GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Handelsblatt: «Απορρίπτει η ΕΕ τη συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας»...

Από το  tvxs.gr Θα απορρίψουν οι Βρυξέλλες τη συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας, για την παροχή εγγυήσεων, ώστε η δεύτερη να συμμετάσχει στο νέο ...

Από το tvxs.gr
Θα απορρίψουν οι Βρυξέλλες τη συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας, για την παροχή εγγυήσεων, ώστε η δεύτερη να συμμετάσχει στο νέο πακέτο δανειοδότησης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι ο...
Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκαθάρισε σε βουλευτές της συμπολίτευσης ότι το το ενδεχόμενο να δοθούν εγγυήσεις στη Φινλανδία δεν βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων. Από την πλευρά της, η Αυστρία εμμένει στη χορήγηση εγγυήσεων από την Ελλάδα προκειμένου να συμβάλει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
Η γερμανική κυβέρνηση είχε εκφράσει πάντως και χθες, δια στόματος Μέρκελ, την αντίθεσή της στο ζήτημα των διμερών εγγυήσεων. «Δε νομίζω ότι πρέπει να μπούμε σ’ αυτό το δρόμο» ανέφερε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της.
Οι Βρυξέλλες εξάλλου φοβούνται ότι αν δεχτούν την παροχή εγγυήσεων στη Φιλανδία θα ανοίξει ο δρόμος να ζητήσουν εγγυήσεις κι άλλες χώρες – υπάρχουν εξάλλου ήδη προειδοποιήσεις – κάτι που μπορεί να δυναμιτίσει τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου για τη διαχείριση της κρίσης χρέους.
Η Αυστρία εξάλλου εμμένει στη χορήγηση εγγυήσεων από την Ελλάδα προκειμένου να συμβάλει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Σύμφωνα με το Reuters, η Αυστρία επιμένει στη χορήγηση εξασφαλίσεων για την παροχή οικονομικής στήριξης σε μέλη της Ευρωζώνης, με την υπουργό Οικονομικών της χώρας Μαρία Φέκτερ να υποστηρίζει το συνολικό κόστος είναι συγκριτικά μικρό.
«Συνεισφέραμε με σχεδόν 40 δισ. ευρώ για να στηρίξουμε την έκθεση των τραπεζών στις μεγάλες χώρες. Ο συμβιβασμός για τις μικρές χώρες ίσως να αγγίξει τα 2 δισ. ευρώ» τόνισε η Φέκτερ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Die Presse. Ηίδια δήλωσε ακόμη πως η υιοθέτηση της πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας για συνταγματικό φρένο χρέους είναι «μη ρεαλιστική».
Η Handelsblatt αναφέρει, πάντως, ότι στην ΕΕ εξετάζεται ακόμη το σενάριο να δοθούν ακίνητα ως εγγυήσεις, το οποίο όμως θεωρείται απίθανο να προχωρήσει καθώς η ελληνική κυβέρνηση αρνείται. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας, δεν συζητείται το ενδεχόμενο παροχής χρυσού ως εγγύηση, πρόταση που είχε καταθέσει η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν.

2 σχόλια

  1. Όχι ρε γαμώτο,κι οι δικοί μας ήτανε
    έτοιμοι να πανηγυρίσουνε πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ!!!

    ΤΙ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ !!!!
    «Την ύφεση δεν την προκαλεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, την προκαλεί ο τεράστιος δημοσιονομικός εκτροχιασμός και το δυσθεώρητο χρέος», υποστήριξε από τη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Παράλληλα, τόνισε...ότι η ευρωζώνη πρέπει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα και να αποδείξει ότι μπορεί να αντιδρά για να αντιμετωπίζει την επιθετικότητα των αγορών.

    ΑΡΧΙΣΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ..Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΜΕ ΚΟΣΤΟΥΜ !


    ΕΠΙΣΗΣ..ΣΕ ΚΡΙΣΗ
    Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι ο στόχος για το έλλειμμα του 2011 ίσως να μην επιτευχθεί και η οικονομία να μην επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2012.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση