GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είναι η Ελλάδα η νέα χρηματιστηριακή Ιαπωνία;...

Από το  sofokleous10.gr Ο ΓΔ κατέρρευσε την Τρίτη βουλιάζοντας κατά 3,25% και περνώντας κάτω από τις 1150, στις 1144,29 μονάδες, με το...

Από το sofokleous10.gr
Ο ΓΔ κατέρρευσε την Τρίτη βουλιάζοντας κατά 3,25% και περνώντας κάτω από τις 1150, στις 1144,29 μονάδες, με το Δείκτη Τραπεζών να χάνει 3,84% τη στιγμή που ο Ευρωπαϊκός Δείκτης Τραπεζών βυθιζόταν σε νέο χαμηλό 27 μηνών. Το ελληνικό χρηματιστήριο βιώνει ένα άνευ προηγουμένου κραχ που έχει στείλει το ΓΔ στη δοκιμασία του υψηλού του ... 1994 ως στήριξης.
Πρόκειται για μία απίστευτη και μοναδική στα χρηματιστηριακά χρονικά εξέλιξη, με εξαίρεση, ίσως, την Ιαπωνία, της οποίας το...
χρηματιστήριο ποτέ δε συνήλθε από το κραχ της δεκαετίας του ΄80 και εξακολουθεί να απέχει έτη φωτός από τα υψηλά στα οποία είχε βρεθεί πριν την κατάρρευση του, περισσότερα από 20 χρόνια πριν.
Το ελληνικό χρηματιστήριο παρέμεινε απολύτως απροστάτευτο από την ελληνική κρίση και το αποτέλεσμα είναι η δραματική απαξίωση του και πιθανώς η εξόντωση του, τουλάχιστον από πλευράς τιμών, κεφαλαιοποίησης και επενδυτικής συμμετοχής.
Την Τρίτη, η πτώση ήταν έντονη και στην Ευρώπη όπου όλοι οι βασικοί δείκτες κατέγραψαν βαριές απώλειες ενώ στις ΗΠΑ η στιγμή της δοκιμασίας της πιο σημαντικής μακροπρόθεσμης στήριξης για τον S&P 500 έφτασε καθώς ο δείκτης έχει βουλιάξει στο χαμηλό του Μαρτίου και του Ιουνίου, το οποίο αποτελεί και χαμηλό για το 2011 και που πλέον δοκιμάζει ως στήριξη σε μία προσπάθεια να αποφύγει να μετατρέψει την πτώση σε κραχ. Επιπλέον, την Τρίτη ο S&P πέρασε κάτω από τον Κινητό Μέσο Όρο 200 ημερών του για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2010, σε μία ένδειξη ότι η πτώση του απειλεί να λάβει χαρακτηριστικά μακροπρόθεσμης τάσης.
Παρά την οριστική έγκριση για την αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους, μέχρι αργά το βράδυ οι βασικοί αμερικανικοί δείκτες σημείωναν μεγάλη πτώση ενώ ανοδικά κινούνταν το ελβετικό φράγκο και το γεν, προορισμοί που επιλέγονται όταν οι επενδυτές αναζητούν τοποθετήσεις μειωμένου ρίσκου.
Στις χρηματοπιστωτικές αγορές η εικόνα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη την Τρίτη, με τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων Ισπανίας και Ιταλίας να κλείνουν πάνω από το 6% και με το επιτόκιο των 2ετών ομολόγων της Ιταλίας να ξεπερνά το 4,6%, γεγονός που συνεπάγεται πως η χώρα αυτή τη στιγμή δανείζεται για χρονικό ορίζοντα 2 ετών με μεγαλύτερο επιτόκιο απ' ότι η Ελλάδα γι 7 χρόνια, με βάση τα επιτόκια από το πακέτο διάσωσης.
Αναλυτές από την Ισπανία αναφέρουν πως η χώρα δε θα αντέξει στα τρέχοντα επίπεδα δανεισμού για μεγάλο διάστημα και προβλέπουν ενδεχόμενη προσφυγή στο μηχανισμό διάσωσης στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Μέσα σε αυτό το καταστροφικό σκηνικό, τα μόνα θετικά στοιχεία είναι πως δοκιμάζονται σημαντικές στηρίξεις από κάποιους δείκτες με παγκόσμια πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως ο S&P και ότι οι μετοχές είναι σε πολύ υποτιμημένα επίπεδα τιμών κάτι που ισχύει ακόμη περισσότερο για τις τράπεζες.

4 σχόλια

  1. Για να προλάβω εκείνον που θέλει να προλάβει τα καλέσματα στον Καραμανλή,θέλω να πω τη γνώμη μου για την ανάγκη επιστροφής στο προσκήνιο του αληθινού ηγέτη της παράταξης.
    Ο Καραμανλής πρέπει να μιλήσει.
    Για όλα.
    Το οφείλει στους πολίτες που τον πίστεψαν,αλλά και σε όλους τους πολίτες της χώρας.
    Η ιστορία ήδη αρχίζει και τον δικαιώνει.
    Οι αποκαλύψεις για το τι συνέβη στη χώρα ξετυλίγονται σαν το κουβάρι.
    Δεν έχει πλέον νόημα η σιωπή.
    Πρέπει,οφείλει,να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
    Να συμμαζέψει τα πράγματα στην παράταξη που έχει κοπεί στα τρία και πελαγοδρομεί περιμένοντας να πέσει το Πασόκ λες και είναι κανα ώριμο φρούτο.
    Είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει προοπτική νίκης.
    Οι καιροί ου μενετοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Μνημόνιο που υπέγραψε ο πράκτορας των Αγορών, είναι "ανυπόστατο" γιατί δεν ψηφίστηκε με 181 ψήφους στην Βουλή.

    Ο πράκτορας λοιπόν αυτός, αν θέλει να δεί πως θα είναι σε λίγα χρόνια, όταν ο λαός αποκαταστήσει τη Συνταγματική Δαμοκρστία, ας δεί το σημνερινό video με τον Μουμπάρακ στο Δικαστήριο, με φορείο!!!!!!!!!!!!

    Και ας λάβει τα μέτρα του!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ;

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Καραμανλής πρέπει να μιλήσει.

    Να ρευτεί πρώτα και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση