GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απεργία των ιδιοκτητών ταξί ήταν αναιτιολόγητη...

Toυ   Γ. Ν. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ* Η απεργία των ιδιοκτητών ταξί ήταν μια αναιτιολόγητη απεργία πο...

Toυ  Γ. Ν. ΡΑΓΚΟΥΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ,
ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ*

Η απεργία των ιδιοκτητών ταξί ήταν μια αναιτιολόγητη απεργία που ουδέποτε έπρεπε να είχε ταλαιπωρήσει την ελληνική κοινωνία, όπως αποδείχθηκε από τον τρόπο που ξεκίνησε και τον τρόπο με τον οποίο ανεστάλη. Ανέδειξε όμως μια πολλαπλή σύγκρουση που υπερβαίνει το συγκεκριμένο θέμα και μας υποχρεώνει να αναμετρηθούμε με τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά ο τόπος. Είναι ευθύνη μας να αναδείξουμε την πολιτική ουσία της σύγκρουσης αυτής:
1. Είναι σύγκρουση για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Το πολιτικό σύστημα θα συνεχίσει να κλυδωνίζεται συθέμελα αν δεν τερματίσει οριστικά την πρακτική του μεταπολιτευτικού πολιτεύεσθαι στη βάση του «άλλα λέω, άλλα εννοώ, τελικά άλλα πράττω, άλλα ψηφίζω και άλλα εφαρμόζω». Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που...
τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης και της αναβάθμισης του επαγγέλματος των ταξί αυτό είναι που αξιώνει: συνέπεια λόγων και έργων, ανάκτηση της αξιοπιστίας της πολιτικής και έτσι της εμπιστοσύνης των πολιτών. Στην εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών προστίθεται βέβαια και η εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινωνίας που και αυτή θεμελιώνεται στην αξιοπιστία. Γι’ αυτό είναι προφανές σε όλους ότι η δήθεν κριτική για χειρισμούς, η προσχηματική προτροπή για συμβιβασμούς, η υποκριτική πίεση για λήξη της απεργίας με «αμοιβαίες υποχωρήσεις», υπέκρυπτε στην πραγματικότητα την έλλειψη πολιτικής βούλησης για απελευθέρωση. Αν είχε εκφραστεί ως τέτοια θα ήταν θεμιτή. Το ότι συγκαλύφθηκε για άλλη μια φορά σε διαδικαστικά τερτίπια και παρωχημένες αμφισημίες ανέδειξε την κρισιμότητα της μάχης για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.
2. Είναι σύγκρουση για την ανάπτυξη που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Η απελευθέρωση των επαγγελμάτων αναδεικνύει την αντίληψη για το παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης που υπηρετεί την κοινωνία και το δημόσιο συμφέρον. Από τη μια, έχουμε μια συντεχνιακή και «ολιγαρχική» δόμηση της οικονομίας, όπου επικρατεί η εκμετάλλευση κλαδικών ή τοπικιστικών προνομίων και τελικά η υποδούλωση της οικονομίας σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα που παρασιτούν εις βάρος της κοινωνίας. Από την άλλη, γεννιέται μια νέα κοινωνική πλειοψηφία για τη θεμελίωση ενός μοντέλου ανάπτυξης που στηρίζεται σε κανόνες, αναδεικνύει την ανταγωνιστικότητα, απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις και στη θέση των παρασιτικών ολιγαρχιών τοποθετεί τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Αυτή η σύγκρουση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον εκφράζεται ανάγλυφα όταν στηρίζουν την απελευθέρωση τόσο οι δυνάμεις του τουρισμού όσο και οι εργαζόμενοι στα ταξί.
3. Είναι σύγκρουση για την κοινωνική δικαιοσύνη. Την ώρα της επώδυνης κρίσης η κορυφαία λειτουργία του πολιτικού συστήματος είναι η διαρκής προσπάθεια για τη δίκαιη κατανομή των βαρών στην κοινωνία και στους πολίτες. Και ταυτόχρονα η δίκαιη κατανομή των δυνατοτήτων και των ευκαιριών ώστε η έξοδος από την κρίση να γίνει με όρους δικαιοσύνης, με επιβράβευση της προσπάθειας και του μόχθου και με αλληλεγγύη στους αδύναμους. Την ίδια στιγμή που η Βουλή των Ελλήνων αναγκάζεται για πολλοστή φορά να περικόψει το εισόδημα των εργαζομένων είναι για την κοινωνία αδιανόητο ένα μέρος του πολιτικού συστήματος να εμφανίζεται ότι δεν κόπτεται για τίποτα άλλο παρά για τη διατήρηση της αξίας της άδειας και των προνομίων μιας επαγγελματικής ομάδας. Δεν έχουμε πιο ιερό χρέος από το να φροντίσουμε ότι την κρίση θα επωμιστούν όλοι ανάλογα με τις δυνάμεις τους, ότι θα διορθώσουμε όποιες αδικίες η πίεση της κατάστασης μας υποχρέωσε να κάνουμε και θα εξασφαλίσουμε δυνατότητες και ευκαιρίες σε όσους μοχθούν για την προσωπική και συλλογική προκοπή. Και είναι βέβαιο ότι ένα πολιτικό σύστημα που θα ταυτιστεί με την υπεράσπιση και μόνο άδικων προνομίων του παρελθόντος είναι καταδικασμένο να πάψει να εκπροσωπεί την κοινωνία.
4. Είναι σύγκρουση για την πρόοδο ή τη συντήρηση. Η κυβέρνησή μας, που υπηρετεί τις αξίες της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, εκφράζει τη συμμαχία των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου που αναζητούν δίκαιους και διαφανείς όρους εργασίας και επιχειρηματικότητας με τις κοινωνικές ομάδες της ανασφάλειας, αυτές που έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη της κοινωνίας για να μην οδηγηθούν στο περιθώριο και για να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή διαβίωση. Στη συγκεκριμένη σύγκρουση των ταξί η συμμαχία αυτή αποτυπώνεται στις δυνάμεις του τουρισμού από τη μια, που δεν ζήτησαν την υποταγή της πολιτείας αλλά αξίωσαν να προχωρήσει την απελευθέρωση, των εργαζομένων στα ταξί, που εναγώνια αναζητούν μια ανάσα στην κακοπληρωμένη και συχνά ανασφάλιστη 12ωρη εργασία τους, αλλά και των πολιτών, που απαιτούν επιτέλους ποιοτικές υπηρεσίες, όπως συχνά τις έχουν απολαύσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή η συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων της προόδου είναι προφανές ότι βρίσκεται σε μια αδυσώπητη σύγκρουση με μια άλλη συμμαχία. Δυνάμεων που εκμεταλλεύονται προνόμια – για τα οποία συχνά είναι η ίδια η πολιτεία υπεύθυνη - συγκροτούν μεγάλες και μικρές ολιγαρχίες εκμετάλλευσης και επιβολής των προνομίων αυτών με τη συνδρομή πολιτικών δυνάμεων που συντηρούνται από την εκπροσώπησή τους, τα υπερασπίζονται, και συντηρούν την αναπαραγωγή τους. Είναι η συμμαχία της συντήρησης που εκφράζεται στο παράδειγμα των ταξί από τους εκπροσώπους των μεγαλοϊδιοκτητών αδειών – με τους οποίους προφανώς δεν ταυτίζουμε τους πραγματικά εργαζόμενους μικροϊδιοκτήτες- και από τους εκπροσώπους ενός πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης που επικεφαλής και αυθεντικό εκπρόσωπο του έχει πλέον αδιαμφισβήτητα τον κ. Σαμαρά. Που έφτασε στο σημείο μπροστά στις προκλητικά έκνομες ενέργειες των ιδιοκτητών, αντί να αναγνωρίζει το αυτονόητο αγαθό της υπεράσπισης του νόμου και της πληττόμενης κοινωνίας, αντί να στηρίζει την αξιέπαινη στάση των ελεγκτικών, διοικητικών, αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών, απαιτούσε να υποκύψει η πολιτεία επιβραβεύοντας την ανομία.
Αυτή η σύγκρουση για την αξιοπιστία, για την ανάπτυξη που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, για την κοινωνική δικαιοσύνη και την πρόοδο της χώρας συνθέτει τη σύγκρουση για την Ελλάδα που θέλουμε, για το μέλλον του πολιτικού μας συστήματος και της ίδιας μας της πολιτείας.
Εμείς έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Λέμε απελευθέρωση και εννοούμε απελευθέρωση. Με κανόνες, διαφάνεια και δικαιοσύνη. Γιατί η απελευθέρωση αυτή είναι στην πραγματικότητα απελευθέρωση από τα δεσμά που καθηλώνουν τη χώρα στο τέλμα του παρελθόντος. Θα τα σπάσουμε γιατί αυτή είναι η αξίωση της κοινωνίας και η ανάγκη της πατρίδας.

*ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

30 σχόλια

  1. Ραγκούση, δυστυχώς με κάποιους σαν τον Ρέππα και τον Παπουτσή δεν πρόκειται να προχωρήσει τίποτα σαυτή τη χώρα. Αυτοί κοιτάνε το επάγγελμά τους (αυτό του επαγγελματία πολιτικού)και δεν ενδιαφέρονται για το κοινό καλό και την πρόοδο της χώρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΣΤΟ Ι.Κ.Α. .
    Προς τους εισαγγελείς , δικαστές , δημοσιογράφους να παρέμβουν και να τους συλλάβουν ,να κατασχεθεί η περιουσία που έκαναν με τους παράνομους μισθούς που παίρνουν από το δημόσιο, να δεσμευτούν οι καταθέσεις τους που είναι και αυτές παράνομα εισοδήματα να καταδικαστούν σε φυλάκιση χωρίς αναστολή για εξαπάτηση εις βάρος του δημοσίου , για παράνομη πορνεία , από την κομπίνα που έστησαν οι Βούλγαροι , Ρουμάνοι αλλά και Αλβανοί που να διορίζονται στο δημόσιο και στα δημόσια νοσοκομεία και στο ΙΚΑ ως μόνιμοι ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό .
    Παράδειγμα τρανταχτό που ο διοικητής του Ι.Κ.Α κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο , είναι η κομπίνα που έστησαν το περιβόητο Βουλγάρικο δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ – ΣΙΝΙΚΟΦ,
    Ξέρετε πόσες Ντάλεβες και Σινίκοβοι έχουν διοριστεί μόνιμοι στο δημόσιο χωρίς να είναι Έλληνες .Ακλουθώντας τον δρόμο της ΠΟΡΝΕΙΑΣ και του ΣΕΞ που με το πήδημα και τα σεξουαλικά όργια διορίστηκαν μόνιμοι ιατροί στο Ελληνικό δημόσιο έρε ξευτίλα για την Ελλάδα !!!!!
    ΙΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΣΙΝΙΚΟΒΑ βουλγάρα διορισμένη ψυχίατρος στο ΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΙΑΤΡΟΣ , Πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία και αυτές τις ημέρες πήρε και προαγωγή και μετατέθηκε στο Ι.Κ.Α ΠΕΙΡΑΙΩΣ .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ , βούλγαρος ψυχίατρος διορισμένος στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ σύζυγος της πρώτης(ΙΒΑΣ ΝΤΑΛΕΒΑ) και αυτός πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    Αυτοί οι δυο από την Βουλγαρία έπιασαν ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΟΙ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ" ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ...

    Κύκλωμα με 650 Βουλγάρες και 20 Βούλγαρους που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις από το ελληνικό δημόσιο, εξάρθρωσαν οι αρχές. Μάλιστα η σύνταξη έφθανε τα ......
    500 ευρώ τον μήνα.«Πρόκειται για καραμπινάτη κομπίνα που γινόταν για χρόνια εις βάρος του ασφαλιστικού μας συστήματος και των ασφαλισμένων» δήλωσε στην εφημερίδα το «Βήμα» ο υπουργός αναπληρωτής Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνης, ο οποίος αποκάλυψε ότι «η καλοστημένη αυτή απάτη ήδη απασχολεί δύο κράτη, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία».
    Σύμφωνα με πληροφορείς της εφημερίδας, το κύκλωμα δρούσε ως εξής. Γραφεία προσέφεραν εργασία με το αζημίωτο σε Βουλγάρες ηλικίας 53-54 ετών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
    Οι δουλειές που τους έβρισκαν ήταν να εργάζονται κυρίως ως καθαρίστριες σε ξενοδοχεία ή σε εστιατόρια ή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επιπλέον τους δήλωναν ψευδή μόνιμη διεύθυνση
    κι αυτό γιατί αν δεν το έκαναν τότε θα δικαιούνταν σύνταξη ύψους μόλις 15 ευρώ. Μόνο δηλαδή για περίθαλψη!

    Για κάθε Βουλγάρα που έφερναν στη χώρα μας, τα γραφεία έπαιρναν από αυτή προμήθεια που εφθανε ως και το 10% του μισθού που έπαιρνε εκείνη από την εργασία της.
    Μόλις οι Βουλγάρες συμπλήρωναν του 55ο έτος ηλικίας κι έχοντας ήδη δουλέψει 14 χρόνια στη Βουλγαρία κι ένα στη Ελλάδα, διεκδικούσαν από το ΙΚΑ σύνταξη ύψους 500 ευρώ!!!
    Επιπλέον από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι η υπόθεση έχει προκαλέσει ζημιά στο ΙΚΑ αλλά και σε άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
    ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΟΙ «ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ» ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ…
    Κύκλωμα με 650 Βουλγάρες και 20 Βούλγαρους που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις από το ελληνικό δημόσιο, εξάρθρωσαν οι αρχές. Μάλιστα η σύνταξη έφθανε τα …… 500 ευρώ τον μήνα.
    «Πρόκειται για καραμπινάτη κομπίνα που γινόταν για χρόνια
    εις βάρος του ασφαλιστικού μας συστήματος και των ασφαλισμένων» δήλωσε στην εφημερίδα το «Βήμα» ο υπουργός αναπληρωτής Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνης, ο οποίος αποκάλυψε ότι «η καλοστημένη αυτή απάτη ήδη απασχολεί δύο κράτη, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία».
    Σύμφωνα με πληροφορείς της εφημερίδας, το κύκλωμα δρούσε ως εξής. Γραφεία προσέφεραν εργασία με το αζημίωτο σε Βουλγάρες ηλικίας 53-54 ετών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
    Οι δουλειές που τους έβρισκαν ήταν να εργάζονται κυρίως ως καθαρίστριες σε ξενοδοχεία ή σε εστιατόρια ή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επιπλέον τους δήλωναν ψευδή μόνιμη διεύθυνση
    κι αυτό γιατί αν δεν το έκαναν τότε θα δικαιούνταν σύνταξη ύψους μόλις 15 ευρώ. Μόνο δηλαδή για περίθαλψη!
    Για κάθε Βουλγάρα που έφερναν στη χώρα μας, τα γραφεία έπαιρναν από αυτή προμήθεια που εφθανε ως και το 10% του μισθού που έπαιρνε εκείνη από την εργασία της.
    Μόλις οι Βουλγάρες συμπλήρωναν του 55ο έτος ηλικίας κι έχοντας ήδη δουλέψει 14 χρόνια στη Βουλγαρία κι ένα στη Ελλάδα, διεκδικούσαν από το ΙΚΑ σύνταξη ύψους 500 ευρώ!!!
    Επιπλέον από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι η υπόθεση έχει προκαλέσει ζημιά στο ΙΚΑ αλλά και σε άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ το χρόνο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 1400 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα

    ΄Ερχομαι, να τελειώσω μόνο κάτι παϊδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. .Ακλουθώντας τον δρόμο της ΠΟΡΝΕΙΑΣ και του ΣΕΞ που με το πήδημα και τα σεξουαλικά όργια διορίστηκαν μόνιμοι ιατροί στο Ελληνικό δημόσιο

    Η Λουκά είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε μεγάλε αφού την βουλγάρα την ξέσκισαν στο γαμήση αυτήν και τον άντρα της τους διόρισαν αυτήν στο ΙΚΑ Πειραιώς και αυτόν στο γενικό κρατικό Αθηνών άμα θες άντε βρες τους για να μην νομίζεις ότι λέμε ψέματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα

    E ας μήν έφευγε απο την Νέα Δημοκρατία τότε, να τα πήγαινε χειρότερα απο τον Σαμαρά αποκλείεται ... άρα γιατί έφυγε απο το κόμμα που οικογενειακά ανήκε στον ίδιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς ανωνυμο 7 Αυγ 2011 8:11:00 μ.μ.

    Η αληθεια για το χρεος
    Εως το 1981 26% του αεπ
    1981-90 75%
    1990-93 110% (ελλειμμα τελευταιας χρονιας Μητσοτακη 13%!!! σχεδον οσο και του χοντρου!)
    1993-2003 100%
    2004-2009 125%
    Συνολο χουντοδεξιας 86%
    Συνολο κεντροαριστερας 39%

    Και σε δις για να μην γραφεςι μαλακιες
    χρεος 2003 180 δις ευρω
    χρεος 2009 300 δις ευρω

    Και απο ετησια διαχειριση χωρις το βαρος των τοκοχρεωλυσιων εχουμε
    πρωτογενεις δαπανες δηλ ανευ τοκοχρεωλυσιων
    2003 30 δις
    2009 58 δις

    Δηλαδη ο χοντρος χουντοεθναρχοανιψιος εστησε ενα δευτερο κρατος διπλα σε αυτο που παρελαβε

    (Αν δεν μπορεις να διαβαζεις ουτε τα στοιχεια που υπαρχουν παντου στο ιντερνετ ή αν δεν κρατιεσαι να μην διαστρεβλωνεις την αληθεια τοτε προσπαθησε να μην γραφεις τιποτα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή οτι απο το 1981-90 το χρέος ανέβηκε απο το 26% στο 75%, 50% του ΑΕΠ αυτό δέν σου λέει τίποτα?
    Ποιός κυβέρνησε αυτή την δεκαετία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. To πασσοκ και η ΝΔ έχουν σαπίσει. Το ΚΚΕ είναι ένα σταλινικό απολίθωμα. Καιρός να καταργηθούν με την ψήφο του Ελληνικού λαού και όχι μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Ραγκούσης, για ένα καπρίτσιο του και μόνο, και απο κόμπλεξ μάλιστα, διέλυσε τον καλοκαιρινό τουρισμό του 2011, ζημίωσε τις τουριστικές επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες, ζημίωσε τον λαό και το έθνος, αποτελεί εθνικό κίνδυνο και πρέπει να δικαστεί.
    Το ελάχιστο που έπρεπε να κάνει ο Πρωθυπουργός, είναι να τον στείλει σπίτι του, να πάεινα δουλέψει στην πιάτσα για να βγάλει τα προς το ζήν, να κολλήσει ενσημα.

    Αλλά στην Ελλάδα δεν πληρώνει κανείς απο τους πολιτικούς, οι οποίοι είναι σχεδόν όλοι τους άεργοι, τεμπέληδες, χαραμοφάηδες, ανεπάγγελτοι, κοπρόσκυλα.
    ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ,
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΑΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΤΟ 2ΟΟ4;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δημήτρης Κλ.7 Αυγ 2011, 10:50:00 μ.μ.

    Λάθος Ανώνυμε 7 Αυγ 2011 10:20:00 μ.μ.,η τοποθέτησή σου κατά του Ραγκούση.
    Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του για οτιδήποτε άλλο, όχι όμως για τη συνέπειά του να ανοίξει το επάγγελμα του ταξιτζή.
    Όταν ο μισθοσυντήρητος και ο συνταξιούχος χάνει το 13ο και το 14ο μισθό του για την πατρίδα, ΔΕΝ δικαιούται ο ταξιτζής να κάνει γυμνάσια στον τουρίστα που τον συντηρεί.
    ΔΕΝ δικαιούται να εκβιάζει τους πολλούς και να διασύρει τη χώρα διεθνώς.
    Είναι κρίμα που μερικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για διάφορους λόγους, δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν αυτή την απλή αλήθεια.
    Η κυβέρνηση θα πρέπει να προστατεύει τα συμφέροντα των πολλών.
    Να θυσιάζει το έλασσον χάριν του μείζονος.
    Τότε ίσως θα υπάρξει ελπίδα σωτηρίας της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς ανωνυμο 7 Αυγ 2011 8:43:00 μ.μ.
    Επαναλαμβανω χρεος ως %ΑΕΠ 1950-2009
    Συνολο χουντοδεξιας 86%
    Συνολο κεντροαριστερας 39%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φέτα φέτα τρώγεται το σαλάμι και ποτε όλο μαζι γιατι θα σου κάτσει και δεν παλεύεται.

    Έτσι διαλύεται και η κοινωνική συνοχή ενος κράτους φέτα φέτα. Είναι η γνωστή μέθοδος της σαλαμοποίησης.

    Παιρνουμε μια συντεχνιακή ομάδα που θέλουμε να αλλάξουμε κάποια πραγματα στον τομεα της και αφου γραψουμε στα α........α μας τα όποια αιτηματα τους αποφασίζουμε για το μελλον της.
    Η αντίδραση αυτης της συντεχνιακής ομάδας σίγουρα θα θίξει συμφέροντα άλλων συντεχνιών και θα αποδοκιμαστουν δηλαδή βουτυρο στο ψωμι των κοπρόσκυλων που αποφασίζουν.
    έρχονται μετά και οι αδέκαστοι δικαστές και βγάζουν την όποια απεργία παράνομη και καταχρηστική και πλακώνουν οι μηνύσεις, βλέποντας τους ξεφτιλισμενους πολιτικους στα ΜΜΕ γεματοι υποκρισία να υπερασπίζονται το ιερό δικαίωμα της απεργίας αυτό που με λύσσα και πουστια πολεμανε για τετοιους πουστηδες μιλαμε. Τι ωραία δημοκρατία!!!!!
    Εδώ και 40 χρόνια δεν θυμάμαι καμία απεργία που να μην ήτανε παράνομη και καταχρηστική και αναρωτιέμαι είναι δυνατόν να απεργεί ένας κλάδος και να μην έχει αντίκτυπο στην κοινωνία των παρτάκηδων που στησανε τα κοπρόσκυλα οι πολιτικοι; Δηλαδή τι πρέπει να γίνει; να κάθονται και να αποδέχονται όποιοι θίγονται απο τις αποφάσεις ενος μη εκλεγμενου και παντελώς ανύπαρκτου πολιτικού με περιορισμένο μέλλον την καταστροφή της ζωής τους; θα πεί κάποιος μα υπάρχουν λάθη που χρειάζονται να διορθωθουν, ασφαλώς και πρέπει να διορθωθούν όχι όμως δημιουργώντας νέες στρεβλώσεις και καταστροφές και ασφαλώς νέα λάθη.
    Ο διάλογος που εφαρμοζει η χουντική κυβερνηση του ΓΑΠ είναι στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Το θέμα του διαλόγου με τους ταξιτζηδες γίνεται με όλους εκτος απο τους ταξιτζηδες και αυτό το λένε διάλογο. Αυτό δεν το κανανε μονο με τους ταξιτζηδες αλλά με όλους φαρμακοποιους,φορτηγατζηδες,δικηγορους,συμβολαιογράφους κλπ. Η ίδια συνταγή για όλες τις ασθένειες κοινωνικός αυτοματισμός έτσι ώστε τα ξεπουλημενα παπαγαλακαι των ΜΜΕ να παπαγαλίζουν καθε μερα και κάποιοι που θιγονται να βρίζουν τους όποιους διεκδικούν μέχρι να έρθει και το αυγό στον κωλο τον δικό τους.
    Η χώρα είνα μια χώρα παρτακηδων φιλοτομαριστων βολεψάκηδων και συμφεροντολόγων μακρια από τον κώλο μας και όπου θέλει ας μπει κάτι που γνωρίζουν καλα τα λαμογια του ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΔΙΑΊΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΊΛΕΥΕ.
    Αν ο λαός ήταν πραγματικά ενωμένος σήμερα τα καθηκια που κυβερνάνε μαζί με τους υπόλοιπους που κατέκλεψαν τον τόπο θα φορούσαν ριγέ φορμίτσες.
    Ξέρουν όμως ότι ειναι κυβέρνηση σε μια χώρα ρουφιάνων καταδοτων και παρτακηδων και κανουν καλά αυτό που έχουν παρει εντολή να κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. KI OΜΩΣ...
    ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ..!

    KI OΜΩΣ...
    ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ..!

    KI OΜΩΣ...
    ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 10.50
    ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΨΩΜΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κε "7 Αυγ 2011 10:21:00 μ.μ."

    Δεν μπορέσαμε να επανιδρύσουμε το κράτος, γιατί δεν μας άφησαν οι Αμερικανοί, επειδή ενδιαφέρονταν να βρούνε κάποιον του χεριού τους, να παίξει το ρόλο του Δούρειου ίππου, και εμείς δεν δεχόμασταν να γίνουμε πληρωμένα όργανά τους. Ήθελαν επίσης κάποιον να ακυρώσει τη συμφωνία μας για τον ρώσικο πετρελαιαγωγό, να είναι θιασώτης του σχεδίου Α(υ)ναν, να τους διευκολύνει στο Σκοπιανό, στο Αιγαίο, στο Κυπριακό, στις Τουρκοδιεκδικήσεις.
    Για το σκοπό τους αυτό, παρακολουθούσαν τα τηλέφωνά μας μέσω της αμερικανικής Vodaphon (και κρέμασαν με σχοινί απο το ταβάνι στο δωμάτιο του σπιτιού τους όσους αντιλήφθηκαν απο μέσα τί γινότανε), σκηνοθέτησαν "σκάνδαλα" (πταίσματα και σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα δικά σας κακουργήματα), μας πίεσαν να αγοράσουμε άλλα τόσα υποβρύχια (χωρίς να δεχθούμε να πάρουμε και εμείς μίζες) που να γέρνουν όμως ανάποδα αυτή τη φορά ώστε να μη γέρνουν μονόπατα για να επέλθει "ισορροπία" στην πλεύση και δεν συναινέσαμε, τους ενόχλησε το ΒΕΤΟ-ΟΧΙ μας στο Βουκουρέστι, το άνοιγμα της χώρας μας σε Ρωσία και Κ ίνα, οι συμφωνίες για τους αγωγούς, η υπογραφή συμφωνιών που έκαναν τους Αμερικανούς να λυσσάνε, η εξασφάλιση χαμηλότοκων δανείων, κλπ.
    Ούτε στο ΔΝΤ πήγαμε, ούτε Μνημόνιο υπογράψαμε, ούτε δεχτήκαμε να υποθηκεύσουμε τις θάλασσες, τα νησιά, τις ραχούλες και τα βουνά.
    Και στο τέλος μας είπαν στο αυτί (μας απείλησαν επί ποινή θανάτου) να βρούμε τρόπο να τα παρατήσουμε και να φύγουμε, γιατί τη δουλειά, όπως μας είπαν, βρήκαν να την κάνουν με άλλον, που να μιλάει τη γλώσσα τους ως μητρική του γλώσσα. Και μάλιστα μας είπαν να μην βγούμε να κάνουμε καμία δήλωση, να μην βγάλουμε άχνα, γιατί θα μας βρούνε πεταμένους σε κάποιο ρέμα της ... Ραφήνας, με το σχοινί στο λαιμό και εμάς!!!!!
    Φαίνεται, αυτό έδειξε η πείρα από την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια, ότι τα πιο σκληρά Αμερικανο-καπιταλιστικά αντιλαϊκά μέτρα, ο άκρατος καπιταλισμός μπορεί να τα περάσει μόνο με σοσιαληστές.

    Με τον ίδιο τρόπο φύγανε από την Ελλάδα και οι Αμερικανικές Βάσεις "του θανάτου", και δεν μιλάει κανείς (για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή)!!!!!!!!!!!

    ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ραγκούση σε έβαλε ο ποδηλάτης αυτός ο ο βλάκας στο Εσωτερικών και σε μεταπήδησε, σε πήδηξε, πέστω όπως θέλεις στο Συγκοινωνιών και σου κακοφάνηκε. Ρε μπαγλαμάδες ο τόπος σας έχει πληρώσει με την ζωή του για τις αρπαχτές, τα καμώματα σας. Ε αμάν πια ηλίθιοι που έχετε την εντύπωση ότι είσθε σπουδαίοι, μισόχαζοι είσθε σας πληρώνουμε με την ζωή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κε "7 Αυγ 2011 10:21:00 μ.μ."

    ΑΠΟ ΨΗΛΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
    www.kathimerini.gr
    Hμερομηνία : 06-05-09
    Έντυπη έκδοση


    Σκληρή κριτική κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου έκανε σήμερα ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κ.Μητσοτάκης.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου, που μου είναι προσωπικά συμπαθής, θα το πω για εκατοστή φορά-ως άνθρωπος,
    δεν κάνει για αρχηγός. Διαβάζει κείμενα που του γράφουνε, βρίζει χυδαία, ενω δεν ανταποκρίνεται προς τον περισσότερο κόσμο, προς την ιδιοσυγρασία του και λέει σε όλα οχι.

    Αν υποθέσουμε οτι καταφέρει να σπρώξει την Ελλάδα στο βάραθρο τι θα κερδίσει ο Γιώργος Παπανδρέου; Να γίνει προθυπουργός πάνω στο πτώμα της Ελλάδας;

    ---Βόγλης ο Κηφισεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Από τη μια, έχουμε μια συντεχνιακή και «ολιγαρχική» δόμηση της οικονομίας, όπου επικρατεί η εκμετάλλευση κλαδικών ή τοπικιστικών προνομίων και τελικά η υποδούλωση της οικονομίας σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα που παρασιτούν εις βάρος της κοινωνίας
    Ο Καλικράτης σου δεν εξυπηρετεί τοπικιδτικά συμφαίροντα κύριε Ραγκούση ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η πολιτική μετάλλαξη του κράτους από υπουργό σε υπουργό στο θέμα των ταξί ήταν
    αναιτιολόγητη.


    Η πολιτική μετάλλαξη του κόμματος του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης του και μάλιστα από υπουργό σε υπουργό ουδέποτε έπρεπε να έχει ταλαιπωρήσει έναν κλάδο και την
    ελληνική κοινωνία γενικότερα.Είναι ευθύνη σας να αναλογισθείτε τα αποτελέσματα
    αυτών των μεταλλάξεων,και πόσο ταλαιπωρούν την κοινωνία.
    Η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος ακριβώς κλυδωνίζεται συθέμελα, και που είσαι ακόμη,γιατί ακριβώς είστε άλλα λέω, άλλα εννοώ, τελικά άλλα πράττω, άλλα ψηφίζω και άλλα εφαρμόζ,πάρτε και διαβάστε προσεκτικά τα φυλλάδια που
    μοίραζε προεκλογικά για το θέμα των ταξί το ΠΑΣΟΚ και θα καταλάβετε τι λέω,
    και που ο ανεκδιήγητος Μαγριότης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα είπε
    χωρίς ντροπή στην τηλεόραση ότι αυτά τα μοίραζε ο τομέας μεταφορών του ΠΑΣΟΚ,και όχι το κεντρικό ΠΑΣΟΚ,όσο για την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών
    θεμελιώστε την στη Ζίμενς,στα Βατοπέδια,στους Τσουκατους στους Μαντέλιδες,στους Ακηδες και
    στους Κουτμεριδιδες.
    Τις συγκρούσεις για το αναπτυξιακό μοντέλο αν θέλετε εκφράστε τις μέσα από την εθνικοποίηση της
    τράπεζας της Ελλάδος για να μάθουμε επιτέλους και εμείς οι πολίτες τους μετόχους της,και αν θέλετε φέρτε πίσω τον χρυσό που βρίσκετε στο εξωτερικό και πληρώνει ο Ελληνικός λαός φύλακτρα
    για τον χρυσό του 95εκ ευρώ τον χρόνο την ώρα που στεγνώνετε τον συνταξιούχο και εξηγήστε μας
    τον λόγο για τον οποίο μια τράπεζα που είναι μια ΑΕ σαν όλες τις άλλες με μετόχους ότι και να
    γίνει δεν κλείνει και τα βάρη αναλαμβάνει ο Ελληνικός λαός και αφήστε τις μεταρρυθμίσεις τις
    πλάκας.Έχω και άλλα πολλά να σου αναφέρω για τα προνόμια και όλα αυτά περί συντεχνιών μεγάλε
    μεταρρυθμιστή μου αλλά δυστυχώς έχω το προνόμιο να πρέπει να πάω για δουλειά τώρα στις 6πμ και
    έχω αργήσει κιόλας δίνοντάς σου μόνο μια μικρή απάντηση στην συνέντευξή σου στην εφημερίδα του
    εθνικού μας εργολάβου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 1.49
    ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙ, ΣΙΓΑ.
    ΟΥΤΕ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ ΝΑ ΗΣΟΥΝΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙΣ ΤΙ ΖΗΤΟΥΣΕ Ο 6ος ΣΤΟΛΟΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ;
    ΤΟΣΟ ΕΠΙ ..ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ , ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΠΙ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    -''ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΙΔΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΣ'' ΣΕ ΠΟΙΟΝ
    ΠΕΡΙΦΑΝΗ ΔΕΞΙΟ ΑΝΗΚΕΙ;ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ;
    -ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ;
    ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ;
    ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ;

    ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
    -ΔΕΞΙΟΙ
    -ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ
    -ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ
    -ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ
    -ΤΕΤΡΑΤΑΥΓΟΥΣΤΙΑΝΟΙ
    -ΧΙΤΕΣ
    -ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΙΛΙΑΔΕΣ
    -ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
    -ΠΑΟΤΖΗΔΕΣ
    -ΠΟΥΛΙΚΟΙ
    ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ,
    ΑΣΚΗΣΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΨΙΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΔΕΞΙΟΥΛΗ
    ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ;
    ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 8.30
    Έχει γουστο να νομίζεις ότι εσύ είσαι αριστερός και μάλιστα σοσιαληστής υποστηρίζοντας την πράσινη λέρα που βρώμισε και κατέκλεψε τον τόπο και λίγο πριν την διάλυση της γιατί σίγουρα θα γινει ΜΚΟ μετά τις εκλογές έδειξε το απαίσιο εθνικοσοσιαλιστικό φασιστικό και χουντικό προσωπό της που έδω και 30 χρόνια κάλυπτε όπως η γριά πουτάνα τις ρυτίδες της.
    Αναφέρεσε συχνά στο παρελθον κατακρίνοντας τις κυβερνησεις μετα τον εμφύλιο και ουτε μια λέξη δεν έχεις να πεις για τα κοπρόσκυλα της πρασινης φιδοφωλιάς που ήρθαν με τα ζιβάγκό και σημερα πάσχουν όλοι από διαβήτη και χοληστερίνη με τις κοιλιές τους να ξεχυλλίζουν από τα καθίσματα κατακλ΄ρβωντας το δημόσιο και αρπάζοντας μίζες για τρεις γενιές τόσο δημοκράτης είσαι σαν τα πουσταριά που κυβερνάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα ξερεις τα κοπροσκυλα απο το κιουπκιουι (Πρωτη Σερρων) με την γνησια ελληνικη καταγωγη των Καραμαν-Αληδων που ηρθαν γιοι ενος δημοδιδασκαλου και τωρα εχουν εφοπλιστικες και εργολαβικες εταιρειες και ιδρυματα που τους παραχωνουν να σαπισουν αφου ψοφησουν μετα την φασιστικη και προδοτικη ιστορια τους (βια και νοθεια, μεταναστευση, συνεργασια με τους μετεπειτα χουντικους, ξεπουλημα της Κυπρου)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ποιος έστειλε τον ανθό της Ελλάδος μετανάστες και με το αζημίωτο βέβαια ????? Ποιος ??????? Κε Σταϊκούρα ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  29. Βρε να πάρει η ευχή,
    Αυτοί οι Πασοκοι δεν αλλάζουν ποτέ,
    τσιμπάνε πρώτα,
    σκέφτονται αργότερα
    και μόλις βρουν ευκαιρία
    χτυπανε το κεφαλι τους στον τοιχο.

    Πρόσφατα,
    ψηφίσατε εναν halfheaded επειδή
    σας σφύριξε οτι χαρτζιλίκι υπάρχει.
    Τσιμπήσατε σε ενα κόλπο τόσο παλιό
    πιο παλιό κι απ' τον "παπά".
    Πως είναι δυνατόν μετα απο τέτοια γκάφα
    απο τέτοιο γελοίο υποβιβασμό
    να τα έχετε καλά με τον εαυτό σας;
    Τι στο διάολο συμβαίνει με σας τελικά,
    πέτρες δεν υπάρχουν στις γειτονιές σας;
    Ρίχτε του ρε σεις, τις περιμένει το είχε πει!

    ---Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Βογλη δεν πα να βρεις καμια να της πεις "στασου μυγδαλα" γιατι δεν εισαι για τιποτα αλλο!

    Αντι εσεις οι χουντοδεξιοι να βαρατε το φασιστικο κεφαλακι σας στο τοιχο που με την ψηφο σας μας καταντησατε διεθνη επαιτη μιλατε κι ολας?

    Ο χονδρος και η χουντοδεξια παρελαβε χρεος 180 δις και 100% του ΑΕΠ και πρωτογενεις δαπανες (ανευ τοκοχρεολυσιοων) 30δις και παρεδωσε χρεος 300 δις και 125% του ΑΕΠ και κυριως πρωτογενεις δαπανες 58 δις! Δηλαδη η παραταξη που προπαγανδιζει το λιγοτερο κρατος το διπλασισε σε 5 χρονια και ολα αυτα χωρις καμια κριση και υφεση αλλα με αναπτυξη εως και το 2008, και μιλατε ακομα? Ποσες εθνικες καταστροφες θα φερει η χουντοδεξια ακομα σε αυτον τον τοπο? Μεχρι τωρα ειχαμε μικρασιατικη καταστροφη (με πρωθυπουργο τον παπου Ραλλη), συνεργασια με τους κατακτητες Γερμανους επι κατοχης (με πρωθυπουργο τον πατερα Ραλλη), καλπονοθευτικα εκλογικα συστηματα αλλα και βια και νοθεια και ξεπουλημα της Κυπρου και συνεργασια με τους μετεπειτα χουντικους Παπαδοπουλο κλπ (με πρωθυπουργο τον ελληναρα Καραμαν-Αλη) και εμπρησμο και οικονομικη καταστροφη (με πρωθυπουργο τον ανιψιο Καραμαν-Αλη)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση