GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πυρ ομαδόν στη Βουλή για την Proton Bank...

Οι καυτοί διάλογοι μεταξύ αντιπολίτευσης και κυβέρνησης για την επίμαχη ρύθμιση επί των κρατικών διαθεσίμων «Το δημόσιο έχει στρατηγ...

Οι καυτοί διάλογοι μεταξύ αντιπολίτευσης και κυβέρνησης για την επίμαχη ρύθμιση επί των κρατικών διαθεσίμων
«Το δημόσιο έχει στρατηγικά συμφέροντα στην Proton Bank γιατί έχει επενδύσει χρήματα και έχει θεσμικά συμφέροντα στο όνομα της ευστάθειας του συστήματος, όπως επίσης υπάρχουν και καταθέτες τους οποίους κοιτάζουμε στα μάτια και ξέρουν ότι είναι ασφαλείς, το νοιώθουν, το βλέπουν μέσα απ τις πρακτικές μας».
Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνοντας διευκρινίσεις του για τη χθεσινή προσθήκη στο πολυνομοσχέδιό του, ρύθμισης για την τοποθέτηση των διαθεσίμων του Δημοσίου σε τράπεζες, με αναδρομική, από το 1997, ισχύ.
Η ρύθμιση, που δίνει στον υπουργό Οικονομικών την δυνατότητα να...
 τοποθετεί κρατικά διαθέσιμα σε μία τράπεζα «για λόγους σχετικούς με την συστημική ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος», καλύπτει με την αναδρομική της ισχύ και την τοποθέτηση διαθεσίμων στην Proton Bank τράπεζα που, όπως τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, «δεν πέρασε καθόλου τα στρες τεστ και της οποίας οι ίδιοι οι μέτοχοι ζήτησαν αύξηση κεφαλαίου». Και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η αξία της τράπεζας ανέρχεται σε ένα ευρώ».
Η αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε και για την εισαγωγή της ρύθμισης από τον κ. Βενιζέλο εκτός της διαδικασίας που προβλέπει ο Κανονισμός για τις τροπολογίες, αλλά και για τον τεράστιο όγκο των τροπολογιών που συνοδεύουν το πολυνομοσχέδιο, με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη (ΝΔ) να ζητά την προσέλευση του Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου για να παράσχει εξηγήσεις.
Ο κ. Βενιζέλος, εξαπολύοντας βολές τόσο κατά της ΝΔ όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε τη ρύθμιση στην ανάγκη διατράνωσης της φερεγγυότητας και ευστάθειας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, στο πλαίσιο και της επίθεσης που δέχεται συνολικότερα η ευρωζώνη: «Είναι δυνατόν το ελληνικό Δημόσιο να θεωρήσει, με βάση τα σημερινά δεδομένα, ότι υπάρχει νομίμως λειτουργούσα τράπεζα που δεν είναι φερέγγυα και πως γι αυτό το λόγο δεν επιλέγει να καταθέσει τα διαθέσιμά του σ  αυτήν; Όλες είναι φερέγγυες γιατί στηρίζονται από το ελληνικό δημόσιο και την ΕΚΤ. Η συγκεκριμένη, έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια απ το 2008 με 300 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, με προνομιακές μετοχές, ομόλογα και εγγυήσεις που διατίθενται στην ΕΚΤ. Το ελληνικό δημόσιο είναι προνομιούχος μέτοχος της τράπεζας αυτής. Από το 2008, επί κυβέρνησης Καραμανλή, έχει ορίσει επίτροπό του στην τράπεζα αυτή, ο οποίος παρακολουθεί τις εργασίες και παραμένει έκτοτε ο ίδιος».
Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για δημοσιεύματα της Ελευθεροτυπίας: «Τις τελευταίες τρεις μέρες, μία συγκεκριμένη εφημερίδα αποδύεται σε μία επίθεση συστηματική, όχι μόνον εναντίον μιας μικρής τράπεζας, αλλά του τραπεζικού συστήματος συνολικά», σημείωσε, αφήνοντας και υπαινιγμούς, περί σχεδίου αποσταθεροποίησης της ευστάθειάς του.
Τα δημοσιεύματα, αναδεικνύουν τη διαφωνία δύο στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με την τοποθέτηση διαθεσίμων του Δημοσίου στην Proton Bank, επί τη βάσει ότι η επιλογή αυτή αντίκειται σε υπουργική απόφαση του 1997, η οποία αλλάζει με την παρούσα ρύθμιση.
Για «φωτογραφική ρύθμιση» που χρήζει εξηγήσεων, έκανε λόγο ο Δημ. Παπαδημούλης από το ΣΥΡΙΖΑ.
«Η διάταξη μπορεί να έχει και οσμή σκανδάλου, αλλά είναι μέρος του γενικότερου σκανδάλου στήριξης, χρηματοδότησης και εξυπηρέτησης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μήπως πρόεδρος της Proton Bank είναι ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα ο κ. Σπέκχαρντ; Υπήρξαν πρόσωπα στο ΔΣ της με σημαίνοντα ρόλο στις αμυντικές προμήθειες;», παρατήρησε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ
Πάντως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος σχολίασε πως «η τράπεζα είναι ο καταθέτης και όχι ο μπαμπούλας, ο κακός, ο αιμοδιψής. Αν αρχίσει το ντόμινο, δύσκολα σταματάει στην κατάσταση που είναι η χώρα».
«Οι δημόσιες τράπεζες - γιατί ακούω πως η Τράπεζα Αττικής ετοιμάζεται να συνεργαστεί με την Proton Bank - δεν υπάρχουν για να διασώζουν φίλους δικούς σας ή άλλων, φίλους πρώην πρεσβευτών, ή ομοτράπεζους πολιτικών προσώπων που διοργανώνουν πολύ ευχάριστα γεύματα στο Ζάππειο, αλλά για να υπερασπίζονται την περιουσία του ελληνικού λαού», παρενέβη αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας. «Η πραγματική αξία της Proton Bank είναι ένα ευρώ. Δώστε ένα ευρώ και εξαγοράστε αυτήν την φαλιρισμένη τράπεζα - γιατί 280 εκ. ευρώ δόθηκαν ως ένεση στο μετοχικό κεφάλαιο (είναι προνομιακές μετοχές - μετατρέψτε τες σε κοινές!) και 220 εκ. ευρώ ως εγγυήσεις».
«Σας μέμφομαι ότι η λογική σας της διάσωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, περνά μέσα από τη λογική της διαιώνισης του «βαρελιού χωρίς πάτο», που είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Με αυτήν την λογική, ούτε τις καταθέσεις, ούτε το τραπεζικό σύστημα θα διαφυλάξουμε. Θα δίνουμε τα χρήματα για να σώζουμε ενδεχομένως απατεώνες και θα έχουμε εν κινδύνω τις καταθέσεις των πολιτών», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «η κυβερνητική θριαμβολογία μετά την 21η Ιουλίου, φθάρηκε σαν τα τρόπαια μέσα σε τρεις μέρες, ύστερα από την κερδοσκοπική επίθεση στην Ιταλία και την Ισπανία», θεώρησε «μη διαχειρίσιμο» το χρέος, που κατά το ΔΝΤ αναμένεται να φθάσει το 172% μέσα στο 2012 - και χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο, «αυγουστιάτικο ριφιφί σε μισθούς και συντάξεις, με νέα μεγάλα δώρα σε οικονομικά συμφέροντα: Επτά χιλιάδες άνθρωποι πετάγονται στο δρόμο, σε μια ψηφοφορία της στιγμής, με την μέθοδο των τροπολογιών».
«Δεν έχει πάτο το βαρέλι της ανευθυνότητας», απάντησε ο κ. Βενιζέλος. «Ο κ. Τσίπρας, μίλησε προηγουμένως, σαν να είναι αυτός που επιχαίρει πάνω στα αποκαΐδια της ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας και τραπεζικής πίστης. Θέλω να απευθυνθώ στους έλληνες πολίτες και καταθέτες - και να τους πω: Μην ακούσετε τίποτα απ όσα είπε ο κ. Τσίπρας προηγουμένως. Μην ακούσετε αυτόν τον κινδυνολογικό, προβοκατόρικο, ανεύθυνο λόγο».
Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως το χρέος είναι διαχειρίσιμο, καθώς «από τα 350 δισ. τα 265 αυτή τη στιγμή, είναι δρομολογημένα να φτάσουνε στα χέρια της ευρωζώνης, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ - και μένει μόνο το 25% του χρέους». Στην εναντίωση δε του Αλ. Τσίπρα, στη νέα περαίωση των μεγαλοφειλετών, ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί τις χρήσεις ανέλεγκτες «και να λέμε του χρόνου πως τα 42 δισ. έγιναν 45 και μετά 50».
«Την ώρα που η κυβέρνηση περικόπτει μισθούς και συντάξεις, τα διαθέσιμα του δημοσίου κλείνουν τρύπες δεξιά και αριστερά, σε ένα τραπεζικό σύστημα που αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες της αγοράς και της οικονομίας», επανήλθε ο κ. Τσίπρας, προτείνοντας έναν δημόσιο πυλώνα, που να μπορεί να προβαίνει σε εξαγορές, αλλά και να στηρίζει την δημόσια οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
«Είπατε να φτιάξουμε τον δημόσιο πυλώνα, αλλά η Τράπεζα Αττικής σ’ αυτόν τον πυλώνα εντάσσεται - και προφανώς, οι επιλογές της είναι οι συμφέρουσες για την τράπεζα που επεμβαίνει και που διασώζει» απάντησε ο κ. Βενιζέλος. «Εμείς οι ίδιοι ζητάμε να αντιμετωπιστεί η Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σαν τις ιδιωτικές τράπεζες, γιατί οι θεωρούμενες δημόσιες, δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν με τα 30 δισ. που ο μηχανισμός διαθέτει για τις άλλες».
«Φαίνεται πως βρισκόμαστε στην εξέλιξη ενός σκανδάλου» παρατήρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της «Δημοκρατικής Αριστεράς», Νίκος Τσούκαλης. «Η εκ προοιμίου αναγνώριση φερεγγυότητας του τραπεζικού συστήματος, ακούγεται πάρα πολύ προωθημένη. Η ίδια επιχειρηματολογία είχε χρησιμοποιηθεί και στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων. Δεν πρέπει η Βουλή να ενημερωθεί για τις επίμαχες συναλλαγές και τι μεσολάβησε μέχρι την τροπολογία;» αναρωτήθηκε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σχόλια

  1. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΚΕΝΤΡΟ»ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΚΥΡΙΟΙ...

    ΔΕΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ…

    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ «ΠΑΣΣΑΡΟΥΝ», ΟΤΙ «ΔΗΘΕΝ» Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ, ΜΑΣΟΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΚΕΪ» (ΝΑ… ΓΕΛΑΜΕ Ή ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ?)
    ΜΑ, ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ?

    ΥΜΝΗΤΕΣ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΟΡΕΙΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΕΝΤΥΠΑ, ΤΥΠΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ» ΚΛΠ...

    ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ (ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ, ΧΙΤΩΝ, ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΚΛΠ. ΠΡΟΔΩΤΩΝ)...

    ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ, ΠΟΥ «ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ» ΚΑΙ «ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ» ΣΕ «ΝΕΕΣ ΤΑΞΕΙΣ», ΜΑΣΟΝΙΕΣ, ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΚΛΠ. ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΟΥ «ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣ» ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ «ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ» «ΚΑΛΟ» KAI «ΕΝΑΡΕΤΟ» (ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΜΑΣ !!!!

    ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ… (ΔΗΛ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ- ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ , ΟΠΩΣ - «…Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ «ΚΑΚΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΑΝΕ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…»....!!!!)

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΠΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΔ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ), ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΛΙΟΙ, ΟΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ «ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ» ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ», ΟΥΤΕ ΤΗΝ «ΥΠΟΚΙΝΕΙ» ΚΑΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΣ (ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ...), ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΝΤΕΛΜΠΕΡΓΚ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!!!!

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΥ ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ!!

    Υ.Γ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΝΔ) ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ…

    ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΑΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ (ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ) ΣΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ !!

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγωνιώδης προσπάθειες Μπένυ να μας μπερδέψει για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο: «Το δημόσιο έχει στρατηγικά συμφέροντα στην Proton»!!!!

    «Γιατί έχει επενδύσει χρήματα «στο όνομα της ευστάθειας του συστήματος», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής θέλοντας με τη λογοδιάρροιά του να μας ζαλίσει και να μας πείσει ότι όταν μιλούσαν, σαν αντιπολίτευση για στρατηγικές επιχειρήσεις που πρέπει να ελέγχει το δημόσιο, δεν εννοούσαν τον ΟΤΕ που ξεπούλησαν για ψίχουλα... αλλά τη στρατηγική PROTON!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ______________________________________


    1981. ΠΑΣΟΚ: ΣΤΙΣ 18 ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ !
    2011. ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ
    ΠΑssΟΚ-ΔΝΤ.

    χέρι- πόδι, με την Κόρη και το Βόδι

    Και με ένα αναμένο ΜΠΑΦΟ Νάααααααααα..!

    ______________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σκάνδαλο Proton Bank απειλεί την κυβέρνηση
    AΠΑΝΤΗΣΗ:
    Δεν απειλεί τίποτα και κανένα.
    Το παλάτι δεν φοβάται. Παντεσπάνι υπάρχει για όλους....

    Οι φορολογούμενοι πλήρωσαν το σκάνδαλο της Proton??????????????????????????

    To σύστημα ΠΑΣΟΚ σε πλήρη δραση !
    Μέσα στη διάσωση των τραπεζών συμπεριέλαβαν και καραμπινάτες απάτες με απόφαση του πρωθυπουργού Βενιζέλου..$$$$ ΟΛΕ $$$$.

    ηλαδή ο Βενιζέλος πήρε από τα λεφτά των φορολογουμένων και τα δώρισε στα golden boys της τράπεζας ???
    Γι΄αυτό ετοιμάζουν την σφαγή των μισθών ?????
    Αυτό δεν είναι σκάνδαλο ????????????????
    Σαν να λέμε πως ο υπεύθυνος του δημόσιου ταμείου καταχράστηκε χρήματα για να σώσει τους φίλους του τους τραπεζίτες ???????????

    Φαντάσου μεγαλοστέλεχος επιχείρησης και να πει σε τραπεζίτη ότι ο τιτανικός βυθίζεται.
    Ή ότι τα στελέχη της επιχείρησης είναι διεφθαρμένα. Ή ότι έχω το πιστόλι στο τραπέζι.
    Η τράπεζα θα ξεκώλιαζε την επιχείρηση,
    και το μεγαλοστέλεχος θα απολυόταν αφού πρώτα θα πλήρωνε για όλη την ζημιά.
    Κάθε ομοιότητα με πράγματα, πρόσωπα, ή γεγονότα, είναι τελείως συμπτωματική....πα$$οκ.
    Συμπτωματική του κερατά

    Ειδικό Δικαστήριο για τον Βενιζέλο.

    Μετά την τροπολογία περιμένουμε να ακούσουμε: Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
    Άρχισε να βουΐζει ο πλανήτης για τις ματσολιές Βενιζέλου..
    Το ταξίδι Βενιζέλου στο Αμέρικα έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο Βενιζέλου ?

    - Μικρότερο αλλά πανομοιότυπο με το σκάνδαλο Κοσκωτά .
    Ρωτήστε και τον Πέτσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση