GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος θα είναι ο manager of the year 2011;...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Χθες, στις 17:19, κοιτάζω με θλίψη την τιμή της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Χθες, στις 17:19, κοιτάζω με θλίψη την τιμή της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας…
Μετά βίας κρατήθηκε πάνω από τα 3 ευρώ. Που κατάντησε η μετοχή της άλλοτε κραταιής Εθνικής… Της τράπεζας που στήριξε οικονομικά το Ελληνικό Κράτος στην Μικρασιατική Εκστρατεία, αλλά και αμέσως μετά προκειμένου να αντιμετωπισθούν δραστικά οι πληγές της καταστροφής. Της τράπεζας που στάθηκε δίπλα στους έλληνες τα μαύρα μετά εμφύλιο-πολεμικά χρόνια, αλλά και μετέπειτα όταν ο αγώνας για την οικονομική πρόοδο και ευημερία χρειάζονταν έμπρακτη οικονομική στήριξη.
Το να αναζητήσω τις τεράστιες ευθύνες της νυν διοίκησης της Εθνικής στο κατάντημα της μετοχής θα είναι σαν να αναζητώ πάγο στον Βόρειο Πόλο. Τόσο αυτονόητες είναι. Άλλωστε το ταμπλό είναι ο αδιάψευστός μάρτυρας. Απλά θα ήθελα να θυμίσω ότι τον Απρίλιο ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, βράβευσε τον...
 κ. Απόστολο Ταμβακάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής σαν τον manager of the year 2010.
Ελπίζω να προνόησε ο κ. Αντιπρόεδρος να στείλει και μία φωτογραφία του βραβευμένου manager of the year 2010 κ. Απόστολου Ταμβακάκη στον Γιώργο Παπανδρέου. Μάλλον θα την τοποθετήσει δίπλα-δίπλα με την σημερινή τιμή της Εθνικής για να έχει να θυμάται ότι επί πρωθυπουργίας του και με διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής τον εκλεκτό του κ. Απόστολο Ταμβακάκη, η τιμή της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας κατέγραψε μία από τις χαμηλότερες τιμές της σύγχρονης ιστορίας της.
Τώρα για αυτούς που λένε και πιστεύουν ότι η ακραία πτώση της τιμής της Εθνικής σχετίζεται με την μελλοντική σχέση συγχώνευσης μεταξύ της Εθνικής και άλλης τράπεζας του ιδιωτικού τομέα, εμείς δεν είμαστε ούτε εισαγγελείς, ούτε ανακριτές, ούτε συνομωσιολόγοι. Θα περιμένουμε να δούμε αν πρώτα από όλα προκύψει συγχώνευση μεταξύ της Εθνικής και άλλης τράπεζας και μετά θα εξετάσουμε εάν η σχέση ανταλλαγής των μετοχών των δύο τραπεζών θα είναι το ίδιο και εξ ίσου επωφελής για τους μετόχους και των δύο τραπεζών. Και αν διαπιστώσουμε ότι «κάτι τρέχει» και ότι δικαιώνονται οι κακοπροαίρετοι τότε θα επανέλθουμε.
Όσο για την δικαιολογία ότι σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια παρατηρείται μεγάλη πτώση των τιμών, ιδίως των τραπεζών, η απάντηση είναι αφοπλιστική: «Όταν στα διεθνή χρηματιστήρια οι τιμές των τραπεζικών μετοχών κατέγραφαν το ένα ανοδικό ρεκόρ μετά το άλλο, στην Ελλάδα η τιμή της Εθνικής τις έκανε; Μόνιμα σε πτώση».
Ένα μόνο ερωτηματικό παραμένει: «Σύντροφοι» ποιος θα είναι ο manager of the year 2011;

3 σχόλια

  1. Σύμφωνα με πληροφορίες, manager του 2011 θα είναι ο "τυχερός"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφιάλτης για την κυβέρνηση η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ______________________________

    Για τον κ. Παπανδρέου η Θεσσαλονίκη είναι ένας προορισμός που θέλει να αποφύγει. Γιατί μόνο δυσάρεστες αναμνήσεις φέρνει στη μνήμη του.

    Εκεί υποσχόταν προεκλογικά ότι λεφτά υπάρχουν. Εκεί έδινε ψεύτικες υποσχέσεις στους πολίτες για έξοδο από την κρίση. Εκεί δεσμευόταν για έργα ανάπτυξης, που θα άλλαζαν την πόλη.

    Σήμερα, η καταρρέουσα κυβέρνησή του, βλέπει ως εφιάλτη τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
    Όχι μόνο γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν στους πολίτες, αλλά και γιατί κανείς, πλέον,
    δεν τους πιστεύει.

    Αποτέλεσμα: Τα όσα κωμικοτραγικά βλέπουμε να διαρρέουν από το επικοινωνιακό επιτελείο
    του κ. Παπανδρέου, για το αν θα μιλήσει ή όχι στους παραγωγικούς φορείς.
    Και επειδή η υποκρισία περισσεύει, υπενθυμίζεται στον κ. Παπανδρέου, ότι μόλις πριν από ένα χρόνο, όχι μόνο έκρινε απαραίτητο να δώσει το στίγμα της οικονομικής του πολιτικής από τη Θεσσαλονίκη,
    αλλά έκανε εκεί και πανηγυρική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, είχαν φτάσει στο σημείο να διαρρέουν, ότι θα πρότειναν να συνεδριάσει το Eurogroup στη Θεσσαλονίκη!
    Τώρα, μέσα στον πανικό τους, απαξιώνουν και το θεσμό της Διεθνούς Εκθέσεως.

    Δυστυχώς για αυτούς, αλλά ευτυχώς για τη χώρα, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MANAGER OF THE YEAR θα είναι ο
    λαός,γιατί θα στείλει στο χρονοντούλαπο τους εταίρους της Μνημονιακής Πρασινογάλαζης Κυβέρνησης.
    Θα τους ρίξει στο 20% κι ακόμα παρακάτω.
    Σήμερα,αυτό δεν είναι ευχή.
    Είναι ισχυρή πιθανότητα.
    Τώρα λαϊκό μέτωπο και πάλη για την ανατροπή τους.
    Με το ΚΚΕ και όσους ακόμη θέλουν
    και μπορούν να βαδίσουν στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής.
    Μόνο έτσι μπορεί κάτι να σωθεί.
    Μόνο έτσι μπορεί να αποκρουστεί η αντιλαϊκή λαίλαπα και το ξεπούλημα
    της χώρας στο οποίο λένε ναι και οι δύο συνεταίροι.
    Αλλιώς η μοίρα του λαού και της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη για τα επόμενα 20 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση