GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι 3 μήνες που άλλαξαν τον «τσάρο» της οικονομίας...

Από το  sofokleous10.gr Όσοι γνωρίζουν καλά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, λένε πως δεν έχει καμία σχέση με τρεις μήνες πριν, δηλαδή όταν ανέλαβε...

Από το sofokleous10.gr

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, λένε πως δεν έχει καμία σχέση με τρεις μήνες πριν, δηλαδή όταν ανέλαβε τα ηνία του υπουργείο Οικονομικών. Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ ισχυρίζονται ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν… κοπεί τα φτερά του και έχει χάσει τον αρχικό του ενθουσιασμό. Όλοι θυμούνται πως στο Eurogroup στις 19 Ιουνίου ο κ. Βενιζέλος είχε πάει με άλλον αέρα και η στάση του είχε προκαλέσει την έκπληξη των ομολόγων του. Μάλιστα Ο κ. Ρεν εξοργίστηκε μαζί του και του ύψωσε φωνή τονίζοντας ότι καμία αλλαγή στο μεσοπρόθεσμο δεν θα γίνει δεκτή.
Αυτή ήταν η πρώτη πικρή γεύση από τη θητεία του στο νέο κυβερνητικό πόστο. Ο κ. Βενιζέλος είχε...
διαπιστώσει ότι τα εντός της Ελλάδος «κυβικά» του δεν μετράνε και τόσο στις ευρωπαϊκές τράπεζες διαπραγματεύσεων. Ωστόσο δεν πτοήθηκε και το διάστημα που ακολούθησε πεισματικά προσπαθούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων.
Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε. Η μη επίτευξη των στόχων που επιβάλλει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προκάλεσαν την αγανάκτηση της τρόικας, η οποία πριν τρεις εβδομάδες διέκοψε τις συνομιλίες και έφυγε. Ετσι ο Eurogroup της προηγούμενης Παρασκευής ο έλληνας υπουργός Οικονομικών βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς δέχθηκε έντονες επικρίσεις για το κυβερνητικό έργο και την εμπλοκή με την τρόικα. «Όταν γύρισε από την Πολωνία, ο Βενιζέλος δεν ήταν ίδιος», τονίζει αξιωματούχος του υπουργείο. Φαίνεται πως είχε συνειδητοποιήσει πως οι δανειστές μας δεν αστειεύονται και πως εάν δεν πειστούν δεν πρόκειται να καταβάλλουν την έκτη δόση. Ισως, ο Βενιζέλος δεν φανταζόταν ποτέ, όταν αναλάμβανε το υπουργείο Οικονομικών, ότι θα έφτανε κάποια στιγμή που θα σήκωνε το βάρος της χρεοκοπίας ή μη της χώρας. Και μπορεί σωματικά να το αντέχει, αλλά ψυχολογικά τον έχει καταβάλλει όλο αυτό το σκηνικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην τηλεδιάσκεψη, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών φάνηκε διαλλακτικός με την τρόικα και προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις με την εκταμίευση της δόσης. Ο κ. Βενιζέλος προσπάθησε να κάμψει τις αμφιβολίες του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Αθήνα, Πολ Τόμσεν, ο οποίος είναι και ο πιο δύσπιστος και αυτός ουσιαστικά προκάλεσε τη διακοπή των συζητήσεων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ο κ. Τόμσεν δεν έκανε ούτε ένα βήμα πίσω από αυτά που ζητούσε πριν από 3 εβδομάδες και ξεκαθάρισε πως δεν εάν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για ότι συμβεί.
Σίγουρα το κλίμα στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη ήταν καλύτερο από αυτό που επικράτησε στις κατ’ιδίαν συναντήσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο τα σύννεφα στις σχέσεις τρόικας – κυβέρνησης δεν έχουν διαλυθεί τελείως.
Οσον αφορά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είναι αποφασισμένος να μην δημιουργήσει άλλες κόντρες και να προχωρήσει γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις ώστε να κλείσει όσο το δυνατόν η «μαύρη τρύπα». «Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη. Διακυβεύεται το μέλλον της ώρας και δεν είναι ώρα για πειραματισμούς και καπρίτσια», είπε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών στους στενούς τους συνεργάτες.

14 σχόλια

  1. Τιμόθεος Σημακαμπάνας23 Σεπ 2011, 9:46:00 π.μ.

    ΕΜ , ΒΡΕ ΜΠΟΥΡΔΑ ΚΑΡΑΒΑΓΓΟ, ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ Η ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΡΡΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΦΥΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει, αλλά εμείς τι φταίμε να πληρώνουμε την υπερεκτίμηση της ικανότητας του Μπέννυ Χιλλ;

    Σε όποια ιδιωτική επιχείρηση εργαζόμενος λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο και με αυτά τα αποτελέσματα, θα απολυθεί.

    Στη πολιτική γιατί παραμένει και επιμένει να καταστρέψει τη χώρα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηθελα να ξέρω γιατί βρίζετε το Βαγγέλα

    Ο άνθρωπος δικηγόρος έγινε και εξελίχθηκε σε συνταγματολόγο.

    Στη δουλειά του είναι άριστος αλλά,

    αν η μοιρα η κακιά τόφερε να διαδεχτεί τον ΓΑΠ,

    προσαρμόζεται και μαθαίνει γρήγορα!

    Οτι του διδάσκουν και οτι καταλαβαίνει απο τους Τροικανούς, μετά χαίρεται που έμαθε κατι που δεν ήξερε.

    Υπομονή ρε παιδιά,

    Ολοι κατι μαθαίνουμε σ' αυτή τη χώρα,

    σήμερα το πρωί στον Αυτιά, εγώ ακουσα ενα "ανώτατο" να φωνάζει και να διαμαρτύρεται που του κόβουν τη σύνταξη γιατί είναι κατω απο 50.

    Και ερωτώ κ. πρόεδρε,

    1. πότε πρόλαβε ο συνταξιούχος κατω των 50, να σπουδάσει στη σχολή, να υπηρετήσει μια λογική εργασιακή θητεία, γίνει "ανώτατος", και να πάρει και σύνταξη;
    Τί σκατά γίνεται σ αυτή τη χώρα;

    2. Καθε μέρα δεν τολμάω να βγώ απ το σπίτι μου και να μην πέσω πάνω σε εκατοντάδες νέους σε ηλικία κατω των 50 συνταξιούχους αστυνομικούς και καραβανάδες που γυρίζουν απο δώ κι απο κεί.

    3. Αποφεύγω μετακινήσεις και έξοδα λογω οικονομίας και κόστους αλλά πρέπει να πληρώσω λογαριασμούς, να πάω στη ΔΕΗ και στην Εφορία, μια φορά το μήνα έτσι οπως ηρθαν τα πράγματα.
    Οπου να οδηγήσεις, οπου να σταματήσεις βλέπεις μπροστά σου, πίσω σου, παρκαρισμένα, εκατοντάδες περιπολικά, μοτοσυκλέτες, τζίπ, της αστυνομίας, του Λιμενικού, του στρατού.

    Ηθελα να ξέρω,
    τί τους θέλουμε ολους αυτούς τους ανθρώπους με τις στολές;

    Παρόμοιο θέαμα θυμάμαι απο τη Σόφια, στη Βουλγαρία του Ζίφκωφ, το 1980 που πήγα μια εκδρομή.

    Ομως ο κ. Βενιζέλος δεν μοιάζει του Ζίφκωφ ή κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τσαρος ο αλογοσκουφης ,τσαρος ο βενιζελος και η χωρα κρατιεται ελεω τηε ευρωπης.
    φανταστειτε και να μην ητανε τσαροι που θα ειμασταν.
    αυτοι ειναι αετοι .
    μπραβο βλεπω την ελλαδα της ανεργιας με τους μισθους φτωχειας αισιοδοξα και με το μηνμονιο για 30χρονια στο κεφαλι μας τουλαχιστον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γαλαζια και πρασινα ψηφοδελτια....
    οσο ερχοντουσαν τα φραγκα,κανατε μωκο λαμογια
    τωρα σας ξινιζει ο συνταγματασφαλητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @23 Σεπ 2011 9:46:00 π.μ.
    συμφωνω μαζι σου και προσθετω: αραγε μπορει να πει αυτα που μας ελεγε στα αγγλικα;
    Σαψαλουκια και μασαλια δε παιρναν.
    Αυτος νομιζε, οτι μπορει με τη παρλα που εχει να παιξει ελληνικα πολιτικα παιχνιδια, για ολο το καλοκαιρι κοιμοτανε, τωρα μας ερχεται ο λογαριασμος του μπενι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Στην κατρακύλα του το Χ.Α. έσπασε και το φράγμα των 800 μονάδων"

    παΣΟΚ.. ολε..ΟΛΕ..ΟΛΕ !!!

    ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ
    Ο ΣΥΦΙΛΙΔΙΚΟΣ ..ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ.

    ΜΑΖΙ
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ..

    ΒΑΓΓΕΛΟ ΜΕ..ΣΠΟΓΓΩΔΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ
    ΚΑΙ
    ΠΑΓΚΩΛΟ ΜΕ ..ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΕΡΚΕΛ ΕΛΕΗΣΩΝ ΚΑΙ ΣΩΣΕ ΗΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΛΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΑΡΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντέδρασε Ελληνικέ Λαέ : Πάτος δεν υπάρχει η Ε.Ε θα σπάσει σαν φούσκα, μην τους μασάτε άλλο πια με τα παραμύθια ότι πήραμε χρήματα απο αυτούς- Ε.Ε,η Ε.Ε είναι μια εταιρεία η οποία άφησε την {ελεύθερη αγορά όπως ένα ποδοσφαιρικό αγώνα χωρίς κανόνες, να δρα} ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΑΚΡΑΤΕΣ ΜΑΣ,δεν μας έδωσαν ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ ,αν ήταν κλειστά τα σύνορα όπως παλιά και στα εισαγόμενα προϊόντα έμπαιναν δασμοί θα είχαμε εισπράξει πιο πολλά χρήματα από οτι μας έχουν ΤΑΧΑ δώσει αυτοί, δεν θα είχαμε επίσης την λαίλαπα των παράνομων μεταναστών .. Δεν ειμαι ρατσιστής ναι να έχομε μετανάστες αλλά με ΚΑ-ΝΟ-ΝΕΣ, πέστε μου υπάρχει ένας κανόνας για αυτούς ΕΝΑΣ;

    Έχομε πτωχεύσει ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ η υποτίμηση του ευρω στην χώρα μας δεν πάει άλλο φτάσαμε στο 70% {Η αγορά όλων τον προϊόντων, και η διατροφής είναι η πιο ακριβή σε όλη την ευρωζώνη ΠΩΣ; έχομε τους κατώτερους μισθούς και συντάξεις ,αν αυτό δεν είναι υποτίμηση τι σκατά είναι ΡΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ;}

    και ο άλλος Ο κύριος Λοβέρδος μας κάνει πλάκα, έχει της πάνες τον γερόντων γονέων μας και τον παιδειών μας με ΦΠΑ 23% ως είδος πολυτελείας ..

    ΑΛΛΑ του κάνουν προσωποπαγής θέσεις ΝΟΜΙΜΑ {εμ βέβαια αν έχουν και το καρπούζι και το πεπόνι τα κάνουν όλα νόμιμα] για να προσλάβει την αεροσυνοδό σύζυγο του στο δημόσιο!! {προσωποπαγή θέσης είναι αυτής που γίνετε μόνο και μόνο για το αυτό κάθε αυτό πρόσωπο}

    Το παραμύθι για επενδύτες στην χώρα μας είναι ένα ψέμα ώστε να πάρουν και τις καταθέσεις φαίνεται ότι παίζετε με πολύ άσχημους κανόνες, δεν γίνετε ανάπτυξη με 45-47% εφορεία, σαν να λέμε κάποιου έλα να σου τα πάρομε {Π.Χ σαν να πουλάω ψωμί εγώ 10 ευρω το κιλό, και δίπλα μου ένας άλλος ΑΚΡΙΒΟΣ το ίδιο με 2 ευρω !!! }Δεν έχω γραμματικές γνώσεις έχω τελειώσει το δημοτικό και είμαι 53 ετών τα πρώτα μου ένσημα τα έβαλα 12 χρονών..

    Τώρα παίρνω μια σύνταξη 660 ευρώ {έχω κάνει δυο επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς που της πλήρωσα,έχω διαβήτη και κάνω 90 μονάδες ινσουλίνη και πρόβλημα στα νεφρά} και τώρα απειλούν εμένα οτι θα μου κόψουνε το ρεύμα ο Παπαντρέου και ο Βενιζέλος ; η και ο κάθε Βενιζέλος.. Τους δηλώνω δημόσια οτι θα τους το κάνω ένα Αρκάδι που θα το θυμούνται όλοι που θα μείνουν όταν εξαντλήσουν τα άρια μου, δεν θα με σταματήσει ούτε ένα τάγμα ΜΑΤ..

    Δεν έχω πάει σε καμιά διαδήλωση της πλάκας τον αγανακτισμένων, όταν θα πάω, αν θα πάω κόπου θα ακουστεί ηχηρά ,ξέρετε το μόνο όπλο που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν είναι ο ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ και όχι ο αγανακτισμένος .. Μην αυτοκτονείτε ρε ΤΖΑΜΠΑ έχομε 1700 αυτοκτονίες ΤΖΑΜΠΑ!!!

    Αλήθεια ο κύριος πρόεδρος της δημοκρατίας τι κάνει;; Ο ΣΔΟΕ τι σκατά κάνει; ο κοριός της ΕΥΠ; Έπιασαν ένα πολιτικάντη; ένα Δήμαρχο; έναν δημοτικό σύμβουλο βρε αδελφέ; πιάστε τους δήμους ρεεε

    Λύσεις ΥΠΑΡΧΟΥΝ αν ενωθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου το πανηγύρι γιατί που ήθελαν μερικοί άρχισε μεταξύ πεινασμένων και χορτασμένων {και αφήστε τον ωραίο Αντώνη Σαμαρά αυτός ήθελε καρέκλα και την πείρε με έναν ΣΥΜΠΗΛΗΔΗ όπως και ο Μπουμπουκος που διώχνει την οικογένεια του σιγά σιγά στο εξωτερικό } .. Παντού υπάρχουν και σε όλους πολιτικούς χώρους υπάρχουν υγιές δυνάμης ας ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ και ενωθούν λοιπών τι περιμένουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο "ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ" ΠΟΥ ΕΓΛΥΦΕ ΤΗ ΜΙΜΗ ΣΤΙΣ ΔΟΞΕΣ ΤΗΣ ΠΟΤΕ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ?? Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΗΝΤΙΑ ΝΟΜΙΣΕ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΣΟ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΑΡΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aνεξέλεγκτοι, ατιμώρητοι, κυβερνάνε ακόμα σήμερα τη χώρα οι αυτουργοί του εγκλήματος.

    Η υπομονή ξεπέρασε τα όριά της.
    Οι χορδές τέντωσαν.
    Τρίζουν ήδη και βρίσκονται ολίγο πριν να σπάσουν.
    Ο λαός βλέπει τη συμφορά που έρχεται μανιασμένη και κατευθύνεται επάνω του.
    Οι μόνοι που δεν την βλέπουν είναι οι ανόητοι και ακαταλόγιστοι κυβερνώντες.
    Είναι αυτοί που καθημερινώς διαπράττουν καινούργια εγκλήματα σε βάρος της χώρας μας και του λαού της.

    Δεν είναι δείγμα υπανάπτυξης οποιαδήποτε μορφή άσκησης βίας.
    Είναι, παρήγορο δείγμα κοινωνικής υγείας η κοινή αποδοκιμασία των αποδεδειγμένα αχρείων σοσιά-ληστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση