GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Μαρινάκης μπαίνει στο Alter;...

Από το http://athenapost.blogspot.com/ Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις για την εξαγορά πακέτου του τηλεοπτικού σταθμού Alter, από ...

Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις για την εξαγορά πακέτου του τηλεοπτικού σταθμού Alter, από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της Athens Post, ο εφοπλιστής, έχει συμφωνήσει να αγοράσει πακέτο μετοχών το οποίο θα τον φέρει σε θέση ισχύος στο σταθμό, υπό τη δέσμευση να καλύψει ένα μεγάλο μέρος των χρεών του καναλιού.
Η ανακοίνωση εισόδου του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού στην ιδιοκτησία του καναλιού του Μπουρναζίου, αναμένεται να...
 γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και θα γίνει η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Πιθανότατα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, θα εισέλθει στο σταθμό μέσω του Argo Fund, του επενδυτικού Fund που έχει αναλάβει τη σωτηρία του καναλιού. Άλλωστε, ο εφοπλιστής συζητά με τον εκπρόσωπο του fund, κ. Τάσσο Καζίνο.
Το ενδεχόμενο να αγοράσει ο Μαρινάκης το 100% του σταθμού θεωρείται (τουλάχιστον προς το παρόν) αδύνατο. Παράλληλα, όσο προχωρούν οι συζητήσεις, τόσο απομακρύνεται και το ενδεχόμενο να πάρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης το μετοχικό πακέτο του Γ. Κουρή, ή του Κ. Γιαννίκου, ή, από την άλλη, να "πειραχτούν" οι μικρομέτοχοι. Όπως και να χει πάντως, το πακέτο των μετοχών που θα αγοράσει ο εφοπλιστής, θα τον κάνει "αυτόματα" μεγαλομέτοχο του σταθμού. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αναβάλλεται η μετάλλαξη του Kontra σε Real Tv, καθώς και ότι παραμένουν στο σταθμό τα "ηχηρά" ονόματά του (Χατζηνικολάου, Αυτιάς κ.α. με τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο πάντως να μην έχει αποκαλύψει το τι αποφάσισε). Θρίλερ με την Αγγελική Νικολούλη, η οποία είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει το Alter και να μετακινήσει την εκπομπή της στον Alpha, όμως άλλαξε γνώμη και υπέγραψε για έναν ακόμα χρόνο στο Alter, όταν ενημερώθηκε για τις εξελίξεις.
Σε ό,τι αφορά τα χρέη τώρα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με κύριους αρωγούς το Argo Fund, τον Γ. Κουρή και τον εφοπλιστή Χ. Βαφειά (είναι ήδη μέτοχος στο κανάλι) θα αναλάβουν να καλύψουν, μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, τη "μαύρη τρύπα" του σταθμού. Κατά πληροφορίες, ο Β. Μαρινάκης, θα συμμετάσχει "βάζοντας" σε ρευστό, ποσό που θα ξεπερνά κατά λίγο τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ισχυροποιώντας έτσι την παρουσία του στο κανάλι του Μπουρναζίου με το "καλημέρα". Πάντως και εδώ όλα είναι ρευστά, καθώς οι συζητήσεις συνεχίζονται και δεν αποκλείεται το deal να χαλάσει ακόμα και την τελευταία στιγμή, αφού υπάρχει και πλούσιο παρασκήνιο- ακόμα και πολιτικό (πάρτε μια γεύση του παρασκηνίου εδώ: http://athenapost.blogspot.com/2011/08/alter.html)!
Την ίδία ώρα πάντως, το Argo Fund βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και με επενδυτές από τη Σαουδική Αραβία, οι οποίοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να "μπουν" στο κανάλι. Οι συζητήσεις πάντως κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς, αφού οι Σαουδάραβες βλέπουν το ζήτημα πολύ ψυχρά επιχειρηματικά και προσπαθούν να συμμετέχουν με όσο το δυνατό μικρότερο ρίσκο. Αυτός ειναι πιθανότατα και ο λόγος που οι διαπραγματεύσεις ναυαγούν.
Όλες αυτές οι εξελίξεις βέβαια, παρότι δείχνουν ότι το Alter θα παραμείνει ζωντανό, δεν σημαίνουν ότι έρχεται η "σωτηρία" και για τους εργαζομένους. Τουλάχιστον όχι για όλους. Οι πιστωτές (δηλαδή οι τράπεζες) απαιτούν όπως και να χει το κανάλι να απολύσει το 30% των εργαζομένων του και δέχονται να το δανειοδοτήσουν μόνο εάν μέρος των δανείων πάει για να καλύψει τις αποζημιώσεις. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και το business plan που έχει καταρτίσει το Argo Fund.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση