GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Νεκροί και καταστροφές από τον τυφώνα Irene...

Από το tvxs.gr Τουλάχιστον 18 - σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και, 20 με το Reuters- είναι οι νεκροί από τον κυκλώνα «Irene» π...

Από το tvxs.gr

Τουλάχιστον 18- σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και, 20 με το Reuters- είναι οι νεκροί από τον κυκλώνα «Irene» που έπληξε την ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Περίπου πέντε εκατομμύρια σπίτια και γραφεία έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρ. H ζωή των κατοίκων στα στην περιοχή έχει δυσκολέψει ιδιαίτερα, τόσο εξαιτίας του...
κομμένου ρεύματος, όσο των πλημμυρών και των εκατοντάδων δέντρων που έχουν πέσει στους δρόμους.
«Πολλοί Αμερικάνοι εξακολουθούν να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φως, ή να αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα από τις πλημμύρες» επισήμανε σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Το κόστος της καταστροφής που έφερε ο κυκλώνας στην ανατολική ακτή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αλλά ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϋ δήλωσε στο NBC, πως σύμφωνα με υπολογισμούς θα χρειαστούν «δισεκατομμύρια δολάρια» για την αποκατάσταση των υλικών καταστροφών. Να σημειωθεί ότι η φετινή χρονιά επεφύλαξε τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα στην ιστορία των ΗΠΑ, και σε, τουλάχιστον 35 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέρχονται, έως τώρα, οι υλικές ζημιές από τις πλημμύρες, τους καύσωνες και τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τη χώρα. Mετά το πέρασμα του κυκλώνα «Irene» οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για την τροπική καταιγίδα «Jose» που δημιουργείται κοντά στις Βερμούδες.


Επαναλειτουργούν σήμερα τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης

Στις 6 το πρωί τοπική ώρα (1.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, ενώ τη σταδιακή επαναλειτουργία του δικτύου αστικών συγκοινωνιών της πόλης ανακοίνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στο γειτονικό Νιου Τζέρσεϊ το συγκοινωνιακό δίκτυο του οποίου δεν αναμένεται να λειτουργήσει σήμερα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας να εκτιμά τις ζημιές σε πολλά δισ. δολάρια.
Στην Ουάσιγκτον οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ανακοίνωσαν πως θα λειτουργήσουν κανονικά, δίνοντας στο προσωπικό που δεν μπορεί να προσέλθει τη δυνατότητα είτε να απουσιάσει είτε να εργαστεί από το σπίτι.
Η πυκνοκατοικημένη Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς το ενδεχόμενο πλημμυρών δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Παρά τις δυσκολίες μετακίνησης των πολιτών σε ορισμένες περιοχές, πάντως η αγορά θα λειτουργήσει, ακόμη και εάν υπάρχει περιορισμένη κίνηση. Το ίδιο και το Χρηματιστήριο της Wall Street.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση