Ο επιχειρηματίας κατηγορούσε την τράπεζα Credit Lyonnais ότι τον εξαπάτησε στη διαδικασία της πώλησης του μεριδίου των μετοχών της εταιρίας αθλητικών ειδών Adidas που κατείχε.
Ο Ταπί -πρώην κεντροαριστερός υπουργός ο οποίος άλλαξε πλευρά και τάχθηκε υπέρ του Σαρκοζί στην προεκλογική εκστρατεία του 2007- είχε χάσει την υπόθεση το 2006 στο ανώτατο δικαστήριο και βρισκόταν στην διαδικασία της έφεσης όταν ο σημερινός πρόεδρος ανέλαβε την εξουσία.
Η Λαγκάρντ, η οποία διαψεύδει ότι ενέχεται σε οποιαδήποτε αδικοπραγία, αψήφησε τις ενστάσεις από υφισταμένους της στο υπουργείο και πίεσε η υπόθεση να αναπεμφθεί σε επιτροπή επιδιαιτησίας, με το επιχείρημα ότι αυτό χρειαζόταν για να επιλυθεί σε εύλογο χρόνο.
Δεν υπάρχει καμιά υπόνοια ότι η Λαγκάρντ είχε κάποιο προσωπικό όφελος από την τελική ρύθμιση.
Το πολυδαίδαλο σύστημα δικαιοσύνης της Γαλλίας σημαίνει ότι η έρευνα ενδέχεται να διαρκέσει χρόνια, συνεχίζοντας να ρίχνει τη σκιά της στη Λαγκάρντ ενώ εκείνη προσπαθεί να καθοδηγήσει το ΔΝΤ και να κατευνάσει τους επικριτές της ανάδειξής της στη θέση, ειδικά αναδυόμενες οικονομίες που καλούσαν να τερματιστεί η επί έξι δεκαετίες καθοδήγηση του Ταμείου από κάποιον Ευρωπαίο.
Η έρευνα μπορεί να χρειαστεί μήνες για να αρχίσει αφού απαιτείται πρώτα η αντικατάσταση του Ζαν-Λουί Ναντάλ, του δημόσιου κατηγόρου που είχε προτείνει την διεξαγωγή έρευνας μετά από αίτημα Σοσιαλιστών βουλευτών αλλά συνταξιοδοτήθηκε τον Ιούνιο.
Η απόφαση για τη Λαγκάρντ αναμενόταν να ληφθεί στις αρχές Ιουνίου, αλλά οι δικαστές χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να σταθμίσουν τα στοιχεία.
Εάν αρχίσει η έρευνα οι δικαστές θα χρειαστεί να περιμένουν την πλήρη έκθεση για την υπόθεση από όποιον αντικαταστήσει το Ναντάλ.

5 σχόλια

  1. Ρε παιδιά, όλοι οι πολιτικού είναι κουμάσια, σαν τους δικούς μας. Απλώς οι δικοί μας είναι προφέσορες και εκείνοι αριστούχοι μαθητές. Μαζί τα τρώνε!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΚΕΝΤΡΟ»ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΚΥΡΙΟΙ...

    ΔΕΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ…

    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ «ΠΑΣΣΑΡΟΥΝ», ΟΤΙ «ΔΗΘΕΝ» Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ, ΜΑΣΟΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΚΕΪ» (ΝΑ… ΓΕΛΑΜΕ Ή ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ?)
    ΜΑ, ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ?

    ΥΜΝΗΤΕΣ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΟΡΕΙΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΕΝΤΥΠΑ, ΤΥΠΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ» ΚΛΠ...

    ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ (ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ, ΧΙΤΩΝ, ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΚΛΠ. ΠΡΟΔΩΤΩΝ)...

    ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ, ΠΟΥ «ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ» ΚΑΙ «ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ» ΣΕ «ΝΕΕΣ ΤΑΞΕΙΣ», ΜΑΣΟΝΙΕΣ, ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΚΛΠ. ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΟΥ «ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣ» ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ «ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ» «ΚΑΛΟ» KAI «ΕΝΑΡΕΤΟ» (ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΜΑΣ !!!!

    ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ… (ΔΗΛ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ- ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ , ΟΠΩΣ - «…Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ «ΚΑΚΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΑΝΕ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…»....!!!!)

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΠΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΔ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ), ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΛΙΟΙ, ΟΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ «ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ» ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ», ΟΥΤΕ ΤΗΝ «ΥΠΟΚΙΝΕΙ» ΚΑΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΣ (ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ...), ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΝΤΕΛΜΠΕΡΓΚ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!!!!

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΥ ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ!!

    Υ.Γ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΝΔ) ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ…

    ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΑΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ (ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ) ΣΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ !!

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ______________________________________


    1981. ΠΑΣΟΚ: ΣΤΙΣ 18 ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ !
    2011. ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ
    ΠΑssΟΚ-ΔΝΤ.

    χέρι- πόδι, με την Κόρη και το Βόδι

    Και με ένα αναμένο ΜΠΑΦΟ Νάααααααααα..!

    ______________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 8.11

    Ναι,μάλλον,όπως έκανε και ο προκάτοχός της που ξαφνικά ύστερα από καμιά 50αριά χρόνια μπερμπαντιάς ανακάλυψαν ότι του αρέσουν τα κορίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση