GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν όσοι έριξαν ένα δάκρυ για τον Σάκη Πεπονή...

Από τον Χρήστο Μάτη http://www.facebook.com/#!/chmatis Αν όλοι όσοι έριξαν ένα δάκρυ για το θάνατο του Σάκη Πεπονή, ε...

Από τον Χρήστο Μάτη

Αν όλοι όσοι έριξαν ένα δάκρυ για το θάνατο του Σάκη Πεπονή, είχαν ρίξει άλλο ένα, κάθε φορά που προσπαθούσαν να παραβιάσουν το νόμο περί διορισμών στο δημόσιο, θα...
 είχαμε πλημμυρίσει...

6 σχόλια

  1. ΑΝ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ , ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο νέο ΠΑΣΟΚ που μας προέκυψε από το 1996 και μετά,σ'αυτό το νέο ΠΑΣΟΚ που ανέδειξε (παρέα με τη διαπλοκή)τηλεβαρώνους πολιτικούς,
    o αγωνιστής της δημοκρατίας Σάκης Πεπονής δεν χωρούσε.
    Για τα μέτρα αυτού του νέου ΠΑΣΟΚ ήταν ντεμοντέ.Ξεπερασμένος.
    Όχι πως το προ του 1996 ΠΑΣΟΚ ήταν άγιο.Κάθε άλλο.
    Αλλά να...έβλεπες στους κόλπους του έναν Σάκη Πεπονή,έναν Σάκη Καράγιωργα,έναν Γεώργιο-Αλέξανδρο Μαγκάκη και θυμόσουν κάτι απ'τις ρίζες,κάποιους απ'τους λόγους και τους σκοπούς που συγκίνησαν και κινητοποίησαν τόσους πολλούς ανθρώπους.
    Αντίστοιχες διαπιστώσεις θα μπορούσε να κάνει κανείς και για άλλα κόμματα,ιδίως της Αριστεράς,
    αν κάτσει και σκεφτεί ποιους βλέπαμε παλιότερα και ποιους τώρα.
    Θα έφτανε στο ίδιο συμπέρασμα.
    Στον εκφυλισμό των κομμάτων που άλλοτε προκάλεσε,άλλοτε όμως συνόδευσε,τον εκφυλισμό της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας.
    Μπορούν να αλλάξουν τα κόμματα με τη σημερινή τους μορφή;
    Έχουν μέλλον τα κόμματα με τα οποία συνηθίσαμε να πορευόμαστε στη μεταπολίτευση;
    Μάλλον όχι.
    Έχουν παγιωθεί τέτοιες δομές,έχουν αναπτυχθεί τέτοιες και τόσες (εμφανείς και αφανείς) εξαρτήσεις απ'τα (κρατικοδίαιτα και εξ'ίσου εκφυλισμένα) επιχειρηματικά συμφέροντα,που πλέον η ελπίδα μπορεί να προέλθει μόνο από διαλυτικά φαινόμενα ή διασπάσεις
    ή ανατροπές ηγετικών ομάδων.
    Όμως εδώ υπάρχει μια παγίδα,διότι
    ακόμα και για την ίδια τη διαπλοκή,
    τα υπάρχοντα κόμματα (κυρίως τα δυο μεγάλα αλλά όχι μόνο) καθώς και μεγάλο μέρος του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού δεν είναι τίποτε άλλο παρά άχρηστα προϊόντα.
    Τους έκαναν μια χαρά τη δουλειά,
    τώρα όμως εφθάρησαν,απαξιώθηκαν,
    πρέπει λοιπόν να αντικατασταθούν.
    Αυτό σημαίνει ότι και η διαπλοκή,
    με τη σειρά της,θα κοιτάξει να αλλάξει τα 'άχρηστα προϊόντα'
    (πιο προσεκτικά εννοείται διότι,
    όταν είσαι ισχυρός,η συνέχεια,η σταθερότητα,η ομαλότητα,σε βοηθάνε
    να εξασφαλίσεις τον έλεγχο των εξελίξεων,ειδικά όταν θες μια καλά υπολογισμένη μετάβαση σε μια νέα
    ελληνική δημοκρατία με νέα πολιτικά προϊόντα...)
    Το θέμα όμως είναι τι θα κάνει ο λαός.
    Θα χάσει και αυτή τη στροφή των εξελίξεων;
    Θα ξαναμείνει πίσω να χαζεύει τα παιχνίδια της διαπλοκής;
    Φοβάμαι πως,έτσι όπως έχουν τα πράγματα,η απάντηση μάλλον θα είναι ναι.
    Το πιθανότερο είναι ότι θα χάσει κι αυτό το γύρο των εξελίξεων.
    Εκτός εάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TA ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ!!!!
    ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ!!!!

    Ολα ξεκινησαν ενα χρονο πριν!!!!κλεφτες και απατεωνες...
    να λογοδοτησουν τωρα οι κοπριτες του ΠΑ-ΣΟΚ που απελυσαν δημοσιους υπαλληλους!!!
    1.Αρβανιτης προεδρος του Κτηματολογιο ΑΕ-καθηγητης τοπογραφιας στο Πολυτεχνειο Θεσσαλονικης. Δηλαδη διπλοθεσιτης και κουμπαρος υφηπουργου.
    2.Καρτελια η γενικη διευθυντρια. Είναι αποφοιτος λυκειου και παιρνει 6000 ευρω μισθο. Απο την αρχη που πηγε στο κτηματολογιο είχε συμφωνησει με την Μπιρμπιλη να απολυσει δημοσιους υπαλληλους, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΚΑΡΤΕΛΙΑ ΕΙΧΕ ΕΜΠΕΙΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΗ ΥΓΙΗΝΗΣ (LOL).
    3.ελισαβετ γκολφινοπουλου η οποια διοριστηκε την επομενη των εκλογων και εισηγηθηκε απολυσεις
    4.Καλημερης-ο βαρωνος του κτηματολογιου. Διπλοθεσιτης επαιξε το βρωμικο ρολο του ΠΑΣΟΚΟΥ.Παλια ετρωγε και επι ΝΔ.

    ΑΛΗΤΕΣ ΛΗΣΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ!!!

    ΟΜΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ Η αδράνεια του προηγούμενου Σωματείου των εργαζομένων στην Κτηματολόγιο Α.Ε . Δεν υπήρχε η παραμικρή αντίδραση στις απολύσεις συναδέλφων αορίστου χρόνου. Ειδικά ο Πρόεδρος Βαγγέλης Δήμας, ο Γραμματέας του Σωματείου Νίκος Παραμάνας και έπειτα ακολουθεί ο Βασίλης Βράκας, δεν έβγαλαν άχνα ...Είναι πρωτοφανές ένα Σωματείο να μην συμπαραστέκεται καν στους αγώνες και τα δικαστήρια των απολυμένων , να μην παρουσιάζονται καν ως μάρτυρες. Εϊχαν και το θράσος να θέλουν να επανεκλεγούν για να συνεχίσουν το «έργο τους». Δηλαδή την υποτέλεια, την αντισυναδελφικότητα και την προδοσία. Ντροπή.Την ζημιά την έκαναν και δεν πρόκυτε ποτέ να λογοδοτήσουν για τα παιδιά που χάσαν τις δουλειές τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΣΤΑ 85 ΜΙΑ 50-ΑΡΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗ.
    ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΑΡΑ ΤΗΣ.
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Ο ΕΚΛΙΠΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά το μόνο καλό που έκανε ήταν ότι πέθανε.

    Άντε και οι υπόλοιποι ΣΤΟ ΠΑ$$ΟΚ
    να κάνετε το ίδιο καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Πεπονής, ήταν ηπίων τόνων, και παρότι πολιτεύτηκε με το ΠΑΣΟΚ, τη χειρότερη πράσινη 10-ετία της Ελλάδος, θεωρώ ότι δεν ήταν κλέφτης όπως θα ήταν το πιθανότερο, αφού δεν ακούστηκε τίποτε μέχρι σήμερα.
    Έχει όμως κι΄ αυτός ευθύνη στη διάλυση και την καταστροφή της Ελλάδας. Και δεν εναντιώθηκε, διαχωρίζοντας τη θέση του, στα όργια του τότε καθεστώτος (http://logioshermes.blogspot.com/2011/03/blog-post_9884.html).
    Να θυμηθούμε
    Α. Την προτροπή του Σιδερένιου: "Τσοβόλα, δώστα όλα!", προκαλώντας τον Υπουργό του να ανοίξει τα ήδη καταχρεωμένα ταμεία του Κράτους και να μοιράσει στους αφιονισμένους υπηκόοους του και την τελευταία δραχμή! Απο αυτό το γεγονός, η Ελλάδα επισυνάπτει δάνεια με τόκο σχεδόν 13% και εξόφληση σε 15 χρόνια, ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ, ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ!
    Β. Την εγκατάσταση της Λιάνη στο Καστρί με κουστωδία, απίθανων ανθρώπων έντονης μεσαιωνικής καμαρίλας! Η Λιάνη κουβαλάει εκεί τη φιλενάδα-συναδέλφισσά της στην Ολυμπιακή, Ρούλα Βλαχοπούλου (περισσότερα γι αυτήν εδώ) ερωμένη του τότε γενικού διευθυντή της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και βουτηγμένου ως το λαιμό στη διαφθορά, μια...καφετζού ονόματι Πανδώρα, ένα ...αστρολόγο ονόματι Βαγγέλη (ή...Βαγγέλω... στους ομοφυλοφιλικούς κύκλους) και μαζί με τα...άλλα τα παιδιά (Λαλιώτη, Σκανδαλίδη, Κουτσόγιωργα κλπ) που κυβέρνησαν την Ελλάδα στα επόμενα χρόνια. Περιβόητες τότε οι συνομιλίες της Λιάνη με τη φίλη της, Ρούλα Βλαχοπούλου (είναι η γνωστή κυρία των πρωινάδικων, πουπαντρεύτηκε Αλβανό απατεώνα, 25 χρόνια νεώτερό της που της έφαγε την περιουσία, την άφησε "μπουκάλα" και βγαίνει στα πρωινάδικα κλαίγοντας σπαραχτικά για να γυρίσει) που έμφάνιζαν τη Λιάνη να αποκαλεί "Μαλ@κ@ " τον Ανδρέα επειδή τη...ζήλευε! Χαρακτηριστικό το βιβλίο του ο Γ. Καρατζαφέρη, με εξώφυλλο τη Δήμητρα γυμνόστηθη ανάσκελα να χαιδεύει το...ανδρικό μόριο νεαρού άντρα, με τίτλο "Η ΛΙΑΝΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ...ΑΛΛΑΓΗ" (1988).
    Θεωρώ επίσης θετικό ότι δεν δάνεισε λεφτά στον σιδερένιο για να κτίσει το (κατά τον Γιαννόπουλο) "κωλόσπιτο".
    Ένα αρνητικό του είναι ότι δεν έκανε έγκαιρα το νόμο των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ. Τον νόμο τον έκανε σκόπιμα μετά από 15 χρόνια, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου (όπως σήμερα που πλέκουν το εγκώμιο του Πεπονή για το Νόμο), και αφού έβαλαν από τις πόρτες, από τα παράθυρα, από τον φεγγίτη, από τις χαραμάδες κι' απ' το θυροτηλέφωνο όλο το ΠΑΣΟΚ και τις "λοιπές (μή) δημοκρατικές και προοδευτικές (διάβαζε οπισθοδρομικές-σκοταδιστικές) δυνάμεις, σε μια στιγμή που δεν είχαν άλλους να βάλουν, γιατί τους τελείωσαν. Βαλαν και τους πεθαμένους και τους αγέννητους:
    Μαζική εισαγωγή των οπαδών του στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα! Τα Υπουργεία λεηλατούνται, ο κόσμος που δούλευε εκεί έβλεπε με το στόμα ανοιχτό να κατακλύζουν τα κτίρια μπουλούκια-μπουλούκια οι ...νεοπροσληφθέντες αφισσοκολλητές των "κλαδικών" οργανώσεων και κοίταζαν απορημένοι ο ένας τον άλλον! Ανθρωποι χωρίς ΚΑΜΜΙΑ κατάρτιση, χωρίς προσόντα, χωρίς πιστοποιητικά, απλώς με ενα σφραγισμένο σημείωμα της "κλαδικής" οργάνωση που ήταν γραμμένοι και τοποθετούνταν ΑΜΕΣΩΣ. Ανθρωποι με γνώσεις επιπέδου Δημοτικού Σχολείου, φιγουράριζαν στη καρέκλα κάποιας Εφορίας, Δημοσίου Ταμείου ή κρατικής τράπεζας, ενώ τράβαγαν και...αναμνηστικές φωτογραφίες με ...πούρα και άλλες γελοιότητες. Οι μεγάλες επιχειρήσεις όπως η ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, η ΙΖΟΛΑ, τα ναυπηγεία ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ κρατικοποιούνται και κατακλύζονται ακριβώς από τέτοιας υποστάθμης κόσμο!
    Όλες οι ΔΕΚΟ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΤΑ, ο ΟΣΕ, ο ΗΣΑΠ, ο ΗΛΠΑΠ, όλες δέχονται τους ποταμούς αφιονισμένων οπαδών, θαμώνων συνοικιακών καφενείων, βυθισμένοι στην αέναη τεμπελιά τους, βρίζοντας το "γαμ..μένο το κράτος που δεν τους έδινε σημασία..." Και με μόνο όπλο ένα ΑΠΛΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ!!!
    Εάλω το Δημόσιο... Εάλω η Ελλάδα...
    Μισθοί πρωτοδιοριζόμενων "κλαδικών": σκανδαλο! Χρήματα που αποζητούσαν για για χρόνια οι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι, οι ¨κλαδικοί" τα παίρνουν με την μία, ελέω Μεγάλου Αρχηγού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση