GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O "αναπληρωτής πρωθυπουργός" και η σχέση του με την αγγλικήν...

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη H κακή σχέση που έχει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και αρμόδιος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά με την α...

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη
H κακή σχέση που έχει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και αρμόδιος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά με την αγγλική γλώσσα είναι εμφανής, όχι μόνο από την κακό "αξάν" του στην προφορά των αγγλικών λέξεων, ούτε από τον μόνιμο διερμηνέα που έχει δίπλα του κατά τις εξορμήσεις του στα ευρωπαϊκά στρογγυλά τραπέζια, όπου και κρίνεται η τύχη της χώρας μας. Η ελλιπής γνώση της αγγλικής είναι εμφανής κι από την κινησιολογία αμηχανίας και την έντονη έκφραση του σώματος που χρησιμοποιεί ο υπουργός (κακώς), όταν απευθύνεται σε ψυχρόαιμους πολιτικούς του ευρωπαϊκού βορρά, οι οποίοι είναι γνωστό ότι δεν επιθυμούν να τους πολυαγγίζεις. Αυτή η εμφανής αμηχανία δεν...
 σχετίζεται με τυχόν άγνοια του υπουργού για το πως πρέπει να.. στέκεται, αλλά είναι απόρροια της μη ορθής χρήσης του σημαντικότερου μέσου επικοινωνίας: της γλώσσας. (Σκέψου για παράδειγμα πώς στέκεσαι κι εσύ μπρος σε μια γυναίκα που γουστάρεις τρελά, αλλά δεν έχεις λέξεις να της αραδιάσεις κι από τον έρωτα, δεν σου βγαίνει ούτε ένα "και"). Εξαιτίας της κακής γνώσης της αγγλικής (αλλά ομολογουμένως και της δυσχερούς θέσης που βρίσκεται η χώρα), είδαμε επιτέλους και το χαμόγελο της αμηχανίας του (σχετικές φωτογραφίες ακολουθούν στο τέλος του αυτού κειμένου), ενώ μέχρι τώρα βλέπαμε τα ειρωνικά του μειδιάματα.
Το κραυγαλέο μεταφραστικό λάθος όμως που έχει κάνει ο κ. Βενιζέλος στο twitter του, δεν έγκειται νομίζω στην κακή αυτή σχέση του με την αγγλικήν. Μια απλή κίνηση στο google translator θα έδινε στον υπουργό τη σωστή απόδοση της ιδιότητας "vice president" που κατέχει (αντιπρόεδρος, όπως ορθά αναφέρει ο έτερος τέτοιος κ. Πάγκαλος, στο λογαριασμό που διατηρεί στο twitter) και αυτή θα χρησιμοποιούσε, έναντι του deputy primeminister (αναπληρωτής πρωθυπουργός) που επέλεξε.
Το εσκεμμένο αυτό λάθος, θαρρώ πως είναι απόρροια του διακαούς πόθου του κ. Βενιζέλου να γίνει Πρωθυπουργός κι ενδεχόμενα μιας άτυπης συμφωνίας που έχει κάνει με τον Πρωθυπουργό και που ευρέως συζητείται από πολλούς. Να δρα δηλαδή αντ᾽ αυτού, ως ένας αναπληρωτής Πρωθυπουργός και συν τω χρόνω να αναλάβει τα ηνία του κόμματος (και ενδεχόμενα της χώρας). Μόνο που ο έγκριτος νομικός και συνταγματολόγος, ως τέτοιος, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο όρος αναπληρωτής πρωθυπουργός δεν συναντάται στο ελληνικό σύνταγμα, αλλά και εξόσων γνωρίζω, πουθενά στον κόσμο. Ο Πρωθυπουργός είναι ένας παντού. Εξαίρεση, όμως τελικά, μοιάζει να αποτελεί η περίπτωση του έλληνα πρωθυπουργού, μετά την δεδηλωμένη απόλυτη ελευθερία δράσης που έχει επιτρέψει στον αντιπρόεδρό του. Δεν μπορεί βέβαια εδώ κανείς να προσπεράσει και τον γνωστό χαρακτήρα του κ. Βενιζέλου, που διακρίνεται από έναν ακραιφνή εγωισμό και την λαίμαργη διάθεσή του και την χαρακτηριστική βιασύνη που επιδικνύει ποικιλοτρόπως (και που κατά καιρούς πληρώνει ακριβά). Εκ τούτου, μπορεί κάποιος να θεωρήσει το λάθος ως απόρροια της διάθεσης του κ. Βενιζέλου να διαφοροποιηθεί θεσμικά από τον κ. Πάγκαλο και να κάνει απολύτως σαφή την ξεχωριστή (και μοναδική) θέση που κατέχει στην Κυβέρνηση, αλλά και το θέλω του να προδικάσει το όποιο παπανδρεϊκό σχέδιο.
Εύχομαι μετά τον κ. Βενιζέλο, όμως, να μην παρασυρθούν κι άλλοι καλοί γνώστες της αγγλικής (όπως οι εκπρόσωποι της τρόικας) και αναφέρουν σχετικά στα βιογραφικά τους ότι έχουν εκτελεστικό ρόλο ωσάν πρωθυπουργοί...

23 σχόλια

  1. Ενώ ο δικός σου ο Κουρασμένος, που έκανε ένα ταξιδι το χρόνο στο εξωτερικό , που συγκαλούσε Υπουργικό Συμβούλιο μία φορά το χρόνο γιά χαβαλέ 20 λεπτών και πήγαινε στο Μαξίμου από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη συνήθως από 9.30 μέχρι 2 το μεσημέρι και μετά έτρεχε στη Ραφήνα να προλάβει τα μπιφτέκια΄, ήταν καλύτερος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 5.52
    ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "H κακή σχέση που έχει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και αρμόδιος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά με την αγγλική γλώσσα είναι εμφανής,"

    ενω με την γαλλικη.....γνωριζει μονο μια λεξη που την επαναλαμβανει συνεχως OUI ,OUI,OUI,OUI.
    Ενω με τους γαλλοελβετους τραπεζιτες της UBS τα παει μια χαρα,σαν την μυγα μες στο γαλα,βλεπεις αυτοι φροντισαν να τον βαλλουν εκει που ειναι τωρα.
    Τι να κανει και ο Μικης ο θεοδωρακης τωρα που ειναι ενας γαλλοτραφης στην εθνικη οικονομια και τα γαλλικα συμφεροντα ειναι πληρως εξασφαλισμενα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα εξηγείται γιατί οι Αμερικανοί και οι "Αγορές" τους, επέλεξαν τον ΓΑΠ να ξεπουλήσει την Ελλάδα και όχι τον ευτραφή υπουργό. Τον διερμηνέα λοιπόν καλώς τον έχει δίπλα του, για να μπορεί να υπηρετεί σωστά το σχέδιο του Πρωθυπουργού (αυτός απλώς έχει το ελαφρυντικό να νομίζει οτι όλα γίνονται για την πατρίδα και στα πλαίσια αυτά αυτός πράτει στο σωστό το ορθό και το πρέπον για τα Ελληνικά συμφέροντα, ενώ ο ΓΑΠ οτι πράτει το αρεστό, όπως τόχει συμφωνήσει με τα μεγάλα αφεντικά. Η δημοσίευση των απορρήτων αρχείων σε 30 χρόνια θα δείξει πως ανταμοίφθηκαν οι κόποι που κατέβαλε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ "ΚΑΨΟΥΝ" TON BENIZEΛΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.
    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΟ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ...ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παγκόσμιο ρεκόρ απ' τα λίγα έκανε ο ΓΑΠ !
    Η απόδοση των διετών ομολόγων αυξήθηκε 16 φορές!!!
    ____________________________
    Ρε τον Καραμανλή τον άχρηστο που τα κράταγε
    στο 1,78% !!!
    Ούτε 2% δεν μπόρεσε να το παραδώσει ο κουρασμένος..!!!

    [Αλήθεια τώρα το θυμήθηκα !
    Ο Χατζηνικολάου δεν μας είπε σήμερα
    "καλημέρες" ! Θα 'χει κουραστεί απ' το λιώσιμο στις διακοπές... ]

    Δείτε τον "κουρασμένο" και τον "ξεκούραστο":

    Άθλος ΓΑΠ: Μεσοπρόθεσμο, ξεπούλημα, φορομπήξιμο και απολύσεις έφεραν έφεραν επιτέλους πτώση επιτοκίου στα έντοκα γραμμάτια κατά 0,05%!!!

    Με μια φοβερή επιτυχία, που δίνει κουράγιο στον ΓAΠ και τα άλλα παιδιά να συνεχίσουν τις προσπάθειες διάσωσης της χώρας τώρα που φαίνεται φως στο τούνελ, ολοκληρώθηκε η σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων του δημοσίου !

    Τα επιτόκια έπεσαν σε σχέση με τον Ιούλιο κατά 0,05%, μετά τη σοφία και προνοητικότητα ΓΑΠ-ΒΕΝ να υπογράψουν το μεσοπρόθεσμο σαν bonus στο μνημόνιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.youtube.com/watch?v=biJgILxGK0o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΥΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΥΜΟΙ ,ΜΗΠΩΣ ΠΛΟΥΤΙΣΑΜΕ.ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ ΒΡΥΣΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΝΑ ΞΕΔΙΨΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΚΑΡΟΙ.ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Oι τυρόπιτες και τα σουβλάκια θα λύσουν το πρόβλημα των εσόδων !

    Ο δρόμος προς τη γελοιοποίηση είναι μια δρασκελιά.
    Την κάνεις και αυτό ήταν !
    Και μετά δεν έχει γυρισμό!

    Ο υπουργός Οικονομικών πιστεύει ότι θα λύσει το πρόβλημα των εσόδων του κράτους αυξάνοντας τον ΦΠΑ στα σουβλάκια και τις τυρόπιτες;
    Εδώ δεν το έλυσε η αύξηση των φόρων στα καύσιμα !

    Τι θα καταφέρει ο κ. Βενιζέλος:
    Πρώτον, να γελοιοποιηθεί, αλλά αυτό είναι το μικρότερο κακό !
    Δεύτερον, να επιφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό, τον μόνο κλάδο της ελληνικής οικονομίας, που εν μέσω κρίσης, προσπαθεί κάτι να κάνει.
    Τρίτον, να κλείσει πολλά μικρά μαγαζιά που επιβίωναν, έστω και με μεγάλη δυσκολία.
    Τέταρτον, να επιβαρύνει τα λειτουργικά έξοδα των νοικοκυριών.

    Τουλάχιστον δεν είχε την ευφυΐα να εξαιρέσει τις τυρόπιτες και τα σουβλάκια !
    Και περνιέται για έξυπνος !
    Βρήκαν πάλι δουλειά η γελοιογράφοι και οι σκιτσογράφοι!


    Η πλάκα είναι που διαφοροποίησε τον ΦΠΑ μεταξύ takeaway και delivery! Αν τα παίρνεις μόνος σου από το μαγαζί, θα πληρώνεις ΦΠΑ 13%, ενώ αν σου τα φέρνουν στο σπίτι θα πληρώνεις 23%!
    Ακόμα και το ευρώ ή το πενηνταράκι που δίνουμε στο ντιλιβερά, θα μας κάνουν πια να το σκεφτόμαστε αφού θα το έχουμε πληρώσει σε επιπλέον χαράτσι!

    * Με τον τρόπο αυτό πάντως, ανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρόν για φοροδοτική αντίσταση. Θα πηγαίνεις στο ψητοπωλείο, θα κάθεσαι να φας κανονικά σε τραπέζι τα σουβλάκια, αλλά στο τέλος θα τα βρίσκεις με το μαγαζάτορα ότι, δήθεν, τα πήρες μαζί σου…

    Δηλαδή άλλη τιμή στο ….καθιστό και άλλη στο …..όρθιο ;
    Φοβερή σύλληψη !
    Με 10% αυξημένη τιμή, το καθιστό θα καταντάει… καρεκλάτο !

    Περίμενα μια αντίδραση από τον Φτωχό Πάγκαλο..πώς θα παραγγέλνει τώρα ε ; πώς ;
    Ναι, τον καημένο… πέρυσι είχε πληρώσει στο King George, μαζί με άλλα 3 άτομα, 800 ευρώ στην καθισιά του… για ένα γεύμα δηλαδή.

    Το κρασί παλιό, το τυρί μουχλιασμένο… καταραμένη φτώχεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τι κρυμα, τι κρυμα, δεν θα μπορει να λεει ολες αυτες τις αρλουμπες στα Αγγλικα. Ε, οι εταιροι μας τι γλυτωσαν. Και ομως θα ηθελα να δω αν εποιαναν τα λογια του, οπως σε εμας ετσι και σε αυτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΟΝΤΡΟ-ΦΑΤΣΑ
    ΤΟΥ ΜΠΕΝΙ...
    Γέμισε η οθόνη με τη φάτσα του Μπένι.
    Χθες που έπεφτε το Χρηματιστήριο τον είχαν εξαφανίσει.
    Σήμερα που άλλαξε κάπως το κλίμα, πήραν την αγιαστούρα και άρχισαν τα ίδια.

    Εάν εξαιρεθούν οι άρρωστοι ΠΑΣΟΚοι, όποιος νοήμων τηλεθεατής είδε...το πλάνο με το χοντρό υπουργό στο ρεπορτάζ του Mega, πρέπει να έσπασε την τηλεόρασή του.

    Κρίμα, γιατί πλέον τα πολυκαταστήματα
    δεν τις δίνουν με δόσεις !...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλα ρε ΚΟΛΟΠΑΣΟΚΙΑ,τολματε να μιλατε ακομα?Ρε μουνοπανα εκει που εχεζε ο Καραμανλης φυτρωσε ο αρχιπροδοτης σας Μαλακογιωργος.Ουστ βολεμενα βρωμοσκυλα,στραβομαρα εχετε να δειτε που μας οδηγουν?Ενας μαλακας μπορουσε να κανει τους Ελληνες σκλαβους και τον ειχαν ετοιμο,ο Γιωργαρας.Ο αλλος που κατηγορειτε ειχε πολλα κιλα αρχιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 9 Αυγ 2011 10:59:00 μ.μ.
    "Ο αλλος που κατηγορειτε ειχε πολλα κιλα αρχιδια."
    ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΩΛΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΠΟ ΚΙΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΖΟΥΦΙΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ 10.59 ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΟΝΟ ΕΧΕΖΕ ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΣ Η ΚΟΥΡ.....ΜΗΧΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ 10 Αυγ 2011 12:00:00 π.μ.
    ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @10 Αυγ 2011 12:00:00 π.μ.

    Άν θές να δείς την προσωποποίηση της βλακείας της ανικανότητας της διανοητικής καθυστέρηση της μαλακίας της προδοσίας της απόλυτης ανθρώπινης αθλιότητας όλα τα κακά του κόσμου σε ένα μιά φωτογραφία τα λέει όλα.
    Τζέφρυ Παπανδρέου
    Ο Καραμανλής έφυγε ξεχάστε τον, τον έριξε αυτός απειλητικά με το ζόρι για να "σώσει" την χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πόσο θράσος έχετε ρε σείς Πασόκια, πόσο θράσος μα πόσο τρομακρικό θράσος!!!
    Οι μεγαλύτεροι ψυχίατροι του κόσμου δέν φτάνουν για να ασχοληθούν με την περίπτωση σας, Παπανδρέου δηλαδή αρκεί να το λένε και οτι να ναι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναι,έχουνε δίκιο όσοι κάνουνε πλάκα για την κυβερνητική θητεία του Καραμανλή.
    Ενώ,ας πούμε,φαινόμενα όπως το standing ovation στον ΓΑΠ από τους Υπουργούς για τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου που έσωσε την Ελλάδα,την Ευρώπη,τους πλανήτες κλπ και η υπερφορολόγηση της τυρόπιτας για την ανόρθωση της οικονομίας αποτελούν δείγματα σοβαρότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής δεν θα αυξηθούν ο πιτόγυρος , το καλαμάκι και το κεμπαπ λόγω ΦΠΑ 23 %.

    Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε ομόφωνα απο τον σύλλογο σουβλακερί Αθηνών και Προαστίων μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία και έντονες διαβουλεύσεις που κράτησαν εως αργά τη νύχτα μεταξύ μεγαλοπελάτη απο τη Ραφήνα με τον πρόεδρο του συλλόγου μας, κυρίο Μπαϊρακτάρη.

    Να και ενα καλό νέο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τελικά ο Κώστας Καραμανλής είναι στη σκέψη πολλών...
    Παρά την παρατεταμένη σιωπή του...
    Γιατί συνεχίζουν να τον λοιδορούν ορισμένοι,όμως;
    Μήπως γιατί τον φοβούνται;
    Μήπως γιατί στο πρόσωπό του βλέπουν
    τον αληθινό ηγέτη της κεντροδεξιάς;
    Μήπως διότι είναι ο μόνος που αναμετρήθηκε με τη διαπλοκή;
    Μήπως γιατί φοβούνται ότι σύντομα θα αποφασίσει επιτέλους να μιλήσει για όλα,να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΤΕΣΤΟΣ ΤΑ ΕΛΛΝΙΚΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΥΠΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση