GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γουόρεν Μπάφετ: Αυξήστε τους φόρους μου...

Από το  tvxs.gr « Ένα φιλικό στους δισεκατομμυριούχους Κογκρέσο φρόντισε τα τελευταία χρόνια υπερβολικά εμένα και τους φίλους μου »,...

Από το tvxs.gr
«Ένα φιλικό στους δισεκατομμυριούχους Κογκρέσο φρόντισε τα τελευταία χρόνια υπερβολικά εμένα και τους φίλους μου», γράφει στους New York Times ο ογδοντάχρονος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ και ζητά να φορολογηθεί βαρύτερα ο ίδιος και οι όμοιοί του.
«Ήρθε η ώρα η κυβέρνησή μας να σοβαρευτεί σχετικά με τις θυσίες που οφείλουμε όλοι να μοιραστούμε», τονίζει και αποκαλύπτει πως τον προηγούμενο χρόνο πλήρωσε φόρο 6.938.744 δολ., ποσό που...
αντιστοιχεί μόλις στο 17,4% του φορολογητέου εισοδήματός του. «Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο μεταξύ των 20 ατόμων που εργάζονται στο γραφείο μου».
Ο Μπάφετ υποστηρίζει ότι η αύξηση της φορολόγησης των πλουσίων δεν θα αποθαρρύνει τις επενδύσεις: «Στην εξηντάχρονη καριέρα μου δεν συνάντησα ποτέ κάποιον που δεν προχωρά σε μια καλή επένδυση επειδή θα φορολογηθούν τα κέρδη».
«Ενώ οι φτωχοί και η μεσαία τάξη πολεμούν στο Αφγανιστάν, κι ενώ οι περισσότεροι Αμερικανοί αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα, εμείς οι πολυεκατομμυριούχοι εξακολουθούμε να έχουμε υπερβολικές φοροαπαλλαγές», επισημαίνει ο 80χρονος επενδυτής, η προσωπική περιουσία του οποίου υπολογίστηκε φέτος από το «Forbes» σε 50 δισεκατομμύρια δολάρια. «Οι βουλευτές στην Ουάσιγκτον αισθάνονται υποχρεωμένοι να μας προστατεύουν, λες και είμαστε είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση».
Ο Μπάφετ βεβαιώνει ότι γνωρίζει καλά πολλούς από τους Αμερικανούς πολυεκατομμυριούχους και οι περισσότεροι δεν θα είχαν αντίρρηση να πληρώνουν περισσότερους φόρους, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι συμπατριώτες τους υποφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση