GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Βουλή οι καταγγελίες για "διόγκωση" του ελλείμματος του 2009...

Στη Βουλή φέρνει, μέ ερώτησή του, το θέμα της αποπομπής των μελών του δ.σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, κάνοντας λ...

Στη Βουλή φέρνει, μέ ερώτησή του, το θέμα της αποπομπής των μελών του δ.σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, κάνοντας λόγο για ακραίο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που εγείρει θέματα νομιμότητας και αξιοπιστίας. Στην αντεπίθεση το μέλος του δ.σ., Ζωή Γεωργαντά, με καταγγελίες περί αλλοίωσης των στοιχείων του ελλείμματος και παράνομης λειτουργίας της Αρχής κατά το τελευταίο έτος. Εξηγήσεις και άμεση διερεύνηση των καταγγελιών ζήτησε από την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας. Σκληρή απάντηση από τον Γ. Παπακωνσταντίνου.
Μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM η κ. Γεωργαντά κατήγγειλε αφενός ότι...
 όλες οι αποφάσεις υπαγορεύονται από τη Eurostat και έρχονται στην ΕΛ.ΣΤΑΤ μόνο για να σφραγιστούν και αφετέρου ότι υπάρχουν έξωθεν πιέσεις για την αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος:
«Ήθελαν να έχουμε το μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ε.Ε και μας ανάγκασαν να συμπεριλάβουμε στοιχεία των ΔΕΚΟ, με αποτέλεσμα να ξεπεράσουμε την Ιρλανδία που είχε τότε έλλειμμα 14% και το δικό μας έφτασε το 15,4%», υποστηριξε η κ. Γεωργαντά.
«Η διαδικασία είναι παράνομη ... το Συμβούλιο ποτέ δεν υπέγραψε αυτά τα στοιχεία», ισχυρίστηκε σε άλλη συνέντευξή της στον Radio 9 και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Αρχής (που συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του υπουργού Οικονομικών) ότι εδώ και ένα χρόνο αποφασίζει μόνος και δεν τηρεί το νόμο.
Εξηγήσεις από την κυβέρνηση με αφορμή όσα κατήγγειλε η κ. Γεωργαντά, ζήτησε ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας πως επιβάλλεται η άμεση και ανεξάρτητη διερεύνηση των καταγγελιών.
Στη δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας υπενθυμίζει ότι η Νέα Δημοκρατία κατ' επανάληψη, έχει επισημάνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρει ευθύνη για τη διαμόρφωση του ελλείμματος το 2009 (ενσωματώνοντας στα ελλείμματα και στα χρέη εγγυήσεις των ΔΕΚΟ) και σήμερα, αναφέρει ο βουλευτής Φθιώτιδας, το μέλος του δ.σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος για το 2009.
Αμεση ήταν απάντηση από τον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου:
«Είναι γνωστό σε όλους ότι η προηγούμενη κυβέρνηση απέκρυψε τα πραγματικά δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας, γεγονός που οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα και στην κατάρρευση της αξιοπιστίας της χώρας μας», ανέφερε ο υπουργός και υπενθύμισε πως η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων το 2010, έγινε σε στενή συνεργασία με τη Eurostat και με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία που ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
«Αποτέλεσμα», τόνισε, «ήταν να αρθούν όλες οι επιφυλάξεις για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, τον Νοέμβριο του 2010. Δυστυχώς για όλους μας, το έλλειμμα της Ελλάδας για το 2009 ήταν τελικά 15,4% του ΑΕΠ, όπως ανακοίνωσε κι επίσημα η ΕΛΣΤΑΤ και η EUROSTAT.
Ας καταλάβουμε, λοιπόν, τη δεινή κατάσταση που βρέθηκε η χώρα, αντί να ψάχνουμε φτηνές και εύκολες, συνομωσιακού τύπου, δικαιολογίες για τον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό που ζήσαμε και τις επιπτώσεις των επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ».
«Όσο για τα λεγόμενα της κυρίας Γεωργαντά», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «νομίζω πως η σοβαρότητά τους εξαντλείται στη φράση που χρησιμοποίησε ότι "βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή"».
Ο κ. Βενιζέλος καρατομεί το δ.σ. μια ανεξάρτητης αρχής που ορίστηκε από τη Βουλή με ευρύτατη πλειοψηφία, κι όχι από την κυβέρνηση, παρατήρησε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
Για δεύτερη φορά, επεσήμανε μιλώντας στον Radio 9, η κυβέρνηση καρατομεί αυτούς που προσπαθούν να καταγράψουν με διαφάνεια τους αριθμούς, υπενθυμίζοντας ότι πριν από λίγες μέρες «ο κ. Βενιζέλος εξώθησε σε παραίτηση την κ. Μπαλφούσια από το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής». «Αντί να δει την "καμπούρα" του, την πολιτική του που από τους αριθμούς αποδεικνύεται ότι έχει ξεφύγει η ύφεση, η ανεργία, η τρύπα του Προϋπολογισμού, σκοτώνει τον αγγελιοφόρο που φέρνει το κακό μήνυμα», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε:
«Η κατάσταση στην ΕΛ.ΣΤΑΤ ήταν γνωστή εδώ και μήνες σε όλους τους βουλευτές μετά από επιστολή που είχε στείλει η κ. Γεωργαντά. Μόλις έλαβα την επιστολή, επικοινώνησα με την κ. Γεωργαντά, η οποία μου απέδειξε με στοιχεία, ότι το δ.σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ δεν λειτουργούσε εδώ και μήνες. Έθεσα έντονα κι επανειλημμένα το θέμα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ζητώντας από την κυβέρνηση να μας εξηγήσει αυτή την παρανομία και από την πρόεδρο της επιτροπής την κ. Παπανδρέου να έρθει το δ.σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ στην Επιτροπή Οικονομικών να δώσει εξηγήσεις. Για τον πρόσθετο λόγο ότι η ΕΛ.ΣΤΑΤ νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επί Παπακωνσταντίνου, ως ανεξάρτητη αρχή η οποία διορίζεται με αυξημένη πλειοψηφία από την συνδιάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με ευρύτατη διακομματική συναίνεση. Γι αυτό -τόνισε- και η τροπολογία Βενιζέλου συνιστά μια πράξη ακραίου αυταρχισμού που εγείρει και θέμα νομιμότητας».
Η συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Οικονομικών έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, με τον κ. Παπαδημούλη να εκφράζει τη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι στη συνεδρίαση έχει κληθεί μόνο ο πρόεδρος της Αρχής κ. Γεωργίου και όχι και τα προς αποπομπή μέλη του δ.σ..
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Παπαδημούλη:
«Θέμα: Αιφνιδιαστική παύση των μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ
Ο Υπουργός Οικονομικών με χθεσινή του αιφνιδιαστική ανακοίνωση (15-9-2011) προχώρησε στην προαναγγελία της παύσης των έξι από τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (πλην προέδρου) της Ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ δεν διορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό Οικονομικών αλλά επιλέγεται από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής με ευρύτατη πλειοψηφία και ύστερα από δημόσια προκήρυξη. Ταυτόχρονα ένα από τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, έχει καταγγείλει δημοσίως, εδώ και μήνες με επιστολή της και σήμερα με δηλώσεις της σε Μ.Μ.Ε., ότι αφενός το ΔΣ της αρχής δεν λειτουργούσε για μήνες και αφετέρου ότι το έλλειμμα του 2009 που ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΑΤ δεν ήταν το πραγματικό. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στο τύπο (Ελευθεροτυπία 16-9-2011), η κ. Γεωργαντά ισχυρίζεται ότι «το έλλειμμα του '09 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14%, με σκοπό να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα κατά της χώρας. Κι εμείς παρουσιάσαμε στη Eurostat 15,4%».
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Για ποιο λόγο προχώρησε στην απόφαση να παύσει το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ το οποίο είχε εγκριθεί με ευρύτατη διακομματική συναίνεση και με αυξημένη πλειοψηφία από την συνδιάσκεψη των Προέδρων της Βουλής;
- Προτίθεται η κυβέρνηση να διερευνήσει τις καταγγελίες της κ. Γεωργαντά;
- Θα κληθεί ολόκληρο το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών υποθέσεων που συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη προκειμένου να ενημερωθεί το κοινοβούλιο
Ο ερωτών βουλευτής
Δημήτρης Παπαδημούλης»
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

14 σχόλια

  1. αθανατη νουδουπασοκια.
    εθνικο ψευδος το 2000 το ευρω.
    εθνικο ψευδος το 2010 η σκοπιμη χρεωκοπια.

    ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝΕ ΠΟΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΣΙΠΡΑ ΧΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΧΟΝΤΡΑ.
    ΘΥΜΗΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΓΜΕΝΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΩΝ.
    ΜΗΝ ΤΑ ΜΑΣΗΣΕΙΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.ΤΟΥΣ ΣΥΧΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΤΡΟΙΚΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΨΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Ή ΣΥΝΟΔΗΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΩΞΤΕ ΤΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΠΟΥ ΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πρόκειται ούτε περί επιλεκτικής χρεωκοπίας ούτε περί πτωχεύσεως.
    Πρόκειται περί ανταλλαγής οργάνων.
    Εμείς χρωστάμε τ' άντερά μας και αυτοί θα πάρουν τ' αρχίδια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας το εχουν υποψη τους αυτοι που το "παιζουν" υπουργοι, "πολιτικοί", ειδικοι κλπ. Δεν τους δινω καμμια εμπιστοσύνη. Δεν πιστευω τα λεγομενά τους σε καμμια περίπτωση. Δεν πιστεύω το συλλογισμό τους οτι ο απλός πολίτης είναι συνένοχος για την τωρινή κριση αξιοπιστίας με συνεπακόλουθο τον τοκογλυφικό δανεισμό της Χωρας (δοσεις) και οτι με την εκβιαστικά εξαναγκασμένη πτώχευσή του θα σωθεί ο Τόπος. Δεν βλέπω χειροπιαστά αποτελέσματα περιορισμού των εξοδων και μηδενισμού της σπατάλης. Ζούμε παράσταση θεάτρου του παραλόγου μιας τηλεοπτικής δημοκρατίας δημοσιοσχεσιτών που υπάρχουν τελικά μονο για το θεαθήναι. Πιστεύω οτι η τωρινή κυβέρνηση δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των πολιτων και δεν την αναγνωρίζω ως νομιμη. Με εξοργίζει το θράσος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι βερμπαλισμοί των αλλων που μιλούν με κούφια συνθηματα. Δεν εχω τρόπο να αντιδράσω ( δημοψηφίσματα δεν γινονται, οι διαδηλώσεις εκτρεπονται απο εγκαθέτους και οι συμμετέχοντες λοιδωρούνται και φακελλώνονται εκδικητικά). Προσπαθώ να κρατηθώ νηφαλιος και αντιμετωπίζω τα χαράτσια σαν να έχω πέσει θύμα ληστείας. Πιστευω οτι δεν είμαι ο μόνος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΚΥΡΙΑ
    ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ;
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το χαράτσι που θα πληρωθεί μέσα από το τιμολόγιο της ΔΕΗ θα επιβαρυνθεί και με ΦΠΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος είναι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου;

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΙΛΑ Η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ; (εδώ)

    Ο Διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου είναι πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και "άνθρωπος των αγορών", σε ομιλία του είχε δώσει προβάδισμα στη διάσωση του ευρώ, αδιαφορώντας για την κατάσταση στην χώρα μας:


    Ο Ανδρέας Γεωργίου ήταν έως τώρα Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Στατιστικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Είναι απόφοιτος κολεγίου των ΗΠΑ και διδάκτορας του Πανεπιστήμιου των ΗΠΑ.

    Ο Διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου είναι και "άνθρωπος των αγορών" (20 χρόνια στο ΔΝΤ), για να καταλάβετε τι λέμε, σε ομιλία του είχε δώσει... προβάδισμα στη διάσωση του ευρώ, αδιαφορώντας για την κατάσταση στην χώρα μας:

    (1) ομιλία του Ανδρέα Γεωργίου, στο περιβόητο "Συνέδριο Οικονομολόγων στην Αθήνα" (Δεκέμβρη 2010), ένα συνέδριο... ξεφτιλισμένο κι από την κριτική φιλικών μας blog.
    ΠΡΩΤΕΥΩΝ στόχος του Γεωργίου είναι η "Στατιστική σαν ακρογωνιαίος λίθο στήριξης του Ευρώ!"
    (ΑΥΤΟ τον μάρανε, κυρίως) δηλαδή... όχι πια "πρώτα ο θεός", αλλά "πρώτα το Ευρώ": Economist conference in Athens, Greece, 9/12/2010: "Keeping the euro alive and Greece’s economic recovery", Speech of the President of the Hellenic Statistical Authority, Andreas Georgiou with subject "Statistics as a pillar of a stronger Euro zone"

    (2) Ο σημαντικός ρόλος του Γεωργίου σε πάρα πολλές αποστολές του ΔΝΤ σε διάφορες χώρες πρέπει να ληφθεί υπ' όψη. Περιλαμβάνει ΚΑΙ την "αμαρτωλή περίπτωση" της Αργεντινής με τα μέτρα "βοήθειας" που οδήγησαν στην κατάρρευσή της. Αργότερα, ο ίδιος έπαιξε ρόλο και στα "μέτρα θεραπείας" για την κρίση του 2007, π.χ. γράφοντας αυτό εδώ

    Σημείωση: Πρώτα διορίστηκε ο Γεωργίου, και… μετά εξαπολύθηκε το πακέτο άγριων μέτρων του φθινοπώρου 2010, στην Ελλάδα (οι αναφορές για τον κ.Γεωργίου από σχόλιο του φίλου Ομαντέον στο μπλογκ του Δημ.Καζάκη).

    Με πληροφορίες από το http://logioshermes.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ____________________________________
    κατα τα άλλα...
    Που να απευθυθούμε για αποζημείωση
    για το Μ Ε Γ Α Λ Ε Ι Ω Δ Ε Σ
    ΠΡΗΞΙΜΟ ΤΩΝ ΑΡΧΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
    ...που μας κάνατε ζώα του πασοκ
    δύο χρόνια τώρα...
    ότι για όλα φταίει ο Καραμανλής

    παλαιμούνι του κερατά Παπακέ
    τρύπιε κώλε Γάπ
    και πούστηδες του όλον Πα$$οκ ;
    ___________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η σαπιλα ειναι τοσο βαθεια που οσοι εχουν αναλαβει διοικητικη/κυβερνητικη θεση πρεπει να τους αφαιρεθουν τα πολιτικα δικαιωματα.
    ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ-ΔΡΑΧΜΗ-ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΡΑ.
    τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
    __________________________________
    Το ακουσαμε και σημερα πρωι απο την ιδια την κ. Γεωργαντα ..της Ελληνικης Στατιστικης.. στον κ. Χατζηνικολαου στο ραδιοφωνο του real fm ?
    ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ τα οικονομικα στοιχεια της Τραπεζας για τα εσοδα-εξοδα-ελλειμα..κλπ. αλλα & για το ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ των οικονομικων στοιχειων του 09..για την μετεπειτα ληψη των σκληρων μετρων..απο τον ΠΑΠ..κλπ.
    αρχιζει & γινεται ΟΡΑΤΟΣ ο στοχος οπως και η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ των αναλγητων κυβερνοντων &
    ΤΟΤΕ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ η ΤΙΜΩΡΙΑ των υπευθύνων.

    Που με περίσσιο θράσος …οδηγησαν στην ΠΤΩΧΕΥΣΗ την ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    με τα γνωστα αποτελεσματα…αλλα και με το κακως εννοούμενο κουράγιο ακόμα και σήμερα..ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ την κλοπή σε απαλλαγή της “περίσσιας ” στοιχειώδους ανθρώπινης αξιοπρέπειας…
    ΕΠΙΣΗΣ ανακοινωθηκανε στις 13/9/11 τα στατιστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλαδος σχετικα με την πορεια της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ..τα οποια ειναι ΛΑΛΙΣΤΑΤΑ..για το μεγεθος της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ των μετρων & της κυβερνησης .

    Ολα..λα !!
    Ο Καραμανλης φταιει για ολα !!
    Σαν δεν ντρεπομαστε να εκπροσωπούμαστε απο κατι τυπους σαν τον ΠΑΠΑΚ και τον Γεωργιου της ΕΛΣΤΑΤ ! Καλα ξεμπερδεματα !


    Αν τα μισά αληθεύουν από όσα είπε η Γεωργαντά, τότε ένα ισχύει:
    Ο Παπακωνσταντίνου είναι ένας κοινός απατεωνίσκος (τον ρόλο του ρουφιάνου τον είχε ήδη στην τάξη του, στο Κολλέγιο Αθηνών, όπως μου είπε σύζυγος συμφοιτητή του…),
    και ο ΓΑΠ είναι ένας ηλίθιος σε διατεταγμένη υπηρεσία να καταστραφεί η χώρα.

    Περιμένουμε την αντίδραση της ΝΔ, διότι το θέμα είναι τεράστιο….
    Τα ψέμματα και οι καλές συμπεριφορές τελείωσαν.
    Εχουμε μπροστά μας μία σπείρα.

    Πέρα από την ουσία της χάλκευσης ψεύτικων στοιχείων, είναι προφανές ότι και ως προς τη μεθόδευση πρόκειται για άλλη μία φασιστική ενέργεια.
    Χούντα κανονική, της οποίας η νοοτροπία αντανακλάται και από την αλαζονική, φασιστική εντολή “στα πρακτικά θα γράφεται μόνον ό,τι θέλω εγώ”.

    Τα πρώτα χρόνια της “Αλλαγής”, θυμάμαι ακόμα το σύνθημα
    “κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ”.
    Μήπως ήρθε η ώρα να… βγει από το ψυγείο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ,ΓΟΥΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οσον είναι αγράμματοι, είναι και συκοφάντες, είναι και ανάλγητοι. Αυτά πάνε μαζί.

    Θα μαυρισθούν στις εκλογές ένας προς έναν, ο Ρόβλιας, ο Λοβέρδος, ο Καρχιμάκης, η Διαμαντοπούλου -όλοι με το ονοματάκι τους γραμμένο

    στα κατάστιχα του λαού.

    Ο καθείς και το έργο του!

    * Διαμαντοπούλου. Βιβλία γιοκ.

    * Ρόβλιας. Συκοφάντης.

    * Βενιζέλος. Γκαφατζής, ανάλγητος, ραγιάς στους Φράγκους, τσαούς αγάς στους Ελληνες.

    * Καρχιμάκης. Ενας Κλουζώ της δεκάρας και πάει λέγοντας - να ξεμαγαρίσει η Βουλή.

    Και πρώτον απ' όλους αυτό το θλιβερό Ανδρείκελο που μόλις χθες μας είπε ότι «δεν ήξερε από CDS» -τι στην τύφλα του ήξερε τότε και ήθελε να κυβερνήσει;

    Παπανδρέου, ο άνθρωπος που μας διαβεβαίωνε ότι «υπάρχουν τα λεφτά»

    για «έναν εργαζόμενο σε κάθε σπίτι»...

    Εκτός των άλλων έχει και τρομερή φατσούλα ο Υπατος Αρμοστής, Ανθύπατος και Γκαουλάιτερ χερ ΡΑΪΧενμπαχ. Χωριστρούλα σε στυλ Αδόλφου, αν του κοτσάρεις κι ένα μουστακάκι, φτυστός ο Ακατονόμαστος γίνεται. Μπρρρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Νικόλαος Λογοθέτης, μέχρι πρόσφατα αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες περί ”μαγειρέματος” του ελλείμματος.

    Τεράστιες διαστάσεις παίρνει πλέον η υπόθεση των καταγγελιών της πρώην μέλους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ζωής Γεωργαντά αφού τις τις υιοθετεί ο επίσης μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νικόλαος Λογοθέτης.

    Μάλιστα ο νομικός εκπρόσωπος του, ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος δηλώνει: “Ο κ. Λογοθέτης, τα όσα καταγγέλλει η κ. Γεωργαντά, τα προσυπογράφει ως απολύτως αληθή.

    Στο μόνο σκέλος των δηλώσεων της κ. Γεωργαντά από το οποίο διαφοροποιείται ο κ. Λογοθέτης, είναι ότι η πρόσληψη των μελών του δ.σ. έγινε εξαιτίας των σχέσεων τους με το ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Λογοθέτης επελέγη εξαιτίας των προσόντων του, καθώς δεν είχε την οποιαδήποτε σχέση με το κυβερνών κόμμα”.

    Newsit

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση