GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Mήπως είσαι... tan-ορεξική; Μάθε τι είναι και προφυλάξου!

Από το  woman.pathfinder.gr " Διακοπές; Το καλύτερό μου! Αρκεί να έχω πολλά αντηλιακά και μια ξαπλώστρα με ομπρέλα για να κρεμάω τ...

Από το woman.pathfinder.gr
"Διακοπές; Το καλύτερό μου! Αρκεί να έχω πολλά αντηλιακά και μια ξαπλώστρα με ομπρέλα για να κρεμάω τα ρούχα μου. Ναι, ξέχασα να σας πω ότι η ξαπλώστρα είναι συνήθως μακριά από την ομπρέλα! Πώς αλλιώς θα μαυρίσω;"
Δεν το λέω εγώ! Η παραπάνω φράση θα πρέπει να υπάρχει σαν σκέψη μέσα στο μυαλό πολλών celebs και είναι η απάντηση σε αυτό που όλες σκεφτόμαστε όταν βλέπουμε την...
Donatella Versace να κυκλοφορεί με μαύρη επιδερμίδα Χειμώνα- Καλοκαίρι "Μα καλά, τι έχει στο μυαλό της και θέλει να μαυρίσει τόσο;".
Υπάρχει μια πολύ λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο sexy μαύρισμα και το "ξέχασα να σταματήσω να μαυρίζω" το οποίο μάλιστα δεν είναι καθόλου ελκυστικό και πολύ, πολύ επικίνδυνο.
Ήξερες ότι υπάρχει η Tanorexia; Πρόκειται για έναν όρο που περιγράφει την κατάσταση όσων είναι εθισμένοι στο μαύρισμα! Το φαινόμενο δε, παρουσιάζει μεγάλη αύξηση στην Γαλλία και την Ιταλία και έχει σαν αποτέλεσμα οι ηλικίες και πριν τα 40 να έχουν μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη καταστροφή του δέρματός τους λόγω προχωρημένης φωτογήρανσης. Εκτός από την Donatella Versace και ο Giorgio Armani, η Victoria Beckham και η Jennifer Aniston έχουν εμφανιστεί κατά το παρελθόν με συμπτώματα tanorexia!
Tanorexia: τι μας λέει η δερματολόγος 
Αφού ξεπέρασα το σοκ της είδησης για την ύπαρξη της Tanorexia, έπρεπε να μάθω περισσότερα info! Τα οποία info μου τα είπε όλα η δερματολόγος Έλενα Πολυμέρου.
"Η tanorexia είναι ένας εθισμός στο μαύρισμα όλες τους μήνες του χρόνου: το καλοκαίρι στην παραλία, τον χειμώνα στο βουνό αλλά και όλο τον χρόνο με το solarium. Το τελευταίο, μάλιστα, από ιατρικής άποψης ενοχοποιείται για πιθανή καρκινογένεση", λέει η ειδικός.
Tanorexia και άλλες βλάβες 
Η Tanorexia προκαλεί δύο κατηγοριών βλάβες: α) καρκίνος δέρματος και προκαρκινικές βλάβες και β) φωτογήρανση η οποία αλλάζει την ποιότητα του δέρματος με αποτέλεσμα φαίνεται λιγότερο νεανικό από αυτό που αντιστοιχεί στην ηλικία του δέρματος. Η τελευταία εκδηλώνεται με τραχύτητα, αφυδάτωση, πανάδες και ευρυαγγείες. Και μπορεί οι βλάβες της φωτογήρανσης να είναι αναστρέψιμες με διάφορες δερματολογικές μεθόδους, ωστόσο αυτές οι βλάβες συσσωρεύονται χρόνο με τον χρόνο με αποτέλεσμα από κάποια στιγμή και μετά να οριστικοποιούνται σαν κατάσταση δέρματος.
Tι έγραψε το περιοδικό "Time" για την Tanorexia
"Είναι τόσο επικύνδινος ο εθισμός που προκαλεί το μαύρισμα σε μια μερίδα ανθρώπων όσο και αυτός που μπορεί να έχουν κάποιοι άλλοι στα ναρκωτικά" έγραψε το περιοδικό Time όταν δημοσίευσε μια έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί με φοιτητές που είχαν εθιστεί στο solarium. Μάλιστα, όταν οι ίδιοι είχαν ενημερωθεί για το γεγονός ότι το solarium είναι η μεγαλύτερη αιτία εκδήλωσης καρκίνου του δέρματος, το 98% δεν πτοήθηκε και δήλωσε ότι δεν τους εμποδίζει να το ξανακάνουν!
5 tips από την δερματολόγο για πιο ασφαλές και sexy μαύρισμα!
1. Το Solarium είναι πιο επικίνδυνο σε σχέση με την ηλιοθεραπεία και καταστρέφει την επιδερμίδα! Ο λόγος; Σκέψου απλά: μαυρίζεις πολύ περισσότερο σε λιγότερο χρονικό διάστημα.
2. Η τρύπα του όζοντος φέτος έχει μετατεθεί πάνω από την Ευρώπη. Μέχρι πρότινος βρίσκονταν στην Αυστραλία όπου και αυξήθηκαν πολύ τα περιστατικά καρκίνου του δέρματος.
3. Κανείς πρέπει να κάθεται σταδιακά στον ήλιο. Σιγά σιγά να αυξάνει την διάρκεια.
ΠΗΓΗ TLife.gr
4. Πρέπει να γίνεται σωστή χρήση αντηλιακού για τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο δείκτης προστασίας που πρέπει να χρησιμοποιούμε είναι 50SPF για την Ελλάδα και 15-30SPF για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.
5. Τα νέα αντηλιακά έχουν ισχυρούς ενυδατικούς παράγοντες. Άρα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς και ενυδατική και αντηλιακή! Ένα προϊόν από μόνο του κάνει δουλειά!

4 σχόλια

  1. Ρε σεις λεβέντες και λεβέντισες της "Ταν-ορεξικής" καφρόχωρας, που ξεχάσατε από πού ήρθατε και πού πηγαίνετε.
    Μήπως οι 29000 θάνατοι στο κέρας της Αφρικής πρόσφατα, αποτελούνταν από "τανορεξικούς-τανορεξικές και τανορεξικάκια" που δεν άντεξαν τόση ευτυχία του Lifestyle τους και σκέφτηκαν: "Τώρα μπορούμε να πεθάνουμε και μεις λίγο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΚΕΝΤΡΟ»ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΚΥΡΙΟΙ...

    ΔΕΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ…

    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ «ΠΑΣΣΑΡΟΥΝ», ΟΤΙ «ΔΗΘΕΝ» Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ, ΜΑΣΟΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΚΕΪ» (ΝΑ… ΓΕΛΑΜΕ Ή ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ?)
    ΜΑ, ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ?

    ΥΜΝΗΤΕΣ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΟΡΕΙΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΕΝΤΥΠΑ, ΤΥΠΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ» ΚΛΠ...

    ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ (ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ, ΧΙΤΩΝ, ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΚΛΠ. ΠΡΟΔΩΤΩΝ)...

    ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ, ΠΟΥ «ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ» ΚΑΙ «ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ» ΣΕ «ΝΕΕΣ ΤΑΞΕΙΣ», ΜΑΣΟΝΙΕΣ, ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΚΛΠ. ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΟΥ «ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣ» ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ «ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ» «ΚΑΛΟ» KAI «ΕΝΑΡΕΤΟ» (ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΜΑΣ !!!!

    ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ… (ΔΗΛ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ- ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ , ΟΠΩΣ - «…Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ «ΚΑΚΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΑΝΕ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…»....!!!!)

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΠΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΔ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ), ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΛΙΟΙ, ΟΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ «ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ» ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ», ΟΥΤΕ ΤΗΝ «ΥΠΟΚΙΝΕΙ» ΚΑΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΣ (ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ...), ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΝΤΕΛΜΠΕΡΓΚ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!!!!

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΥ ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ!!

    Υ.Γ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΝΔ) ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ…

    ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΑΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ (ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ) ΣΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ !!

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ______________________________________


    1981. ΠΑΣΟΚ: ΣΤΙΣ 18 ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ !
    2011. ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ
    ΠΑssΟΚ-ΔΝΤ.

    χέρι- πόδι, με την Κόρη και το Βόδι

    Και με ένα αναμένο ΜΠΑΦΟ Νάααααααααα..!

    ______________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ;

    ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση