GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΑΞΙ: ΕΝΑ «ΜΙΚΡΟ» ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΘΕΜΕΛΕΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ...

Του Μίμη Ανδρουλάκη    http://www.mimis.gr/ Αναγνώστης διερωτάται γιατί αποφεύγω να τοποθετούμαι σε μικρότερα θέματα με τεράστιο όμως αν...

Του Μίμη Ανδρουλάκη 
 http://www.mimis.gr/

Αναγνώστης διερωτάται γιατί αποφεύγω να τοποθετούμαι σε μικρότερα θέματα με τεράστιο όμως αντίκτυπο στην κοινωνική ζωή όπως είναι το ζήτημα του επαγγέλματος των ταξί. Έχει δίκιο. Συγκεντρώθηκα υπερβολικά στο μεγάλο ζήτημα της κρίσης και δεν ήθελα να διαχέεται ο δημόσιος πολιτικός μου λόγος σ’ όλα τα μέτωπα και τελικά σε τίποτα. Αν και συγγραφέας, δημοσιογράφος και πολιτικός φροντίζω, όσο μπορώ βέβαια, να μη μιλώ για θέματα που δεν γνωρίζω καλά. Είναι ό,τι μου έχει απομείνει από την κουλτούρα των μηχανικών. Πρέπει να έχω τουλάχιστον 70% βεβαιότητα για την άποψή μου σ’ ένα ζήτημα. Προς το παρόν θα σας εκθέσω μόνο μερικές γενικές σκέψεις για το...
 επίμαχο ζήτημα της δυνατότητας μεταβίβασης των αδειών ταξί.
Το «μικρό» θέμα των ταξί ανακινεί ένα κορυφαίο πρόβλημα για την μπαρόκ Ευρωπαϊκή αγορά που καταπνίγει τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα καινοτομιών. Δεν υπάρχει εξωτραπεζική και εξωχρηματιστηριακή ανοιχτή αγορά χρηματοδοτών - συμμετόχων σ’ ένα επιχειρηματικό σχήμα. Δηλαδή αν ένας “αποταμιευτής - επενδυτής” θέλει να στηρίξει μια επιχειρηματική πρωτοβουλία ενός νέου καινοτόμου με μια συμμετοχή για παράδειγμα των 200-300 χιλιάδων ευρώ δεν έχει δυνατότητα εξόδου απ’ αυτήν όποτε το επιθυμήσει. Ας πούμε για να συμπληρώσει τη σύνταξή του. Είναι καταδικασμένος σε ισόβιο γάμο ή πρέπει να βρει αδιαφανώς πρόσωπο - αγοραστή της συμμετοχής του πράγμα εξαιρετικά δύσκολο και, συνήθως, αν έχει μεγάλη ανάγκη, εκβιάζεται να την πουλήσει μισοτιμής ή ακόμα και παντελώς απαξιωμένη. Εδώ βρίσκεται η θεμελιώδης υπεροχή των ΗΠΑ στις νέες ανερχόμενες καινοτομικές επιχειρήσεις έναντι της υπερρυθμισμένης Ευρωπαϊκής Αγοράς που είναι καλή μόνο για τις καθιερωμένες ολιγοπωλιακές επιχειρήσεις του status quo (αναλυτικά βλέπε: Μπαίνεις! Πώς βγαίνεις είναι το πρόβλημα στο Λευκό Κοτσύφι - 2008, σελ. 322-332).
Εφιάλτης να βγεις! Εφιάλτης να μεταβιβάσεις! Εφιάλτης να χρεωκοπήσεις! Αν είσαι βέβαια μικρός.
Στην Ελλάδα του 2011 εν μέσω χρεωκοπίας η λογική αυτή πάει να τραβηχτεί στα πιο ακραία επίπεδα κρατισμού. Αν είσαι μεγαλοκαπιταλιστής κι αγοράσεις από το κράτος σε δημοπρασία μια άδεια σ’ έναν τομέα δημόσιου συμφέροντος όπως τηλεόραση, κινητή τηλεφωνία, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτροπαραγωγή, υγεία, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ. μπορείς να τη μεταβιβάσεις ελεύθερα με βάση την προσφορά και τη ζήτηση σε μια πρόσφορη τιμή. Αν όμως είσαι ταπεινός και βάλεις τις οικογενειακές οικονομίες και το μόχθο της ζωής σου να αγοράσεις μια άδεια ταξί από το κράτος θα είσαι καταδικασμένος εσύ και το σόι σου να είστε δια βίου ταξιτζήδες διαφορετικά θα απαξιωθεί η οικογενειακή σας επένδυση - αποταμίευση! Ό,τι και να συμβεί θα πρέπει να επιστρέψετε στον υπουργό την άδεια. Αυτό είναι το προτεινόμενο κυβερνητικό σχέδιο; Ελπίζω όχι. Άνοιγμα, “απελευθέρωση” μιας αγοράς υπηρεσιών είναι αδιανόητη δίχως ελεύθερη δυνατότητα εισόδου - εξόδου μέσα στα συντεταγμένα όρια και τους κανόνες ενός ρυθμιζόμενου ανταγωνισμού που ορίζει το δημόσιο συμφέρον.
Όταν σ’ έναν τομέα δημόσιου συμφέροντος λειτουργεί με ευθύνη του κράτους επί δεκαετίες μια διαμορφωμένη, αποκρυσταλλωμένη, “σκιώδης” αγορά αδειών ταξί δεν την υποκαθιστάς με τον αυθαίρετο αγορανομικό κρατισμό των υπουργών αλλά με μια ανοιχτή, ρυθμισμένη, μη προσωπική, sui-generis, δημόσια αγορά αδειών με εύλογη φορολόγηση των συναλλαγών. Ενδεχόμενα με την μορφή απρόσωπης ηλεκτρονικής δημοπρασίας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας με εύλογα όρια και κριτήρια, με την πιο απλή και γρήγορη διαδικασία δίχως περιττές γραφειοκρατικές και φορολογικές παρεμβάσεις. Δεν είναι δουλειά ενός υπουργού να ορίζει αυθαίρετα την τιμή μιας άδειας. Φαντάζεστε σ’ αυτή την τρελή χώρα όπου αρκεί η αλλαγή ενός υπουργού της ίδιας κυβέρνησης για να αλλάξει ένας θεμελιώδης νόμος να μεταβάλλεται κάθε τόσο η αγορανομική τιμή της άδειας με εισηγήσεις συνήθως ημιάσχετων συμβουλατόρων; Η δυνατότητα του κράτους να οργανώνει σε τομείς κοινωνικής ευθύνης “εσωτερικές αγορές”, δημόσιες ή ημιδημόσιες, έχει περιγραφεί στην προγραμματική συζήτηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2006-2007 (αναλυτικά γι’ αυτές τις sui-generis “αγορές” στα πλαίσια ενός Νέου Δημόσιου Μάνατζμεντ βλέπε Θηλυκό Πόκερ, σ.190-314).
Θεμελιώδης προϋπόθεση για τη λειτουργία μιας απελευθερωμένης αγοράς είναι η ισχύς των συμβολαίων, η νομική εγγύηση της ιδιοκτησίας, η διασφάλιση των συμφερόντων των μετόχων και συμμετόχων, η ευέλικτη προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, η γρήγορη και χαμηλού κόστους απονομή δικαιοσύνης, η μη αυθαίρετη αθέτηση των κανόνων και των υποχρεώσεων από την πλευρά του κράτους.
Γνωρίζω σαν σταθερός πελάτης των ταξί - τουλάχιστον τρεις τη μέρα ταξιτζήδες επί τριάντα χρόνια - εκατοντάδες ανθρώπους που μπάρκαραν, ξενιτεύτηκαν ή πούλησαν την οικογενειακή τους περιουσία για να αγοράσουν μια άδεια ταξί, να δουλεύουν τρεις με τρεις ολημερίς, ολονυχτίς γονείς - αδέλφια σαν μια έσχατη μορφή αποταμίευσης και άμυνας απέναντι σε μια ανεπαρκή ή και ανύπαρκτη συνταξιοδοτική τους κάλυψη. Είναι δυνατόν ένα κράτος, μια κυβέρνηση, οποιοσδήποτε υπουργός που σήμερα είναι αύριο δεν είναι, να ανατρέψει ριζικά με μια μονοκοντυλιά τον προγραμματισμό μιας ζωής, ένα οικογενειακό σχέδιο αποταμίευσης - επένδυσης; Κάτι τέτοιο θα τίναζε στον αέρα την “ισχύ των συμβολαίων” που είναι όπως είπαμε θεμελιώδης προϋπόθεση μιας ανοιχτής αγοράς υπηρεσιών. Θα παραβιάσει μήπως αύριο η πολιτεία την “ισχύ των συμβολαίων” στην κινητή τηλεφωνία, την τηλεόραση, την ηλεκτροπαραγωγή, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τα ιδιωτικά νοσοκομεία κλπ.; Και βέβαια όχι.
Να κάνει όμως μια “μαύρη αγορά” διαφανή και δημόσια αγορά, ναι! Να φορολογήσει τις αγοραπωλησίες, ναι! Να βάλει υψηλά στάνταρ, κριτήρια και ενδεχόμενα τιμές αναφοράς, ναι! Να δημιουργήσει συμπληρωματικές αγορές Ειδικής Μίσθωσης, ναι!
“Απελευθέρωση” ενός κλάδου δε σημαίνει τη δημιουργία μιας ακόμη επαγγελματικής φούσκας που συνήθως αφήνει πίσω της αναρίθμητα κανόνια, μη εξυπηρετούμενα δάνεια, κακή τοποθέτηση της αποταμίευσης, ανεργία, χρεοκοπημένα ταμεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μέσα στην κρίση ο τραγικός υπερεμπορισμός της ελληνικής οικονομίας. Το άνοιγμα μιας αγοράς πρέπει να υπολογίζει τη συγκεκριμένη “θεσμική μνήμη” της και συχνά, αν δεν προσέξεις, εμφανίζει παράδοξα. Όσο αυξάνεις, για παράδειγμα, τις ιδιωτικές κλινικές αυξάνεις και την τεχνητή ζήτηση ιατρικών υπηρεσιών δίχως να πέφτουν οι τιμές. Όσο αυξάνεις τα χειρουργεία αυξάνεις τις εγχειρήσεις. Όσο πολλαπλασιάζεις τα φαρμακεία, πέρα από ένα εύλογο όριο υγιούς ανταγωνισμού, τόσο μεγεθύνεις τη φαρμακευτική ζήτηση. Αυτό είναι το παράδοξο της φούσκας. Δηλαδή δεν λειτουργεί ομαλά ο νόμος προσφοράς - ζήτησης. Όταν πιέζεις τη φούσκα με υπερρυθμίσεις σ’ ένα σημείο προκαλείς εξόγκωμά της σ’ ένα άλλο, συνήθως χειρότερο. Να μη συμβεί αυτό και στα ταξί.
---
Εδώ σταματώ. Δεν θα σχολιάσω, προς το παρόν, το επίπεδο του κυβερνητικού crisis management σ΄αυτόν τον τομέα επί δύο χρόνια. Ούτε την ποιότητα του συνδικαλισμού ή τη διπλή γλώσσα της αντιπολίτευσης. Ούτε την “πολεμική κουλτούρα” και τις περιχαρακώσεις απ’ όλες τις πλευρές και τις διάφορες όψεις της “στρατευμένης” δημοσιογραφίας στην κάλυψη του θέματος. Εμπιστεύομαι τον Γιάννη Ραγκούση πάνω κι από υπουργό σαν πρώην δήμαρχο της Πάρου, δηλαδή σαν έναν άνθρωπο της πιάτσας, που ξέρει να αναπνέει τον αέρα της πραγματικής αγοράς κι είμαι βέβαιος ότι αποστρέφεται τη μούχλα και τις έμμονες ιδέες ημιμαθών συμβουλατόρων και “φωταδιστών” καθώς και τις μπερδεψοδουλειές της αιώνιας νομενκλατούρας όλων των πολιτικών χρωμάτων.

32 σχόλια

  1. Ρε καράβλαχε Ανδρουλάκη, που σε πληρώνουμε και για βουλευτή ενώ ποτέ δεν πάτησες στη Βουλή, εμείς υποχρεώσασμε να αγοράσουν τις άδειες οι ταξιτζήδες? Μόνοι τους δεν πήγαν?
    Και οι σουβλατζήδες αν θέλουν να πουλήσουν την άδεια, έχουν την απαίτηση να την αγοράσει άλλος? Αϊ στα κομμάτια κολο-φιλόσοφε της πούτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μου στη νιιι
    γράψε μας καλύτερα

    ΑΛΗΤΕΙΑ ΠΑΣΟΚ...ΣΥΝΕΧΕΙΑ: ΕΝΑ «ΜΙΚΡΟ» ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΘΕΜΕΛΕΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ...


    Ωμός εκβιασμός: Μπλόκαραν τις φορολογικές ενημερότητες για να πληρωθεί η πρώτη δόση!


    Σε μια πράξη ωμού εκβιασμού προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να πιέσει τους πολίτες να πληρώσουν την τριπλή εισφορά.


    Η καταβολή της πρώτης δόσης λήγει σήμερα και κάποιοι εγκέφαλοι της πλατείας Συντάγματος σκέφτηκαν να μπλοκάρουν το σύστημα που εκδίδει φορολογικές ενημερότητες, για να οδηγήσουν τους πολίτες που δεν θα πληρώσουν (για τους δικούς τους λόγους) αλλά θα χρειαστούν τη βεβαίωση να φτάσουν στα γκισέ της εφορίας.
    Η φορολογική ενημερότητα,
    έχει ισχύ 6 μήνες και το πρώτο που συμβούλευαν οι φοροτεχνικοί σε όσους δεν ήθελαν (ή δεν έχουν) να πληρώσουν την εισφορά, ήταν να προμηθευτούν μια, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στο άμεσο μέλλον, σε συναλλαγές που απαιτούν τη συγκεκριμένη βεβαίωση.

    Μπλοκάροντας από χθες την έκδοση φορολογικής ενημερότητας μέσω των ΚΕΠ, το ΥΠΟΙΚ οδηγούσε όλους τους αιτούντες στις εφορίες, όπου η ουρές έκαναν... χιλιόμετρα.

    Ο απώτερος σκοπός είναι εμφανής:
    Να μην προμηθευτούν ενημερότητα όσοι δεν θα πληρώσουν, ώστε στο μέλλον, όταν την χρειαστούν να μην μπορούν να την προμηθευτούν και να αναγκαστούν να πληρώσουν το τριπλό χαράτσι.

    Δύσκολα μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι η απόφαση να μπλοκάρει το σύστημα ελήφθη εν αγνοία του αρμόδιου για έσοδα αναπληρωτή υπουργού Παντελή Οικονόμου- τουλάχιστον.....

    Και φυσικά αυτό, δεν περιποιεί τιμή στον Παντελή, ο οποίος κατά το παρελθόν δεν έχει εμπλακεί σε πράξεις πολιτικών εκβιασμών. Ωστόσο, τα στερνά τιμούν τα πρώτα...

    Από το : newpost

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΒΟΓΓΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ,ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ ,ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΕΛΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ .ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑ ΜΕΤΡΑ ΠΩΣ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ....ΟΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΓΥΜΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ΄΄ΒΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ήσουν άνδρας δεν θα σε λέγανε ..... ανδρουλάκι.
    Για το μισθουλάκι σου και τα προνομοιάκια σου αλησοδένετε μαζί με τη συμμορία του Γιωργάκι την Ελλάδα ολόκληρη.
    Εσύ ειδικά θα μπείς στο λέξικό ώς :
    ''οπου φυσά ο αέρας κάνω κολοτούμπες''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι μεγάλη μάρκα ρε Ανδρουλάκη,

    Ο "μεγαλοκαπιταλιστής" και ο "ταπεινός ταξιτζής"

    Πώς τα λές ρε Ανδρουλάκη και δεν ντρέπεσαι;

    Ντροπή ρε!

    Μια και είσαι πελάτης σταθερός των ταξί - τουλάχιστον τρεις τη μέρα,

    για ρώτα τους κουβαλητάδες σου, που δουλεύουν τρείς βαρδιες το 24άωρο,

    πόσα ένσημα κολλάνε στο ΙΚΑ;

    Κανονικά πρέπει να κολλάνε 90 το μήνα!

    Για ρώτα το φίλο σου το ταξιτζή, ποσο φόρο πλήρωσε το 10 στην Εφορία;

    Για ρώτα το φίλο σου που μπάρκαρε και ξενιτεύτηκε,

    πόση ακίνητη περιουσία διαθέτει;

    Ανδρουλάκη δεν φτές εσύ,

    φταίνε οι μετανάστες που ξενιτεύτηκαν και δεν ματαπάτησαν στο τόπο τους και ετσι,

    κατι ερπετά σαν και σένα γλύφουν εκεί,

    που οι ταξιτζήδες φτύνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H TRO'I'KA ZHTA PLHRH APELEY8ERWSH OLWN TWN KLEISTWN EPAGGELMATWN XWRIS E3AIRESEIIS. FARMAKOPOIOI, TA3ITZHDES, FORTHGATZHDES KAI SYMBOLAIOGRAFOI EINAI OI PRWTOI STH LISTA THS NTROPHS. PREPEI NA KATARGH8OYN PLY8HSMIAKA KAI GEWGRAFIKA KRHTHRIA, KLHRONOMIKOTHTA KRATIKWN ADEIWN KAI OI METABIBASEIS/AGORAPWLHSIES KRATIKWN ADEIWN LEITOYRGIAS POY EINAI KRATIKH PERIOYSIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KATARGHSH PLY8HSMIAKWN KAI GEWGRAFIKWN PERIORISMWN GIA TOYS NEOYS FARMAKOPOIOYS. KATARGHSH THS KLHRONOMIKOTHTAS TWN KRATIKWN ADEIWN LEITOYRGIAS FARMAKEIWN APO GONEIS SE TEKNA KAI KATARGHSH THS MAYRHS... KAI PARANOMHS AGORAPWLHSIAS KRATIKWN ADEIWN. AYTO POY KANOYN KAI OI TA3ITZHDES/FORTHGATZHDES DHLADH.
    PLHRHS KAI OYSIASTIKH APELEY8ERWSH OLWN TWN KLEISTWN EPAGGELMATWN XWRIS E3AIRESEIS, SYMFWNA ME TIS APOFASEIS THS OLOMELEIAS TOY SYMBOYLIOY THS EPIKRATEIAS (06/2011) , THS KOINHS LOGIKHS KAI TOY SYNTAGMATOS THS ELLADAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Giorgo, kane pra3h tis desmeyseis soy ths D.E.8., apeley8erwse twra ola ta kleista epaggelmata (syntexnies, kastes) plhrws, oysiastika kai xwris ponhres... e3aireseis. Farmakopoioi, ta3itzhdes kai forthgatzhdes einai oi prwtoi sth lista ths ntrophs, me mayres... kai paranomes agorapwlhsies kratikwn adeiwn leitoyrgias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Giati oi adeies twn taxi na mhn mporoyn na metabibastoyn/pwlh8oyn kai na klhronomh8oyn (swsto san metro ayto toy Ragousi), alla oi -kratikes- adeies twn farmakeiwn na mporoyn na metabibazontai/pwloyntai kai na klhronomoyntai kai na emporeyonta mayra... apo toys farmakopoioys?

    Giati ayth h e3airesh gia toys farmakopoioys, oi adeies se ka8e periptwsh kratikes htan kai einai. Gia na mhn anaferw oti akoma kai shmera yparxoyn plvy8hsmiakva kai gewgrafika krhthria poy prostateyoyn toys farmakopoioys apo to plhres anoigma... toy epaggelmatos toys? Giati kyrie Paapandreou synexizete na afhnete ton k. Loverdo na mas empaizei psyxra? Apeley8erwse to wrario o k. Loverdos twn hdh askoyntwn to epaggelma kai etsi anoi3e... to farmakeytiko epaggelma? Ti 8a ginei kyrie Prw8ypoyrge me thn klhronomikothta twn kratikwn adeiwn farmakeiwn kai me th mayrh... agorapwlhsia kratikwn adeiwn mesw ths metabibashs? Eimaste sobaroi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το 1992, ο τότε υπουργός Στ. Μάνος ανακοίνωσε εν μια νυκτί την απελευθέρωση των φαρμακείων, των περιπτέρων και των ιδιοκτητών ταξί. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ εκείνη την περίοδο, Κ. Λαΐνης, κινητοποίησε τους συναδέλφους του, οι οποίοι "επισκέφτηκαν" τον Κ. Μητσοτάκη στην οικία του. Δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να πειστεί ο Κ. Μητσοτάκης ότι η κίνηση του υπουργού του "χτυπούσε" την ίδια την παράταξη. Αμέσως τηλεφώνησε στον Στ. Μάνο και του ζήτησε με έντονο ύφος να αποσύρει το μέτρο, όπως τελικά έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οταν οι συνδικαλιστες κυβερνουν την Ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανάμεσα στις θρυλούμενες μεταρρυθμίσεις, που αργά ή γρήγορα θα επιβληθούν και στην χώρα μας, περιλαμβάνεται και η περίφημη απελευθέρωση επαγγελμάτων. Τα πλεονεκτήματα της είναι πολλά και προφανή:

    •Αύξηση του ανταγωνισμού, άρα και
    •πτώση των τιμών για τους τελικούς καταναλωτές,
    •παροχή δυνατοτήτων απασχόλησης σε πολλούς νέους που μέχρι σήμερα ήσαν αποκλεισμένοι από συγκεκριμένα επαγγέλματα ή που, για να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν, έπρεπε να καταβάλουν υπέρογκα «μαύρα» ποσά σε ενδιάμεσους ή μεσάζοντες,
    •καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και, ενίοτε, της διαφθοράς και του λαδώματος στην διαδικασία «αδειοδότησης» και
    •κατάργηση της πάσης φύσεως στεγανών και τεχνικών εμποδίων στην άσκηση του επαγγελματικού επιχειρείν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτο το "κ.ανδρουλακη" σαν μισοτρελλο μου φαινεται..

    Ρε παιδια τι λετε??

    Ειναι στα καλα του αυτο το φρικιό??

    ΕΓΚΩ ΝΤΕΝ ΤΟ μπιστεβο..

    Αυτο το μοχθηρο βλημα ειναι για το τρελλαδικο..

    Υ.Γ
    Αμα δεν με πιστευετε προσεξτε τις κινησεις του οταν μιλαει..

    Μιλαμε το "ζωντανο" ειναι για τα σιδερα..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Paparologe... Mimi, oi filoi... soy oi gyftotarifes kratikh perioysia poylane mayra... gia 300.000 eyrw. Kratikh perioysia agorasan mayra... kai paranoma. Giati thn agorasan? Me ey8ynh toys den plhrwsan ntabatzhliki? Den h3eran oti to epaggelma htan kleisto? Kai sthn telikh.., otan agorasan tis adeies, metabibash ekanan sta fanera... Katw apo to trapezi... sta arxidia mas ti edwsan me dikh toys ey8ynh. Malaka. Kai kati allo noymero... pseftoaristeroylh... me kapelo... prasinofroyroy..: Egw p.x., giati na mhn mporw eley8era na exw to diko moy taxi/forthgo kai 8a prepei gia na ergastw stoys sygkekrimenoys kladoys na plhrwsw ntabatzhliki... se allon idiwth poy hdh e3askei to epaggelma? Eisai poly malakas me tetoies idees poy exeis, karagkiozhs megalos eisai kai poytsoglyftras gia ta pshfalakia... twn tarifosporiwn. Ante gamhsoy kai esy kai osoi malakes me thn pshfo toys soy edwsan thn karekla... Me thn idia logikh papare.., prepei gia an anoi3ei kapoios ena kafeneio, na dinei 300.000 eyrw se kapoion me allo kafeneio gia na toy epitrepsei... na askei afto to epaggelma metabibazontas toy thn kratikh adeia leitoyrgias ths epixeirhshs poy o palios eixe parei apo thn Nomarxia. Eisai sobaros re malaka?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. για τις αδειες των προπο και του οπαπ που ισχυει το ιδιο καθεστως δεν λετε τιποτα εκει ειναι μασονεια δεν σας παιρνει 100%κομματικες αδειες ειναι αυτες και κονομανε 2,000το μηνα και παραπανω ,αλλα αυτη ειναι η κουλτουρα σας λασπη και εξαπατηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ενα νομοσχεδιο χρειαζεται που να ανοιγει ολα τα επαγγελματα ολα τα αλλα ειναι συμφεροντα και συντεχνιες.
    155 κλειστα επαγγελματα υπαρχουν στο ταξι κολλησανε ολοι διοτι οι ταξιτζηδες που ερχονται καθημερινα σε επαφη με εκατονταδες ανθρωπους διαμμωρφονουν κλιμα πολιτευτικο και δεν το θελουν οι πολιτικαντηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. KATARGHSH PLY8HSMIAKWN KAI GEWGRAFIKWN PERIORISMWN GIA TOYS NEOYS FARMAKOPOIOYS. KATARGHSH THS KLHRONOMIKOTHTAS TWN KRATIKWN ADEIWN LEITOYRGIAS FARMAKEIWN APO GONEIS SE TEKNA KAI KATARGHSH THS MAYRHS... KAI PARANOMHS AGORAPWLHSIAS KRATIKWN ADEIWN. AYTO POY KANOYN KAI OI TA3ITZHDES/FORTHGATZHDES DHLADH.
    PLHRHS KAI OYSIASTIKH APELEY8ERWSH OLWN TWN KLEISTWN EPAGGELMATWN XWRIS E3AIRESEIS, SYMFWNA ME TIS APOFASEIS THS OLOMELEIAS TOY SYMBOYLIOY THS EPIKRATEIAS (06/2011), THS KOINHS LOGIKHS KAI TOY SYNTAGMATOS THS ELLADAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. οι αλητες οι ταξιτζιδες που κλεβανε το κρατος και διοριζανε τα παιδια τους στο δημοσιο ,αυτοι που φαγανε τα δισ χρηματιστηριων ,ολυμπιακων ,ομολογων αυτοι οι αλητες φταινε για ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. γιωργακη κανε πραξη τις δεσμευσεις σου στην δεθ.λεφτα υπαρχουν δεν θα μειωσουμε μισθους και συνταξεις δεν θα μπουν νεοι φοροι.
    η ελλαδα δεν εκχωρειται σε ξενες δυναμεις .
    γαπ ενα ςγνησιος πατριωτης αληθινος αντρας ενα παλλικαρι του λαου ενας αντρας που δεν διαπραγματευυεται σπιθαμι του τοπου αχαχαχααχαααχαχαχ.
    ναρκωτικα παιζουν πολλα μα σαν και αυτα που πινουν οι πασοκοι τιποτα.
    θελω την 6δοση μου ρε πεθαινω αχαχαχαχαχααχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. δεν με νοιαζει τιποτα ,
    ουτε η ανεργια,
    ουτε η εκποιηση της χωρας μου,
    ουτε η δημοκρατια
    εγω πρεζακιας εγινα με το πασοκ και θελω την 6η δοση μου για αυτο το μηνα ,την 7η κτλ αχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. KATARGHSH PLY8HSMIAKWN KAI GEWGRAFIKWN PERIORISMWN GIA TOYS NEOYS FARMAKOPOIOYS. KATARGHSH THS KLHRONOMIKOTHTAS TWN KRATIKWN ADEIWN LEITOYRGIAS FARMAKEIWN APO GONEIS SE TEKNA KAI KATARGHSH THS MAYRHS... KAI PARANOMHS AGORAPWLHSIAS KRATIKWN ADEIWN. AYTO POY KANOYN KAI OI TA3ITZHDES/FORTHGATZHDES DHLADH.
    PLHRHS KAI OYSIASTIKH APELEY8ERWSH OLWN TWN KLEISTWN EPAGGELMATWN XWRIS E3AIRESEIS, SYMFWNA ME TIS APOFASEIS THS OLOMELEIAS TOY SYMBOYLIOY THS EPIKRATEIAS (06/2011), THS KOINHS LOGIKHS KAI TOY SYNTAGMATOS THS ELLADAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έχει δίκιο ο Ανδρουλάκης, και όλοι οι Πασοκατζίδες. Αυτοί, παλεύουνε να σώσουνε τη Χώρα από το 1980, μαζί με τις γκόμενές τους και τους κολλητούς τους.
    Αυτοί, θα τη σώσουνε και τώρα!!

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΤΣΟΚ.
    ΤΟ ΚΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και εσύ τέκνον… Μιλένα ;

    Στο ΠΑΣΟΚ έχουν απασφαλίσει και… «όποιον πάρει ο χάρος» οι βουλευτές του, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ψηφίζουν υποχρεωτικά τα νομοσχέδια οι 154 που έχουν απομείνει, γιατί κανείς τους δεν θέλει να χρεωθεί την πτώση της κυβέρνησης.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μιλένα Αποστολάκη, η οποία στο προσωπικό της blog ασκεί δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας για παράδειγμα το γεγονός «ότι μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011 δεν προχωρήσαμε στις αναγκαίες και χρήσιμες για το δημόσιο συμφέρον αποκρατικοποιήσεις καθώς και στην αναγκαία και χρήσιμη για το τόπο αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

    Θίγει ακόμη το ζήτημα των καθυστερήσεων στις συγχωνεύσεις φορέων, στην είσπραξη του ΕΤΑΚ κλπ. που «βαραίνουν αποκλειστικά εμάς». «Και εσύ τέκνον Μιλένα;» θα μπορούσε να σκεφθεί κάποιος, ιδίως υπό το πρίσμα ότι έχει διατελέσει στέλεχος του πάλαι ποτέ «βενιζελικού» στρατοπέδου…

    star.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ, ΚΗΦΗΝΑΣ => ΑΧΡΗΣΤΟΣ
    Υ.Γ Μέτρησε ρε ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ πόσοι είναι υπέρ σου εδώ μέσα και βγάλε συμπέρασμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΜΙΜΗ....ΓΙΑ ΤΟ "ΦΟΝΟ" (ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ) ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΕΤΑΧΤΗ....Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΧΟΥΝΤΟΦΡΟΝΕΣ ΒΑΣΙΛΟΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΑΡΧΟΙ.
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΙΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. δεν μπορω να πιστεψω πως υπερασπιζουν τους αρχοντοκαπιταλοσκυλα της χουντας, τους ταριφες. ανθρωποι με τεραστιες περιουσιες σε ακινητα (μυκονο,παρο,σουνιο), τεραστιους τραπεζικους λογαριασμους σε τραπεζες της ελβετιας κ ολα τα παιδια τοτς διορισμενα στο δημοσιου με ιδιωτικη δευτεροβαθμια εκπαιδευση αλλα κ υγεια. επαγγελματιες τεμπεληδες που εργαζονται 2 ωρες την ημερα κ βαζουν διπλοκουρσες με αποτελεσμα να πλουτιζουν σε βαρος τιμιων πολιτων που ψοφανε στον δημοσιο τομεα. αλητες ταριφες σταματηστε να κατεστρεφεται τον κοσμο κ τον πλανητη (με τις σαπιες εξατμισεις των jeep hammer που εχετε). μετα τα golden boys μας κυβερνανε τα yellow boys.
    υγ1: πατερα κοροιδο σε επιασαν, μια αδεια πηρες ομως απο ολα αυτα τιποτα δεν απεκτησες. δουλεψε αλλες 2 ωρες πριν γυρισεις απο την δουλεια να συμπληρωσεις το καθημερινο σου 16ωρα.
    υγ2: α ρε ζωα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παιδιά όταν έχεις τον Τσολάκογλου Πρωθυπουργό που έχει βάλει ταμπέλα έξω από το μαγαζί: “Γενικό ξεπούλημα”, θα έρθουν και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι.

    Δεν είναι χαζοί οι Γάλλοι να τα αφήσουν όλα στους Γερμανούς.

    Οι μόνοι χαζοί στην υπόθεση είμαστε εμείς.

    Και ο Πούτιν κατηγόρησε τις χώρες που δανείζονται ψίχουλα από τη Γαλλία και τη Γερμανία ανταλλάσοντας την εθνική τους κυριαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΗΡΕΜΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗ ΒΡΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΗ ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗ.
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 30 Σεπ 2011 10:27:00 μ.μ.

    Καλού κακού πλύνε και το δικό σου κώλο γιατί έχει η ζωή γυρίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΓΑΠΗΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΡΑΓΓΟΥΣΗ.ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΟΠΟΝΟΣ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΛΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΧΟΛΗ;ΚΟΤΑΞΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΡΑΓΓΟΥΣΗΣ ΘΑ ΘΥΜΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΗΚΑΚΙ.ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΦΑΙΝΟΣΑΣΤΑΝ ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ.ΤΟΣΟ ΜΑΤΣΩΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ;ΓΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ;ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ;ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΑΞΙ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ;ΞΕΚΟΛΗΣΤΕ ΑΠΛΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ.ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αν η μαλακία ήταν εργόχειρο θα είχατε κάνει την προίκα σας.
    Σηκώστε το κεφάλι σας και δείτε τα σκοινιά που σας καθορίζουν τη ζωή.
    Πρόβατα, σταματήστε να ακολουθήτε τις διαταγές του τσοπάνη σας.
    Τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα λειτουργούν καλήτερα ανοικτά.
    Με ποιό δικαίωμα ρε χαμερπή σκουλίκια βρίζετε και κατηγορείτε κάτι για το οποίο δεν έχετε ιδέα.
    Πόσοι νέοι ιδιοκτήτες ταξί έκαναν κάτι διαφορετικό από τους πατεράδες ή τις μανάδες σας όταν αγόραζαν τα σπίτια που μένετε. Μήπως εκείνοι δήλωσαν το πραγματικό ποσό αγοράς του σπιτιού ή λιγότερο για να φοροδιαφύγουν. Απαντήστε με το χέρι στην καρδιά.
    Πόσοι από εσάς δεν έχετε πληρώσει αέρα για την αγορά μιας επιχείρησης που ήδη λειτουργούσε.
    Και βέβαια σιγά μην το δηλώσατε (ένεκα πόθεν έσχες αλλά και φοροαποφυγή).
    Αντε ρε σκουλίκια, απαντήστε με το χέρι στην καρδιά.
    Πόσοι από εσάς δεν κάνατε πίπες για μια αραχτή θέση με καλό μισθό στο δημόσιο και τελικά το το γεγονός οτι το πουλί σας είναι μικρό και η αδιαφορία των πολιτικών σας μεγάλη σας ώθησαν να κατηγορείτε για όλα τους "αλήτες" τους ταξιτζήδες.
    Οι οποίοι στο τέλος τί σας έκαναν?
    Σας χρέωσαν παραπάνω σε μια διαδρομή? Και εσείς που είσαστε μάγκες και άντρακλες μόνο πίσω από ένα πληκτρολόγιο γιατί τα πληρώσατε τα παραπάνω λεφτά? Γιατί σαν αγανακτισμένοι πολίτες που μοιάζετε να είστε δεν καταγείλλατε το γεγονός? Γιατί άν και όταν καποιος σας μίλησε ή σας φέρθηκε άσχημα δεν απευθυνθήκατε στά αρμόδια όργανα?
    Αλλά βέβαια είναι πιο εύκολο να ζητάς από το θεό να σκοτώσει την κατσίκα του γείτονα παρά να σου φορτώσει και εσένα την ευθύνη για την αξιοποίηση μιας ίδιας.
    Ρε ανθρώπινα απομινάρια, πόσες φορές πήγατε στη δουλειά σας στραβογαμημένοι, τσαντισμένοι, με κακή διάθεση με αποτέλεσμα να την πληρώσει ο διπλανός σας ή ο πελάτης που μπήκε στο μαγαζί που δουλεύετε την λάθος μέρα ή ώρα?
    Και τι θα έπρεπε να λένε οι υπόλοιποι συνάνθρωποί σας?
    Να βρίζουν όλους τους πωλητές ή τους υπάλληλους γραφείου?
    Λοιπόν για να τελειώνουμε, ούτε οι ταρίφες φταίνε, ούτε οι πωλητές, ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι.
    Τα σκουλίκια που ψηφίσατε φταίνε και που από ανίκανους υπανθρώπους τους δώσατε αξία και εξουσία.
    Και τώρα σας τον χώσανε βαθειά και δεν ξέρετε από που μπήκε και πως θα βγεί τα ρίχνετε στα εύκολα θύματα και στους αποδιοπομπαίους τράγους.
    Θα έπρεπε να σκίβετε το κεφάλι από ντροπή και να μετράτε τα λόγια σας, θλιβερές απομιμήσεις ανθρώπων.

    Αν δημοσιεύθηκε μην το ξαναβάλετε, ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση