GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο (ραδιοφωνικό) μήνυμα του Καντάφι...

Νίκη ή θάνατο ορκίστηκε ο Μουαμάρ Καντάφι στον πόλεμο κατά του ΝΑΤΟ, σε νέο μήνυμά του προς στο λαό της Λιβύης, μέσω τοπικού ραδιοφωνικού στ...

Νίκη ή θάνατο ορκίστηκε ο Μουαμάρ Καντάφι στον πόλεμο κατά του ΝΑΤΟ, σε νέο μήνυμά του προς στο λαό της Λιβύης, μέσω τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, που μεταδόθηκε από το κανάλι Αλ Ορούμπα σε συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ράι. Μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο συνταγματάρχης υποστήριξε πως η αποχώρηση του από το αρχηγείο του Μπαμπ Αλ Ζιζίγια στην Τρίπολη, ήταν «κίνηση τακτικής», μετά την ισοπέδωση του από...
 συνολικά 64 νατοϊκές αεροπορικές επιδρομές.
Ο Καντάφι κάλεσε εκ νέου τους κατοίκους της Τρίπολης να «καθαρίσουν» την πόλη (από τους αντάρτες) και υποστήριξε ότι σε μυστική περιοδεία που έκανε στην πρωτεύουσα, διαπίστωσε ότι δεν κινδυνεύει.
Πιστός στο πνεύμα του Μουαμάρ Καντάφι, ο εκπρόσωπός του, Ιμπραχίμ Μούσα, ορκίστηκε με τη σειρά του, ότι «θα μετατρέψουμε τη Λιβύη σε ηφαίστειο από λάβα και φωτιά κάτω από τα πόδια των εισβολέων και των δόλιων πρακτόρων τους», και προειδοποίησε τους αντικαθεστωτικούς πως δεν θα βρουν ησυχία αν έρθουν στην Τρίπολη. Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Αλ Ορούμπα υποστήριξε πως η κυβέρνηση μπορεί να αντισταθεί για μήνες ή ακόμη και χρόνια στις επιθέσεις που δέχεται.
Πάντως στρατιωτικός, εκπρόσωπος των εξεγερμένων δήλωσε νωρίτερα στο Αλ Τζαζίρα πως το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (CNT) θα μεταφέρει το γενικό του επιτελείο στην Τρίπολη (από το ανατολικό προπύργιο των αντικαθεστωτικών στη Βεγγάζη) εντός δύο ημερών.
Όπως επίσης είπε εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών, δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Καντάφι εκτόξευσαν επτά πυραύλους Grad σε κατοικημένες περιοχές προκαλώντας πανικό στους κατοίκους. Οι δυνάμεις του Καντάφι εκτόξευσαν ακόμη βλήματα όλμων στη περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο της Τρίπολης.
Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, οι δυνάμεις του καθεστώτος εκτόξευσαν πυραύλους κατά της πόλης Ατζελάτ, που βρίσκεται δυτικά της Τρίπολης, όπως και στην πόλη Ζουάρα, που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Τυνησία και διαθέτει πετρελαϊκά κοιτάσματα.
Πύραυλοι εκτοξεύθηκαν και στα περίχωρα της Σύρτης, γενέτειρας του Καντάφι που βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με το θύλακα Μισράτα, πόλη ελεγχόμενη από τους επαναστάτες.
Σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς, στις μάχες για τον έλεγχο της Τρίπολης σκοτώθηκαν περισσότεροι από 400 άνθρωποι και τουλάχιστον 2.000 τραυματίστηκαν.
«Καμία διαφυγή για τον Καντάφι - Πρέπει να δικαστεί στη Λιβύη»
Τέλος, εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διαφυγής για τον Καντάφι, τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει να δικαστεί στη Λιβύη, πριν παραδοθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.
Σύμφωνα με τον Αμπντελ Χαφίζ Γόγκα, ο άλλοτε κραταιός ηγέτης της Λιβύης βρίσκεται ακόμα στη χώρακαι δεν υπάρχει πιθανότητα να διαφύγει: Ο Καντάφι είναι στην Λιβύη. Αν δεν βρίσκεται στην Τρίπολη τότε θα έχει μετακινηθεί στην κεντρική ή νότια Λιβύη», υποστήριξε ο εκπρόσωπος μιλώντας σε αιγυπτιακό δίκτυο.
«Θέλουμε να τον συλλάβουμε και να τον δικάσουμε στη Λιβύη πριν προσαχθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», υπογράμμισε, ενώ σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση οι αντικαθεστωτικοί να αφήσουν στον Καντάφι δίοδο διαφυγής, ήταν κατηγορηματικός: «Αυτό είναι αδύνατον. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να διαφύγει. Ο Καντάφι δεν έχει επιλογές».
Εν τω μεταξύ, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο κλήθηκε να εκπροσωπήσει τη Λιβύη στην έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου του Αραβικού Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Κάιρο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ Χάμαντ Μπεν Γιάσεμ αλ Τάνι. Όπως είπε ο ίδιος, στη σύνοδο θα συζητηθούν ανάμεσα σε άλλα θέματα οι εξελίξεις και η κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία.

2 σχόλια

  1. Για να δούμε πόσα χρόνια θα κάνουν κι αυτοί για να ξεπληρώσουν το πρώτο τους δάνειο από το 1821? να πως οι ακάλυπτες επιταγές ".των παράσιτων της παγκόσμιας οικονομίας, "μετατρέπονται σε ενεργειακό αντίκρυσμα." , κι αν θέλουν ας μην υπογράψουν όπως και κάποιο άλλοι για την υποθήκη τις χώρας και την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας

    Και στο σύνταγμα ψάχνουν να βρούν πολιτική διέξοδο παιδείας για την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    κι απόγονοι των φοιτητών του Πολυτεχνείου και τις νομικής σχολής σχίζουν τα ιμάτια τους πρωτοστατώντας για ΑΛΛΗ μια φορά κατά των δικαιοβατών του ευνομούμενου του ΔΙΚΑΙΟΥ τις πολιτείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελευταία και καταιδρωμένη η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αποκήρυξε τα "υπολλείμματα του καθεστώτος Καντάφι" και αναγνώρισε τους επαναστάτες...

    Η Ελλάδα χθες δια μέσω του Λαμπρινίδη αναγνώρισε και επίσημα το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο σαν τον επίσημο εκπρόσωπο της Λιβύης... τελευταία και καταιδρωμένη αναγκάστηκε μετά από 6 μήνες και με τους επαναστάτες να έχουν μπει μέχρι και στο σπίτι του Καντάφι, να τον αποκηρύξει αναφέροντάς τον σαν "υπολείμματα του καθεστώτος"

    Αφιέρωμα στα "υπολλείμματα του καθεστώτος"...
    ΓΑΠ: Στιγμές εθνικής ανάτασης με τα "υπολλείμματα του καθεστώτος Καντάφι"
    ____________________________________
    Όταν ο Καντάφι ήταν "Συνταγματάρχης"
    και ο ΓΑΠ "αδερφός"...

    Αθήνα 21.05.2010:
    Δηλώσεις των πρωθυπουργών Ελλάδας-Λιβύης..I (βίντεο)
    PrimeMinisterGR

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση