GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Ντόρα και ο Στέφανος...

Του Τάκη Μίχα Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και οι επόμενες εκλογές όπως άλλωστε όλες οι εκλογές των τελευταίων δεκαετιών θα αποτελέσουν για μ...

Του Τάκη Μίχα
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και οι επόμενες εκλογές όπως άλλωστε όλες οι εκλογές των τελευταίων δεκαετιών θα αποτελέσουν για μια ακόμη φορά μια αντιπαράθεση από την μια πλευρά όλων των ελληνικών κομμάτων και από την άλλη του … φαντάσματος του νεοφιλελευθερισμού! Από το ΚΚΕ μέχρι το ΠΑΣΟΚ και από την ΝΔ μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ-του ΛΑΟΣ μη εξαιρουμένου-όλοι θα περάσουν από την πασαρέλα αφορίζοντας τον νεοφιλελευθερισμό και διαβεβαιώνοντας τις μάζες ότι αυτό που προέχει είναι η «κοινωνική δικαιοσύνη», δηλαδή η μη απόλυση κανενός δημοσίου υπαλλήλου, η μη...
αποκρατικοποίηση καμίας ΔΕΚΟ και η (συγκεκαλυμμένη ή μη) διατήρηση των συντεχνιακών προνομίων και επιδοτήσεων. Φυσικά στο κοκτέιλ θα προστεθεί και η απαραίτητη δόση εθνικισμού(«ξένοι σπεκουλαδόροι» «άκαρδη Μέρκελ») για να δέσει η σούπα.
Με τέτοια δωρεάν διαφήμιση του «νεοφιλελεύθερου εχθρού» -γιατί σύμφωνα με τις αρχές του σύγχρονου μάρκετινγκ ακόμα και οι αρνητικές αναφορές συνιστούν διαφήμιση-θα περίμενε κανείς ότι οι πολιτικές δυνάμεις που ασπάζονται αυτές τις ιδέες θα είχαν αέρα στα πανιά τους. Όμως αυτό δεν συμβαίνει. Η ΔΡΑΣΗ του κ. Μάνου βρίσκεται κάπου μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και η ΔΗΣΥ της κ. Μπακογιάννη δεν επιβεβαιώνει τις αρχικές προσδοκίες.
Τέλειωσε λοιπόν η ιστορία; Όχι ακριβώς. Υπάρχουν δυο πολύ απλά βήματα τα οποία πρέπει να γίνουν προκειμένου να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση. Το πρώτο είναι ότι τα δυο αυτά κόμματα θα πρέπει να συνεργασθούν προεκλογικά, εκλογικά και φυσικά μετεκλογικά. Είναι αδιανόητο ότι οι δυο αυτές πολιτικές δυνάμεις που έχουν ανεπαίσθητες πολιτικές διαφωνίες μεταξύ τους να μην έχουν καμιά συστηματική συνεργασία. Το δεύτερο βήμα είναι πιο λεπτό αλλά εξ ίσου ουσιαστικό. Θα πρέπει τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο Στέφανος Μάνος να αποσυρθούν από την ηγεσία των κομμάτων τους την οποία θα παραχωρήσουν σε νέα άτομα τα οποία θα επιλέξουν τα δυο κόμματα. Φυσικά οι δυο ηγέτες θα πρέπει να συνεχίσουν να συνεισφέρουν ως ενεργά στελέχη στην πολιτική ζωή του τόπου.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους επιβάλλεται το ταχύτερο μια τέτοια κίνηση. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς μαζί τους ή όχι, οι φιλελεύθερες ιδέες ήσαν και εξακολουθούν να είναι ό,τι πιο ανατρεπτικό και φρέσκο υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Αυτή την φρεσκάδα είναι δύσκολο να την εκφράσει «μιντιακά» μια πολιτική ηγεσία που βρίσκεται στο προσκήνιο της πολιτικής και στα τηλεοπτικά παράθυρα τα τελευταία ..30-35 έτη!
Επί πλέον η ανατρεπτικότητα των φιλελεύθερων ιδεών σημαίνει και κομματική οργάνωση, μορφές δράσης και επικοινωνιακή πολιτική που να ανταποκρίνεται σε αυτήν. Αυτό όμως δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί με τις σημερινές ηγεσίες των δυο κομμάτων που ενηλικιώθηκαν πολιτικά σε κόμματα εξουσίας όπου μάλιστα είχαν υπεύθυνες θέσεις και επιτελικά υπουργεία.
Τόσο η ΔΡΑΣΗ όσο και η ΔΗΣΥ έχουν πολύ αξιόλογα και ικανά νέα στελέχη και μάλιστα ίσως σε πολύ μεγαλύτερη αναλογία σε σύγκριση με τα άλλα κόμματα. Είναι λοιπόν καιρός να τους δοθεί η ευκαιρία να αναλάβουν όσο το δυνατόν ταχύτερα την ηγεσία της φιλελεύθερης αντίστασης ενάντια στην πελατειακή βαρβαρότητα .Φυσικά έχοντας πάντα στο πλευρό τους και ακούγοντας τις πολύτιμες συμβουλές της Μπακογιάννη και του Μάνου.

9 σχόλια

  1. Δημόσια περιουσία είναι η περιουσία που ανήκει στον δήμο, στον λαό, ο οποίος μην έχοντας χρόνο να ασχοληθεί με την διαχείρισή της, αναθέτει αυτό το έργο σε μία κυβέρνηση με την υποχρέωση της λογοδοσίας αναφορικά με την ωφέλιμη για τον ιδιοκτήτη χρήση.

    Δημόσια περιουσία δεν είναι το νόμιμο λάφυρο της επιτυχημένης εξαπάτησης του εκλογικού σώματος Μαλακογιώργο.

    Θα πάτε φυλακή ρε! (αν προλάβετε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν λες να θριαμβευσει ο νεοφιλελευθερισμος εννοεις το σωτηριο αυτο οικονομικο συστημαπου νεκραναστεψαν η Θατσερ κι ο Ριγκαν την δεκαετια του 80 που αποθεωνε την αυτορυθμιση των αγορων και που μετα απο 30 χρονια αυτορυθμισης οι παικτες των αγορων αυτων ετρεχαν να βρουν καταφυγιο στα δημοσια κεφαλαια για να καταστραφουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΣΑΤΣΟΥ» ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ TΩΝ ΑΙΩΝΩΝ…ΑΝΟΙΧΤΟ…!!!

    Ο ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΘΡΟ Η Ο ΒΟΙΔΟΚΕΦΑΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ...
    (οι πολιτικοί ογκόλιθοι της ΔΗΣΥΣ)

    Όταν η Αρχηγός προαναγγέλει την πιθανότητα να μη μπεί στη Βουλή, τι να κάνουν στελέχη και αποστάτες Βουλευτές;;;

    Τώρα αν αυτό είναι καλό ή κακό για την Ντόρα θα φανεί στο…χειροκρότημα: δηλαδή στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολοι μισούν τα μίσθαρνα όργανα ,όσων κατα καιρούς φιλοδοξούσαν να εξουσιάσουν ή να διαφθείρουν την Ελλάδα .

    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία απο αυτήν που επεφυλάσσουν στις ερχόμενες εκλόγες οι αγανακτησμένοι , στους αποδεδειγμένα αργυρώνητους ( της MIZENS ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nτόρα :Το ανώτατο στάδιο της κοινοβουλευτικής αχρειότητας...

    Η ίδια η Ντόρα αποτελεί το πλέον φθαρμένο πολιτικό υλικό και γύρω της έχουν ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΕΙ όλα τα φθαρμένα και διεφθαρμένα παλαιοκομματικά στελέχη , που όχι απλώς αφαίμαξαν την χωρά , αλλά και την οδήγησαν στην ξενοδουλία και στον εξωφρενικό δανεισμό.

    Η παρουσία και μόνον αυτού του φθηνού κλώνου του Μητσοτάκη (που είναι η ενσάρκωση της διαπλοκής, της αναξιοκρατίας, της ξενοδουλίας και της παντελούς έλλειψης αρχών και ιδεολογίας ) στην πολιτική σκηνή υποβαθμίζει το επίπεδο της πολιτικής ζωής της πατρίδας μας και αποτελεί κίνδυνο για το μέλλον της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ :
    ΕΙΜΑΙ Ο ΑΠΕΘΑΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΑΡΙΩΝ…

    ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ Η ΝΤΟΡΑΚΟΥΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΡΟΥΦΗΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΟΣ.

    ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΩ ΤΟ ΑΙΜΑ ...
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΩ ΤΟ ΑΙΜΑ ...
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΩ ΤΟ ΑΙΜΑ ...…
    ΜΑΖΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ...…

    ΟΥΑΧ...ΧΑ... ΧΑ............
    ΟΥΑΧ...ΧΑ... ΧΑ.........
    ΟΥΑΧ...ΧΑ... ΧΑ......
    ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΙΣΤΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ολο μαλακιες λες ρε μιχα....αντε γαμησου και εσυ και ο μανος σου μαλακα α μαλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Λατίνοι είχαν μια παροιμία για την περίπτωση όλων εσάς που αποστρέφεστε τον φιλελευθερισμό: "Margaritas ante porcas", που σημαίνει "μαργαρίτες μπροστά σε γουρούνια"! Τι να καταλάβει ένα γουρούνι από την ομορφιά και την ποιητική συμμετρία μιας μαργαρίτας. Το μόνο που θα το ενδιέφερε θα ήταν να τη φάει! Έτσι και εσείς, τρέμετε την επικράτηση του φιλελευθερισμού, διότι είναι ένα σύστημα που απεχθάνεται τους τεμπέληδες και τους αποτυχημένους. Είτε το θέλετε όμως είτε όχι, ΑΥΤΟ θα επικρατήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 25 Αυγ 2011 8:41:00 μ.μ.

    Βρέ καλώς τα Σαμαροπασόκια, βλέπουμε και τους δικούς σας βρέ πόσο υπέροχα τα έχουν καταφέρει, βλέπουμε πόσο έχουν ανεβάσει το επίπεδο της πολιτικής στην χώρα μας τόσο οι ίδιοι όσο και οι ανώνυμοι πληρωμένοι κάφροι τους.
    Βλέπουμε και τον δικό σας τον Τζέφρυ α σιχτίρ Σαμαροπασόκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση