GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποψηφιότητα-έκπληξη στα σκαριά της Α᾽ Αθηνών για τη ΝΔ...

Tι συμβαίνει με τους υποψηφίους βουλευτές. Oι ίντριγκες, οι συμμαχίες, οι αποχωρήσεις, τα ερείσματα και τα "άγνωστα" κομμα...

Tι συμβαίνει με τους υποψηφίους βουλευτές. Oι ίντριγκες, οι συμμαχίες, οι αποχωρήσεις, τα ερείσματα και τα "άγνωστα" κομματικά στελέχη που θα παίξουν ρόλο

Επιμέλεια: Αντώνης-Mάριος Παπαγιώτης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν πολλοί (άμεσα ενδιαφερόμενοι και μη) τις κρίσεις των υποψηφιοτήτων για τις ερχόμενες εθνικές εκλογές από το αρμόδιο όργανο της ΝΔ. Πολλοί απ᾽ αυτούς, έχουν αρχίσει ήδη να παραπονιούνται για το ποιός είναι αυτός που είναι άξιος να τους κρίνει, καθότι οσμίζονται ότι τελικώς δεν θα μετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές. Ένας απ᾽ αυτούς, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης.
Από τους σίγουρους για ένταξη κι εκλογή θεωρείται ο κ. Ν. Μηταράκης, ο οποίος ευελπιστεί να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις, ενώ στελέχη του γραφείου του (όπως ο διευθυντής του κ. Δ. Παρράς) δηλώνουν ότι έχουν τη 2η θέση, έπειτα από την διαφαινόμενη πρωτιά του Δ. Αβραμόπουλου, στο τσεπάκι και ράβουν ήδη τα κοστούμια της εξουσίας.
Η όμορφη μεταγραφή από την Κρήτη, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, παρά την στήριξη του Πρόεδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και των εκλεκτών συγγενών της, μάλλον θα δυσκολευτεί να εκλεγεί, τόσο εξαιτίας της άρνησης του κόσμου για ό,τι μυρίζει οικογενειοκρατία, αλλά και εξαιτίας της δικής της κακής -ως τώρα- προετοιμασίας. Aκόμα, δεν διαθέτει οργανωμένο γραφείο, δεν έχει τα απαραίτητα ερείσματα στην Αθήνα, ενώ απόλεσε...
τον Α. Προμπονά (υποψήφιο δημ. σύμβουλο 2ου διαμερίσματος). Ενδέχεται, όμως, να εντάξει στις δυνάμεις της, τον Δ. Παυλίδη (υποψήφιο δημ. σύμβουλο)
Ο κ. Μ. Αγγελάκας στηρίζεται στον κ. Α. Τσορώνη (αναπλ. Γραμμ. Οργανωτικού), τον κ. Γ. Μιχαλόπουλο (πρόεδρο Α3 ΝΟΔΕ) και φυσικά στον γνωστό από την ΟΝΝΕΔ κ. Β. Πάνου.
Ο κ. Π. Παυλόπουλος έχει ήδη ζητήσει, σε περίπτωση μη εκλογής του την θέση του Λ. Ρακιντζή (Γεν. Επιθ. Δημ. Διοικ.).
Η κ. Αλεξία Έβερτ, εάν τελικώς αποχωρήσει από τη ΔΗΣΥ κι ενδώσει στις πιέσεις της Συγγρού, θα αναμετρηθεί στα ίσια με τον κ. Αβραμόπουλο για την πρώτη θέση, έχοντας 22.000 ψήφους από τις δημοτικές εκλογές ως δυνατή παρακαταθήκη, αλλά και την αγάπη του κόσμου, λόγω των σημαινόντων του ονόματός της.
Η κ. Έλενα Κουντουρά, με τα ίδια άτομα στο πολιτικό της γραφείο, δύσκολα θα καταφέρει να εκλεγεί.
Η κ. Βόζεμπεργκ και η κ. Πιπιλή, θα κινηθούν ησύχως, όπως συνηθίζουν και θα αναμένουν το αποτέλεσμα της κάλπης με αγωνία, όπως όλοι.
Παρομοίως και ο κ. Β. Κικίλιας, ο οποίος διαθέτει ένα αποδιοργανωμένο πολιτικό γραφείο, στηρίζεται μόνο στην αναγνωρισιμότητα λόγω της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ δεν είναι πλέον το πουλέν του κόμματος. Παράλληλα, έχει χάσει τα ερείσματα στην ΟΝΝΕΔ, βασίζεται στον μυστικοσύμβουλο γιατρό-αναισθησιολόγο Β. Κεκερή (γνωστό λόγω κόντρας ΕΚΑΒ – Αβραμόπουλου), στον Γ. Ρομπάκη (πρ. διευθυντή της κ. Ψαρούδα-Μπενάκη) και στον Θ. Τσουρούλα (γνωστό λόγω ΤΕΑΔΥ – ομόλογα). Ποντάρει πολλά πάντως ο πρώην καλαθοσφαιριστής και θεωρεί ως μαξιλαράκι πολιτικής επιβίωσης το γεγονός ότι του έχουν υποσχεθεί πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών...
Όπως προσημειώθηκε, ο κ. Ν. Κακλαμάνης δύσκολα θα είναι τελικά στις λίστες της ΝΔ, αλλά αν τελικά καταφέρει ν᾽ αλλάξει τη γνώμη του κ. Σαμαρά, ο πρώην δήμαρχος διαθέτει οργανωμένο γραφείο, με τους κ.κ. Σ. Καρατζα και Ρ. Φιλίππου να κάνουν το κουμάντο.
Η κ. Μ. Γιαννάκου πιέζει για την μεταγραφή της από την ευρωβουλή και πιστεύει ότι θα το παλέψει με την στήριξη του καραμανλικού μπλοκ. Άλλωστε θεωρεί ότι της το χρωστάει ο κόσμος. Πάρα ταύτα, το αρχηγικό επιτελείο της ΝΔ δεν φαίνεται να συναινεί σε μια κουραστική για την ίδια μάχη και μάλλον θα την διασώσει στις Βρυξέλλες.
Νέο πρόσωπο ο κ. Α. Δημοσχάκης, στρατηγός ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος διαθετει αρκετά μεγάλη πελατεία, στηρίζεται και υποστηρίζεται από τον κ. Βουλγαράκη και από όλα τα σώματα ασφαλείας, των οποίων οι συνδικαλιστές διατυμπανίζουν ότι θα μαυρίσουν τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Η κ. Ρ. Πικρού – Μωραϊτάκη, επίσης φαίνεται να είναι μια νέα υποψηφιότητα, αυτοπροτάθηκε και αξιολογείται λόγω των καλών σχέσεων του large συζύγου της κ. Μωραϊτάκη με το κομμα.
Μια αξιόλογη πρόταση για ανανέωση, αποτελεί ο Μ. Καλαμπόκας, υποψήφιος δημ. σύμβουλος με καλή επίδοση, οργανωμένη βάση και καλοδουλεμένη, πρόεδρος ΤΟΣΥΝ Δήμου Αθηναίων, χρόνια στη ΔΑΠ – ιατρικής.
Από την άλλη, ο κ. Δ. Πίκος, υποψήφιος δημ. σύμβουλος, στηρίζεται στον θείο του, Βαγγ. Μεϊμαράκη και στους Κρητικούς της Αθήνας. Το σίγουρο είναι ότι εάν δεν εγκριθεί η υποψηφιότητά του, θα στηρίξει τον κ. Δημοσχάκη και όχι την Όλγα Κεφαλογιάννη, όπως ο ίδιος δηλώνει.
Ο Φ. Ιγνατίου, γνωστός πολιτευτής, πρ. αντιδήμαρχος, στηρίζεται στον πρόεδρο της Α1 ΝΟΔΕ Μ. Ροκκά κι απλά συμπληρώνει το ψηφοδέλτιο.
Ο Χ. Τεντόμας, πρ. αντιδήμαρχος, θα θελήσει να αποδείξει πως έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της Ντόρας και να μαζέψει τους ντορικούς της Αθήνας. Στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην επένδυση που έκανε σε φωτοβολταϊκά πάρκα, λόγω της εμπειρίας του στη ΔΕΗ, αφού μετέφερε τεχνογνωσία και όχι μόνο...
Ο Γ. Κουμουτσάκος, ευρωβουλευτής, θέλει να επιστρέψει... Τυγχάνει και γαμπρός του πρ. γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Αργ. Καρρά, επί Κ. Καραμανλή κι αφού οι καραμανλικοί μοιάζουν ν᾽ επαναδραστηριοποιούνται έντονα, δεν θα αποτελέσει έκπληξη η εκλογή του.
Η κ. Μ. Παππά, υποψήφια δημ σύμβουλος με καλή επίδοση, οδοντίατρος και αντικαταστάτρια της Ν. Αραμπατζή (που είχε σίγουρη θέση στο ψηφοδέλτιο αλλά προτίμησε την ΔΗΣΥ της Ντόρας), θα είναι μάλλον υποψήφια επειδή υπάρχει η ποσόστωση σε γυναίκες.
Ο κ. Γ. Ξεπαπαδάκος, πρ. αντιδήμαρχος, πρ. πρόεδρος Α4 ΝΟΔΕ την οποία συνεχίζει να ελέγχει ακομα πλήρως, υποψήφιος νομαρχιακός το 2002, σκληροπυρηνικός της λαϊκής δεξιάς αλλά πλήρως ταγμένος στον αντιπρόεδρο κ. Αβραμόπουλο, πιθανόν να είναι υποψήφιος για την περίπτωση που θελήσει ο Αβραμόπουλος να κόψει κάποιον άλλο υποψήφιο. Ο ίδιος βέβαια έχει βλέψεις για την Ευρωβουλή...
Έντονα, όμως, συζητείται στα δημοσιογραφικά και πολιτικά πηγαδάκια και μια υποψηφιότητα που θα αποτελέσει έκπληξη αν ευοδωθεί και σχετίζεται με πολύ γνωστό δημοσιογράφο που ποτέ όμως δεν έκρυψε τις πολιτικές του βλέψεις...

7 σχόλια

  1. Στην Ελλάδα απ' ό,τι φαίνεται έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ υπό την έννοια ότι όλοι οι πολίτες έχουν τις ίδιες δυνατότητες να εκλεγούν βουλευτές. Ακόμη και Πρόεδροι του πολιτεύματος, εννοείται της Δημοκρατίας.
    Ααααυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mα τι λέτε, είναι δυνατόν να μην εκλεγεί η Κεφαλογιάννη; ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΡΩΜΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΧ ΜΨΡΕ ΛΟΥΛΟΥ ΤΡΑΒΕΣΤΙ..ΠΑΠΑΡΙΩ ΤΑΙΝΑ

    ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΟΥ
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΩΚΤΕ..ΠΛΗΡΩΜΕΝΕ.

    ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..
    Το αντικυβερνητικό κρεσέντο του Mega συνεχίζεται.

    Το παρασκήνιο της σύγκρουσης Ρέππα-Ραγκούση έτσι όπως παρουσιάστηκε στο Μεγάλο Κανάλι
    ίσως οδηγήσει σε νέες...παραιτήσεις.
    Ο κυβερνητικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη διάλυση...

    "ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ" Ο ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
    Η κόντρα Ρέππα-Ραγκούση ανάγκασε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εκδώσει ανακοίνωση πριν από λίγο.
    Στην ανακοίνωση που διένειμε στα ΜΜΕ ο Ηλίας Μόσιαλος κρατάει ίσες αποστάσεις αποφεύγοντας να ρίξει λάδι στην φωτιά.

    Η κόντρα πάντως καλά κρατεί και δύσκολα...
    θα λήξει χωρίς να τρέξει (πολιτικό) αίμα...

    ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !
    Δεύτερη συνεχόμενη βραδιά σκληρής κριτικής του Mega στο Μνημόνιο.
    Τρίβαμε τα μάτια μας από το σουπεράκι του πλάνου.
    Μέχρι πρότινος το Μεγάλο Κανάλι προσπαθούσε να μας πείσει ότι το Μνημόνιο θα βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο.
    Τις τελευταίες ημέρες λένε το...ακριβώς αντίθετο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψάχνουν για υποψήφιους στο ΠΑΣΟΚ.

    του Κώστα Χαρδαβέλλα

    «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε»
    Αυτή την ταμπέλα που κρεμάνε μαγαζιά για την αλιεία πελατών θα μπορούσε κάλλιστα να κρεμάσει το ΠΑΣΟΚ αυτές τις ημέρες, καθώς υπάρχει αδιαφορία νέων υποψηφίων για τις λίστες του Κινήματος ενόψει εκλογών.

    Ο Μιχάλης Καρχιμάκης που....
    έχει αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο κατάρτισης των καταλόγων των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τις προσεχείς εκλογές αντιμετωπίζει δύο σχεδόν ανυπέρβλητα προβλήματα.

    Από τη μία πολλοί είναι οι ήδη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετά την οδυνηρή εμπειρία των τελευταίων μηνών για τους κυβερνητικούς βουλευτές (με τα γνωστά «γιαουρτώματα», κυνηγητά σε δημόσιους χώρους, «κράξιμο» από συμπολίτες-ψηφοφόρους τους, κλπ) είναι αποφασισμένοι να μην κατέβουν υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές, που όπως αποκάλυψε το newsbomb.gr έχουν «κλειδώσει» για τον προσεχή Νοέμβριο.

    Κι από την άλλη δεν υπάρχουν νέοι υποψήφιοι που θα έμπαιναν στο λάκκο με τα φίδια της συμμετοχής τους στους καταλόγους των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.

    Και μέσα σ’ όλα αυτά η εντολή Παπανδρέου προς Καρχιμάκη και την ομάδα στελεχών του Κινήματος που καταρτίζουν τις λίστες των υποψηφίων, οι οποίες βεβαίως θα εγκριθούν εν συνεχεία από την Εκλογική Επιτροπή του Κινήματος είναι: «Βάλτε στις λίστες νέους, άφθαρτους και έντιμους πολιτικούς, κυρίως από το χώρο των επιστημών και των εργαζομένων».

    Και που να βρει τέτοιους «αδαμάντινους» χαρακτήρες ο Καρχιμάκης που θα έχουν το κουράγιο να μπουν στις λίστες του ΠΑΣΟΚ και να σηκώσουν μετά αν εκλεγούν το βάρος του γενικού χαρακτηρισμού για όλους τους πολιτικούς που επικρατεί στο πανελλήνιο «λαμόγια» και «ανίκανοι».

    Τα νούμερα πάντως μέχρι στιγμής είναι εφιαλτικά για το ΠΑΣΟΚ.
    Το 1/3 των βουλευτών και των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές αρνούνται την εμφάνισή τους στις νέες λίστες του Κινήματος.
    Ενώ μόνο ο ένας στους 10 πολίτες που προσεγγίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να τους βάλουν στις λίστες απαντούν θετικά στην πρόταση.

    http://www.newsbomb.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσοι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ράβουνε κοστουμάκια εξουσίας τρομάρα τους ενώ ο κόσμος τους μουτζώνει,ας
    υπολογίζουνε ότι στις εκλογές θα
    πάρουνε από κανα 20αράκι.
    Ας πλασαριστούν στα ψηφοδέλτια...
    Να δεις ένα πλασέ που θα τους κάνει
    ο κόσμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλαμπόκας??
    Που τον ανακαλύψατε??
    Πουλάει καλαμπόκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση