GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δυνάμεις του Καντάφι βομβάρδισαν το αεροδρόμιο της Τρίπολης...

Βομβαρδισμό κατά του αεροδρομίου της Τρίπολης εξαπέλυσαν οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις προκαλώντας ζημιά σε ένα αεροπλάνο, σύμφωνα με το ...

Βομβαρδισμό κατά του αεροδρομίου της Τρίπολης εξαπέλυσαν οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις προκαλώντας ζημιά σε ένα αεροπλάνο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.
Όπως μετέδωσε το δίκτυο, κοντά στο αεροδρόμιο υπήρξε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς και τις δυνάμεις του Λίβυου συνταγματάρχη. Την Πέμπτη εξεγερμένοι εισέβαλαν στην περιοχή Αμπού Σαλίμ, ένα από τα προπύργια των δυνάμεων που...
 είναι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι στην πρωτεύουσα, έπειτα από αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ σε ένα κτήριο.
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της Βρετανίας, βρετανικά καταδιωκτικά αεροσκάφη Tornado εκτόξευσαν πυραύλους Κρουζ στη διάρκεια της νύχτας στο αρχηγείο του Καντάφι στην γενέτειρά του Σύρτη.
Παράλληλα, αντικαθεστωτικοί και δυνάμεις πιστές στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι πολεμούν στο Ρας Ζντιρ στην μεθόριο της Λιβύης με την Τυνησία.
Την ίδια ώρα, γιατροί δήλωσαν ότι 80 άνθρωποι πέθαναν σε νοσοκομείο της Τρίπολης λόγω της έλλειψης ιατρικής φροντίδας, ενώ η ΕΕ προειδοποίησε να υπάρξει μέριμνα ώστε να μην επωφεληθούν από τους λιβυκούς πόρους που θα αποδεσμευτούν υποστηρικτές του λιβυκού καθεστώτος. Επιπλέον, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα ξανανοίξει γρήγορα την πρεσβεία της στην Τρίπολη.
Σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου, σήμερα βρέθηκαν τα πτώματα περίπου 80 ανθρώπων σε νοσοκομείο συνοικίας της νότιας Τρίπολης, οι οποίοι πέθαναν, όπως φαίνεται, λόγω της έλλειψης ιατρικής φροντίδας.
Οι σοροί συσσωρεύονται στο νοσοκομείο της συνοικίας Αμπού Σαλίμ, προπύργιο των δυνάμεων του Καντάφι, η οποία παρέμενε ως χθες Πέμπτη στα χέρια των δυνάμεων αυτών. Ελεύθεροι σκοπευτές των δυνάμεων του Λίβυου ηγέτη κρατούσαν σε απόσταση όποιον προσπαθούσε να πλησιάσει, ακόμη και τους τραυματίες και το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, σύμφωνα με γιατρούς.
Με το πέρας των ημερών οι ασθενείς πέθαιναν, ο ένας μετά τον άλλον, λόγω της έλλειψης ιατρικής φροντίδας, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές.
Σήμερα το πρωί ομάδα του Ερυθρού Σταυρού απομάκρυνε τους 17 τελευταίους ασθενείς που εξακολουθούσαν να βρίσκονται εν ζωή, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, μεταφέροντάς τους σε άλλες κλινικές της λιβυκής πρωτεύουσας, καθώς το νοσοκομείο αυτό έχει πλέον εγκαταλειφθεί. Οι 17 τελευταίοι περίμεναν για ημέρες στο νοσοκομείο υπό τη δυσοσμία από τα πτώματα που βρισκόντουσαν σε αποσύνθεση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε να υπάρξει μέριμνα στην αποδέσμευση λιβυκών πόρων από τη διεθνή κοινότητα ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επωφεληθούν από αυτούς υποστηρικτές του λιβυκού καθεστώτος.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

1 σχόλιο

  1. Γιώργο τάμαθες τα νέα ;;;;
    Εκδιώχθηκε και αυτός ο φίλος σου ...

    Άλλος ένας σοσιαΛΗΣΤΗΣ "Ηγέτης" , άλλος ένας "Δημοκράτης" (του εξής ενός κόμματος :
    ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ) όπως τόσοι και τόσοι άλλοι σε διάφορες "Δημοκρατίες" ανά τον κόσμο ,
    φεύγει αφού αιματοκύλισε την Πατρίδα του.

    Άλλο ένα μέλος η φίλος της "Σοσιαλιστικής Διεθνούς" όπως τόσοι και τόσοι πιο πρίν φεύγουν κακή -κακώς διωγμένος από τον ίδιο τους τον λαό...όπως και ο Μουμπάρακ


    Άλλος ένας φίλος της οικογένειας Παπανδρέου αποδεικνύεται επιβλαβής για την χώρα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση