GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό η οικογένεια Βαρδινογιάννη...

Την άμεση αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη από τον Παναθηναϊκό ανακοίνωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, γνωστοποιώντας ότι θα παραχωρήσε...

Την άμεση αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη από τον Παναθηναϊκό ανακοίνωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, γνωστοποιώντας ότι θα παραχωρήσει χωρίς αντίτιμο το πακέτο μετοχών που αυτή κατέχει.
Εξηγώντας σε συνέντευξη Τύπου τους λόγους που τον οδηγούν σε αυτή του την κίνηση, ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού», αναφέρθηκε στην εσωστρέφεια, που έχει οδηγήσει τον σύλλογο ένα βήμα από την καταστροφή, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.
«Μόνη λύση για να βγούμε από το αδιέξοδο είναι η αποχώρηση της οικογένειάς μου, όσο και εμού προσωπικά από τον Παναθηναϊκό. Όπως φαίνεται, μόνο με αυτόν τον τρόπο θα...
δοθεί τέλος στην εσωστρέφεια και τη διχόνοια που υπάρχει στις τάξεις των οπαδών. Από τη στιγμή που δεν θα αποτελούμε πλέον μέρος της παναθηναϊκής εξίσωσης θα εκλείψουν οι δικαιολογίες για τη συντήρηση της δυσάρεστης αυτής κατάστασης», διάβασε από γραπτή δήλωση που είχε προετοιμάσει και όντας εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά.
Αναφορικά με τον τρόπο που θα γίνει η μετάβαση, άνευ τιμήματος, των μετοχών της οικογενείας σε άλλο πρόσωπο, τόνισε ότι το 54% που κατέχει θα μεταβιβαστεί σε πληρεξούσιο δικηγόρο και το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ θα εξετάσει τις όποιες σοβαρές προτάσεις υπάρξουν.
«Δεν συμμετέχουμε πλέον στις αποφάσεις. Οι υπόλοιποι μέτοχοι έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν διοίκηση. Αυτή η πρωτοβουλία μας αφήνει ελεύθερο το πεδίο προκειμένου να βρεθεί κάποιος να πάρει τις μετοχές. Το θέμα μεταβίβασης των μετοχών στον Ερασιτέχνη είναι άτοπο. Τελεί ήδη υπό διοίκηση πρωτοδικείου και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος. Εφόσον ο Ερασιτέχνης λύσει το πρόβλημά του είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις», τόνισε.
Όπως ξεκαθάρισε στη συνέχεια, ακόμα και στην περίπτωση που δεν βρεθεί νέος ιδιοκτήτης, ο ίδιος και η οικογένειά του και πάλι θα παραμείνουν μακριά από τον Παναθηναϊκό. «Δεν υπάρχει περίπτωση αυτές οι μετοχές να ενεργοποιηθούν ξανά. Ξεχάστε μας από τον Παναθηναϊκό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε, πάντως, πως ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι πουλάει εδώ και καιρό το μερίδιό του, ακόμα δεν έχει βρεθεί υποψήφιος αγοραστής.
Η αναδρομή
Πριν ανακοινώσει την αποχώρησή του, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έκανε εκτενή αναφορά στα όσα εκτυλίχθηκαν στα χρόνια τις πολυμετοχικότητας, αποκαλύπτωντας νέες λεπτομέρειες που δεν είχαν γίνει γνωστές, εξαπολύοντας παράλληλα ευθεία επίθεση προς τον Ανδρέα Βγενόπουλο για την στάση που κράτησε.
Τον κατηγόρησε ότι ενώ είχαν συμφωνήσει οι δυο τους, παρουσία και του Νικόλα Πατέρα, να πάρει αυτός με συνεχείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου το πλειοψηφικό πακέτο στην ΠΑΕ, αθέτησε την υπόσχεσή του και επίσης ότι πίεσε τον προαναφερθέντα και τότε πρόεδρο του συλλόγου να ξοδέψει μεγάλα ποσά σε μεταγραφές «σαν να μην υπάρχει αύριο».
Ακόμα στάθηκε στον ποδοσφαιρικό σχεδιασμό, που έγινε από το 2008 μέχρι και το καλοκαίρι του 2010, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Κώστας Αντωνίου, δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Γι' αυτό εξήγησε πως αρκετές φορές πίεσε για την απομάκρυνσή του.
Στη συνέχεια απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τα χρόνια που βρέθηκε στο τιμόνι των «πρασίνων».
Υποστήριξε ότι, κρίνοντας από τον αριθμό των πρωταθλημάτων, θα μπορούσε να πει κανείς ότι η προεδρία του ήταν αποτυχημένη, όμως επέμεινε ότι όσο βρισκόταν υπό τον έλεγχό του ο Παναθηναϊκός επέλεξε να μην διεκδικήσει τίτλους παρασκηνιακά, αλλά μόνο μέσα στο γήπεδο.
Κάνοντας την αυτοκριτική του, τόνισε ότι δυο ήταν τα βασικά λάθη που έκανε. Το πρώτο ότι δεν δέχθηκε να παίξει το παιχνίδι της βίαιης μερίδας των οργανωμένων οπαδών, για το οποίο σχολίασε πάντως ότι ξανά θα κρατούσε την ίδια στάση.
«Δεν έφερα κοντά μου συγκεκριμένο κόσμο του Παναθηναϊκού. Να βγάζω κόσμος από τη φυλακή που να δημιουργούν επεισόδια. Να τους έχω στην ασφάλεια μου. Να τους δίνω εισιτήρια για να βγάζουν κέρδος. Είναι λάθος, βέβαια, να λέμε συνολικά ο συνδεσμιακός κόσμος ότι αποτελείται από αλήτες. Λάθος που θα ξανάκανα, αλλά μου κόστισε».
Το δεύτερο αφορούσε το γεγονός, ότι ενώ όπως αποκάλυψε, είχε φτάσει μια ανάσα από το να ξεκινήσουν τα έργα για το χτίσιμο του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, αποκάλυψε το πλάνο στο Δ.Σ. της ΠΑΕ και λίγες μέρες αργότερα με προσφυγή, που κατατέθηκε τις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας το έργο κόλλησε. Αφησε έτσι για άλλη μια φορά έντονα υπονοούμενα για τον ρόλο διάφορων μετόχων του Παναθηναϊκού.
Θέλοντας, όμως, να υποστηρίξει το έργο του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μίλησε για τις ευρωπαϊκές επιτυχίες της ομάδας και για τον καθοριστικό του ρόλο στην ίδρυση της Σούπερ Λίγκας.
«Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που δημιούργησε την Σούπερ Λίγκα, που μπήκε μπροστά και υπέφερε. Το 2005/06 χάσαμε ένα πρωτάθλημα για να μπορούν οι υπόλοιπες ομάδες να έχουν σε κοινή διαχείριση 50-60 εκατ. Δεν σου έδιναν πέναλτι με τον Ιωνικό, που το έδιναν ακόμα και οι πεθαμένοι και ήταν λογικό από τη στιγμή που η ομάδα δεν είχε "προστασία". Είπαμε ότι θα σκύψουμε το κεφάλι για να δει το ελληνικό ποδόσφαιρο κάτι καλύτερο.
Αν όλοι πανηγυρίσαμε μια Εθνική το 2004 ήταν με παίκτες του Παναθηναϊκού. Αν υπήρχε μια ομάδα που δεν χρώσταγε πουθενά ήταν ο Παναθηναϊκός. Κοινωνικά αν το δούμε ως σπορ πετύχαμε. Διαφορετικά αν μέτρο είναι τα πρωταθλήματα, αποτύχαμε».
Σχετικά με τη σημερινή κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου εμφανίστηκε πεσιμιστής, ενώ σημείωσε ότι δεν πιστεύει πως μόνο ο Αχιλλέας Μπέος και ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ένοχοι για το όλο κύκλωμα των «στημένων» αγώνων.
Τέλος, ευχαρίστησε μια σειρά από ανθρώπους που τον βοήθησαν στα χρόνια που διοίκησε τον Παναθηναϊκό, όπως ο μακαρίτης Χρήστος Αθανασόπουλος, ο Γιάσμινκο Βέλιτς, ο Σπύρος Λιβαθηνός, ο Βαγγέλης Σαμαράς (είχε αναλάβει το πρότζεκτ του νέου γηπέδου).
Δεν δίστασε να μιλήσει με κολακευτικά λόγια και για τον Πέτρο Κόκκαλη, για τον οποίον είπε ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση της Σούπερ Λίγκας, αλλά «καρατομήθηκε για να πάρει άλλο ένα πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός».
Ακόμα, χαρακτήρισε ποδοσφαιριστές-πρότυπα για την ομάδα τους Γιάννη Γκούμα και Λουκά Βύντρα, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στον θείο του και πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Βαρδινογιάννη, και συνολικά στην οικογένειά του.

1 σχόλιο

  1. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ -ΜΑΦΙΑ.. ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ.. ΟΥΣΤ ΟΡΤΙΝΑΤΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση