GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαθρομετανάστευση: και το αυτί μας δεν ιδρώνει...

Του Θεόδωρου Κατσανέβα Ένας φίλος μου που πρόσφατα επισκέφτηκε πρόσφατα την Ελβετία, μου έλεγε ότι η σύλληψη ενός –ναι ενός...

Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Ένας φίλος μου που πρόσφατα επισκέφτηκε πρόσφατα την Ελβετία, μου έλεγε ότι η σύλληψη ενός –ναι ενός- παράνομου μετανάστη ήταν πρωτοσέλιδο θέμα στις εφημερίδες της χώρας. Εδώ στη «φιλάνθρωπη» Ψωροκώσταινα, συνεχίζουν να εισβάλλουν εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες λαθρομετανάστες το χρόνο και το αυτί μας δεν ιδρώνει. Έχουμε συνηθίσει πια. Είναι άλλωστε πολλά τα λεφτά που βάζουν στην τσέπη τους οι δουλέμποροι, «ανθρωπιστές» και οι συνεργάτες για να μπει πραγματικός φράκτης στο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος της χώρας της οποίας το μέλλον είναι πολύ αβέβαιο.
Η κατασκευή του φράκτη στον Έβρο έχει περισσότερο σημειολογική παρά ουσιαστική σημασία. Οι λαθρομετανάστες θα συνεχίσουν να εισρέουν μαζικά στη χώρα από τον Έβρο και ιδιαίτερα από τις εκβολές του που είναι εντελώς αφύλακτες, με διάφορα μέσα, οδικώς, με σκάφη στα νησιά, στη στερεά Ελλάδα, με λεωφορεία, με φορτηγά, με αεροπλάνα. Η βαριά αρρώστια δεν αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες. Κλειδί είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των δουλεμπόρων και των συνεργατών τους που δρουν και μέσα από ορισμένες δήθεν "ανθρωπιστικές" μη-κυβερνητικές οργανώσεις. Ο τζίρος των δουλεμπορικών κυκλωμάτων ξεπερνά το 1.5 δισ Ευρώ το χρόνο, γι΄ αυτό και...
 διαθέτουν ένα ευρύ δίκτυο στα ΜΜΕ, σε δικηγόρους, σε επίορκους δημόσιους λειτουργούς, κλπ., που ενεργοποιείται και πιέζει προς την κατεύθυνση της ελευθεριότητας της εισόδου λαθρομεταναστών, στο όνομα δήθεν της φιλανθρωπίας. Λησμονώντας φυσικά ότι η φιλανθρωπία αποτελεί εχθρό των γνήσιων προοδευτικών-αριστερών αντιλήψεων. Και στο άρμα ενός ψευδεπίγραφου προοδευτισμού, παρασύρουν διάφορους αφελείς. Οι σύγχρονοι Πραιτωριανοί και οι αφελείς ανθρωπιστές επικαλούνται φιλάνθρωπα αισθήματα που οδηγούν στην αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού της χώρας. Ωσάν οι γηγενείς και οι νόμιμοι μετανάστες, που πρέπει να είναι καλοδεχούμενοι, είναι λιγότεροι άνθρωποι από τους λαθρομετανάστες.
Η πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του θέματος είναι στην ουσία αναιμική ή και ανύπαρκτη. Η προεκλογική δήλωση του σημερινού Πρωθυπουργού για "μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση" παραμένει θολό τοπίο. Τα ηλεκτρονικά συστήματα του στρατού και της αεροπορίας που μπορεί να αντιληφθούν ακόμα και "μύγα" που διασχίζει τα σύνορα, παραμένουν ανενεργά, αν και αποκλειστικός λόγος ύπαρξής τους είναι η φύλαξη των συνόρων. Η επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών με αεροπορικές αποστολές πριν εγκατασταθούν στη "χαβούζα" της Αθήνας, παραμένει και αυτή στα χαρτιά. Το ίδιο και η δημιουργία αξιοπρεπών χώρων προσωρινής διαμονής των λαθρομεταναστών. Οι δουλέμποροι αφού καταδικαστούν αφήνονται ελεύθεροι. Η έδρα της Frontex παραμένει στην Πολωνία ( ! ). Και η Ευρωπαϊκή Ένωση δε δείχνει διατεθειμένη να αναγορεύσει σε μείζων θέμα το πρόβλημα και να επιβάλλει στην Τουρκία, μια υπό ένταξη χώρα, να συνεργαστεί αντί να το υποθάλπει.
Πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό ότι η «Ψωροκώσταινα» δεν μπορεί να περιθάλψει το 1δις των αναξιοπαθούντων στα όρια της επιβίωσης δύστυχων υπάρξεων που υπάρχουν σήμερα σε όλη την Υφήλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ. Ότι η Ελλάδα της κρίσης, τώρα που τα καλύτερα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση καλύτερης μοίρας, η Ελλάδα των 9 εκ. γερασμένων γηγενών, με μέση γεννητικότητα 0,9 παιδιών ανά γυναίκα, θα υπερφαλαγκιστεί βίαια μέσα στα επόμενα 10-20 χρόνια από την εισροή εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων με γεννητικότητα πέντε παιδιών ανά γυναίκα. Οι οποίοι πουθενά στον κόσμο δεν έχουν ενσωματωθεί με άλλες κοινωνικές οντότητες, ενώ όπου πλειοψήφησαν αριθμητικά, εξεδίωξαν κάθε ξένο σώμα. Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, μπορεί να δώσει σε κάθε ενδιαφερόμενο μια γεύση για το ζοφερό μέλλον της χώρας, αν δεν υπάρξουν συνολικές αποτελεσματικές πολιτικές τώρα.

9 σχόλια

  1. Αχ βρε Θόδωρε...
    Η Ελλάδα ειναι πολύ πλούσια χώρα...
    Γιαυτό το λόγο οι λαθρο-,ετανάστες έρχονται κατα κύματα...γιατί εδώ...
    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γουτεμβέργιος19 Αυγ 2011, 9:48:00 π.μ.

    Πού ήτανε χωμένος, τόσα χρόνια, ο μετανάστης γαμπρός της οικογένειας Παπανδρέου και με ποιά ιδιότητα αναφέρεται στο πολυσύνθετο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, με τόσο επιδερμική προσέγγιση?
    Μ' εκείνη του εξειδικευμένου εργατολόγου στην Αγγλία, χωρίς πτυχίο ημεδαπου πανεπιστημίου?
    Μ' εκείνη του πρώην διοικητή του ΙΚΑ?
    Μ' εκείνη του "γνήσιου" Πασόκου ή μ' εκείνη του αρουραίου, που αναζητά εναγωνίως μία τρύπα εισόδου, στην γραβιέρα του δημόσιου κορβανά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://press-gr.blogspot.com/2011/08/6.html#comment-9157919264758451921

    και

    http://press-gr.blogspot.com/2011/08/6.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΘΩΔΟΡΟΣ Ο ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ ,
    ΑΝ ΕΛΕΓΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΤΟΥ 'ΧΕ ΠΕΙ Η ΤΟΤΕ ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΓΥΙΟΣ ΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΙΑΚΩΒΟΥ ,
    ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ "ΕΝΑ ΠΡΩΙ" ΤΟΥ 1959,
    ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η "ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑ" ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ,ΔΗΛΑΔΗ
    ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΦΤΙΣΤΟΣ,
    ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΑΥΘΩΡΕΙ Ο GEORGE JEFFREY PAPANDREOU ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ.

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ;;;;

    ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ Ή ΦΟΒΟ,ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από τα "λίγα" που γνωρίζω ο εν λόγω αναφέρεται εδώ και πολλά χρόνια στο θέμα.Απλά η "χούντα" των ΜΜΕ απαγορεύει οιανδήποτε αναφορά στο θέμα.Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν είναι καθόλου περίπλοκο.Είναι απλούστατο για όλες τις σύχρονες κοινωνίες.Εδώ είναι περίπλοκο γιατί έτσι το θέλουν και έτσι το παρουσιάζουν οι διάφορες ΜΚΟ και αναρχοαριστερές συνιστώσες που κυβερνούν (βλέπετε η μίζα από τη διακίνηση ηρωίνης και ανθρώπων -το κύκλωμα είναι το ίδιο-είναι τεράστια).Έτσι η εισβολή στη χώρα μας (περί αυτού πρόκειται)παρουσιάζεται ως ανθρωπιστικό πρόβλημα.Το ανθρωπιστικό μέρος αφορά μόνον εμάς -τους κοινούς ακομμάτιστους θνητούς-που αναγκαζόμαστε να υποστούμε τις συνέπειές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εχουν άλλοι δουλειά...παλαιοέλληνες Ιθαγενείς
    τα "παιδιά"....

    Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑssΟΚ...ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ...
    Όλη η ΕΛ.ΑΣ. πάει στη Θεσσαλονίκη.
    ___________________________________
    Φοβούνται τη «ρεβάνς του Συντάγματος» και παίρνουν πρωτοφανή μέτρα για τη ΔΕΘ.

    Όλα τα ΜΑΤ, όλη η ΔΙΑΣ, όλη η ΔΕΛΤΑ, όλα τα χημικά και δύο… συστήματα εκτόξευσης νερού θα συμμετέχουν στην εκστρατεία της ΔΕΘ για το καυτό τριήμερο 9-11 Σεπτεμβρίου. Όμως, στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουν ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα: ποιοι θα μείνουν στα μετόπισθεν της πλατείας Συντάγματος, όπου επίσης αναμένονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ;….

    Το θέμα του προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, των γνωστών ως ΜΑΤ, επιχειρείται να λυθεί με ανάκληση όλων των ρεπό,
    ενώ παράλληλα όλες οι άδειες τελειώνουν 25 Αυγούστου.
    Έτσι, θα υπάρχουν διαθέσιμες 26 διμοιρίες, εκ των οποίων οι 18 θα πάρουν τον εξοπλισμό τους και θα μεταφερθούν στην Θεσσαλονίκη, ενώ οι 8 θα μείνουν στην Αθήνα, ενισχυμένες κατά το δυνατό και με αστυνομικούς από νομούς της Πελοποννήσου.

    Επίσης, όπως δημοσιεύει η «Real news», οι νομοί βόρεια της Αττικής θα κληθούν να ενισχύσουν τη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν μέχρι και 5.000 αστυνομικοί για τα μέτρα των εγκαινίων της έκθεσης και της ομιλίας του πρωθυπουργού.

    Σημαντικότατη θα είναι και η μετακίνηση μοτοσικλετιστών των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ από την Αθήνα προς τη συμπρωτεύουσα, καθώς σε αυτές τις δυνάμεις θα ανατεθεί η αντιμετώπιση των αντιεξουσιαστών, για τους οποίους η Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία καταθέτουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οργανώνονται για τη «ρεβανς του Συντάγματος».
    Η αρχή της… φθινοπωρινής περιόδου «Αγανακτισμένων» αναμένεται να γίνει την 3η Σεπτεμβρίου*, [...] για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει μέσω διαδικτύου καμπάνια για τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών μπροστά στη Βουλή.

    Από την πλευρά τους, οι αρμόδιοι για τον σχεδιασμό του συνόλου των μέτρων αξιωματικοί, δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο να αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα διαδηλώσεων ή ακόμη και συγκρούσεων, στο Σύνταγμα και στη ΔΕΘ, με απόσταση 544χιλιομέτρων μεταξύ τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΣΝΕΒΑΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΚΑΙ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΣΤΡΩΠΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το όνειδος του Αντρέα που σάπιζε στο ξύλο τη γυναίκα του την Σοφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σάλπισμα στο ξύλο χρειάζεσαι εσύ, μαλάκα και όχι όποιος μιλάει με επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή