GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πως θα υπολογιστεί το νέο «χαράτσι»...

Από το  sofokleous10.gr Από μερικές δεκάδες ευρώ έως και 2.000-3.000 ευρώ, ανάλογα με την έκταση της δομημένης ακίνητης περιουσίας των φορ...

Από το sofokleous10.gr
Από μερικές δεκάδες ευρώ έως και 2.000-3.000 ευρώ, ανάλογα με την έκταση της δομημένης ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων και την αντικειμενική αξία της περιοχής που βρίσκονται τα ακίνητα θα κυμανθεί ο λογαριασμός της έκτακτης εισφοράς που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Παρότι η συγκεκριμένη κλίμακα υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί - αυτό θα γίνει ως την ερχόμενη Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος - οι ιδιοκτήτες σε πολύ φθηνές περιοχές θα επιβαρυνθούν με έκτακτη εισφορά μισό ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ενώ οι ιδιοκτήτες στις πολύ ακριβές περιοχές θα πληρώσουν 10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Αυτό σημαίνει ότι για ένα ακίνητο 60 τμ σε κάποιο χωριό της Ελλάδος με αντικειμενική τιμή έως 500 ευρώ η έκτακτη εισφορά θα ανέλθει σε...
30 ευρώ ενώ αν το ακίνητο αυτό έχει έκταση 100 τμ θα καταβληθεί εισφορά 50 ευρώ.
Στις ακριβές περιοχές όπου η έκτακτη εισφορά θα είναι 10 ευρώ το τμ ο λογαριασμός θα φθάσει τα 1.500 ευρώ για ένα ακίνητο 150 τμ και 2.000 ευρώ για ακίνητο 200 τμ.
Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για περιοχές όπως η Εκάλη, η Κηφισιά, η Φιλοθέη και γενικά όλα τα ακριβά προάστια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και κάποιων άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.
Σε περιοχές που θεωρούνται μεσαίου κόστους σε ότι αφορά την τιμή ζώνης ο υπολογισμός της έκτακτης εισφοράς θα γίνει κατά μέσο όρο με 4-5 ευρώ το τμ. Αυτό σημαίνει ότι για ένα ακίνητο 100 τμ σε μια τέτοια περιοχή η έκτακτη εισφορά θα ανέλθει σε 500 ευρώ.
Στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν η έκτακτη εισφορά για το 2011 να καταβληθεί έως και σε δύο δόσεις μέχρι το Φεβρουάριο ενώ σε έως έξι δόσεις θα καταβληθεί η έκτακτη εισφορά για το 2012.
Μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με το γεγονός ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ στα ενοικιαζόμενα ακίνητα αποστέλλονται στους ενοικιαστές. Στην περίπτωση αυτή, οι τελευταίοι θα πρέπει να καταβάλουν την εισφορά και στη συνέχεια να εισπράξουν από τους ιδιοκτήτες το ποσό που κατέβαλαν.

14 σχόλια

  1. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ .

    ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΑΜΕ.

    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήτες του κερατά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε απατεώνες,
    εάν ενα εφοριακός εχει στη κατοχή του 60 γκαρσονιέρες, αλλά απο τις 60 κατάφερε μόνο τις 30 να νοικιάσει και στις υπολοιπες εκοψε το ρεύμα,

    πώς θα φορολογηθεί αυτός;

    Ρε απατεώνες,
    αν ενας εργολάβος εχει 60 τελειωμένα προς πώληση διαμερίσματα αλλά δεν βιάζεται να τα πουλήσει, ουτε ρίχνει τις τιμές,

    δεν εχει ανάγκη!

    Ουτε τα σύνδεσε στο ρεύμα, ουτε θα πληρώσει το χαράτσι,

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ;

    Ρε απατεώνες,
    ενας γεροτσιφούτης εχει στη κατοχή του 10 μαγαζιά στην Ερμού, επειδή τα ενοίκια που ζητούσε ηταν ακριβά, τούφυγαν οι ενοικιαστές, αυτός αντί να ρίξει τα ενοικια τα προτιμά κλειστά,

    δεν εχει ανάγκη!

    Αυτός πώς θα φορολογηθεί αφού έκοψε και τη ΔΕΗ;


    Ρε απατεώνες,
    γιατί κοροιδεύετε το κοσμάκι;
    Αν πραγματικά θελατε να φορολογήσετε το ΛΥΠΟΣ της παραοικονομίας, δεν θα έπρεπε να εχουμε ουτε αυτή την ΕΦΟΡΙΑ ουτε την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ουτε την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

    Στείλτε αυτούς πρωτα στα σπίτια τους να ξεβρωμίσει ο τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σωστα οι εργολαβοι θα μεινουν εξω που εχουν απουλητα κλειστα διαμερισματα ,τα νοικοκυρια θα πληρωσουν και ο λαος παλι γιατι αν και 1 προς 20 η ανλογια φορου σε φθηνες και ακριβες περιοχες η δομηση στις φθηνες ειναι 500 φορες μεγαλυτερη .γεια σας ψευτοσοσια-ληστες .και μην μας πρηζετε πολυ καρφι αριστερα θα ψηφισουμε για το σπασιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΑΥΤΟ............

    Συνάντηση Βενιζέλου
    με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Ράιχενμπαχ _______________________

    Η εφαρμογή του Μνημονίου και η απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων θα εξετασθούν σήμερα το μεσημέρι σε συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγ. Βενιζέλου με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 9:54
    Εγώ που ψήφιζα ΝΔ (σόρι), όχι μόνο αριστερά, ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάω να ρίξω!!
    Δεν παλεύεται άλλο.
    ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ, θα πάω κι εγώ στο ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ όπως μας προέτρεπε ένας σπάμμερ.
    Είπαν στο ραδιόφωνο ότι μπορούμε.
    Σαμαρά, μπορεί να κράτησες το λόγκο της ΝΔ, αλλά είσαι αρχιπροδόταρος αλήτης και μην περιμένεις ψήφο από κάτι πρώην νεοδημοκράτες. Να σε ψηφίσουν τα αλλοδαπά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WERICDPPwgc#!

    Αυτό μόνο.
    Μπέσα ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΝ ΤΟ ΑΝΑΤΙΝΑΞΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΝ ΤΟ ΑΝΑΤΙΝΑΞΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΕΤΑΙΡΙΑ "ΦΑΓΕ" ΈΧΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

    ΔΩΡΟ Ο ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΡΑΣ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 13 Σεπ 2011 1:32:00 μ.μ.


    ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ

    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΡΕ ΣΕΙΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΔΕΗ-ΝΕΡΟ-ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΚΛΠ., ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ;
    ΤΙ ΤΟ ΠΑΤΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ
    ΣΟΣΙΑΛΙΖΕΤΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΙΑ ΚΙ ΕΞΩ;
    ΦΩΣΤΗΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ με κάθε τρόπο. Οργανωθείτε όχι ως αγανακτισμένοι κάφροι αλλά ως πολίτες. Δεν είναι αποδεκτό ο αλήτης Μαντέλης να είναι έξω ακόμα. Είναι αισχρό ο Τσοχατζόπουλος να μην είναι φυλακή. Είναι χυδαίο να βλέπω τον Παπανδρέου να μιλάει για πατρίδα όταν αυτός και οι Καραμανλικοί όμοιοι του έκαναν τα πάντα επί 37 χρόνια να μας διαλύσουν. Όχι ρε δε δέχομαι την σιωπηρή απομάκρυνση των Ρουσσοπουλου, Σουφλιά, Μαγγίνα, Τσουκάτου, Λαλιώτη. Αντιδράστε επιτέλους χωρίς χρώματα και χωρίς ψευδό-ενθουσιασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Πόρνη των Εθνών.

    Εδώ και τώρα να απαιτήσουμε ως Ελλάδα με προσφυγές σε όλα τα Διεθνή Φόρα να μας επιστραφεί το Κατοχικό Δάνειο, αλλά και να καταβληθούν οι Πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα από την Πόρνη των Εθνών Γερμανία, από την Βαβυλώνα της Αποκαλύψεως που διέφθειρε και διαφθείρει Κράτη και Κυβερνήσεις, και όχι μόνο αυτό, αλλά και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.
    Από αυτήν που κρύβει, προστατεύει και αμνηστεύει τους ανά την Υφήλιο διαφθορείς οικονομικούς πράκτορες της, και που στήριξε την δική της οικονομική ευμάρεια και ισχύ , στην διαφθορά που αυτή δημιούργησε διεθνώς.
    Από αυτήν που αιματοκύλησε δυο φορές ολόκληρο τον κόσμο τον περασμένο αιώνα. Από αυτήν που έχει ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς ο Μιλιταρισμός και ο άρρωστος εθνικισμός είναι στο αίμα της, αλλά αυτή την φορά όχι με κανόνια, καθώς αυτά τα αντικατέστησε και επιτυχώς μάλιστα με την Υπηρεσία Επιστημονικής Διαφθοράς Ξένων Ηγετών και Αξιωματούχων, αλλά με την Οικονομία, τις καταλήψεις Ξένων Εθνικών Εταιριών, και μεγάλων Εθνικών Οικονομικών Συμφερόντων, και δια μέσω αυτών, των Εθνών.
    Από αυτήν που αιματοκύλησε και διέλυσε την Γιουγκοσλαβία επειδή κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που αυτή η Πόρνη προκάλεσε, οι Γιουγκοσλάβοι αντάρτες αντιστάθηκαν σθεναρά, ηρωικά, στα στρατεύματα της.
    Από αυτήν που τώρα θέλει και το έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό να καταλάβει Οικονομικώς και την Ελλάδα μας, και θα το ολοκληρώσει αν της επιτρέψουμε τις επενδύσεις που θέλει να κάνει εδώ, και οι οποίες θα είναι επενδύσεις Κατοχής.
    Με κανένα τρόπο δεν πρέπει να δεχτούμε οι όποιες επενδύσεις να είναι αμιγώς με Γερμανικά κεφάλαια αλλά αυτά να είναι η μειοψηφία σε ένα σύνολο που και οι δορυφόροι της πρέπει να απέχουν.
    Και αυτήν την Οικονομική και μέσω αυτής Εθνική κατάληψη της Ελλάδας μας, η Πόρνη των Εθνών Γερμανία, η Βαβυλώνα της Αποκαλύψεως, την χρωστά στον εαυτό της από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που αυτή προκάλεσε και η Μάχη της Κρήτης την καθυστέρησε στην κατάληψη του Στάλινγκραντ, την κατάληψη ουσιαστικά της Σοβιετικής Ένωσης.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση