GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κι άλλη συναίνεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Βουλή...

Με συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας και των ανεξάρτητων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για...

Με συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας και των ανεξάρτητων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη σύσταση της ενιαίας ανεξάρτητης αρχής δημοσίων συμβάσεων και την αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα.
Η νέα συναίνεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε αντιδράσεις. «Κύριοι συνάδελφοι της ΝΔ, μάλλον το έχουμε παρακάνει στη συναίνεση. Στην παιδεία ψηφίζετε από κοινού. Στο μεσοπρόθεσμο τα μισά τα ψηφίζετε από κοινού. Σήμερα ψηφίζετε από κοινού, όπως και την Πέμπτη στα αυθαίρετα. Κάντε και λίγο αντιπολίτευση!» ανέφερε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αδωνις Γεωργιάδης.
«Εχουμε αποδείξει ότι...
 μπορούμε να ακούμε και να συνθέτουμε. Έχουμε κάνει αποδεκτές 37 τροποποιήσεις βουλευτών. Και αυτό δεν ντρεπόμαστε να το παραδεχθούμε», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης.
«Δεν συγκυβερνούμε, ούτε επιθυμούμε να συγκυβερνήσουμε μαζί σας, αλλά επιθυμούμε να σας σπρώξουμε σε σωστότερη κατεύθυνση» ανέφερε σε παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος.
«Δεν έχει κανένα νόημα η συγκυβέρνηση αυτή τη στιγμή, ούτε οι εκλογές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κουβεντιάσουμε, ή να κοιτάμε το συμφέρον του τόπου. Ήταν ιδιαίτερα εξεζητημένο ότι η ΝΔ αξίωσε τον Ιούλιο να μην αποδεχθεί η κυβέρνηση την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) - αλλ΄ αντιθέτως, οφείλω να επικροτήσω την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παιδεία» επισήμανε ο κ. Χρήστος Πρωτόπαπας.
Επί του νομοσχεδίου, από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης αναγνώρισε πως η προσέγγιση των δύο κυρίων ζητημάτων που πραγματεύεται το νομοσχέδιο, «δεν είναι κατ΄ αρχήν λανθασμένη» και ως εκ τούτου, δήλωσε πως το κόμμα του υπερψηφίζει το νομοσχέδιο.
Βασική αιτία καταψήφισης του νομοσχεδίου εκ μέρους του ΛΑΟΣ υπήρξε η σύσταση άλλης μίας ανεξάρτητης Αρχής. «Όποιος επιθυμεί τη σύσταση, στην πραγματικότητα δεν θέλει να κυβερνήσει - παραιτείται από τις υποχρεώσεις του» σημείωσε ο κ. Πλεύρης, προβλέποντας διόγκωση της γραφειοκρατίας.
Σύμφωνα με τον εισηγητή του ΚΚΕ Νίκο Παπακωνσταντίνου, «οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και η λογική τους, είναι κοντά στις προσδοκίες των μεγιστάνων του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής συντεχνίας των βαθύπλουτων, των μεγαλομετόχων των επιχειρηματικών ομίλων».
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου υπενθύμισε την πρόταση του κόμματός της για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου των παρελθόντων δημοσίων συμβάσεων. «Η σύσταση της Αρχής φαίνεται ενδιαφέρουσα πρόταση και καλοπροαίρετη κίνηση, αλλά δεν μας πείθετε, όταν γίνεται στην βάση της επόπτευσης του ελεύθερου ανταγωνισμού και όχι της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος», σημείωσε.
«Θετική και αυτονόητη είναι η θέση μας υπέρ του νομοσχεδίου» δήλωσε ο κ. Νίκος Τσούκαλης από τη Δημοκρατική Αριστερά.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

9 σχόλια

  1. Η Πρασινογάλαζη Μνημονιακή Κυβέρνηση
    που έχει ήδη κάνει πρεμιέρα στα 22
    από τα 49 άρθρα του Μεσοπρόθεσμου
    και στο νόμο Διαμαντοπούλου δεν θα έχει απλά εχθρό το λαό,αλλά θα πάει
    να τον καθηλώσει για 20 χρόνια.
    Αλλά θα φάει τα μούτρα της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τις ελάχιστες φορές που συμφωνώ
    απόλυτα με τον Άδωνι Γεωργιάδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "..Κάντε και λίγο αντιπολίτευση!» ανέφερε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αδωνις Γεωργιάδης..."

    Γιατί αυτός έμεινε από περιεχόμενο σκανδάλων? στο χλαπάκιασμα συμψηφισμών, ή μήπως δεν έχει κάτι να ασχοληθεί για το ΔΙΚΑΙΟ των ψηφοφόρων του στη ΣΚΥΡΟ! για την Κατάργηση του ΠΟΛΙΤΙΚΟΜΙΚΤΙΚΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ "ΕΘΙΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΞΕΣΚΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

    ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΙΑ ΣΗΜΑ.

    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΖΑΛΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΚΑΙ" ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.

    ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΤΕ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

    ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ.

    ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟ ΟΝΟΜΑ

    Πανελλήνιο Σοσια-ΛΗΣΤΡΙΚΟ Κίνημα Νεας Δημοκρατιας!!!! Τέλειο!! έχει μαλάκες ακομα αυτός ο τόπος που θα σας ψηφίσουν.

    Τωρα που η πίτα έφυγε και μείνανε τα ψιχουλα καιρός να τα μοιραστείτε και αυτά.

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ, ΚΟΠΡΙΕΣ ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. “Ετοιμαστείτε για νέα μέτρα 5,5 δισ. ευρώ!”

    Με … "χαμόγελο που σκοτώνει" και χωρίς πολλές περιστροφές η Τρόικα βάζει σήμερα στο τραπέζι, στις επαφές της με την κυβέρνηση, το τι δέον γενέσθαι με τα μέτρα που δεν προχωρούν αλλά και τα νέα που θα πρέπει να ληφθούν.

    Αν και η επίσημη δικαιολογία για την αναβολή για σήμερα του "ραντεβού" της Τρίτης του Ευάγγελου Βενιζέλου με την Τρόικα ήταν το ασφυκτικά πιεσμένο πρόγραμμα του υπουργού, στο οικονομικό επιτελείο δεν μπορούν να κρύψουν ότι και οι επικεφαλής της Τρόικα δεν είχαν καιρό για χάσιμο, αν δεν είχαν λυμένο το ποια μέτρα θα θέσουν επί τάπητος, για την κατάσταση που έχει ήδη καταγράψει και γνωρίζει καλά το τεχνικό κλιμάκιο που έκανε ένα μήνα τώρα τους ελέγχους στην Αθήνα.

    “Δεν κάνετε τίποτε...”

    Στο πλαίσιο αυτό, η συνάντηση σήμερα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχει έντονη «οσμή» νέων μέτρων, καθώς ο υπουργός Οικονομικών θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για ποιο λόγο δεν «περπάτησαν» ακόμη μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και μια και δυο φορές εδώ και μήνες από τους προκατόχους του, όπως για παράδειγμα οι ιδιωτικοποιήσεις, η είσπραξη της έκτακτης εισφοράς, η είσπραξη φόρων στα ακίνητα και άλλα πολλά.

    Στα «τυπικό» μέρος της συζήτησης, η Τρόικα θα ζητά να ξεδιπλωθούν εδώ και τώρα όλα τα μέτρα ή να ανοίξει η συζήτηση για καινούργια, ώστε να καλυφθεί η αστοχία στο υπολογισμό της ύφεσης (πέσαμε έξω 1,5% του ΑΕΠ), η μεγάλη υστέρηση στα έσοδα (πάνω από 3 δισ. ευρώ ως τώρα) και η υπέρβαση στις δαπάνες (ξεπερνά το 1 δισ ευρώ).

    Εκτός στόχων παντού !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το χαρτί το έδωσε ο Βελόπουλος στον Παπαγιάννη στο Αποκαλυπτικό δελτίο. Ότι ο Κουτρουμάνης σε ερώτηση του βουλευτή για τις συντάξεις απάντησε το αμίμητο: " Δίνουμε 77.718 συντάξεις σε αγνώστου υπηκοότητας συνταξιούχους"!!!
    -----------------
    Αξια κ.Βελοπουλε θα ειχε να ζητησεις και τον καταλογο με τα ονοματα και διπλα την χρονολογια που δοθηκε καθε συνταξη για να μαθει ο Ελληνικος Λαος ποια Κυβερνηση μοιραζε λεφτα στους αλλοδαπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΑ ΡΕ...ΚΑΙ ΝΑ ΘΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάγια Τσόκλη και στον κόσμο της τον ΠασοκοΜΑΓΙΚΟ
    (100.000ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΤ).
    Βουλευτής επικρατείας. Δημοσιογράφος στην κρατική ΝΕΤ. Δημοσιογράφος στην καθημερινή σε Υπέυθυνη θέση. Μετά διασκεδάσεως.
    Η ως άνω χαριτωμένη, ενώ είναι βουλευτής, εγκαταλείπει συνεχώς την Ελλάδα, όχι για να την υποστηρίξει βεβαιως, αλλά για να κάνει όχι και τόσο επώδυνη δημοσιογραφία, στα μέρη της βόρειας Ιασπανίας: αλλά κάθε μήνα ο μισθός της βουλευτού στο τραπέζι, Οι δημοσιογράφοι που είναι;
    Αυτός που κάνει πρωϊνη εκπομπή σε μεγάλης εμβέλειας ραδιόφωνο;
    Εμείς πληρώνουμε και έπειτα δήθεν διαμαρτυρόμαστε....Και η Μάγια μια χαρά περνάει. Ταξιδάκια και κονόμα.

    Για την Άρια Αγάτσα είχε γράψει πριν δυο-τρεις μέρες η real news ότι παίρνει και τους δυο μισθούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο λαός να μην φοβάται και κυρίως να
    μην αιφνιδιαστεί ό,τι και αν συμβεί
    το προσεχές διάστημα.
    Αν είναι αποφασισμένος,οργανωμένος σε Μέτωπο,αν αντισταθεί και παλέψει
    για τη ζωή που του παίρνουνε,είναι
    ικανός να αντιμετωπίσει όλες τις αντιξοότητες.
    Ακόμα και μια πτώχευση αν τελικά επέλθει.
    Να μην αφήσει όμως με τίποτα να
    ανοίξουνε τη Νέα Μεταπολίτευση,
    δηλαδή την Δ' Μνημονιακή Δημοκρατία
    οι πρασινογάλαζοι εκτελεστές του.
    Αυτοί έχουνε εγγυηθεί από τώρα την
    καταστροφή του λαού για τα επόμενα 20 χρόνια.Και είναι αδίστακτοι.
    Ακόμα και σε μια πτώχευση,όπως και
    σε όλες τις καταστάσεις,κάποιοι
    κερδίζουνε και κάποιοι χάνουνε.
    Ξέρουμε όλοι ποιοι θα κερδίσουνε,
    ποιοι θα πνιγούν και για πόσο,αν
    μια ενδεχόμενη πτώχευση βρει τη χώρα στα χέρια μιας συγκυβέρνησης
    ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
    Και αυτό το σενάριο το πλασάρει η ντόπια και ξένη ολιγαρχία.
    Πρασινογάλαζη Μνημονιακή
    Συγκυβέρνηση για να διαχειριστεί
    υπέρ των αφεντικών της κάθε είδους εξέλιξη,ακόμα και μια πτώχευση.
    Απέναντι σε αυτό το σενάριο,μία
    μόνο λύση υπάρχει:λαϊκό μέτωπο,με
    το ΚΚΕ και όσους άλλους αντέχουνε
    σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.
    Χρειάζεται ισχυρή λαϊκή συμμαχία που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον πλούτο της χώρας για να αντιμετωπίσει κάθε εξέλιξη.
    Μόνο έτσι,μπορεί κάτι να σωθεί.
    Και μπορούν να σωθούν πολλά.
    Ο λαός έχει τη δύναμη.
    Είναι ευκαιρία αλλά και ανάγκη
    ΤΩΡΑ να τη χρησιμοποιήσει.
    Και θα τους το παγώσει το χαμόγελο
    πολύ σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση