GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΓΚΕΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ...

Του Ανδρεα Ανδριανόπουλου Η συμφωνία με την Φινλανδία για παροχή εγγυήσεων, όταν προφανέστατα όλοι θα ζητούσαν στην συνέχεια κάτι αντίστ...

Του Ανδρεα Ανδριανόπουλου

Η συμφωνία με την Φινλανδία για παροχή εγγυήσεων, όταν προφανέστατα όλοι θα ζητούσαν στην συνέχεια κάτι αντίστοιχο και η ΕΚΤ και το ΔΝΤ δεν συμφωνούσαν, αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη γκέλα αυτής της κυβέρνησης. Κανείς όμως δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία. Ισως επειδή ουδείς πλέον πιστεύει πως υπάρχει πιθανότητα τελικά να σωθούμε. Την μόνη αποφασιστικότητα η κυβέρνηση την δείχνει στην επιβολή φόρων. Όχι στην είσπραξη – που είναι πλέον αδύνατη. Αλλά στην επιβολή. Και στην διάλυση της αγοράς.
Eίναι γεγονός πως η συμφωνία προβλέπει δυνατότητα εγγυήσεων. Κι αυτό έγινε για να υπογράψει και η Φινλανδια που τότε είχε νεοεκλεγείσα κυβερνηση με πλατφόρμα εναντια...
στην διάσωση του Νότου. Οπως ομως συχνά συμβαίνει στην ΕΕ η σχετική δυνατότητα θα πήγαινε σιγα σιγά στο πλάι. Το Μάαστριχτ λ.χ απαγορεύει έλλειμμα πάνω από 3% και με σαφήνεια δεν επιτρέπει την διάσωση χωρών με δημοσιονομικό πρόβλημα. Και τα δύο όμως γίνονται. Δεν πιστευω πως οι Γερμανοί είναι πίσω από τους Φινλανδούς διότι αν ήθελαν να μας οδηγήσουν στην έξοδο η την πτώχευση έχουν πολύ περισσότερες κι ευκολότερες ευκαιρίες να το κάνουν - και δίχως να υποχρεωθούν σε κάποια άλλη χώρα. Αυτοί εξ αλλου πρωτοστατούν στον πάγο που μπάινει στους Φινλανδούς τώρα και στην αναζητηση κάποιας άλλης λύσης - αλλα με τις εγγυήσεις πλέον (λόγω δικής μας βλακείας) στο προσκήνιο. Βλ. σχετ. δηλώσεις Σόιμπλε πως οι Φινλανδικές εγγυήσεις "δεν υπάρχουν στο τραπέζι" και την στροφή του Φινλανδού Υπουργού Εξωτερ. στους χθεσινούς Financial Times (26-08-2011) "Finnish deal faces revision to save Greek bail-out".

13 σχόλια

  1. Είναι, όντως, ακατανόητο!
    Δίνω μετρητά ως κατάθεση(εγγύηση) για να με δανείσουν;
    Μα, εάν είχα θα τα κρατούσα και θα γλίτωνα τους τόκους.
    Δεν είμαι οικονομολόγος,μήπως κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 1400 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας και Έλληνας γνήσιος , άλλωστε είναι και άσπρος πράγμα που φαίνεται .
    Ο Γ.Α.Π. και o Καρατζαφέρης και οι περισσότεροι βουλευτές είναι Πελοποννήσιοι ,δηλαδή Τουρκοαλβανοί , απόγονοι του Ιμπραήμ .
    Τους πραγματικούς Πελλοπονήσιους τους έσφαξε όλους ο Ιμπραήμ,
    και τότε αντικατέστησε τον πληθυσμό , φέρνοντας 300.000 οικογένειες Τουκοαλβανών , μόνο στα υψώματα σώθηκαν λίγοι Ελληνες ,δηλαδη έκανε γενοκτονία τότε ο Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο και μετά έφερε τουρκαλβανούς , τουρκική τακτική που χρησιμοποιεί η Τουρκία την γενοκτονία και μετά μοίρασε την περιουσία των σφαγμένων Ελλήνων σε αυτούς, οι όποιοι την έχουν παράνομα μέχρι και σήμερα .
    Έξαλλου όλοι οι προδότες και τα αποβράσματα είναι Πελλοποννήσιοι τον Κολοκοτρώνη Πελλοπονήσιοι τον φυλάκισαν ,
    τον Καποδίστρια Πελοποννήσιος τον σκότωσε , κ.λ.π .
    Σημείωσης όταν πρωτοπήγε στην Πάτρα ο Καποδίστριας όλοι μιλούσαν Τουρκικά , επίσης άμα πάτε τώρα στα Φιλιατρά μιλάνε Τουρκικά και είναι όλοι ημίμαυροι όπως όλοι οι Πελοποννήσιοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να ελθει το Δ.Ν.Τ .στην Ελλάδα Πελλοπονήσιοι το υπέγραψαν άλλη μια προδοσία για την Ελλάδα που θα μας τυραννάνε για πάρα πολλά χρόνια και που θα χαθεί και η εθνική μας κυριαρχία διότι δεν θα μπορέσουν να αποπληρωθούν τα δάνεια που πήρε ο Παπανδρέου με την παρέα του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσοι αντιστέκεστε στο έργο του Καραμανλή , υπηρετείτε τα συμφέροντα των Ευρωαμερικάνικανων , γιατί ο Καραμανλής ήταν ο μοναδικός ηγέτης που τόλμησε Ρωσική στροφή και ο θειος του απαρνήθηκε τους Αμερικανούς βγαίνοντας από το ΝΑΤΟ .
    Ενώ η οικογένεια Παπανδρέου ανέκαθεν , αλλά και τώρα υπηρετεί τα συμφέροντα της Ευρωαμερικάνικης καταγωγής.
    Και για σένα εξαπατημένε Έλληνα , οι Παπανδρέου σε βλέπουν σαν έναν ιθαγενή , σαν ένα σκουλήκι ,σαν ένα σκουπίδι .
    Ψήφισε τους λοιπόν και στήσε κώλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασοκο εξαπατημένε Έλληνα , για να μην σε χαρακτηρίσω αλλιώς , πέρα από την καταγωγή ο κάθε ένας κρίνετε από τις πράξεις του .
    Ο Καραμανλής μας έδωσε τόσα πολλά και δεν μας στέρησε το παραμικρό ,δουλεύοντας μόνο για την Ελλάδα .
    Ενώ οι Παπανδρέοιδες και Ευρωαμεριάνοι είναι και την πατρίδα προδίδουν συλλήβδην, την Ελλάδα και την παραδίδουν αμαχητί στις ορέξεις και στα νύχια των ομολόγων Ευρωαμερικάνων .
    Σύνελθε και δες και βγες από την εξαπάτηση τώρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πασοκο εξαπατημένε Έλληνα , για να μην σε χαρακτηρίσω αλλιώς , πέρα από την καταγωγή ο κάθε ένας κρίνετε από τις πράξεις του .
    Ο Καραμανλής μας έδωσε τόσα πολλά και δεν μας στέρησε το παραμικρό ,δουλεύοντας μόνο για την Ελλάδα .
    Ενώ οι Παπανδρέοιδες και Ευρωαμεριάνοι είναι και την πατρίδα προδίδουν συλλήβδην, την Ελλάδα και την παραδίδουν αμαχητί στις ορέξεις και στα νύχια των ομολόγων Ευρωαμερικάνων .
    Σύνελθε και δες και βγες από την εξαπάτηση τώρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΠΟΥΚΩΣΕ.ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟΝ.ΤΙ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΝΟΜΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝ.ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ .ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας και Έλληνας γνήσιος.

    Το λέει και τ' όνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 10.34
    Σωστά το λέει και το όνομα του!!!

    ΚΑΡΑ-ΑΜΑΝ-ΑΛΗΣ

    ΜΑΥΡΟΣ-ΩΧ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ-ΝΤΑΒΑΣ

    Ελληνικότατο όνομα όπως λέμε Αλης Σελιμ, Ρετζεπ όλο ελληνικότητα είναι.

    Φίλε μου αν πραγματικά όπως λες ήταν μεγάλος πολιτικος ως σήμερα θα είχε ξεμπουκωθεί από τις γαρδούμπες και τα σουβλάκια και τουλάχιστον θα μπορούσε να ζητήσει μια συγνώμη, δεν ζητάμε απολογισμό γιατί το έργο το είδαμε.
    Αλλα σαν γνήσιος Καραμανλής στα δύσκολα την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια και επειδή έχει και ένδοξο όνομα το αλλάζει που και που σε Τριανταφυλλίδης.
    Η σιωπή είναι χρυσός συμφωνούμε αλλά αυτόν τον βλάχικο εγωισμό που διακατέχει αυτή την οικογένεια δεν τον καταλαβαίνει κανείς εκτός από τα γαιδούρια που μιλάνε την ίδια γλώσσα πείσματος.
    Εχουμε που έχουμε εναν πανηλιθιο που μας έχει στείλει αδιάβαστους και κανει βολτούλες με το κανω του σαν την καλή χαρά, να ε΄χουμε και ακόμαένα μπούλη να μας αραδιάζει μαλακίες.
    Ξεκόλλα αυτές οι οικογένεις ξεσκισαν τον τόπο και τον φέρανε εδώ που είναι σήμερα ξεφτιλισμενος ξεπεσμένος χρεωμένος διαλυμένος πτωχευμενος κατεστραμμένος.
    Καποια στιγμή πρέπει να βγαλετε τα γρασα απο τα μάτια σας και το κερί απο τα αυτιά σας και να δειτε την πραγματικότητα που ζουμε και σε ποιούς οφείλεται.
    Γραφεις συνέχεια τα ιδια και τα ιδια έχεις γίνει γραφικός και κανένας δεν λαμβανει υπόψη τοπυ την καραμέλλα που καταπιες και αναμασας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όσο υπάρχει Καραμανλής υπάρχει και Παπανδρέου πάρτε το χαμπάρι δέν γίνεται να αναζητάμε Καραμανλήδες την ίδια ώρα που έχει δημιουργηθεί η ανάγκη να εξαφανιστούν αυτές οι δύο καταραμένες οικογένειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σκέψου όμως ότι μετά από αυτη τη γκέλα θα σωθούμε από σπόντα με την αναγκαστικη λύση του ευρωομόλογου και 70% κούρεματος του χρέους. Βεβαια καποιοι τραπεζίτες (φίλοι σου) θα καταστραφούν αλλά καλυτερα να καταστραφούν λιγοι τραπεζίτες παρά 500.000 ευρωπαίοι πολίτες, ετσι ανδρεα μου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η φύση εκδικείται, όταν την βιάζουν.
    ___________________________________
    ΟΤΑΝ ΒΙΑΖΟΥΝ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ..ΙΣΧΥΕΙ ;;;;

    Πριν δυο-τρία χρόνια
    Μέσα σε τέσσερις μόλις εβδομάδες
    η χώρα μας αντιμετώπισε 2,753 (τυχαίες) πυρκαγιές. Γειτονικές βαλκανικές και Ευραπαικές χώρες αντιμετώπισαν επίσης μεγάλα προβλήματα.

    Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε το μοναδικό κόμμα στην Ευρώπη και στόν κόσμο που προσπάθησε να εκμεταλευθεί πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές
    για προεκλογικό και κομματικό του όφελος.

    Υπάρχουν τρία πράγματα στον κόσμο
    που δεν αξίζουν κανένα έλεος.
    Υποκρισία
    Απάτη
    και Τυραννία.
    Αυτά είναι και τα μόνα χαρακτηριστικά του ΓΑΠ.
    __________________________________
    TO KATAΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ Ή ΖΩΟΠΟΙΗΘΗΚΑΜΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση