GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώτα να πείσεις…

Του Θανάση Νικολαΐδη «ΝΑ πληρώσει η πλουτοκρατία » λέει και ξαναλέει η Αλέκα και συμφωνούμε. Ωστόσο, έχει «μυαλό» και δύναμη η πλουτοκρατί...

Του Θανάση Νικολαΐδη

«ΝΑ πληρώσει η πλουτοκρατία
» λέει και ξαναλέει η Αλέκα και συμφωνούμε. Ωστόσο, έχει «μυαλό» και δύναμη η πλουτοκρατία για «διεξόδους» και είναι ανώφελο να πιέζεις για να την πιέσουν. Το πολύ-πολύ να εκτιμάς το φιλότιμο των εφοπλιστών μας μετρώντας τις ξένες σημαίες των καραβιών τους, τα φουγάρα των βιομηχάνων μας (τα δηλωμένα υπερκέρδη τους μπορεί να’ ναι και ψεύτικα) και να πηγαίνεις σπίτι σου απελπισμένος. Έδωσες τον αγώνα σου, έκανες το καθήκον σου-καιρός για άλλες τάξεις «αναξιοπαθούντων».
ΤΗ «δουλειά» την αναλαμβάνουν οι κυβερνήσεις. Τη δίωξη των (μεγαλο)φοροφυγάδων την ανέλαβε η Κυβέρνηση. Με…πάθος άνευ σημαντικού αποτελέσματος και με...
 διάθεση να βρει τα λεφτά που «υπήρχαν». Δεν τα βρήκε, η «τρύπα» υπάρχει και η κάνη χαμήλωσε. Σε στόχο κοντινό και προσπελάσιμο. Σαρώνει η άκρη της το πλήθος και κάποιους τους προσπερνάει. Λες και υπέδειξε ο κουκουλοφόρος τους ενόχους κι απόμειναν οι άλλοι.
ΤΟ ‘παμε-το ξαναλέμε πως για να εισπράξεις πρέπει να πείσεις. Για να πείσεις, δεν κάνεις κενά και εξαιρέσεις. Πέραν, λοιπόν, των παραπάνω (βαποράδες, βιομήχανοι και μεγαλοφοροφυγάδες), υπάρχουν τάξεις και σινάφια ευνοημένων που παραμένουν ανενόχλητοι. Ν’ αρχίσουμε απ’ τους νομοθέτες μας και αρχιτέκτονες των προνομίων τους; Τι άλλο να πεις και πόσο να τους κράξεις που δεν τα αποικοδόμησαν και παραμένουν σταθερά στο χρόνο;
ΤΙ άλλο να’ καναν για να πείσουν; Να βάλουν κάποιους απ’ το σινάφι τους στη «στενή» και με συνοπτικές διαδικασίες. Τι άλλο; Να «βάλουν χέρι» τους…εργαζόμενους της Βουλής. Γι αυτούς σιωπούν και είναι ένοχη η σιωπή τους όσο κι εκείνοι που τους διόρισαν. Και, βέβαια, οι αυτουργοί του «ανομήματος» προέρχονται από όλα τα κόμματα και κάνουν την κορόιδα. Διόρισαν, χωρίς ντροπή, αναλογικά και με νόμο (Σιούφα) αδέρφια και ξαδέρφια, νύφες, γαμπρούς, φίλες και φιλενάδες, υπεράριθμα και «υδροκέφαλα», τους μπούκωσαν με 16 μισθούς και δεν κάνουν την παραμικρή κίνηση αναίρεσης των προνομίων τους. Με τον κ. Πετσάλνικο να…καθαρίζει για πάρτη τους.
ΤΟΥΣ χρειάζεται ο συμβολισμός και η δύναμη του παραδείγματος και τα αποφεύγουν. Ο κόσμος θέλει κουράγιο και αποφασιστικότητα που δεν του τα εμπνέουν. Και πέφτουν στο κενό προσπάθειες σωστές κι ας είναι επιβαλλόμενες και «τεχνοκρατικές». Δεν τα ιεράρχησαν κατά τη βούληση της λαϊκής πλειοψηφίας και το θυμικό του έλληνα, δεν του τόνωσαν το ηθικό κι ούτε μια παραίτηση για δείγμα και μια θυσία συμβολική. Και μη ξεχνάμε πως «η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να φαίνεται και τιμία».

7 σχόλια

  1. Και φυσικα φυσικωτατα!! ΟΛΟΙ οι Ελληνες κατα ομολογια της ιδιας της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια ειναι .."φοροφυγαδες"!!!
    Ναι λεμε!! Οπως λεει και η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια ΟΛΟΙ ειμαστε φοροφυγαδες!!

    Η μηπως αγαπητοι συν-Ελληνες δεν εχετε ακουσει το ηλιθιο βλακογιοργο της τσαντ η το αλλο το μαμουνι παπακωνσταντινου να σας αποκαλουν φοροφυγαδες??
    Μην μου πειτε οχι αγαπητοι μου συν-ανθρωποι!!

    Το εχετε ακουσει ..το εχετε ακουσει ισιαμε 500 φορες φιλτατοι..

    Εγω πχ το ακουσα και απο το ηλιθιο βλακογιοργο και απο το μαμουνι παπακωνσταντινου ισιαμε 50 φορες!!!

    Αλλα αγαπητοι μου γιατι η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια επιμενει σε αυτο το σπορ??
    Δηλαδη να μας αποκαλει ΟΛΟΥΣ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ φοροφυγαδες και διεφθαρμενους??

    Η εξηγηση ειναι απλη:
    Να ανατρεξουμε λιγο πισω..
    Λοιπον η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια επι εποχης σιχαμενου σκατοψυχου ελληνοπολωνου αντρει μινεικο παπανδρεου ..μιλαμε 1977 και μετα απεκτησε ..'ρευμα"!!
    Εβριζε μεχρι τοτε και συνεχισζε να το κανει,ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ και τα παντα..
    Αστυνομια στρατο,δικαστικα υπαλληλα,παπαδες,δημοσιους υπαλληλους ..τους παντες και τα παντα μιλαμε..
    Αποκτησε ετσι .."ρευμα"..

    Και αφου στα καλα καθουμενα με αυτα και με αυτα θα γινοταν εξουσια (κυβερνηση! εξουσια θα γινοταν ο..λαος!! φτουυυυ),λοιπον αρχισε να "ταζει" να "ταζει" να .."ταζει"!!!
    Ολοι γινανε "δικοι της" οσοι την υποστηριζαν ειχαν και .."προικα"...
    Λοιπον ο Εθναρχης Καραμανλης την "εκανε" με ελαφρια πηδηματακια,εγινε προεδρος..
    Εμεινε λοιπον ο αειμνηστος Ραλλης προεδρος της Ν.Δ..
    Καλος πολιτικος ,αλλα ρητορικη μηδεν και εχει και το ψεγαδι το "ρ" το προφερει "γ"!! Εχοντας απεναντι του μια συμμορια!!
    Τη αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια και τον υποκοσμο της!!
    Δεν ειχε καμμια πιθανοτητα να κερδισει εκλογες..
    Καμμια..

    Αλλα ρωτησε καποια φορα απο το μπαλκονιτο εξης:
    λεει ο (σκατοψυχος ελληνοπολωνος αντρει μινεικο παπανδρεου) οτι θα δωσει τοσα λεφτα εκει ,τοσες αυξησεις εκει,τοσα επιδοματα εδω κλπ κλπ αλλα δεν μας ειπε "ΠΟΥ ΘΑ βρει τα λεφτα"??

    Η απαντηση την αλλη μερα απο τον σκατοψυχο ελληνοπολωνο αντρει μινεικο παπανδρεου:
    "τα λεφτα θα τα βρουμε απο την φοροδιαφυγη"!!!!!
    Ο οο οοο απο κατω τα χαχολια ψηφοφοφοροι της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..ζητω ζητωωω
    Μπασταρδα..

    Λοιπον φοροδιαφυγη στο μυαλο των ελεεινων αγραμματων(κατα το πλειστον) αμορφωτων στην πλειοψηφια) και ελαχιστης ευφυιας καθικια ψηφοφορους της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια αυτη η.."φοροδιαφυγη" τους διεγειρε γιατι πιστευανε οι αθλιοι οτι .."φοροδιαφυγη" και παταξη φοροδιαφυγης" σημαινει θα φορολογησει τον Βαρδινογιαννη.Λατση και λοιπα και λοιπα!!!
    Φτου ζωα!!

    Ετσι λοιπον εμεινε το κουσουρι στην αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια η .."παταξη της φοροδιαφυγης"!!
    Και το λεει απο τοτε συνεχεια!!

    Η Νεα Δημοκρατια ,τι ειρωνεια!!,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ γοα φοροδιαφυγη και διεφθαρμενους πολιτες !!
    Π Ο Τ Ε !!!

    ΜΟΝΟΝ Η ΑΛΗΤΟΣΥΥΜΟΡΙΑ πασοκ-σκυλια βλεπει την .."φοροδιαφυγη" και τους διεφθαρμενους πολιτες!!
    Μονο το βλακογιοργο και η συμμορια της οποιας (υποτιθεται) ειναι προεδρος μας διασυρουν στο εξωτερικο σαν τεμπεληδες,διεφθαρμενους,φοροφυγαδες,αχρηστους που τρωμε τα λεφτα της Ε.Ε (επιδοτησεις της ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ) ..

    Δεν ειναι καταπληκτικο?? Ε??

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. me ta tsekoyria kai ta kalasnikof oloi to mpoylo 8a paroyne argentinh 8a ginoyme.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί!

    Με τους ΒΟΥΛΕΥΤΑΚΙΔΕΣ τις ΧΛΟΗΣ τι???? για να ετοιμάζονται για φλογέρα παρέα με τον Πάγκαλο στα βοσκοτόπια του .. προσέξτε στο (1+30") και τους συν αυτού σκανδαλιάριδων ΣΚΥΡΙΑΝΩΝ.ΠΟΤΕ θα φέρει στη βουλή το ΚΚΕ το θέμα για τη νομοθετική ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΑ του πνεύματος του ΝΟΜΟΘΕΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://youtu.be/IWipLIIpysA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χωρίς να έχω στοιχεία βάζω στοίχημα για τους "εργαζόμενους" στην βουλή ότι είναι 1500 * 2500 ευρώ = 3,750,000 μηνιαίως * 16 μήνες = 60,000,000 ευρώ ετησίως!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρχίδια Θανάση.

    Σε ολόκληρη την Ευρώπη ο νεοφιλελευθερισμός παίρνει τον πούλο. Τώρα που το πασοκ έγινε νεοφιλελεύθερο κόμμα, εκτός από ειδικά δικαστήρια για έσχατη προδοσία, ετοιμαστείτε για φάτε ένα καβλί μέχρι το Βερολίνο. Πάτε για διάλυση και το ξέρεις. 20 χρόνια εφεδρεία σας περιμένει.

    Αρχίδια Θανάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θανάση,

    σε άλλα άρθρα σου διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως και σου την έχω πει. Αλλά σε αυτό σου το άρθρο έχεις πιάσει την ουσία του ζητήματος και μπράβο.

    Είναι βασική προϋπόθεση να δείχνει κανείς ότι εννοεί τα λεγόμενά του κι αυτή η κυβέρνηση, πολύ απλά είναι γελοία και δεν πείθει. Στο άρθρο σου αναφέρεις αυτά που σκέφτεται ο κάθε ΄Ελληνας, ο οποίος αισθάνεται ότι τον θεωρούν κρετίνο και καθυστερημένο.

    Οι αποδοχές κι ο αριθμός των εργαζομένων της Βουλής, είναι ντροπή και προσβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση