GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα βιογραφία παρουσιάζει την Κοκό Σανέλ ως κατάσκοπο των Nαζί...

Από το tvxs.gr Κατάσκοπος των Ναζί ήταν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Κοκό Σανέλ, μία από τις σημαντικότερες σχε...

Από το tvxs.gr
Κατάσκοπος των Ναζί ήταν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Κοκό Σανέλ, μία από τις σημαντικότερες σχεδιάστριες μόδας όλων των εποχών, σύμφωνα με νέα βιογραφία που αναμένεται να κυκλοφορήσει σήμερα στις ΗΠΑ.
Ο βιογράφος Χαλ Βον, Αμερικανός δημοσιογράφος, εγκατεστημένος στη...
 Γαλλία, υποστηρίζει ότι βάσισε τις πληροφορίες του σε πληθώρα γαλλικών, αγγλικών, γερμανικών και αμερικάνικων αρχείων, προκειμένου να γράψει το βιβλίο του.
Στη βιογραφία με τίτλο «Κοιμώμενη με τον εχθρό, ο κρυφός πόλεμος της Κοκό Σανέλ», περιγράφονται γεγονότα κατά τη διάρκεια του 1940, όταν η σχεδιάστρια ήταν 57 ετών και προσελήφθη από τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών, με αποτέλεσμα να γίνει η κατάσκοπος F-7124.
Αποστολή της, όπως αναφέρει η νέα βιογραφία, ήταν να μεταβή στην Ισπανία, με έναν άλλον πράκτορα, τον βαρόνο Λουί ντε Βόφρελαντ, με στόχο να προσελκύσουν κι άλλους πράκτορες. Η κατασκοπία τη Σανέλ συνδέεται με το έρωτα της για ένα γερμανό αξιωματούχο και, ταυτοχρόνως, πράκτορα των ναζί. Εκείνος ήταν που την συνέστησε στον Βόφερλαντ, παλιό πράκτορα της Γκεστάπο στο Μαρόκο, ενώ οι δυο τους περνούσαν υπερπολυτελή ζωή, καθώς έμεναν στο Ριτζ του Παρισιού, ξενοδοχείο που φιλοξενούσε τον Γκέρινγκ και τον Γκέμπελς.
Η Κοκό Σανέλ ωστόσο, η οποία πέθανε το 1971, αρνιόταν πάντα ότι είχε σχέσεις με τους ναζί.

1 σχόλιο

  1. Που ειναι αυτος που γραφει για τον καραμαν/αλη , τον πεθημισα.
    Πουσε ΡΕΕΕΕΕ , ελα μωρε η σκυλιτσα μου η Θεκλα ειναι δεμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση