GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οχι στις απολύσεις (λόγω συγχωνεύσεων) από τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Δημ. Βαρβαρίγο...

Οι υπάλληλοι τεσσάρων οργανισμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που συγχωνεύονται σε έναν νέο ενιαίο φορέα, συγκεντρώθηκαν και διαδή...

Οι υπάλληλοι τεσσάρων οργανισμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που συγχωνεύονται σε έναν νέο ενιαίο φορέα, συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν σήμερα έξω από την Βουλή.
Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, οι υπάλληλοι των συγκεκριμένων οργανισμών θα παραμείνουν στις θέσεις τους, εκτός εάν...
 ο νέος φορέας τους κρίνει υπεράριθμους, οπότε και θα ενταχθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες αποκρατικοποιήσεις.
Πάντως την έντονη διαφωνία του για το ενδεχόμενο απολύσεων από τις συγχωνεύσεις διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Βαρβαρίγος, ο οποίος ανακοίνωσε, ότι θα καταψηφίσει την διάταξη.

5 σχόλια

  1. ______________________________________


    1981. ΠΑΣΟΚ: ΣΤΙΣ 18 ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ !
    2011. ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ
    ΠΑssΟΚ-ΔΝΤ.

    χέρι- πόδι, με την Κόρη και το Βόδι

    Και με ένα αναμένο ΜΠΑΦΟ Νάααααααααα..!

    ______________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ!!!!

    ola ξεκινησαν ενα χρονο πριν!!!!κλεφτες και απατεωνες...
    να λογοδοτησουν τωρα οι κοπριτες του ΠΑ-ΣΟΚ που απελυσαν δημοσιους υπαλληλους!!!
    1.Αρβανιτης προεδρος του Κτηματολογιο ΑΕ-καθηγητης τοπογραφιας στο Πολυτεχνειο Θεσσαλονικης. Δηλαδη διπλοθεσιτης και κουμπαρος υφηπουργου.
    2.Καρτελια η γενικη διευθυντρια. Είναι αποφοιτος λυκειου και παιρνει 6000 ευρω μισθο. Απο την αρχη που πηγε στο κτηματολογιο είχε συμφωνησει με την Μπιρμπιλη να απολυσει δημοσιους υπαλληλους, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΚΑΡΤΕΛΙΑ ΕΙΧΕ ΕΜΠΕΙΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΗ ΥΓΙΗΝΗΣ (LOL).
    3.ελισαβετ γκολφινοπουλου η οποια διοριστηκε την επομενη των εκλογων και εισηγηθηκε απολυσεις
    4.Καλημερης-ο βαρωνος του κτηματολογιου. Διπλοθεσιτης επαιξε το βρωμικο ρολο του ΠΑΣΟΚΟΥ.Παλια ετρωγε και επι ΝΔ.

    ΑΛΗΤΕΣ ΛΗΣΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ!!!

    ΟΜΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ Η αδράνεια του προηγούμενου Σωματείου των εργαζομένων στην Κτηματολόγιο Α.Ε . Δεν υπήρχε η παραμικρή αντίδραση στις απολύσεις συναδέλφων αορίστου χρόνου. Ειδικά ο Πρόεδρος Βαγγέλης Δήμας, ο Γραμματέας του Σωματείου Νίκος Παραμάνας και έπειτα ακολουθεί ο Βασίλης Βράκας, δεν έβγαλαν άχνα ...Είναι πρωτοφανές ένα Σωματείο να μην συμπαραστέκεται καν στους αγώνες και τα δικαστήρια των απολυμένων , να μην παρουσιάζονται καν ως μάρτυρες. Εϊχαν και το θράσος να θέλουν να επανεκλεγούν για να συνεχίσουν το «έργο τους». Δηλαδή την υποτέλεια, την αντισυναδελφικότητα και την προδοσία. Ντροπή.Την ζημιά την έκαναν και δεν πρόκυτε ποτέ να λογοδοτήσουν για τα παιδιά που χάσαν τις δουλειές τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει το θέμα των προσλήψεων 55.000 άνεργων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με βιτρίνα συγκάλυψης το ΑΣΕΠ.

    Εμπλοκή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε προγράμματα ΜΚΟ προκειμένου να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα μέσω προσλήψεων ανέργων στις περιοχές της πολιτικής τους δράσης.

    Περίτρανο παράδειγμα αποτελεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, Στάθης Κουτμερίδης_______________
    ο οποίος ενεπλάκη στην ίδρυση που πραγματοποιήθηκε εν μια νυκτί, στις 20 Ιουνίου, της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κοινωνικό Δίκτυο Πολιτών» με βασικό σκοπό την πρόσληψη δημοτών από τις Σέρρες στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, δηλώνοντας απροκάλυπτα ως στοιχεία επικοινωνίας την έδρα και τα τηλέφωνα του πολιτικού του γραφείου. Μάλιστα, ανέθεσε στο στέλεχος του πολιτικού του γραφείου, κ. Καττή, τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τον οργανισμό.

    Ο κ. Καττής στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την πράξη αυτή απάντησε μέσω της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος»: «Δεν κρύβεται ο κ. Κουτμερίδης. Είναι μπροστά. Στην αγωνία του να εξασφαλιστούν όλες οι προβλεπόμενες θέσεις από το πρόγραμμα για το νομό, έβαλε τη σπίθα για να ανάψει η θέληση κάποιων ανθρώπων να βοηθήσουν τους άνεργους της περιοχής»,
    ενώ προσπάθησε να δώσει και εξηγήσεις σχετικά με τους λόγους ίδρυσης της ΜΚΟ λέγοντας:

    «Βλέπαμε πως η εφαρμογή του προγράμματος δεν πήγαινε καλά, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πιλοτικές έρευνες το όλο σχέδιο δεν προχωρούσε όπως θα έπρεπε στην περιοχή της Μακεδονίας-Θράκης, λόγω της γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα η προσπάθεια να πέσει στο κενό.
    Η όλη ατμόσφαιρα μας προβλημάτισε, καθώς τα μνημόνια που συντάχθηκαν μεταξύ των αρμόδιων φορέων έρχονταν σε αντίθεση με τις βασικές παραμέτρους που έχει θέσει το υπουργείο».

    Ακόμα και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες κατήγγειλε «ως τουλάχιστον άστοχη την ενέργεια να δηλωθούν ως τηλέφωνα επικοινωνίας της ΜΚΟ τα τηλέφωνα του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Κουτμερίδη», ενώ για να δικαιολογήσει την πράξη αυτή ο κ. Καττής τόνισε: «Το ότι το τηλέφωνο του γραφείου του βουλευτή βρέθηκε στα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρίας μας οφείλεται στο ότι δεν είχαμε ακόμα κάποιο τηλέφωνο ή γραφείο στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να μας βρουν».

    Οπως έγινε γνωστό, ήδη οι Δήμοι Εμμανουήλ Παπά και Αμφίπολης έχουν υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με το Κοινωνικό Δίκτυο Πολιτών, ενώ ο Κ. Καττής αποκάλυψε πως «ο Δήμος Ηρακλείας είχε προσεγγιστεί από τέσσερις ανάλογους οργανισμούς εκτός Σερρών, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια». «Οι λόγοι για τους οποίους οι παραπάνω δήμοι σύναψαν μνημόνια συνεργασίας με εμάς είναι ότι προσφέρουμε ένα είδος ασφάλειας και κάλυψης, επειδή ένα δεύτερο μνημόνιο θα καλύψει τους αιτούντες σε περίπτωση αποτυχίας τους πρώτου».

    Την ίδια ώρα η Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής κατέγραψε με πόρισμά της ένα νεφελώδες, θολό και αδιαφανές τοπίο γύρω από τις επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ, οι οποίες ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ...... ΠΑ$$ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΙ ΡΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΑΝΤΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΑΣ.

    ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΤΕ.
    ΚΑΝΕΤΕ ΑΒΕΡΤΑ COPY PASTE ΛΑΚΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΛΛΑΤΕ.
    ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ.

    ΜΟΛΙΣ ΜΑΘΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΣ.
    ΔΛΔ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΟΣ ΚΟΥΜΑΝΤΟ.


    ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ Η ΚΑΗΜΕΝΗ?

    ΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλη η Ελλάδα αντιστασιακή: 26.000
    οι "αντιστασιακοί" που παίρνουν σύνταξη...
    (εσύ που είπες "...πωπω Ρε πούστη μου",
    σκάσε και πλήρωνε).....

    Διευκρινίσεις για τους δικαιούχους συντάξεων αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και των αναπηρικών συντάξεων έδωσαν στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις του Ν. Νικολόπουλου.

    Σε 26.000 περίπου ανέρχονται οι συντάξεις των αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης που καταβάλλονται από το Δημόσιο, σύμφωνα με έγγραφο του Φ.Σαχινίδη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

    Από τις συντάξεις αυτές οι 20.373 είναι εξ ιδίου δικαιώματος και κατά μεταβίβαση συντάξεις, σύμφωνα με το ν. 1813/1988 (αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης-ΟΓΑ) και το συνολικό μηνιαίο ποσό τους ανέρχεται σε 1.385.000 ευρώ. Το ποσό ανά δικαιούχο ανέρχεται μηνιαίως από 66 έως 67 ευρώ.

    Οι υπόλοιπες συντάξεις καταβάλλονται με βάση τις διατάξεις των Ν. 1543/1985 και 1863/89 σε όσους έμειναν ανάπηροι, λόγω της συμμετοχής τους στην Εθνική Αντίσταση (1941-1944) ή στα γεγονότα του Εμφυλίου (1946-1949), αντίστοιχα.

    Όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο αριθμός των συντάξεων αυτών βαίνει συνεχώς μειούμενος. Θυμίζει επίσης ότι καταβάλλονται με βάση βεβαιώσεις και πιστοποιητικά που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι.

    Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση που είχε απευθύνει στον υφυπουργό ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος. Στην ερώτηση του καλούσε το υπουργείο να απαντήσει αν προτίθεται να διεξάγει έρευνα και καταγραφή των δικαιούχων της σύνταξης Εθνικής Αντίστασης και να στείλει στοιχεία πόσοι είναι σήμερα αυτοί που λαμβάνουν τη συγκεκριμένη σύνταξη.

    Ερώτηση και για τις αναπηρικές συντάξεις

    Ο βουλευτής της ΝΔ απευθύνθηκε και στο υπουργείο Εργασίας για τις περιπτώσεις των «μαϊμού αναπηρικών συντάξεων».

    Στην απάντησή του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ανέφερε ότι με υπουργική απόφαση έχει συσταθεί και λειτουργεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Επιτροπή Δειγματοληπτικού Ελέγχου γνωματεύσεων Υγειονομικών Επιτροπών Αναπηρίας και τα πορίσματα της τίθενται υπόψη των ασφαλιστικών ταμείων που απονέμουν τη σύνταξη για να αποφασίσουν για την υγειονομική επανεξέταση.

    Ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι για τις αναπηρικές συντάξεις του ΟΓΑ ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων φθάνει σε 126.152 και το ποσοστό των συνταξιούχων αναπηρίας ηλικίας κάτω των 65 ετών είναι 7%, ποσοστό χαμηλότερο από το αντίστοιχο της ΕΕ.

    Πρόσθεσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ, σύμφωνα με το καταστατικό που τους παρέχει το Καταστατικό Ασφάλισης και Συνταξιοδότησης Αγροτών, ζητούν την επανεξέταση των υποθέσεων είτε πρόκειται για ασφαλισμένους που υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση για συνταξιοδότηση λόγω αναπηρίας, είτε για ήδη συνταξιούχους. Επισημαίνει τέλος ότι ο Διοικητής του ΟΓΑ μπορεί να ζητήσει οποτεδήποτε επανεξέταση συνταξιούχου ή προσώπου που πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί λόγω αναπηρίας, εάν από τα στοιχεία του φακέλου πιθανολογείται ότι δεν υφίσταται η ανικανότητα για εργασία.

    Σημειώνεται ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας με σκοπό την εξασφάλιση ενιαίας υγειονομικής κρίσης, όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας, των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου.

    ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ..Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ.
    ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ.... ψηφοφόροι Πασοκ,,γαρ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση