GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Kρατικοποιείτε τα χρέη και ιδιωτικοποιείτε τα κέρδη...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Έχουν περάσει επτά μήνες από τις 16 Ιανουαρίου 2011 όταν σε άρθρο μας ( Dead ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Έχουν περάσει επτά μήνες από τις 16 Ιανουαρίου 2011 όταν σε άρθρο μας (Dead cat’s bounce...) κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους όσους πίστεψαν (και επένδυσαν) ότι η καλή χρηματιστηριακή συγκυρία ήταν αποτέλεσμα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής. Με άξονα το θέσφατο ότι οι αγορές προβλέπουν πάντα γρηγορότερα από τους απλούς επενδυτές και τα ΜΜΕ τα καλά (κακά) νέα και αντιδρούν θετικά (αρνητικά), οι γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ επιχειρούσαν εκείνη την εποχή να πείσουν την κοινή γνώμη ότι η ισχνή χρηματιστηριακή άνοδος εκείνης της περιόδου ήταν επιβεβαίωση της ορθότητας της οικονομικής πολιτικής.
Όντως, στην αρχή του 2011 είχαμε μία κακή χρηματιστηριακά πρώτη εβδομάδα που έριξε τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών σε νέο χαμηλό περιόδου, όταν στις 10 Ιανουαρίου 2011 ο ΓΔ έκλεισε στις 1354,63 μονάδες. Έκτοτε άρχισε μια ξέφρενη ανοδική κούρσα. Σε μόλις τρεις συνεδριάσεις ο ΓΔ ανέκαμπτε φανερά. Στις 14 Ιανουαρίου 2011 ο ΓΔ έκλεισε στις 1445,86 μονάδες. Τα αισιόδοξα προγνωστικά φαίνονταν ότι επαληθεύονταν αφού...
στις 18 Φεβρουαρίου 2011 ο ΓΔ έκλεισε στις 1715,13 μονάδες, που ήταν το υψηλότερο κλείσιμο εκείνης της περιόδου. Έκτοτε άρχισε ένας νέος και συνεχής πτωτικός κύκλος. Σήμερα 23 Αυγούστου 2011 στις 16.21 ο ΓΔ έχει τιμή 903,94 μονάδες.
Δηλαδή μέσα σε επτά μήνες πτώση 47,33%! Και όλη αυτή η πτώση καταγράφηκε ενώ ταυτοχρόνως σε σχεδόν όλα τα ώριμα χρηματιστήρια μέχρι πριν ένα μήνα καταγράφονταν συνεχή ανοδική κούρσα. Ανάλογη φυσικά της πτώσης του ΓΔ είναι και η πτώση των τιμών των μετοχών του 20-αρη, δηλαδή των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι προς ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ (ΟΠΑΠ, ΔΕΗ κλπ).
Θα αναρωτηθεί κάποιος καλόπιστος αναγνώστης. Μα, πως ήταν δυνατόν το Ελληνικό Χρηματιστήριο να πάει καλά όταν η Ελληνική Οικονομία υποφέρει λόγω των πολιτικών που έχει υποβάλει η περιβόητη Τρόικα σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπανδρέου και την ηγετική του ομάδα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατ’ αρχήν όπου έχει πάει το ΔΝΤ το αντίστοιχο εγχώριο χρηματιστήριο διατρέχει μία πρωτοφανή ανοδική κούρσα, ταυτόχρονα με την εποχή των ιδιωτικοποιήσεων της κρατικής περιουσίας. Πάρα πολύ φυσιολογική αντίδραση για μία νεοφιλελεύθερη οικονομία και επενδυτικό περιβάλλον. Μόνο στην Ελλάδα έχουμε ακριβώς αντίθετη συμπεριφορά.
Θα συνεχίσει να αντιπαραβάλει ο καλόπιστος αναγνώστης. Μα, στην Ελλάδα δεν άρχισαν ακόμα οι ιδιωτικοποιήσεις. Περιμένετε να αρχίσουν και θα δείτε πως θα αρχίσει να ανεβαίνει και το Χρηματιστήριο.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καλέ μου φίλε, είπαμε η αγορά προηγείται των γεγονότων και αντιδρά θετικά όταν πρόκειται να έρθουν θετικά νέα. Τώρα αντιδρά αρνητικά άρα θα έρθουν αρνητικά νέα.
Ποια θα είναι αυτά; Που να αρχίσει και που να σταματήσει κανείς…
Ένα απ’ όλα τα προβλήματα, ίσως το μεγαλύτερο, οι επισφάλειες των Ελληνικών Τραπεζών από τα προβληματικά δάνεια και οι συνεπακόλουθες ανάγκες για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου; Ποιος θα χρηματοδοτήσει όμως αυτές τις αυξήσεις;
Είτε το ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είτε, οι Βασικοί Μέτοχοι. Όλα τα προγνωστικά συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θα τις αναλάβει το ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο που θα δανεισθεί τα απαιτούμενα ποσά από τον EFSF. Δηλαδή θα δανεισθεί ο Ελληνικός Λαός για να καλυφθούν οι ζημιές από τα δάνεια που έδιναν τόσα χρόνια οι Ελληνικές Τράπεζες και τα οποία σήμερα είτε λόγω της οικονομικής κρίσης είτε λόγω της κακής ποιότητας των δανείων δεν πρόκειται ποτέ να εξοφληθούν.
Με αυτό το σκεπτικό καμία οικονομία και κανένα Χρηματιστήριο δεν πήγε μπροστά…
«Σύντροφοι», κρατικοποιείτε τα Χρέη και ιδιωτικοποιείτε τα Κέρδη!

15 σχόλια

  1. Αντιγράφω από το nonews, συμφωνώντας απολύτως :
    24.8.11
    Γράμμα από μια φίλη...

    Είμαι οργισμένη και δεν ξέρω πώς να εκφραστώ για να μη γίνω ασεβής.
    Γνωρίζεις πως βρίσκομαι μακριά.4 ημέρες στην Αυστραλία και κάθε μέρα θυμώνω και περισσότερο.΄Όλα λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Το κράτος λειτουργεί, οι κρατικοί λειτουργοί δουλεύουν για τους πολίτες , περπατάς στους δρόμους και δεν φοβάσαι, οι νόμοι υπάρχουν και ...

    κρατούνται, ο πολίτης σέβεται τον κρατικό λειτουργό και το αντίθετο, καθαριότητα παντού που σου τυφλώνει τα μάτια, ευνομία και ευταξία παντού και σε όλα, σεβασμός και πειθαρχία παντού, ξεκάθαρες κουβέντες και συναλλαγές.

    Μίγμα ανθρώπων, ιδεών, νοοτροπιών, θρησκειών, πολιτισμών ζουν αρμονικά και ήρεμα.

    Τι να πω? Πως θλίβομαι? Πως ντρέπομαι? Δεν θα πω τίποτα. Θα κρατήσω την οργή μου, για όταν έλθει η ώρα. Εάν έλθει.

    Ερωτώ λοιπόν, τον Στέργιο, τον Δημήτρη, την Ελένη κτλ , όλους που μοιραζόμαστε, ως φαίνεται, απόψεις και ιδέες.

    Ακόμα ψάχνουμε ποιος φταίει και γιατί φθάσαμε εδώ που είμαστε? Αλλοίμονο μας. Ακόμα εκεί είμαστε? Δεν βρισκόμαστε στα συμπτώματα της αρρώστιας, αυτά τα είχαμε χρόνια και όλοι κοιμόμασταν, μαζεύοντας τις δάφνες του ο κάθε ένας από μας, αφού ήμασταν μέσα στο σύστημα κοιμισμένοι και ευχαριστημένοι. Τα είχαμε τα συμπτώματα και τα αγνοήσαμε. Τώρα έχουμε την διάγνωση της αρρώστιας .Ξέρουμε πως αργοπεθαίνουμε, μας το είπαν κιόλας κυρίες και κύριοι, είμαστε διασωληνωμένοι. Και εμείς τι κάνουμε? Ακόμα ψάχνουμε τον φταίχτη?

    Ποίος πολιτικός πρόδωσε τον λαό περισσότερο από τον άλλον? από που άρχισε το κακό? Χούντα? Παπανδρέου? Καραμανλή? Μητσοτάκη? Αριστερά ή Δεξιά? κτλ. Τον άμοιρο λαό? Αλήθεια, είναι ο λαός αθώος? Αυτός ο λαός , δεν είναι που λάτρευε να παίρνει σύνταξη εφόρου ζωής, με 15 χρόνια εργασίας? Ο ίδιος ο πολίτης , δεν είναι αυτός που ψήφιζε με βάσει τα προσωπικά του συμφέροντα? Ρουσφέτι? Τεμπελιά, μαγκιά και καλοπέραση? Οι κάμποι πλέον οργώνονται από Αλβανούς, οι νέοι μας δεν καταδέχονται τη μάννα Γή. Είναι λέει μορφωμένοι και ας το λεξιλόγιό τους αποτελείται από 50-80 λέξεις. Περνάει μπροστά μας, η σημαία της Πατρίδας και εμείς πίνουμε φραπέ, αραχτοί στις καφετερίες. Μας λένε κάτι, όλα αυτά?



    Υπάρχει ένας, δύο, τρείς , δέκα, πενήντα ο κάθε ένας ειδικός στο είδος του, να μας πει το γιατρικό? Να προτείνουν θεραπεία/ες, να βγάλουμε τους σωλήνες , να ανασάνουμε αρχικά και μετά να μπορέσουμε να ξαναζήσουμε?

    Δεν έχουμε καιρό, ούτε για μιζέρια, ούτε για κλάψες, ούτε για διαπιστώσεις, ούτε για αργοπορίες και λόγια,

    Εσείς που ξέρετε περισσότερα, υπάρχει θεραπεία? Ποια? Πως? Πότε?

    Μία φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 1400 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας και Έλληνας γνήσιος , άλλωστε είναι και άσπρος πράγμα που φαίνεται .
    Ο Γ.Α.Π. και o Καρατζαφέρης και οι περισσότεροι βουλευτές είναι Πελοποννήσιοι ,δηλαδή Τουρκοαλβανοί , απόγονοι του Ιμπραήμ .
    Τους πραγματικούς Πελλοπονήσιους τους έσφαξε όλους ο Ιμπραήμ,
    και τότε αντικατέστησε τον πληθυσμό , φέρνοντας 300.000 οικογένειες Τουκοαλβανών , μόνο στα υψώματα σώθηκαν λίγοι Ελληνες ,δηλαδη έκανε γενοκτονία τότε ο Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο και μετά έφερε τουρκαλβανούς , τουρκική τακτική που χρησιμοποιεί η Τουρκία την γενοκτονία και μετά μοίρασε την περιουσία των σφαγμένων Ελλήνων σε αυτούς, οι όποιοι την έχουν παράνομα μέχρι και σήμερα .
    Έξαλλου όλοι οι προδότες και τα αποβράσματα είναι Πελλοποννήσιοι τον Κολοκοτρώνη Πελλοπονήσιοι τον φυλάκισαν ,
    τον Καποδίστρια Πελοποννήσιος τον σκότωσε , κ.λ.π .
    Σημείωσης όταν πρωτοπήγε στην Πάτρα ο Καποδίστριας όλοι μιλούσαν Τουρκικά , επίσης άμα πάτε τώρα στα Φιλιατρά μιλάνε Τουρκικά και είναι όλοι ημίμαυροι όπως όλοι οι Πελοποννήσιοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να ελθει το Δ.Ν.Τ .στην Ελλάδα Πελλοπονήσιοι το υπέγραψαν άλλη μια προδοσία για την Ελλάδα που θα μας τυραννάνε για πάρα πολλά χρόνια και που θα χαθεί και η εθνική μας κυριαρχία διότι δεν θα μπορέσουν να αποπληρωθούν τα δάνεια που πήρε ο Παπανδρέου με την παρέα του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσοι αντιστέκεστε στο έργο του Καραμανλή , υπηρετείτε τα συμφέροντα των Ευρωαμερικάνικανων , γιατί ο Καραμανλής ήταν ο μοναδικός ηγέτης που τόλμησε Ρωσική στροφή και ο θειος του απαρνήθηκε τους Αμερικανούς βγαίνοντας από το ΝΑΤΟ .
    Ενώ η οικογένεια Παπανδρέου ανέκαθεν , αλλά και τώρα υπηρετεί τα συμφέροντα της Ευρωαμερικάνικης καταγωγής.
    Και για σένα εξαπατημένε Έλληνα , οι Παπανδρέου σε βλέπουν σαν έναν ιθαγενή , σαν ένα σκουλήκι ,σαν ένα σκουπίδι .
    Ψήφισε τους λοιπόν και στήσε κώλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασοκο εξαπατημένε Έλληνα , για να μην σε χαρακτηρίσω αλλιώς , πέρα από την καταγωγή ο κάθε ένας κρίνετε από τις πράξεις του .
    Ο Καραμανλής μας έδωσε τόσα πολλά και δεν μας στέρησε το παραμικρό ,δουλεύοντας μόνο για την Ελλάδα .
    Ενώ οι Παπανδρέοιδες και Ευρωαμεριάνοι είναι και την πατρίδα προδίδουν συλλήβδην, την Ελλάδα και την παραδίδουν αμαχητί στις ορέξεις και στα νύχια των ομολόγων Ευρωαμερικάνων .
    Σύνελθε και δες και βγες από την εξαπάτηση τώρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα αυτά που λέτε κατά του Καραμανλή , είναι σταγόνα στον ωκεανό για να μην πω στο διάστημα , μπροστά στο ξεπούλημα της χώρας που κάνει το εβραιοαμερικάνικο ΠΑΣΟΚ .
    Όσο αφορά εσάς που τα γράφετε , δράτε ως ξένοι πράκτορες ενάντια στα Ελληνικά συμφέροντα και υπέρ ξένων εβραιοαμερικανικών πασοκικών συμφερόντων .
    Σας θυμίζω το εβραϊκό όνομα Μινέκο , καθώς επίσης και την εβραϊκή συμμορία της ανατολικής Γερμανίας που ονομαζόταν τότε Π.Α.Κ.
    Αν ο Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , με την προστασία της Ρώσικης αρκούδας .
    Ξυπνάτε εξαπατημένοι και δείτε την αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @24 Αυγ 2011 2:14:00 μ.μ.

    η απαντηση βρισκεται, ισως, σε ενα μυθο του Αισωπου. Δεν τον θυμαμαι καλα, ημουν πμικρος τοτε.
    Μια φορα και ενα καιρο τα δενρα του δασους αποφασισαν να εκλεξουν ενα βασιλια, πηγαν στο πλατανι που ειναι ομορφο και ωραιο και τους αποκρυθηκε οτι ειναι απασχολημενο. Μετα πηγαν στο πευκο και τους απαντησε οτι πρεπει να φροντησει τις πευκοβελονες του. Η ιστορια συνεχιστηκε, μεχρι που κατελιξαν στις βατσινιες οι οποιες δεχτικαν την προταση. Και ετσι η βατσινια εγεινε η αρχοντισα του δασους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Καραμανλής έχει γαλανόλευκο χρώμα και όχι κόκκινοαστεροειδές , με πεντάλφα και ημισέληνο .
    Καταγωγή βαθύτατα αρχαιοελληνική , γνήσιος Μακεδόνας ,
    Και είναι η μοναδική οικογένεια που έκλαψε δημόσια για την Μακεδονία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας και Έλληνας γνήσιος

    Ναι παιδί μου το λέει και τ' όνομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο καραμανλής είναι εμπριμέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Καραμανλής έχει γαλανόλευκο χρώμα και όχι κόκκινοαστεροειδές , με πεντάλφα και ημισέληνο .
    Καταγωγή βαθύτατα αρχαιοελληνική , γνήσιος Μακεδόνας ,
    Και είναι η μοναδική οικογένεια που έκλαψε δημόσια για την Μακεδονία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑΣΟΚ που μας κόβει τους μισθούς και τις συντάξεις μας και έχουμε την υγεία μας .
    Τελικά αρχίζει να μας αρέσει από πίσω .
    Είδες λίγο , λίγο δεν πονάει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπάρχει ήδη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και
    ΝΔ στη χώρα.
    Το δείχνει και στους πιο δύσπιστους
    η συμφωνία τους για την Ανώτατη
    εκπαίδευση.
    Η πρασινογάλαζη συγκυβέρνηση είναι
    βασική απαίτηση των δανειστών.
    Κι όσο το πράγμα ζορίζει,τόσο θα
    κερδίζει έδαφος η 'συναίνεση'.
    Τα υπόλοιπα τα δήθεν αντιμνημονιακά
    της ΝΔ δεν πείθουν κανένα.
    Άλλωστε το μόνο για το οποίο κάνει
    σοβαρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ είναι το
    ότι δεν ξεπουλάει γρήγορα τη χώρα.
    Μνημονιακή Πρασινογάλαζη Συγκυβέρνηση.
    Σε αυτήν ποντάρουν οι δανειστές για να ισοπεδώσουνε το λαό.
    Και αυτήν απαιτούν.
    Ο λαός πλέον,και συγχωρέστε μου την
    έκφραση,πρέπει να είναι πολύ μα πολύ μαλάκας για να ξαναψηφίσει τους πρασινογάλαζους εκτελεστές του.Που εκτός από εκτελεστές είναι
    πλέον και αδίστακτοι,γιατί η εποχή
    δεν σηκώνει...μαλθακές στάσεις.
    Σε αυτό τον ολοκληρωτικό πόλεμο
    ενάντια στο λαό,μία είναι η απάντηση:απεμπλοκή εδώ και τώρα από το δικομματισμό και τις παραφυάδες του,γύρισμα της πλάτης
    στους εκτελεστές του λαού και των
    ονείρων του,λαϊκό μέτωπο με το ΚΚΕ
    και όσους άλλους σε κοινωνικό και
    πολιτικό επίπεδο θελήσουνε στ'αλήθεια να βαδίσουνε το δρόμο της ανατροπής.
    Μόνο έτσι,μπορεί κάτι να σωθεί.
    Αλλιώς η πορεία του λαού είναι προδιαγεγραμμένη για τα επόμενα 20χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Καραμανλής είναι ριγέ με βούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση