GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H συνάντηση Μέρκελ–Σαρκοζί και οι «εκπλήξεις» για την Ελλάδα...

Από το  epikaira.gr Η καθυστέρησης που παρατηρείται στην εφαρμογή των οσων συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου, ...

Από το epikaira.gr
Η καθυστέρησης που παρατηρείται στην εφαρμογή των οσων συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου, αλλά και η μη «κατοχύρωση» των αποφάσεων αυτών από τα κοινοβούλια των χωρών-μελών της ευρωζώνης προβληματίζουν ιδιαίτερα τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το οικονομικό επιτελείο της κυβένρησης.
Η Ελλάδα καλείται να...
διαχειριστεί προς το παρόν μόνη της τις εξελίξεις στα χρηματιστήρια όλης της Ευρώπης την εβδομάδα που πέρασε, ενώ η ανακοίνωση της έκτακτης συνάντησης της Άνγκελα Μέρκελ με τον Νικολά Σαρκοζί, με πρωτοβουλία του δεύτερου, στη Γαλλία, εντείνενει την ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης για ενδεχόμενη «εμπλοκή» στην εκταμίσυεση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.
Εκτός της επόμενης δόσης, στον «αέρα» παραμένει ακόμη η απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς η κρίση που χτύπησε και την Ιταλία, εγείρει ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαχειριστεί η ευρωζώνη το ντόμινο που χτυπάει όλες της χώρες της περιφέρειας.
Εκτός από την Ιταλία, πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει και η Ισπανία, ενώ η Γαλία δεν εποκλείετει να είναι ο επόμενος στόχος των οίκων αξιολόγησης. Όλα, λοιπόν, είναι ανοιχτά. Τουλάχιστον μέχρι την κρίσιμη συνάντηση των δύο ηγετών. Η ελληνική κυβέρνηση, το μόνο που έχει να ελπίζει είναι να μην υπάρξει καμία δυσάρεστη έκπληξη για το πακέτο βοήθεια προς την Ελλάδα.

1 σχόλιο

  1. Ούτε ένα ώριμο έργο δεν έχει να εντάξει στο ΕΣΠΑ ο Χρυσοχοΐδης !
    ______________________________
    Καταρρέει πριν ξεκινήσει το περίφημο σχέδιο Μάρσαλ.. !!
    ______________________________
    Η μόνη σωτηρία μας έτσι που μας κατάντησαν και προκειμένου να επιβιώσει ο κόσμος, είναι η έλευση των ξένων επιτρόπων μιας και οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκαν ανίκανοι... διαβάστε κατάσταση κράτους να φρίξετε:

    - Οι περιφέρειες τα πάνε πολύ καλύτερα απ' τα υπουργεία των ΠΑΣΟΚων στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ: 27% απορροφητικότητα εμφανίζουν τα περιφερειακά προγράμματα που εκτελούν οι περιφέρειες και μόνο 19% τα τομεακά που εκτελούν τα υπουργεία!

    - Τον Ιούλιο του 2009 η Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων ενέκρινε δάνειο 2 δις για έργα: Μέχρι τέλους του 2010 δεν είχαν εισπράξει ούτε ένα ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εισπράξει μόνο το 0,5 δις

    - Χρυσοχοΐδης: Δεν έχει ούτε ένα (1) ώριμο έργο να εντάξει στο ΕΣΠΑ και τρέχει τους περιφερειάρχες... εκτός αυτού ανήγγειλε για πολλοστή φορά τις ίδιες διοικητικές μεταρρυθμίσεις!

    - Διαμαντοπούλου: το πρόγραμμα «εκπαίδευση και διά βίου μάθηση» έχει απορρόφηση 14,9%

    - Μπιρμπίλη: το πρόγραμμα για το περιβάλλον έχει απορρόφηση 9%

    - Ραγκούσης-Νταλάρας: το φιλόδοξο πρόγραμμα «διοικητική μεταρρύθμιση» έχει απορρόφηση μόλις 7,65%!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση