GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δακρυγόνα και συγκρούσεις...

Επεισόδια μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και αστυνομικών σημειώθηκαν έξω από το Βελλίδειο όπου έφθασε η πορεία των αυτοκινητιστών, οι οποίοι διαμαρ...

Επεισόδια μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και αστυνομικών σημειώθηκαν έξω από το Βελλίδειο όπου έφθασε η πορεία των αυτοκινητιστών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απελευθέρωση του κλάδου τους.
Οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι είχαν κάνει νωρίτερα κατάληψη στο χώρο μπροστά στη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ΔΕΘ , πέταξαν προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που...
 φυλάσσουν το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» μπουκάλια και άλλα αντικείμενα και οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.
Στη συνέχεια, τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν το μπλοκ των διαδηλωτών, που κινήθηκαν προς αυτές με ρίψεις αντικειμένων και φωτοβολίδων.
Οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο Ιβανώφειο Αθλητικό Κέντρο και από εκεί, άρχισαν να κινούνται, πεζή, γύρω στις 5:30, προς τη ΔΕΘ, φτάνοντας έως τη νότια πύλη της έκθεσης, όπου εκτυλίχθηκαν και τα επεισόδια.
Νωρίτερα, στην προσυγκέντρωσή τους, στο Ιβανώφειο, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος διαβεβαίωσε τους συναδέλφους του πως όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι στο πλευρό τους και πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο. Ανέφερε ακόμη πως τη μέρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο, «εμείς θα είμαστε έξω από τη βουλή και δεν θα επιτρέψουμε την ψήφισή του».
Πριν από την έναρξη των διαδηλώσεων, οι αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, προχώρησαν σε 45 προληπτικές προσαγωγές- για εξακρίβωση στοιχείων- εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη, με την κατηγορία της κατοχής βεγγαλικών.
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα και οι κινητοποιήσεις συνδικάτων εργαζομένων, σωματείων, οργανώσεων πολιτών, φοιτητών και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Το «χορό» των κινητοποιήσεων άνοιξαν περίπου στις τρεις το μεσημέρι οι Αγανακτισμένοι, με προσυγκεντρώσεις στο Λευκό Πύργο, τη Βασ. Γεωργίου και το πρώην 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. Στο μπλοκ των Αγανακτισμένων εντάχθηκαν, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», καθώς και πριν από λίγο μοτοσικλετιστές Αγανακτισμένοι. Όλοι μαζί θα κινηθούν αργότερα προς το συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", όπου στις 8 το βράδυ θα εκφωνήσει την καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς ο Πρωθυπουργός.
Στην πλατεία Αριστοτέλους βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι με πανό και συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής θα κινηθούν μέσω κεντρικών οδών με μέτωπο το Βελλίδειο, όπου αναμένεται να φτάσουν περίπου την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού.
Στην Εγνατία, μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα η συγκέντρωση των ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ ΕΚΘ, ΕΔΟΘ και ΣΥΡΙΖΑ. Εργαζόμενοι και εκπρόσωποι συνδικάτων από διάφορες περιοχές της χώρας έδωσαν το "παρών" σ' αυτό το πανεργατικό "ραντεβού", με ορισμένους εξ' αυτών (π.χ. ταχυδρομικοί υπάλληλοι) να έχουν επιλέξει ομοιόμορφη αμφίεση σε έντονα χρώματα. Σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσουν οι ομιλίες των εκπροσώπων των φορέων και λίγο πριν από τις 8 οι διαδηλωτές του συγκεκριμένου μπλοκ θα κατευθυνθούν κι αυτοί στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».
Νωρίτερα, φοιτητές του πανελλαδικού συντονιστικού γενικών συνελεύσεων των καταλήψεων όλης της χώρας συγκεντρώθηκαν στην Πολυτεχνική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και κινήθηκαν προς την Καμάρα, όπου συναντήθηκαν με τα πρωτοβάθμια σωματεία και, μέσω της Βενιζέλου, θα φτάσουν στο Λευκό Πύργο, όπου θα ενωθούν με τους Αγανακτισμένους. Στη συνέχεια, θα κινηθούν προς το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», απ' όπου σκοπεύουν να επιστρέψουν στους χώρους του Πανεπιστημίου, προκειμένου να περιφρουρήσουν την κατάληψή τους. Στην Καμάρα έχουν συγκεντρωθεί μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντεξουσιαστικού χώρου, που αναμένεται επίσης να κινηθούν προς το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οπαδοί του Ηρακλή, διαμαρτυρόμενοι για τον υποβιβασμό της ομάδας τους. Αυτή την ώρα συγκεντρώνονται στο Κατσάνειο αθλητικό κέντρο, από όπου σκοπεύουν να κινηθούν και αυτοί προς τη ΔΕΘ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

4 σχόλια

  1. «Αυτό αυτό είναι σωστό γαμήστε το Ραγκούση και τον πρωθυπουργό».
    ____________________________________
    Καζάνι που βράζει έμοιαζε το Ιβανώφειο στην προσυγκέντρωση των οδηγών ταξί που έχουν..συγκεντρωθεί από όλη την Ελλάδα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το άνοιγμα του επαγγελματος που σχεδιάζει η κυβερνηση.
    Με συνθήματα όπως
    «Κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ».
    και «Αυτό αυτό είναι σωστό γ...στε το Ραγκούση και τον πρωθυπουργό»,
    το κατάμεστο κλειστό γήπεδο μπάσκετ δονούνταν συνεχώς δίνοντας στον καθενα να καταλάβει ότι οι οδηγοί δεν αστειεύονται.

    ____________________________________
    Αν πω ότι θίχτηκα που έβρισαν τον πολυχρονεμένος μας αυθέντη,
    ψέμματα θα 'ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριοι της Κυβέρνησης, μόνο οι άδειες των ταξί είναι κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβάζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται;
    Οι άδειες των Φαρμακείων είναι επίσης κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβαζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται. Δεν θέλετε να απελευθερώσετε το φαρμακευτικό επάγγελμα ουσιαστικά (κατάργηση πλυθησμιακών και γεωγραφικών κρητηρίων) για λόγους πελατειακών... σχέσεων με τους φαρμακοποιούς, τουλάχιστον βάλτε... ένα τέλος στο παράνομο, χουντικό/φασιστικό και αντισυνταγματικό "δικαίωμα" των κλειστοεπαγγελματιών.... Φαρμακοποιών να μεταβιβάζουν/πωλούν και να κληρονομούν όπου θέλουν τις κρατικές άδειες των Φαρμακείων που οι ίδιοι έχουν λάβρι δωρεάν από το κράτος. Η κύρια ευθύνη βέβαια για την φεουδαρχική... και παράλογη συμπεριφορα και προνομιακή ! αντιμετώπιση των κλειστοεπαγγελματιών... Φαρμακοποιών ανήκει στον κ. Πρωθυπουργό και στον κ. Α. Λοβέρδο. Σε ποιά άλλη χώρα του δυτικού κόσμου υπάρχει το παράλογο δικαίωμα της κληρονομικής εργασίας με τη διαδικασία της κληρονομικής μεταβίβασης κρατικής άδειας για την άσκηση ενός επαγγέλματος και μάλιστα επιστημονικού; Εξαίρεση -με την καλή ένοια- αποτελεί για το Υπουργικό Συμβούλιο ο κύρος Γ. Ραγκούσης που ήρθε σε σύγκρουση με μία συντεχνία και σκοπεύει -παρά τις πελατειακές... αντιδράσεις των περισσότερων Βουλευτών σας- να απελευθερώσει πλήρως το επάγγελμα των ταξί όπως ορίζει το Σύνταγμα και η πρόσφατη άπόφαση -06/2010- της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για πλήρες άνοιγμα... ΟΛΩΝ των κλειστών... επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των Φαρμακοποιών που προστατεύονται ακόμα και σήμερα από το "κράτος δικαίου... της Δ.Ε.Θ. το 2010" του κυρίου! Γ. Παπανδρέου, με πλυθησμιακά/γεωγραφικά κρητήρια, παράνομες μεταβιβάσεις/αγοραπωλησίες κρατικών αδειών Φαρμακείων (όπως και οι ταξιτζήδες/φορτηγατζήδες) και "δικαίωμα" κληρονομικής μεταβίβασης των αδειών αυτών. Παλέψτε με τις ισχυρές συντεχνίες και τα αδικαολόγητα προνόμια και συμφέροντα κύριε Παπανδρέου, κύριε Βενιζέλο και κύριε Πάγκαλε και όχι με τους ανέργους στην Πλ. Συντάγματος, όπως είπε και ο κ. Η. Μόσιαλος. Κάντε αυτά που πρέπει και οι πολίτες θα αλλάξουν στάση. Τώρα όμως, η κοινωνία βράζει... στην ανεργία που προκαλούν τα κλειστά... επαγγέλματα. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ -ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΤΑΞΙ, ΦΟΡΤΗΓΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ Κ.Α.- ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ... ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Το αυτονόητο ζητάει η κοινωνία, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην εργασία. Προσωπική και επαγγελματική ελευθερία για όλους θέλουμε, αυτός είναι ο ορισμός της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΣΥ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΧΕΙΣ ΣΗΝΗΘΩΣ ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΛΗΡΟΜΕΝΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟ ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΒΑΛΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ......ΣΟΣΙΑ--ΛΗΣΤΉ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΛΑΔΗ ΑΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ ΦΕΤΟΣ.

    ΤΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση