GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλι Ρεν: Μπορεί να χρειαστεί να πουλήσετε περισσότερα...

Από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Μετά τις αφόρητες πιέσεις από την Τρόικα ότι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι μονόδρο...

Από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Μετά τις αφόρητες πιέσεις από την Τρόικα ότι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι μονόδρομος, μετά τον εκβιασμό του ελληνικού λαού ότι αν δεν πουλήσουμε δημόσια περιουσία ύψους 50 δις μέχρι το 2015 θα πτωχεύσει η χώρα, μετά τις διαγραφές βουλευτών των δύο κομμάτων και την οριακή σωτηρία της κυβέρνησης Παπανδρέου, μετά τους τόνους χημικών και την άγρια καταστολή του λαού της Αθήνας, μετά τη διεθνή αναταραχή και ανησυχία για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ελληνική Βουλή, ό,τι ψηφίστηκε στις 29 Ιουνίου του 2011, Μεσοπρόθεσμο, Ιδιωτικοποιήσεις, είναι στον αέρα !!! Αυτό προκύπτει σαφέστατα από...
 απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρέν, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.
Ο Νίκος Χουντής έθετε το πρόβλημα του άγριου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, που γίνεται ακόμα χειρότερο εξαιτίας των πολύ μικρών χρηματιστηριακών αποτιμήσεων των δημοσίων επιχειρήσεων που πρόκειται να πουληθούν και ζητούσε την τοποθέτηση της Κομισιόν απέναντι σε αυτά τα γεγονότα.
Στην απάντησή του ο Επίτροπος Ρέν, αφού αναφέρει ότι «το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση είναι εφικτό» αναγνωρίζει ότι «πρόσφατα έχει αρχίσει να υποχωρεί η αξία ορισμένων από τα περιουσιακά στοιχεία που προορίζονται για μεταβίβαση στον ιδιωτικό τομέα». Και συνεχίζει εκφράζοντας την ευχή ότι «ευελπιστούμε ότι οι προοπτικές ανάκαμψης στις οποίες θα συντείνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα βελτιώσουν τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων».
Και ενώ υπό αυτές τις περιστάσεις θα περίμενε από τον Ευρωπαίο Επίτροπο να μη θεωρήσει λογικό τον απόλυτο ευτελισμό και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ο κ. Ρέν, όχι μόνο αδιαφορεί για τις τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει επαγγελματικοί φορείς, πολιτικά κόμματα, οικονομικοί αναλυτές, Έλληνες και ξένοι, ακόμα και κυβερνητικά στελέχη για την πολύ χαμηλή αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων, αλλά ζητά επιπλέον ιδιωτικοποιήσεις και επίσπευση του χρονοδιαγράμματος, «ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των τριμηνιαίων στόχων των ιδιωτικοποιήσεων». Αναφέρει συγκεκριμένα «Ωστόσο, σε περίπτωση που ανακύψουν δυσκολίες στην επίτευξη των στόχων των ιδιωτικοποιήσεων, θα μπορούσε να αναθεωρηθεί ο ρυθμός διάθεσης κρατικής περιουσίας, όπως και οι προσφερόμενες προς πώληση μετοχές, ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των τριμηνιαίων στόχων των ιδιωτικοποιήσεων».
Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα του Νίκου Χουντή έχει ως εξής:
Η Επιτροπή πιστεύει ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση είναι εφικτό. Θα συμβάλει τα μέγιστα στη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους μέσω διαφόρων επενεργειών, όπως η μείωση της έκδοσης ομολόγων, η μείωση των επιδοτήσεων, άλλου είδους μεταβιβάσεων ή κρατικών εγγυήσεων σε επιχειρήσεις κρατικής ιδιοκτησίας, και η δυνητική αύξηση του βαθμού απόδοσης των εταιρειών και, κατ' επέκταση, της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας ως συνόλου, ενώ παράλληλα προσελκύονται άμεσες ξένες επενδύσεις.
Η Επιτροπή γνωρίζει ότι πρόσφατα έχει αρχίσει να υποχωρεί η αξία ορισμένων από τα περιουσιακά στοιχεία που προορίζονται για μεταβίβαση στον ιδιωτικό τομέα. Ευελπιστούμε ότι οι προοπτικές ανάκαμψης στις οποίες θα συντείνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα βελτιώσουν τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, σε περίπτωση που ανακύψουν δυσκολίες στην επίτευξη των στόχων των ιδιωτικοποιήσεων, θα μπορούσε να αναθεωρηθεί ο ρυθμός διάθεσης κρατικής περιουσίας, όπως και οι προσφερόμενες προς πώληση μετοχές, ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των τριμηνιαίων στόχων των ιδιωτικοποιήσεων.

10 σχόλια

  1. Ο λαός να μην φοβάται και κυρίως να
    μην αιφνιδιαστεί ό,τι και αν συμβεί
    το προσεχές διάστημα.
    Αν είναι αποφασισμένος,οργανωμένος σε Μέτωπο,αν αντισταθεί και παλέψει
    για τη ζωή που του παίρνουνε,είναι
    ικανός να αντιμετωπίσει όλες τις αντιξοότητες.Ακόμα και μια πτώχευση αν τελικά επέλθει.
    Να μην αφήσει όμως με τίποτα να
    ανοίξουνε τη Νέα Μεταπολίτευση,
    δηλαδή την Δ' Μνημονιακή Δημοκρατία
    οι πρασινογάλαζοι εκτελεστές του.
    Αυτοί έχουνε εγγυηθεί από τώρα την
    καταστροφή του λαού για τα επόμενα 20 χρόνια.Και είναι αδίστακτοι.
    Ακόμα και σε μια πτώχευση,όπως και
    σε όλες τις καταστάσεις,κάποιοι
    κερδίζουνε και κάποιοι χάνουνε.
    Ξέρουμε όλοι ποιοι θα κερδίσουνε,
    ποιοι θα πνιγούν και για πόσο,αν
    μια ενδεχόμενη πτώχευση βρει τη χώρα στα χέρια μιας συγκυβέρνησης
    ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.Και αυτό το σενάριο το πλασάρει η ντόπια και ξένη ολιγαρχία.Πρασινογάλαζη Μνημονιακή
    Συγκυβέρνηση για να διαχειριστεί
    υπέρ των αφεντικών της κάθε είδους εξέλιξη,ακόμα και μια πτώχευση.
    Απέναντι σε αυτό το σενάριο,μία
    μόνο λύση υπάρχει:λαϊκό μέτωπο,με
    το ΚΚΕ και όσους άλλους αντέχουνε
    σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.
    Αντέχετε οι του Συνασπισμού κύριε
    Χουντή να συγκρουστείτε;
    Γιατί τέρμα πια τα φρου-φρου κι αρώματα...Είναι εποχή μάχης!
    Χρειάζεται ισχυρή λαϊκή συμμαχία που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον πλούτο της χώρας για να αντιμετωπίσει κάθε εξέλιξη.
    Μόνο έτσι,μπορεί κάτι να σωθεί.
    Και μπορούν να σωθούν πολλά.
    Ο λαός έχει τη δύναμη.
    Είναι ευκαιρία αλλά και ανάγκη
    ΤΩΡΑ να τη χρησιμοποιήσει.
    Και θα τους το παγώσει το χαμόγελο
    πολύ σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ... ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ
    Στις μαύρες του ο Κώνστας
    ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΟΥΔΟ ΤΟΥ ALTER.

    Δεν μπορεί να εισπράξει ούτε ευρώ.
    Πέφτουν οι μετοχές των Τραπεζών και έτσι, το καλό παιδί του συστήματος δεν μπορεί να ζητήσει... δικαιώματα για την στήριξη που προσέφερε σε αυτές.

    Άσχημα τα πράγματα για όλο τον κλάδο που σχετίζεται με τραπεζικό σύστημα !...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βγαλτε τον τσιπρα να σας σωσεισαν τον προηγουμενο δουλευταρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ.

    Η συμφωνία με τη Φινλανδία για τη χορήγηση εγγυήσεων ως αντάλλαγμα για τη συμμετοχή της χώρας στη δανειοδότηση της Ελλάδας ίσως πυροδοτήσει απαιτήσεις από πιστωτές της Ελλάδας για την άμεση ρευστοποίηση ομολόγων συνολικής αξίας περίπου 18 δισ. ευρώ, απαιτήσεις που ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμη και...στην χρεοκοπία της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

    Το ρεπορτάζ αναφέρεται σε σειρές ομολόγων που έχει εκδώσει η ελληνική κυβέρνηση με βάση το βρετανικό δίκαιο, το οποίο απαιτεί την ίση μεταχείριση όλων των επενδυτών.
    «Δίνοντας εγγυήσεις στη Φινλανδία παραβιάζεται ο κανόνας της ίσης μεταχείρησης και οι κάτοχοι των ομολόγων που διέπονται από το βρετανικό δίκαιο ίσως απαιτήσουν κατά προτεραιότητα να εξοφληθούν», σημειώνει το πρακτορείο. Οι τίτλοι που εκδόθηκαν βάσει των βρετανικών νόμων αντιστοιχούν στο 7% της αξίας των ομολόγων που έχει εκδώσει συνολικά το ελληνικό κράτος (286 δισ. ευρώ). Ωστόσο, αν οι ομολογιούχοι απαιτήσουν κατά προτεραιότητα, όπως δικαιούνται, να αποπληρωθούν, η ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει την υποχρέωση αυτή και ίσως αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών, αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

    «Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ιδέα γι' αυτό. Πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός όταν δίνει κανείς εγγυήσεις για να δανειστεί, όπως έκανε η Ελλάδα στους Φινλανδούς», δήλωσε στο Bloomberg ο Ανδρέας Κούτρας, αναλυτής στον κλάδο σταθερού εισοδήματος της λονδρέζικης InTouch Capital Markets.
    «Η ελληνική κυβέρνηση, οι ευρωπαϊκές αρχές και οι σύμβουλοί τους είναι πλήρως ενημερωμένοι για το ζήτημα», δήλωσε απο τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γεράσιμος Θωμάς. Το Bloomberg αναφέρει ότι προσπάθησε δύο φορές, χωρίς επιτυχία, να έρθει σε επαφή με το γενικό γραμματέα του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Πέτρο Χριστοδούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε μεγάλε 9.49,τι χειρότερο δηλαδή
    θα μπορούσε να κάνει ο Τσίπρας από
    αυτά που έκαναν στη χώρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ;
    Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι,αν θες να
    με βοηθήσεις θα σου ήμουν ευγνώμων.
    Το πολύ πολύ να μην υπέγραφε τα Μνημόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΣΙΠΡΑ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  7. Αποτελούσε πάντα αντικείμενο συζήτησης, χωρίς ποτέ να έχει απαντηθεί. Πάντα ρωτούσαμε "γιατί αυτοί οι μαλάκες του ΠΑΣΟΚ αγόρασαν αεροπλάνα χωρίς όπλα και σύστημα αυτοπροστασίας, υποβρύχια που γέρνουν, ελικόπτερα με σοβαρά προβλήματα στα στροφεία, C4iμε ανεπαρκή κανάλια και τανκς ασύμβατων πυρομαχικών με κίνδυνο αυτανάφλεξης των καυσίμων τους;".

    Επιτέλους, η πρώην υφυπουργός του Σημίτη (εκείνου που γράφτηκε στην ιστορία με σκατένια γράμματα) η Αννα Ντερτιλού (βέρι ντέρτι όμως) μας έλυσε την απορία. Ο εχθρός, ο κίνδυνος, δεν ήταν οι έξω από την χώρα, ο εχθρός ήταν εσωτερικός. Ηταν όλοι εκείνοι που θα τους χαλούσαν την μάσα από τις σάρκες την χώρας...

    Ομως το πασοκ, εκτός από πολύ μεγάλους μαλάκες, έχει λέι και όπλα για να τα στρέψει εναντίον των παιδιών μας! Μόνο που αν το κάνουν, θα τους βρούμε εναν προς εναν.


    Μίζα, δοσιλογισμός, βλακεία και εσωτερικός εχθρός. ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσείς μπορείτε να ζήσετε με 347,43 ευρώ το μήνα; Οι μανάδες σας και οι πατεράδες σας πόσα παίρνουν κυβερνητικά λαμόγια; Ή έκαναν περιουσία με τον ιδρώτα τους; Ο πατέρας μου ζει… 85 χρονών με τα γνωστά προβλήματα γήρανσης. Έφθασε στην...
    Αθήνα με την εσωτερική μετανάστευση μετά τον εμφύλιο. Πας μη δεξιός βάρβαρος, εχθρός της πατρίδας…Δούλεψε σαν σκυλί όλες τις δουλειές του ποδαριού… βοηθός μάγειρα, οικοδόμος, έκτακτος εισπράκτορας, εργάτης σε φούρνο… μια ζωή αγώνας για την επιβίωση, για να μπορέσει να σπουδάσει εμάς, τα παιδιά του. Ούτε στο καφενείο δεν έπινε καφέ, για να μην ξοδέψει τη δραχμούλα, το γάλα, το ψωμί των παιδιών του. Δημοκράτης, στο ΕΛΑΣ, αλλά φανατικός αντιβασιλικός, με το γέρο της Δημοκρατίας… Άγριο κυνηγητό από το αστυνομικό κράτος του Καραμανλή… πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, ακόμη και για δουλέψει στην οικοδομή… απαγορευμένη η «Αθηναϊκή» ως κομμουνιστικό έντυπο, διώξεις γιατί τόλμησε να την αγόρασε στο περίπτερο της γειτονιάς… Ήρθε η χούντα… μετά εκ νέου ο «εθνάρχης» της δεξιάς με το... αστυνομικό κράτος… Ο Ανδρέας, η λύτρωση για τα περήφανα γηρατειά… μια ανάσα, μια ελπίδα ζωής… Επιβίωνε, μας μεγάλωσε, του χρωστάμε ευγνωμοσύνη. Δεν θέλησε να μην ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές για «να κερδίσει ο Γιώργος, ο γιος του Ανδρέα», έλεγε. Και να που ο Γιωργάκης έγινε πρωθυπουργός… και να που διόρισε μια κλίκα από νενέκους κι όλοι μαζί βρήκαν τον ένοχο που μαζί τα φάγανε! Το συνταξιούχο που με τις περικοπές, μετά από μια ζωή δουλειάς παίρνει 347,43 ευρώ και πρέπει να πληρώσει τα μισά συνδρομή στα φάρμακα και εξ ολοκλήρου όσα αποφασίσατε ότι δεν πρέπει να τα συνταγογραφεί το ΙΚΑ (Αληταράδες, γαμώ την πίστη σας κυβερνητικά λαμόγια, γιατί να μην υπάρχει συνταγογραφούμενο φάρμακο για τον ίλιγγο;). Τέλος η «αγανάκτιση»! Συντεταγμένα, οργανωμένα πρέπει να δώσουμε την ψυχή και τη ζωή μας για να ξεκουμπιστούν, όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τη χώρα ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ όσοι συμμετέχουν στο έγκλημα και ψήφισαν αυτή την πολιτική! Άραγε υπάρχει έστω ένας, μία υπουργός που νιώθει τύψεις; Αμφιβάλω! Είστε όλοι ένοχοι, εγκληματίες! Δεν είναι εγκληματίας ένας πρωθυπουργός που αποφασίζει το θάνατο ενός γέροντα; Για την ώρα βλέπω ότι αφού κατά το επίσημο ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ σας κράζει, είμαι μαζί τους. Βασικά θα προτιμούσα το ΠΑΜΕ να στρατοπεδεύσει έξω από τη βουλή και να δείτε τι εστί βερίκοκο εσείς, οι ασφαλίτες σας και οι παρακρατικοί σας χαφιέδες! Και… τις επιστολές που μας στείλατε να ανανεώσουμε την κάρτα μέλους του ΠΑΣΟΚ, να μην τις βάλετε εσείς, αλλά εμείς θα σας τις βάλουμε στο κώλο σας!
    sibilla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Όλι Ρεν: Μπορεί να χρειαστεί να πουλήσετε περισσότερα..."

    @ Όλι Ρεν: Μπορεί να χρειαστεί να σας γ@μήσουμε όλους...

    Ενας Ελληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλοι ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, από 'δω και μπρος!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση