GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαπλώνονται οι ταραχές στο Λονδίνο...

Εξαπλώνονται και σε άλλες πόλεις οι ταραχές που συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση για τρίτη συνεχή νύχτα στο Λονδίνο. Επέστρεψε εσπευσ...

Εξαπλώνονται και σε άλλες πόλεις οι ταραχές που συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση για τρίτη συνεχή νύχτα στο Λονδίνο. Επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον για να προεδρεύσει έκτακτης σύσκεψης για τα επεισόδια.
Σοβαρά επεισόδια με εμπρησμούς και λεηλασίες καταστημάτων και άλλων κτιρίων σημειώνονται από αργά το βράδυ στο Μπέρμιγχαμ, το Μπρίστολ και το Λίβερπουλ, την ώρα που...
 εστίες βίας ξεπηδούν σε όλο και περισσότερες γειτονιές του Λονδίνου.
Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί μεγάλα καταστήματα και αποθήκες ηλεκτρονικών ειδών (πχ στο Ενφιλντ του βόρειου Λονδίνου), σούπερ μάρκετ (στο Έσεξ), καθώς και ένα αστυνομικό τμήμα στο Μπέρμιγχαμ (στη Holyhead Road, Handsworth), ενώ η αστυνομία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί ανάπτυξης τεθωρακισμένων οχημάτων σε Ίλινγκ (Εaling) και Κλάπαμ (Clapham Junction).
Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες από τις λεηλασίες και τις καταστροφές από ομάδες κουκουλοφόρων στο Ealing του δυτικού Λονδίνου, στο Camden (βόρειο Λονδίνο), στο Lewisham, το Peckham, το Croyden (νότιο Λονδίνο) και το Hackney (ανατολικό).
Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία οι συλλήψεις σε σχέση με τα επεισόδια ξεπερνούν τις 330. Σε 69 εκ των συλληφθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Εν τω μεταξύ τρία άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι απόπειρας δολοφονίας αστυνομικού, ο οποίος τραυματίστηκε από διερχόμενο ΙΧ στο Μπρέντ (βορειοδυτικό Λονδίνο).Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του Λονδίνου τις τελευταίες δύο νύχτες έχουν γίνει πάνω από 450 συλλήψεις.
«Πρόκειται για ανούσια, τυχοδιωκτική βία, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο ... είναι απολύτως απαράδεκτο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, επισημαίνοντας ότι το κύμα βίας «δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον θάνατο του Μάρκ Ντάγκαν», του 29χρονου που σκοτώθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Τότεναμ από πυρά αστυνομικών, γεγονός που πυροδότησε την ένταση.
Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του για να προεδρεύσει επείγουσας συνεδρίασης της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων Cobra για την αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης. Θα προηγηθεί συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού με την υπουργό Εσωτερικών Τερέζα Μέι και τον επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

3 σχόλια

  1. TA ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ!!!!
    ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ!!!!

    Ολα ξεκινησαν ενα χρονο πριν!!!!κλεφτες και απατεωνες...
    να λογοδοτησουν τωρα οι κοπριτες του ΠΑ-ΣΟΚ που απελυσαν δημοσιους υπαλληλους!!!
    1.Αρβανιτης προεδρος του Κτηματολογιο ΑΕ-καθηγητης τοπογραφιας στο Πολυτεχνειο Θεσσαλονικης. Δηλαδη διπλοθεσιτης και κουμπαρος υφηπουργου.
    2.Καρτελια η γενικη διευθυντρια. Είναι αποφοιτος λυκειου και παιρνει 6000 ευρω μισθο. Απο την αρχη που πηγε στο κτηματολογιο είχε συμφωνησει με την Μπιρμπιλη να απολυσει δημοσιους υπαλληλους, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΚΑΡΤΕΛΙΑ ΕΙΧΕ ΕΜΠΕΙΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΗ ΥΓΙΗΝΗΣ (LOL).
    3.ελισαβετ γκολφινοπουλου η οποια διοριστηκε την επομενη των εκλογων και εισηγηθηκε απολυσεις
    4.Καλημερης-ο βαρωνος του κτηματολογιου. Διπλοθεσιτης επαιξε το βρωμικο ρολο του ΠΑΣΟΚΟΥ.Παλια ετρωγε και επι ΝΔ.

    ΑΛΗΤΕΣ ΛΗΣΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ!!!

    ΟΜΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ Η αδράνεια του προηγούμενου Σωματείου των εργαζομένων στην Κτηματολόγιο Α.Ε . Δεν υπήρχε η παραμικρή αντίδραση στις απολύσεις συναδέλφων αορίστου χρόνου. Ειδικά ο Πρόεδρος Βαγγέλης Δήμας, ο Γραμματέας του Σωματείου Νίκος Παραμάνας και έπειτα ακολουθεί ο Βασίλης Βράκας, δεν έβγαλαν άχνα ...Είναι πρωτοφανές ένα Σωματείο να μην συμπαραστέκεται καν στους αγώνες και τα δικαστήρια των απολυμένων , να μην παρουσιάζονται καν ως μάρτυρες. Εϊχαν και το θράσος να θέλουν να επανεκλεγούν για να συνεχίσουν το «έργο τους». Δηλαδή την υποτέλεια, την αντισυναδελφικότητα και την προδοσία. Ντροπή.Την ζημιά την έκαναν και δεν πρόκυτε ποτέ να λογοδοτήσουν για τα παιδιά που χάσαν τις δουλειές τους!
    ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΑΣΟΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΡΥΠΙΟΙ ΑΓΓΛΟΙ
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ
    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ
    ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΣΤΗΤΕ ΤΩΡΑ
    ΑΛΑΖΟΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση