GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΥΡΩ-«ΑΟΥΣΒΙΤΣ» ΓΙΑ ΑΣΩΤΟΥΣ!..

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη http://nasostsaganelis.gr/ Στήνουν «αστυνομικό υπερκράτος» Γερμανοί-Βόρειοι στη νέα (δική τους) Ευρώπη… « Πάνε γ...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη

Στήνουν «αστυνομικό υπερκράτος»
Γερμανοί-Βόρειοι
στη νέα (δική τους) Ευρώπη…
« Πάνε για την τρίτη και φαρμακερή, οι ηττημένοι του χθες που έχουν ήδη σκοτώσει δύο φορές την Ευρώπη »
 Αν σας προκαλούν έκπληξη, οι δηλώσεις Σόιμπλε για την Ελλάδα, για περιορισμένη κυριαρχία, επιβολή κυρώσεων, διαταγές ξεπουλήματος…
Αν σας δημιουργούν ερωτηματικά, οι διατυπώσεις στο ίδιο μήκος, των ευρωπαίων αξιωματούχων και τα συνεχή ολισθήματα με απειλές, ύβρεις και διατάγματα….
Δεν έχετε, παρά να ανατρέξετε στην ιστορία του Πελοπονησιακού πολέμου που έγραψε ο Αθηναίος  Θουκυδίδης.
Ο διάλογος που περιγράφει μεταξύ Αθηναίων – Μηλίων, αποτελεί την επιτομή της χυδαιότητας του κυρίαρχου απέναντι στον αδύνατο. 
Προσέξτε την αλαζονεία του εκάστοτε ισχυρού.
Οι Αθηναίοι με κυνισμό και αναλγησία διατυπώνουν τη ρητορική του ιμπεριαλισμού. Ο παραλογισμός της υπερδύναμης, να...
 εκλογικεύει με σκληρό και αυθάδη τρόπο την υποδούλωση.
Η νομιμοποίηση – στο όνομα του ισχυρού – της παράδοσης άνευ όρων. Πέρα από κάθε νομιμότητα.
Η έννοια του δίκαιου, του ορθού, του νόμιμου και της αξιοπρέπειας, συνθλίβονται στην «κλίνη του προκρούστη», κάτω από την αριστοτεχνική διαλεκτική των Αθηναίων. Σε κάθε επιχείρημα των Μηλίων για συναίνεση, αντιπαραθέτουν το αυτόκλητο δικαίωμα τους να θέτουν όρους κατά το δοκούν. Φτάνουν στο σημείο μάλιστα, να αποθαρρύνουν τους Μηλίους να βασιστούν στην ελπίδα, με το επιχείρημα ότι είναι καταστροφική και κακός σύμβουλος. Τότε όπως και τώρα, τη διαπραγμάτευση την είχαν αναλάβει αξιωματούχοι. Οι υπάλληλοι της υπερδύναμης. Στο τέλος, οι Μήλιοι σφαγιάστηκαν και εξανδραποδίστηκαν. Σε μια από τις πρώτες, αν όχι την πρώτη κατεγραμμένη γενοκτονία. Μετά από λίγα χρόνια η Αθήνα ηττήθηκε.
Η ενάρετη Γερμανία έχει μεθύσει από το νέκταρ της απόλυτης κυριαρχίας. Συμπεριφέρεται σαν να της ανήκει η Ευρώπη. Δεν αντιλαμβάνεται ότι -όπως και οι Αθηναίοι- όταν η συμπεριφορά διαπερνάει τη σφαίρα της περιφρόνησης πλησιάζει η ώρα της ήττας.
Για το κυρίαρχο θέμα των ημερών που είναι το ευρωομόλογο έχει βγάλει τα κομπιουτεράκια και υπολογίζει πόσο θα της κοστίσει η αλληλεγγύη στο σπίτι που και η ίδια αναπνέει. Χρησιμοποιεί τους συμμάχους και εταίρους της, για να επιτύχει την απόλυτη κυριαρχία.
Στο πλάι της, έχει συνταχθεί ένας προαιώνιος εχθρός της. Η Γαλλία.
Μην τυχόν και απωλέσει μέρος από την ηγεμονία που θα προκύψει από την συντριβή των αδυνάτων... (για τη συνέχεια εδώ).

2 σχόλια

  1. Εφορία: περιμένεις επιστροφή ;
    Καλάααααααααααα....................ΠαΣΟΚ εδώ.
    Πρώτα θα πληρώσεις, μετά θα πάρεις !

    Πολλοί φορολογούμενοι που έλαβαν "πιστωτικό" εκκαθαριστικό (έχουν να λαμβάνουν δηλαδή),
    αντί να πάρουν τα χρήματα που περιμένουν,
    θα πληρώσουν κι από πάνω την έκτακτη εισφορά, πριν πάρουν τα επιστρεφόμενα !

    Έτοιμος είναι ο μηχανισμός του Υπουργείου Οικονομικών για την εκτύπωση και αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της "ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης" , που θα συμπεριλαμβάνει και το ειδικό τέλος επιτηδευματιών, αλλά και την έκτακτη εισφορά..στα Ι.Χ., σύμφωνα με τον "εφαρμοστικό" νόμο 3986/2011
    ("Επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής σταθερότητας 2012-2015").

    Το τραγικό της υπόθεσης είναι, ότι εκκρεμούν εκατοντάδες χιλιάδες επιστροφές φόρου, φορολογούμενων που δικαιούνται επιστροφής.
    Οι εφορίες αδυνατούν να εκκαθαρίσουν τις επιστροφές μέχρι τέλος Αυγούστου (ιδιαίτερα αυτές που είναι πάνω από 1.500 ευρώ και πρέπει να ελεγχθούν).
    Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, πολλοί φορολογούμενοι που έλαβαν "πιστωτικό" εκκαθαριστικό (έχουν να λαμβάνουν δηλαδή),
    αντί να πάρουν τα χρήματα που περιμένουν, να πληρώσουν κι από πάνω !

    Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος με εισόδημα 35.000 ευρώ, που λόγω δαπανών, αποδείξεων κ.λ.π. πρέπει να πάρει πίσω 1.600 ευρώ, αντί να πάρει αυτά που περιμένει πίσω, θα λάβει ένα εκκαθαριστικό που θα τον καλεί να πληρώσει 35.000 Χ 2% = 700 ευρώ !
    Έτσι, ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει τα 700 ευρώ, την ώρα που περιμένει επιστροφή 1.600 ευρώ, την οποία θα λάβει ...αργότερα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά! όταν λύσουν, οικονομολόγοι και πολιτικοί, το γρίφο με την υποβόσκουσα ηθική αυτουργία τις βίας των πολέμων, και του ελέγχου τις εξουσίας δια του χρήματος των ακάλυπτων επιταγών των ιδιωτών τραπεζιτών, και τις εκτόνωσης των ποταπών τους ενστίκτων, "ΑΚΟΜΑ αυτού τις κατανόησης", τότε θα καταλάβουν ΚΑΙ οι διανοούμενοι την ουσία τις διαχρονικότητας του ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΗΛΙΩΝ, ΑΛΛΑ τότε σταματάν οι διαπιστώσεις και μπαίνουν τα δύσκολα στο κενό τις σκέψεις του εγκεφάλου!
    για πολιτική παιδεία
    αυτοάμυνα του ευνομούμενου τις πολιτείας

    και σεβασμό συλλογικής μνήμης

    Μέχρι τότε θα παραμένει ανοιχτό το θέμα τις αξιολόγησης τις ταύτισης, του ποιος είναι ο νικητής και ποιος ο ηττημένος.

    Οι δε ".ακάλυπτες επιταγές." των ".παράσιτων της παγκόσμιας οικονομίας."
    θα επιδιώκουν τη δημιουργία γκρίζων ζωνών στην αναζήτηση αντικατροπτίζματος τις ανύπαρκτης τους αξίας
    "διατρέχοντας σε ξένη αχυρώνα?"
    ή μήπως σε οικείο περιβάλλον, μιας ΚΑΙ η σιωπή είναι χρυσός,. για την Τράπεζα των ιδιωτών της Ελλάδος, ή ΠΟΙΩΝ:?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση