GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νομιμοποιείται (αναδρομικά!) η κατάθεση κρατικών διαθεσίμων σε όλες τις Τράπεζες...

Σε αναδιατυπώσεις στο σώμα του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση ...

Σε αναδιατυπώσεις στο σώμα του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, στην οποία ολοκληρώθηκε η επί της αρχής συζήτησή του.
Μεταξύ των αλλαγών περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:
* Προτείνεται να δοθεί η δυνατότητα -και μάλιστα αναδρομικά- στο υπουργείο Οικονομικών, «όταν συντρέχουν λόγοι γενικού συμφέροντος και ειδικότερα λόγοι σχετικοί με την συστημική ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και ανάλογα με την κατάσταση και τις πρακτικές της διατραπεζικής αγοράς, να τοποθετεί για τον αναγκαίο χρόνο τα διαθέσιμα, κατά τρόπο που να διασφαλίζει την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και τα στρατηγικά χρηματοοικονομικά συμφέροντα του Δημοσίου».
Σημειώνεται πως η εν λόγω διάταξη στο άρθρο 18 του πολυνομοσχεδίου, προβλέπεται να...
 έχει αναδρομική ισχύ, από την 11η Δεκεμβρίου του 1997.
* Οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών σκαφών, που αποδείχθηκε πως ήσαν σκάφη αναψυχής, προτείνεται να έχουν δυνατότητα υπαγωγής στην ρύθμιση του άρθρου 19 του νομοσχεδίου, ακόμα και αν οι υποθέσεις τους έχουν συζητηθεί ενώπιον των ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων.
* Προτείνεται η προσθήκη στον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου των Παιγνίων, αξίωσης (με κυρώσεις για τους παραβάτες), η διαφήμισή των παιχνιδιών «να εξασφαλίζει ένα ιδιαιτέρως αυστηρό επίπεδο προστασίας των καταναλωτών και σε κάθε περίπτωση να είναι λελογισμένη και να περιορίζεται αυστηρώς σε ό,τι απαιτείται προκειμένου να κατευθυνθούν οι καταναλωτές προς τα ελεγχόμενα δίκτυα παιγνίων. Η διαφήμιση δεν θα πρέπει να αποσκοπεί στην ενίσχυση της φυσικής ροπής των καταναλωτών προς τα παίγνια μέσω της ενθάρρυνσης της ενεργού συμμετοχής τους σε αυτά καθιστώντας μεταξύ άλλων κοινότυπα τα παίγνια, ή προβάλλοντας μια θετική εικόνα σε σχέση με το γεγονός ότι τα πραγματοποιούμενα έσοδα προορίζονται για δραστηριότητες γενικού ενδιαφέροντος, ή ακόμα αυξάνοντας τη δύναμη έλξης των παιγνίων, μέσω διαφημιστικών μηνυμάτων που προβάλλουν παραπλανητικώς σημαντικά κέρδη».
* Για τις εταιρείες στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων του διαδικτύου, που είναι νόμιμα εγκατεστημένες σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. και του ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου και κατέχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας και παροχής αντίστοιχων υπηρεσιών, προτείνεται να διατηρήσουν την δυνατότητα δραστηριοποίησής τους, υπό τον όρο να υπαχθούν αμέσως και οικειοθελώς στο φορολογικό καθεστώς που υπαγορεύεται στο νομοσχέδιο.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2 σχόλια

  1. Μια χαρά βολεύεται ο Βενιζέλος…

    Ακόμη δεν κάθισε στην καρέκλα του καλά – καλά ο νέος υπουργός Οικονομικών και άρχισε τις λογιστικές αλχημείες,
    τις νυχτερινές τροπολογίες
    και τις περίεργες αποφάσεις.

    Σήμερα η Ελευθεροτυπία τον βγάζει ξανά στη σέντρα για την Proton Bank ενώ ήδη από τη Ν.Δ. φτιάχνουν μια σούμα με τις έκτακτες εισφορές και τις....μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο του.

    Ο ίδιος βολεύεται μια χαρά από τη διαμάχη των ταξιτζήδων με τον Ραγκούση καθώς το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης είναι στραμμένο προς τα εκεί και μπορεί ανενόχλητος να περνά ό,τι θέλει.....

    ΝΕΟ ΚΟΣΚΩΤΑΔΣ ..ΚΑΝΕΙ
    Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΜΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Gαμήσι, Τζούλια και χασίσι

    Επιστροφή στην πράσινη φύση

    Ζήτω το πα$οκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση