GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μικρασιατική καταστροφή...

Από τον Δρ. Νίκο Κρεμμύδα Σαν σήμερα μπήκαν οι Τούρκοι στην Σμύρνη.. Οταν δεν πρέπει να ξεχνάμε την Ιστορία μας ...Αφιερωμένο στην κ. Ρεπ...


Από τον Δρ. Νίκο Κρεμμύδα

Σαν σήμερα μπήκαν οι Τούρκοι στην Σμύρνη.. Οταν δεν πρέπει να ξεχνάμε την Ιστορία μας ...Αφιερωμένο στην κ. Ρεπούση και την παρέα της...‏
...Ξημέρωνε Σάββατο 27 του Αυγούστου κι η αγωνία μετά την κατάρευση του μετώπου κορυφωνόταν.. Πρώτοι οι Τσέτες ιππέις μπήκαν στην πόλι γύρω στίς 10 και μισή κι άρχισαν τίς πρώτες σφαγές. Ο Τουρκικός στρατός κι ο τουρκικός όχλος συνέχισαν μετά τίς σφαγές και τίς λεηλασίες.....
Εκατοντάδες ιερείς με πρώτο τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο λιντζάρονται και σφαγιάζονται από τον Τουρκικό όχλο. Αλλους κάρφωσαν στα δένδρα, άλλους στραγγάλισαν, άλλους...
σούβλισαν άλλους εθαψαν ζωντανούς... Οι Ορθόδοξες εκκλησίες καταστράφηκαν, έγιναν τζαμιά, σταύβλοι ή αποθήκες...
"Άρπαξαν οι άνθρωποι βάρκες, καίκια, σχεδίες, βαπόρια, πέρασαν τη θάλασσα σ΄ έναν
ομαδικό, φοβερό ξενητεμό. Κοιμήθηκαν από βραδίς νοικοκυραίοι στον
τόπο τους και ξύπνησαν φυγάδες, θαλασσοπόροι, άστεγοι, άποροι,
αλήτες και ζητιάνοι στα λιμάνια του Πειραιά, της Σαλονίκης, του Βόλου,
της Πάτρας».
«Οι νεκροί περιμένουν» Διδώ Σωτηρίου
" Στις 27 Αυγούστου 1922
ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη.
Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας
να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα…»
Mαρία Ρεπούση, Ιστορία ΣΤ’ δημοτικού.
Στα νεότερα και σύγχρονα χρόνια, Αθήνα, εκδ. ΟΕΔΒ, 2006, σελ. 100
Τα σχόλια περιτεύουν.... Αν κι όλη αυτή η ..πολυκομματική παρέα, μάλλον σε λάθος ..DNA απευθύνεται!

8 σχόλια

  1. ΝΑ ΠΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΜΑΣ ΟΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

    Η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» του ανθρωπιστικού αλαφουζόλ ξανακτύπησε.
    του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
    Το άρθρο που ακολουθεί το παραθέτουμε διότι ο αναγνώστης οφείλει να κατανοεί, τα μέσα, τις μεθόδους, την επιχειρηματολογία αλλά και την διόλου άδολη σκοπιμότητα, όλων εκείνων που επιστρατεύονται με στόχο ένα και μοναδικό:
    ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΟΥ…

    Στο άρθρο που ακολουθεί θα δείτε να απαριθμούνται μια σειρά «διαχρονικές» δεσμεύσεις του Ελληνικού κράτους έναντι της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, με την υπενθύμιση ότι αυτές οι δεσμεύσεις του 19ου αιώνα οφείλουν να τηρηθούν.
    Μην αναζητήσετε όμως τις ανα*******υθίες, την ασυνέπεια, την εγκληματική απέναντι στον Ελληνισμό συμπεριφορά των συνεχιστών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, διότι θα τις αναζητήσετε μάταια.
    Όλα αυτά έχουν παραγραφεί για τον συντάκτη του άρθρου.

    Ούτε Μικρασιατική καταστροφή υπήρξε…
    Ούτε οι εφιαλτικές νύχτες του ανθελληνικού πογκρόμ στην Κωνσταντινούπολη και αλλού υπήρξαν…
    Ούτε η τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο υπήρξαν.
    Το μόνο που υπάρχει για τον συντάκτη του άρθρου είναι οι συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στους Οθωμανούς που πρέπει να τηρηθούν.

    Στο άρθρο που ακολκουθεί θα δείτε την ντε φάκτο διαπίστωση ότι η κατάσταση στην Ελλάδα άλλαξε ριζικά μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1990...

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/08/blog-post_8759.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ,ΕΙΧΑΝ ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΝΗΚΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. reee dr Koutsouko den exete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οντως καταπτυστο το κειμενο της Ρεγκουση αλλα οι δεξιοι που εξανιστανται δεν θα επρεπε να μιλανε καθολου καθως η παραταξη τους εφερε την μικρασιατικη καταστροφη. Το 1920 ο Βενιζελος προκυρηξε εκλογες και η βασιλιη δεξια της εποχης κατεβηκε με προεκλογικη υποσχεση την επιστροφη των φανταρων απο το μετωπο, "οικαδε" οπως λεγοταν και με αυτο κερδισε τις εκλογες. Οταν ομως ανελαβε οχι απλως δεν επεστρεψαν αλλα ο Κοκος της εποχης παριστανοντας τον επομενο παλαιολογο -με πανο που τον αποκαλουσαν Κωνσταντινο ΙΒ' στα παραλια της Σμυρνης οταν την επισκεφθηκε- εστειλε τους Ελληνες φανταρους στα προαστια της Αγκυρας αντι να περιφρουρουν μονο την Σμυρνη. Η αποδυναμωση και η γιγαντωση της εκτασης του μετωπου εφερε την καταστροφη και οταν η τοτε δεξια ειδε τα σκουρα παρακαλουσε τον Βενιζελο να αναλαβει μεσολαβητης απο το Παρισι που ηταν. Για να μην ξεχναμε τους δεξιους υπαιτιους των ελληνικων εθνικων καταστροφων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Διδάκτορα Νικόλαε Κρεμμύδα ιστορικός ή θεολόγος είσαστε και συνεχώς ασχολείσθε με τοιαύτα πονήμτα τα οποία συμβάλλουν εις την ανάδειξιν των ελληνοχριστιανικών ιδεοδών ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η μ ασια δεν θα χανοταν αν ο τοτε βασιλιασ δεν τοπεζε στρατηλατησ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΥΡΗ ΗΜΕΡΑ!!! ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ!!!
    Μια από τις πολλές μαυρες μέρες που δίχαζουν τον Ελληνισμό και τους Οθωμανούς σελτζουκότουρκους και ποτέ δεν θα υπάρξει φιλία με φίδια είναι αδύνατη όσο και αν προσπαθούν να κρύψουν απορρίψουν διαστρεβλώσουν πραγματικά ιστορικά γεγονότα στις νεότερες γεννιές.
    Υπάρχουν άνθρωποι που ζούνε ακόμη και ζήσανε αυτές τις εφιαλτικές στιγμές και βλέποντας και ακουγοντας όλα αυτά που λένε οι πουλημένοι συγχρονοι μπάσταρδοι δάκρυα κυλανε στα ρυακια από τις αυλακωμένες ρυτίδες του προσώπου των.
    Ντροπή τους είναι καθάρματα και ανθέλληνες όλα αυτα τα τσογλάνια που παραποιούν την ιστορία αυτού του τόπου για να πάρουν την δοσίλογη αμοιβή τους τα κοπρόσκυλα.

    Στην Σμύρνη υπάρχει το άγαλμα του Κεμάλ στραμμένο πρός το Αιγαίο δείχνοντας με το χερι του.
    Σημείο πολιτικής αναφοράς των σύγχρόνων πολιτικών τάταρων προς τους κάφρους που τους ψηφίζουν λέγοντας ότι η ευημερια της Τουρκίας περνάει από το Αιγαίο και τους εμποδίζουν οι unan στον σκοπό αυτό.
    Αυτό η στοκομυαλη άχρηστη και αχυρενια ρεντικολουση δεν ξέρει τίποτε; οι επ αμοιβή παραχαράκτες του skai δεν ξέρουν τίποτε; αλλα τι να πούνε αφού το αφεντικό είναι ό "οικολόγος" Αρπαλούζος.
    Πολλά τα λεφτά Αρη!! ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΊΑΣ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΓΡΌΣΙΑ.
    Συγχαρητήρια κ Κρεμμυδα, καλό είναι να μην ξεχνουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ γιατί σε λίγο θα μας πουνε ότι στην Κύπρο έγινε μαζική εισβολή τουριστών από την ανατολία. Τέτοιοι πούστηδες και γαμημένη φύτρα είναι τα πουλημένα κοπρόσκυλα που ζούνε και τρέφονται από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΟΡΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΙΣΕΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση