GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέταρτη νύχτα επεισοδίων στην Βρετανία...

Δεν έχουν τέλος οι ταραχές στη Βρετανία. Όπως έγινε γνωστό, νέοι έβαλαν φωτιά σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης, έσπασαν τις βιτρίν...

Δεν έχουν τέλος οι ταραχές στη Βρετανία. Όπως έγινε γνωστό, νέοι έβαλαν φωτιά σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης, έσπασαν τις βιτρίνες άλλων καταστημάτων και συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο του Μάντσεστερ.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένα κατάστημα έχει πάρει φωτιά και 200 νέοι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης καταδιώχθηκαν από...
 την αστυνομία και διαλύθηκαν. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί επτά συλλήψεις», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάντσεστερ.
Ανέφερε ακόμη ότι στις φλόγες τυλίχτηκε και ένα κτήριο κοντά στο Σάλφορντ. Εικόνες που μεταδόθηκαν από το BBC έδειχναν την αστυνομία να βρίσκεται κοντά σε ένα αυτοκίνητο που είχε ανατραπεί και είχε τυλιχτεί στις φλόγες στο Σάλφορντ.
Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι ο 26χρονος που δέχθηκε πυρά ενώ βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο στο Κρόιντον στο νότιο Λονδίνο κατά τη διάρκεια των ταραχών, υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με το BBC. Πρόκειται για το πρώτο θύμα των επεισοδίων.
Παράλληλα, η Ανεξάρτητη Επιτροπή Καταγγελιών της Αστυνομίας (IPCC) ανακοίνωσε ότι ο 26χρονος Μαρκ Ντάγκαν, ο θάνατος του οποίου πυροδότησε τις ταραχές στο Λονδίνο, δεν είχε ανοίξει πυρ εναντίον των αστυνομικών που τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Το όπλο που βρέθηκε στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 26χρονος δεν είχε χρησιμοποιηθεί, όπως έδειξαν οι βαλλιστικές εξετάσεις.
Πάντως, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει εκτακτη σύγκληση του κοινοβουλίου για αύριο Πέμπτη, μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων Cobra για την οποία επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του εν μέσω συνεχιζόμενων ταραχών στους δρόμους της Βρετανίας.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Κάμερον είπε: «Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να επαναφέρουμε την τάξη στους δρόμους της Βρετανίας».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις ταραχές και τις καταδίκασε απερίφραστα, τονίζοντας ότι «πρόκειται για εγκληματικότητα και πρέπει να αντιμετωπιστεί».
«Συμπάσχω με αυτούς που ζουν με το φόβο λόγω αυτών των επονείδιστων πράξεων», όπως είπε, ενώ συνεχάρη τους αστυνομικούς για το θάρρος τους.
«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποδώσει δικαιοσύνη, οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν για τις πράξεις τους», δήλωσε ο Κάμερον. «Αν είστε αρκετά μεγάλοι για να διαπράξετε αυτά τα εγκλήματα, είστε αρκετά μεγάλοι για να τιμωρηθείτε», είπε, απευθυνόμενος στους δράστες.

4 σχόλια

  1. Τι ευτυχία να βλέπει όλος ο πλανήτης τα επιτεύγματα του πολυπολιτισμού!!! Γιατί αυτό συμβαίνει στην Αγγλία. Οι μαύροι ξεσηκώθηκαν και λεηλατούν ένα τόπο που ποτέ δεν τον αισθάνθηκαν δικό τους. Είχαν βολευτεί από τα κοινωνικά επιδόματα και μόλις αυτά κόπηκαν έδειξαν την πραγματική τους φύση. Τι να δουλέψουν 8ωρο; Όχι βέβαια, άλλωστε δεν είναι στο DNA τους.Τι ευτυχία να βλέπεις τους αλλαζόνες Εγγλέζους σε κατάσταση σοκ. Ευτυχώς η Ελλάδα δεν είναι σαν την Αγγλία. Και ευτυχώς ο λαός όσο και αν προσπαθούν τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης να το παρουσιάσουν διαφορετικά, καταλαβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Βρετανία ,,όπως και οι ΗΠΑ,, είναι χώρες αξιολογημένες με ΑΑΑ. Δηλαδή: Αστικοποίηση-Ανεργία-Ανέχεια.

    και 3Π...ΠΠΠ ( Πουτάνα-Πολυπολιτισμική-Πτώχια)

    Χάϊλ ΓΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Αθήνα το 2008 οι δημοσιογράφοι, τους ανθέλλληνες και αλλοδαπούς κλέφτες ταραχοποιούς, τους αποκαλούσαν παιδιά (όλοι θυμόμαστε από ρεπορτάζ της tv σε ποιά χώρα πουλούσαν τα κλεμμένα). Τώρα με τα γεγονότα στο Λονδίνο τους αποκαλείτε "οι νέοι". Οι ληστές και οι πλιατσικολόγοι γίνανε "¨οι νέοι". Πιστεύετε οτι απευθύνεστε σε ανεγκέφαλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχεδόν όλα τα σοβαρά κράτη έβγαλαν ταξιδιωτική οδηγία για τη Μ. Βρετανία και εμείς στις παραλιές για μπάνια

    Το Βερολίνο, η Ρώμη, το Παρίσι, η Χάγη, η Λισαβόνα και η Μαδρίτη έβγαλαν ταξιδιωτική οδηγία και συνέστησαν στους πολίτες τους που βρίσκονται στη Βρετανία να προσέχουν... εμείς είπαμε ότι χρωστάμε χάρη στον Τσώρτσιλ που μας είπε ότι πολεμάμε σαν ήρωες και έδωσε το ΟΚ στους κομμουνιστές για τον εμφύλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση