GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμπρηστές...

Του Θανάση Νικολαΐδη ΔΕΝ έχουμε το πράσινο της Ευρώπης , αλλά ούτε και τους νόμους των ευρωπαίων και την πρακτική τους. Μας έφτιαξε τα λιγ...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΔΕΝ έχουμε το πράσινο της Ευρώπης, αλλά ούτε και τους νόμους των ευρωπαίων και την πρακτική τους. Μας έφτιαξε τα λιγοστά μας δάση ο Ήλιος, φτιάξαμε κι εμείς το σκηνικό για την (εξ)αφάνισή τους.
ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ αδιαφορίας, εγκατάλειψης αλλά και άγνοιας περί το πράσινο, αλλά σήμερα ο μέσος έλληνας εκφράζεται ακόμα και με τον εθελοντισμό του για τη (δια)φύλαξη του δάσους. Ωστόσο, γεννιόμαστε στη χώρα της αταξίας και...
 της προχειρότητας. Στοιχεία ζωής που κάνουν τον έλληνα να ξεχωρίζει, αλλά δεν είναι όλα …συρτάκι στη ζωή. Κι αφού γίνει το κακό, τρέχουμε. Τρέχουμε και για τον νόμο. Εκ των υστέρων. Και, βέβαια, μην περιμένεις και πολλά…χαΐρια στη χώρα, όπου βρίσκεται κόμμα (πρόκειται για «το Κόμμα») να παροτρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν νόμους που ψηφίστηκαν «εν δημοκρατία».
ΔΕΝ είχε κάτι να φοβηθεί η ντόπια και η εισαγόμενη αλητεία και στρώθηκε στη «δουλειά». Κρυφά και μυστικά, ωστόσο, χωρίς φόβο μη τους καταγγείλει ο (αδιάφορος) γείτονας ή τους εντοπίσει η Ασφάλεια «εν τω γίγνεσθαι» (της αμαρτίας του). Στρώθηκαν οι εμπρηστές, με βάση το σχέδιο, πιστοί στον (αφανή) αρχηγό και συνεπείς στην «ιδεολογία» του χρήματος, αν μη τι άλλο βαθύτερα ανθελληνικό. Θα πέσει χρήμα…φλογερό αν η δουλειά πετύχει, καθένας το μερδικό του, η Ελλάδα λειψή από δάση, και με κομμάτια γης αξιοποιημένα σε οικόπεδα.
ΕΔΡΑΣΕ ανενόχλητος ο εμπρηστής, κινήθηκε άνετα στη «χαλαρή» χώρα, αφομοιώθηκε με το περιβάλλον και πήγε για ύπνο. Δεν τον ξύπνησαν οι Αρχές ως ύποπτο, δεν είδε εφιάλτες, δεν είχε τύψεις. Κι ούτε θα τον κυνηγάνε Ερινύες στη ζωή του, γιατί είναι απ’ το υλικό που φτιάχνονται τομάρια, εγκληματίες και δολοφόνοι. Ζάρωσε στις κρίσιμες ώρες, κρύφτηκε για άλλες τόσες και ύστερα εξαφανίστηκε. Μέχρι νεωτέρας και χωρίς να ξεράσει λέξη για το έγκλημα.
ΝΑ προχωρήσουμε τη σκέψη μας, με σκέψεις «αδρές» και λέξεις απλές. Αν ο παραπάνω εγκληματίας που περίμενε τα μποφόρ για να σκάσει η φωτιά «του» έβλεπε ΕΝΑΝ…περσινό κρεμασμένο; Θα το’ χε βάλει στα πόδια τρομοκρατημένος. Αν τον «ενέπνεε» η χώρα όπου ζει και αναπνέει, με την αυστηρότητα και την εφαρμογή των νόμων;
ΟΛΟΙ είμαστε εμπρηστές και δεν το ξέρουμε. Με τη στάση μας απέναντι στον νόμο και στον εμπρηστή-αυτουργό. Με σηκωμένους τους ώμους όταν καίνε το δημόσιο και αλλόφρονες όταν οι φλόγες φτάσουν στο…εξοχικό μας.

4 σχόλια

  1. ΑΝΤΕ ΚΟΥΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΑΡΧΙΣΤΕ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ.......

    Ο Καραμανλής φταίει:
    ______________________
    Κρανίου τόπος ο Έβρος
    Τεράστια είναι η οικο λογική καταστροφή στον Έβρο με περισσότερα από 70.000 στρέμματα καμμένα,
    ενώ η φωτιά συνεχίζει να καίει
    την περιοχή.
    __________________________________
    αλλα...ΤΩΡΑ.. Ο άνεμος φταίει.

    Δημοσιογράφος:Καταρχήν να μας πείτε πόσο δύσκολη είναι η σημερινή μέρα και τι μάχη δίνει η Πυροσβεστική;

    Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής: Είναι πολύ δύσκολη η σημερινή μέρα, όπως και το Σαββατοκύριακο, που έπεται.
    Όπως ήταν και οι προηγούμενες δύο μέρες. Γιατί οι άνεμοι είναι δυνατοί, αλλάζουν συνέχεια κατεύθυνση και δυστυχώς δυσκολεύουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες που κάνει η Πυροσβεστική και όλες οι τοπικές δυνάμεις.

    Ρε τον γαμημένο τον άνεμο !!
    Γιατί φυσάει και δεν το κάνει
    όπως επί ΝΔ που δεν φύσαγε καθόλου;
    ___________________________________
    ΠΑΝΤΩΣ..
    Γίγας ο Γιωργάκης: Με μαεστρία έσβησε τη φωτιά στο Σέιχ Σου! !!

    Υπό έλεγχο τέθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα το πρώτο μέτωπο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο δάσος Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης, κάτω από την περιφερειακή οδό, σε μικρή απόσταση από τον οικισμό 40 Εκκλησιών..
    ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ Ο ΚΑΧΡΙΔΑΚΗΣ.


    σημ....Άν έμπαινε καμιά φωτιά επί Καραμανλή θυμάστε τί γινόταν ; Ο Νέρωνας! Ο Νέρωνας!
    Τα καίει όλα ο Νέρωνας!
    Τώρα ο Τζέφρυ είναι ο υπεύθυνος πρωθυπουργός που τις σβήνει όλες έγκαιρα ;
    Ε...πασοκικά ΑΡΧΙΔΙΑ των ΜΜΕ του κώλου ΠΑΣΟΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μεγαλύτερη φωτιά ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου του 2007 όταν κάηκε ολόκληρος σχεδόν ο Νομός Ηλείας και Μεσσηνιας στο ορεινό τους τμήμα και ακολούθησε η εξαγορά των πυρόπληκτων για να πάρει η Ν.Δ 4 βουλευτές στη Ηλεία αντί για δύο που έπαιρνε και παίρνει έκτοτε. Απόχτησε έτσι η ΝΔ την πλειοψηφία με διαφορά τις επιπλέον αυτές έδρες για να αποτελειώσει την καταστροφή της χώρας που δεν πρόφτασε στην προηγούμενη τριετία! Όλα τα άλλα είναι απλώς οδοντόκρεμες, Βρίσκόμαστε εξαιτίας αυτής της πυρκαγιάς αισίως στα 1950! Με τις υγείες μας! Φυσικά και την πληρώνει τώρα όλη η Χώρα!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΤΟ
    Ι ΜΟΥΝΙ ΜΙΜΗΣ
    ΤΟ ΑΝΙΑΤΟ

    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ !

    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΕΚΡΟΦΙΛΟ ΑΛΗΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚΟΚΟ ΤΟΜΑΡΙ
    ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΡΟ ΤΟΥ ΤΟΜΑΡΙΟΥ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΗΜΕΡΑ.
    Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων mega...

    http://www.megatv.com/megagegonota/default.asp?catid=17525

    Διάρκεια 43 λεπτά...

    ξεκινάει με τα οικονομικά, πολιτικά και την Λιβύη! Από το 27ο εώς το 32ο λεπτό αναφέρεται (επιτέλους) στις πυρκαγιές (οι οποίες να σημειώσουμε κατακαίνε στο σύνολο της χώρας). Πάλι καλά που αξιώθηκε το κανάλι και αφιέρωσε 5 λεπτά στις φωτιές! Η δημοσιογράφος μετά το 31ο λεπτό αναφέρει τις περιοχές και έτσι μπορούμε να αντιληφθούμε και το μέγεθος της καταστροφής!

    Φαντάζομαι τι θα γινόταν αν ήταν διαφορετικές οι πολιτικές συνθήκες... θα είχαμε 24ωρο live feed από τα μέτωπα, παράθυρα με 5-6 καλεσμένους να ωρύονται και πολλά άλλα "ωραία"!


    Υ.Γ. Άσχετο άλλα οι Οικολόγοι που είναι;
    Ακόμα διακοπές κάνουν ;
    Δεν ασχολούνται με τα δάση, άλλα μόνο με "τουρκικές" και "μακεδονικές" μειονότητες στα βόρεια σύνορα μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση