GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πύρινη κόλαση στον Έβρο...

Από το http://alexpolisonline.blogspot.com/ Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λευκίμη Έβρου, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακα...


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λευκίμη Έβρου, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακαίει από χθες ανεξέλεγκτα την περιοχή.
Ειδικότερα, μετά από το σχετικό αίτημα του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Αριστείδη Γιαννακίδη, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρου Μπούφη, κηρύχθηκε σε...
 κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας η οριοθετημένη περιοχή Λευκίμη - Σαράντα Σπίτια - Ερείπια Βυρίνης - Ερείπια Κιτρινόπετρας - Ύψωμα Καρβουνιάρης -Μελία - Β. Οικισμού Κοίλων - Ερείπια Αμυγδαλιάς...»

Εντωμεταξύ, ανεξέλεγκτα παραμένουν τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμης, παρά το γεγονός ότι νωρίς το πρωί, η σχετική άπνοια έδωσε ελπίδες για να τεθεί υπό έλεγχο. Τελικά, οι ισχυροί άνεμοι που άρχισαν να πνέουν αργότερα, κατευθύνουν τη φωτιά προς τον οικισμό Κοίλα, ο οποίος από χθες έχει εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους. Μεγάλη ανησυχία υπάρχει και για τον οικισμό της Μελίας.
Στην περιοχή Οικισμού, δυτικά της Λευκίμης και βόρεια του οικισμού Μελίας - Κοίλων επιχειρούν 47 πυροσβεστικά οχήματα με περίπου 140 άνδρες, 176 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 30 στρατιώτες, 15 υδροφόρες δήμων, 4 αεροπλάνα καναντέρ και 2 ελικόπτερα.
Όλες οι δυνάμεις της Περιφέρειας και των Δήμων της περιοχής με τη συνδρομή μηχανημάτων, αλλά και ο στρατός έχουν κινητοποιηθεί για τη διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών.
Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι έχουν αποτεφρωθεί 28.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες, ενώ αν η φωτιά επεκταθεί θεωρείται ότι θα απειληθούν και κτηνοτροφικές μονάδες.
Να σημειωθεί ότι δεν απειλείται πλέον το δάσος της Δαδιάς, αλλά η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για τυχόν αλλαγή κατεύθυνσης των ανέμων, έχει σε επιφυλακή ένα ελικόπτερο ειδικά για το δάσος της Δαδιάς.
Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων η μυρωδιά και οι καπνοί έχουν φθάσει μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Με ανακοίνωση της η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για την αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων λόγω πυρκαγιάς τονίζει ότι, οι κάτοικοι που δεν μπορούν να απομακρυνθούν, να έχουν τις πόρτες και τα παράθυρα των οικιών τους κλειστά να λαμβάνουν πολλά υγρά να χρησιμοποιήσουν τις μάσκες που θα τους διανεμηθούν από τον οικείο Δήμο, ενώ σε περίπτωση έντονης δύσπνοιας και ζάλης θα πρέπει να απευθύνονται στα κατά τόπους ιατρεία για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Ακόμα τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή ή κάνουν χρήση συμπυκνωτή οξυγόνου να συνεχίσουν τη λήψη και τη χρήση αντιστοίχως. Από το πρωί σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή βρίσκεται και το Γενικό Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση