GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θα μπορούσε να (του) λέει...

Θ. Πάγκαλος : Κώστα, από μένα μην ζητήσεις βοήθεια. Στο ξεκαθαρίζω εκ των προτέρων. Είμαι στη Τζιά και δεν ασχολούμαι πια με τις ενέ...

Θ. Πάγκαλος: Κώστα, από μένα μην ζητήσεις βοήθεια. Στο ξεκαθαρίζω εκ των προτέρων. Είμαι στη Τζιά και δεν ασχολούμαι πια με τις ενέργειες του Πρωθυπουργού. Εξάλλου, είμαι κι εγώ σε καραντίνα. Καταλαβαίνεις...(χεχεχε)
Δια το ευφάνταστο ξεκαθάρισμα: Ο Ταχυδρόμος

6 σχόλια

  1. Ο Καρταλης ειναι αυτος ο γιγαντας που θα παραιτηθει αν υποβιβαστει ο Ολ. Βολου; Και τον συζητανε για υφυπουργο; Εχετε γεια βρυσουλες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τεκμήρια και 23% ΦΠΑ στην εστίαση... δήθεν προσωρινά ;)

    ετά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να κοροϊδέψει για άλλη μια φορά τους πολίτες:
    Αφήνει να διαρρεύσει μέσω του ΠΡΩΤΟΥ ΨΕΜΜΑΤΟΣ του παχύδερμου,
    που κάνει ύπουλη προπαγάνδα υπερ του ΠΑΣΟΚ, ότι αφού ισχύσει κανονικά το 23% ΦΠΑ στην εστίαση, κάποια στιγμή θα καταργηθεί... αν βρεθεί ένας τρόπος να εισπραχθεί ίσο ποσό από άλλο φόρο... θα μας τα πάρουν με άλλο τρόπο λένε δηλ.
    και αυτό που δεν λένε είναι ότι και το 23% στην εστίαση θα μπει και με τον άλλο τρόπο θα μας τα πάρουν...

    Διαβάστε τι γράφει το ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ για να μπερδέψει και να παραπλανήσει μιας και στη μια γραμμή λέει "η κυβέρνηση σκέφτεται να μην προχωρήσει στο 23%" και στην αμέσως επόμενη γραμμή λέει "το μέτρο του 23% ΦΠΑ στην εστίαση θα είναι προσωρινό"!!:

    Μετά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, η κυβέρνηση προσανατολίζεται τελικά να μην προχωρήσει με την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, όπως αποκάλυψε την Κυριακή το Πρώτο Θέμα. «Το μέτρο του ΦΠΑ 23% στην εστίαση είναι προσωρινό και θα αποσυρθεί όταν μπορέσουμε να αντλήσουμε έσοδα από ένα ισοδύναμο φόρο», προαναγγέλλει κυβερνητικός παράγοντας και απορρίπτει τις αιτιάσεις ότι τα νέα μέτρα που υιοθετούνται είναι δύσκολο να αποδώσουν.

    Είναι δε πιθανό να ανακοινωθεί επισήμως ότι ο αυξημένος φόρος για την εστίαση θα ισχύσει μόνο μέχρι το τέλος του 2011 από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Ένα άλλο μέτρο που έχει τεθεί και εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο είναι η «επιστροφή» των αντικειμενικών κριτηρίων για περίπου ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Π. Οικονόμου στο Mega.

    Θα λαμβάνονται υπόψη το είδος της επαγγελματικής δραστηριότητας, η περιοχή όπου ασκείται, τα τετραγωνικά του γραφείου ή του καταστήματος, η προϋπηρεσία του επαγγελματία, τα πάγια έξοδα της επιχείρησης, όπως ενοίκια, οι υπάλληλοι που απασχολούνται και άλλα.

    Με βάση κυρίως αυτά τα κριτήρια, θα προσδιορίζεται ένα ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα με το οποίο θα φορολογούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες, σε περίπτωση που δηλώνουν χαμηλότερο εισόδημα.

    Το νέο σύστημα αναμένεται να εφαρμοστεί από το 2012 για τα φετινά εισοδήματα.

    Ολες οι αλλαγές στο φορολογικό θα βρεθούν στο επίκεντρο της σύσκεψης που θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος με τους εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, ενώ στις τρεις το μεσημέρι έχουν προγραμματιστεί ανακοινώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θ. Πάγκαλος: "Ανιστόρητες και αδιέξοδες οι επιλογές ΓΑΠ στην εξωτερική πολιτική"... το 2000 ντε... τώρα είναι σωστές όλες οι επιλογές ΓΑΠ

    Το δεύτερο λάθος του Πάγκαλου και η αποπομπή του από την κυβέρνηση

    Το Έθνος της Κυριακής στις 19 Νοεμβρίου, 2000 φιλοξενεί συνέντευξη του Θόδωρου Πάγκαλου στην οποία ο υπουργός Πολιτισμού εκφράζει τη διαφωνία του με την κυβερνητική πολιτική για το εργασιακό και χαρακτηρίζει «ανιστόρητες» της επιλογές του Γ.Παπανδρέου στην εξωτερική πολιτική. Η τελευταία έκρηξη του υπουργού δεν εκπλήσσει κανένα. Αυτό που σκάει κυριολεκτικά σαν βόμβα είναι η αντίδραση του Κώστα Σημίτη για τον οποίο φαίνεται πως ο Θ.Πάγκαλος έχει ξεπεράσει τα όρια.

    Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει την αποπομπή του Θ.Πάγκαλου από την κυβέρνηση. Σε δήλωση του αναφέρει πως ««ένας υπουργός δεν μπορεί ούτε να αντιδικεί δημοσίως με την κυβέρνηση ούτε να χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους συναδέλφους του ούτε να διαφωνεί και ταυτοχρόνως να μην παραιτείται. Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος παρέβλεψε τα αυτονόητα»...

    19 Νοε. 2000

    Αντίθετος ο Θ. Πάγκαλος σε επιλογές στην εξωτερική πολιτική του Γ.Παπανδρέου, τις οποίες χαρακτηρίζει «ανιστόρητες» και «αδιέξοδες»


    H κοινωνική συναίνεση, απαραίτητο βήμα για να προχωρήσει το εργασιακό, εκτιμά ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, στην οποία προτείνει να μην κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο και να ξεκινήσει ένας νέος διάλογος. Ο υπουργός Πολιτισμού ζητά την κατάργηση του κόμματος και την επαναλειτουργία του σε νέες βάσεις, με τη μορφή «λεσχών», και εκφράζει την πλήρη διαφωνία του στις επιλογές του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, τις οποίες χαρακτηρίζει «ανιστόρητες» και «αδιέξοδες».
    ....
    «Για να κάνεις εξωτερική πολιτική πρέπει να έχεις στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας»

    Tην πλήρη διαφωνία του στην εξωτερική πολιτική που ασκεί ο Γιώργος Παπανδρέου εκφράζει ο υπουργός Πολιτισμού, χαρακτηρίζοντας «παγκόσμια πρωτοτυπία την άποψη ότι με την καλή θέληση η άλλη πλευρά προσαρμόζεται στη θέση του καλύτερου».

    «Κάθε υποχώρηση της Ελλάδας σε οποιοδήποτε σημείο εκλαμβάνεται ως αδυναμία και αμέσως προωθούνται οι τουρκικές θέσεις. Αυτό έχει γίνει μέχρι τώρα και αυτό θα συμβεί και στο μέλλον» τονίζει ο υπουργός Πολιτισμού. «Δεν έχω υπόψη μου άλλη ιστορική περίπτωση τέτοια και έχω την εντύπωση ότι για να κάνει κανείς εξωτερική πολιτική πρέπει να έχει στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας. Είναι εντελώς απαραίτητο» είναι η αιχμηρή δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου σε ό,τι αφορά τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου.

    «Είμαι υπέρ της κατάργησης του κόμματος» [Να και κάτι που συμφωνούμε!]

    Σε ό,τι αφορά το κομματικό πεδίο, ο υπουργός Πολιτισμού έχει να προτείνει ένα «ριζικό» τρόπο αντιμετώπισης των εσωκομματικών προβλημάτων που δημιουργεί ο κομματικός μηχανισμός, και δεν διστάζει να δηλώσει: «Eίμαι υπέρ της κατάργησης του κόμματος». Επίσης, αντιπροτείνει την κατάργηση των τοπικών κομματικών οργανώσεων και την ίδρυση θεματικών οργανώσεων, «ένα είδος λέσχης, όπου θα προσέρχεσαι οικειοθελώς όποτε θέλεις να συναντήσεις ανθρώπους των ίδιων απόψεων και να ανοίξεις μία συζήτηση, έστω και μία εσωκομματική συζήτηση»....

    Newsroom ΔΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 16 Νοε. 2000

    Ανησυχίες Πάγκαλου για ελληνοτουρκικά και μειονότητα στη Θράκη

    Την έντονη ανησυχία του για την «ιδιάζουσα θρασύτητα» που επιδεικνύουν οι Τούρκοι στο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος μίλησε την Πέμπτη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel. Την ίδια στιγμή, θεώρησε ατυχή την έκφραση του υπουργού Εξωτερικών περί «προσωπικού ρίσκου» (αναφορικά με την ελληνοτουρκική προσέγγιση), προέβλεψε στασιμότητα στο θέμα της Κύπρου και χαρακτήρισε «ερασιτεχνική» την αντιπολίτευση την οποία ασκεί η Νέα Δημοκρατία.

    Δεν είναι αληθές ότι δεν θα έχουμε κόστος αν αποτύχει αυτή η πολιτική, ανέφερε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου ότι αναλαμβάνει το ρίσκο της ελληνοτουρκικής προσέγγισης. «Θα έχει κόστος η Ελλάδα, ενώ η Τουρκία θα έχει εξασφαλίσει τις χρηματοδοτήσεις από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε χαρακτηριστικά.

    Παρατήρησε ότι η τακτική της καλής συμπεριφοράς που έχει, κατά καιρούς, υιοθετήσει η Ελλάδα προς την Τουρκία δεν έχει αποδώσει ποτέ και πουθενά και σημείωσε πως ο ίδιος ως υπουργός Εξωτερικών ποτέ δεν έκανε κάποια κίνηση χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη...

    Newsroom ΔΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρωθυπουργός – Τσίρκουλο ! Απίστευτες σκηνές στην Σκιάθο!

    Πριν από λίγη ώρα, ένας ηλικιωμένος τύπος με ενδυμασία “κάγκουρα” (κολάν, γυαλιά διαστημάνθρωπου κλπ) έκανε ποδήλατο κατευθυνόμενος στην περιοχή “Κουκουναριές” στην Σκιάθο.

    Πίσω του ακολουθούσε μία υπερπολυτελείς λιμουζίνα “Lexus” αλλά και πάνοπλοι μοτοσικλετιστές!!

    Το απίστευτο αυτό τσίρκο, τράβηξε όπως ήταν επόμενο την προσοχή των τουριστών που αναρωτιόντουσαν τι στην ευχή μπορεί να είναι αυτό που έβλεπαν.

    Ορισμένοι μάλιστα, νόμιζαν πως τους έκαναν πλάκα και έψαχναν την Candid Camera για να μην γίνουν ρεζίλι…

    Που να φανταστούν ότι αυτός ο θίασος ήταν ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του στις καλοκαιρινές του διακοπές μακράς διαρκείας, όπου μετά την Πάρο και την Σκόπελο, βρίσκεται τώρα στην Σκιάθο…

    Καταλαβαίνετε τα σχόλια που επακολούθησαν, την ώρα που όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες διέκοψαν τις διακοπές τους για να αντιμετωπίσουν τις πρωτοφανείς συνθήκες που πυροδότησε μία κυβέρνηση – θίασος της Ευρωζώνης…

    Η οργή τους μάλιστα όταν πείστηκαν ότι δεν είναι φάρσα, αλλά όντως ο τύπος με το διαστημικό κράνος είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός, ήταν έκδηλη… “This guy is a joke!” ήταν το ελαφρύτερο που ακούστηκε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε παιδιά αρκετά δεν έφαγε αυτός με τη Γιάννα στους Ολυμπιακούς ? Θέλει κι΄ άλλα ???? Ήμαρτον πια με αυτά τα Golden Boys .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση