GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Μοοdy's υποβάθμισε και την Ιαπωνία...

Kατά μία βαθμίδα -στο Aa3- υποβάθμισε η Μοοdy's την αξιολόγησή της για το μακροπρόθεσμο χρέος της Ιαπωνίας, λόγω των μεγάλων ελλειμμάτων...

Kατά μία βαθμίδα -στο Aa3- υποβάθμισε η Μοοdy's την αξιολόγησή της για το μακροπρόθεσμο χρέος της Ιαπωνίας, λόγω των μεγάλων ελλειμμάτων της χώρας και την αύξηση του χρέους μετά την ύφεση του 2009,  σε συνδυασμό με τον καταστρεπτικό σεισμό της 11ης Μαρτίου.
Ο οίκος αξιολόγησης προειδοποίησε επίσης ότι οι συχνές αλλαγές στην κυβέρνηση της χώρας παρεμποδίζουν την ικανότητά της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους, καθώς το Τόκυο ετοιμάζεται για τον πέμπτο πρωθυπουργό μέσα σε πέντε χρόνια. Ο πρωθυπουργός Ναότο Καν επιβεβαίωσε χθες Τρίτη ότι...
 θα αποχωρήσει από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος εντός της εβδομάδας.
«Τα τελευταία πέντε χρόνια συχνές αλλαγές στη διοίκηση έχουν εμποδίσει την κυβέρνηση να εφαρμόσει μακροπρόθεσμες οικονομικές και δημοσιονομικές στρατηγικές με τη μορφή αποτελεσματικών και στέρεων πολιτικών», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή της η Moody's.
Η Moody's είχε προειδοποιήσει το Μάιο ότι ενδέχετο να υποβαθμίσει την αξιολόγηση Aa2 της Ιαπωνίας εξαιτίας των αυξανόμενων ανησυχιών για την παραπαίουσα ανάπτυξη και την αδύναμη απάντηση στο πρόβλημα του διογκούμενου δημόσιου χρέους, που φθάνει σήμερα το 200% του ΑΕΠ της χώρας.
Στην είδηση της υποβάθμισης το γιεν δεν παρουσίασε ιδιαίτερες μεταβολές με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να είναι γύρω στα 76,7. Ο Νikkei έκλεισε με πτώση 1,07% μειωμένος κατά 93,40 μονάδες στις 8.369,40.
Η υποβάθμιση από τη Moody's είναι στην ίδια γραμμή με αυτή της Standard & Poor's η οποία τον Ιανουάριο είχε μειώσει την αξιολόγησή της για την Ιαπωνία στο ΑΑ, την τέταρτη υψηλότερη βαθμίδα στην κλίμακα αξιολόγησης της.

3 σχόλια

  1. Θαυμάσια: Η Moody's υποβάθμισε την Ιαπωνία!
    Τη Moody's θα βρεθεί καμιά κυβέρνηση (Αμερικάνικη) να την υποβαθμίσει;
    Να τελειώνουμε, επιτέλους, με όλα αυτά τα χρυσά παιδιά που, αφού στηρίχθηκαν από τον Αμερικανό φορολογούμενο, μοίραζαν bonus μεταξύ τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗ MOUDY'S.
    ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΜΑΦΙΟΖΟΣ ΠΟΥΤΙΝ, ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ (ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ) ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΛΝΕ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι όπως το πάει,σε λίγο η Moody's θα υποβαθμίσει και την Fitch.
    Αυτό θα είχε ένα ενδιαφέρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση