GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Κατά βάθος είναι κομμουνιστικό..."

5 σχόλια

  1. “Ντου” στις άδειες τσέπες από τον Βενιζέλο και την ανεκδιήγητη κυβέρνηση ________________________

    “ Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω.
    Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο !”

    Τα λόγια αυτά του Καραϊσκου έρχονται πλέον στο στόμα κάθε Έλληνα, ύστερα από τις δηλώσεις του ανεκδιήγητου αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Βενιζέλου. Και μια ακόμη φράση. Δεν πάει άλλο.

    Ο τσάρος της οικονομίας, ο οποίος πλέον μετράει μέρες αυτός και η κυβέρνησή του, ανακοίνωσαν νέα μέτρα για να σώσουν, για ακόμη μια φορά την Ελλάδα. Τόσες φορές που την έχουν σώσει άλλωστε…

    Καταλάβαμε όλοι καλά τι εννοούσε όταν έλεγε χθες ότι χρειάζεται να κάνουμε ένα …ντου. Εννοούσε να ξανακάνει ντου στα σπίτια μας, στις άδειες τσέπες μας. Το έκανε λοιπόν το ντου ανακοινώνοντας νέο τέλος ακίνητης περιουσίας για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, για περισσότερους από 5 εκατ. πολίτες που έχουν την ατυχία να έχουν από μια γκαρσονιέρα μέχρι μια πολυκατοικία.

    Μετά τους κεφαλικούς φόρους έρχονται και οι φόροι σε κάθε κτίριο με την καινοφανή δικαιολογία ότι πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη για να σώσουμε τη χώρα.

    Η πραγματική αιτία είναι ότι η κυβέρνηση απέτυχε και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι τα σπασμένα.

    Φόρος, λοιπόν για δύο χρόνια σε όλα τα ακίνητα από 0,5 λεπτά έως 10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, από το πρώτο τετραγωνικό. Θα τον πληρώσουμε φέτος εφάπαξ μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και του χρόνου σε δόσεις. Πιστεύουν ότι θα πληρωθεί κατά μέσο όρο ένα ποσό γύρω στα 4 ευρώ/τ.μ. ώστε να βρεθούν τα 2 δισ. ή και παραπάνω για να κλείσει η μαύρη τρύπα του 2011.

    Για να χρυσώσει το χάπι ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα γίνει με δίκαιο τρόπο, με τους έχοντες μεγάλα και ακριβά σπίτια να πληρώνουν περισσότερο και τους μη έχοντες λιγότερο.

    Επίσης ανακοίνωσε περικοπή μισθού για όλους τους πολιτικούς και τους κρατικούς αξιωματούχους και αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Κατά τα λοιπά, ο κ. Βενιζέλος μιλούσε επί μία ώρα για να μας πείσει ότι το κάνει με κρύα καρδιά αλλά πρέπει να σώσει τη χώρα.

    Απίστευτη η δήλωσή του “μας λείπουν σχετικά μικρά ποσά για να κλείσουμε τη μαύρη τρύπα του 2011″. Είναι κατ’ αυτόν μικρή η φοροεπιδρομή 2 δισ στις τσέπες μας.

    Ακόμη πιο απίστευτη η δήλωσή του ότι δεν θα υπάρξει καμιά επιπλέον επιβάρυνση για τους πολίτες!!!

    Επίσης, ότι όλα αυτά τα κάνουμε για να αποστομώσουμε τους ξένους που λένε ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε.

    Παραδέχθηκε υστέρηση στα έσοδα, παραδέχθηκε ότι έπεσαν έξω στις προβλέψεις για την ύφεση που πήγε στα 5,3%, παραδέχθηκε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι ανίκανος να εισπράξει τα έσοδα που πρέπει.

    Το εντυπωσιακό είναι η πρόβλεψή του ότι από τον ερχόμενο Μάρτιο θα έχουμε επιτέλους πλεόνασμα 3 δισ. ευρώ και ότι βγαίνουμε από το τούνελ των ελλειμμάτων.

    Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόγνωση και καθώς πνέει τα λοίσθια, κάνει τραγικά λάθη. Μόλις μια εβδομάδα πριν ο κ. Βενιζέλος στη συνέντευξη τύπου που είχε δώσει είπε ότι η τρόικα δεν τον πιέζει για τίποτε, ότι είναι καλό το κλίμα, ότι δε ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις. Έκτοτε ανακοινώνονται νέα μέτρα φορολογικού χαρακτήρα, ανακοινώνονται απολύσεις στο δημόσιο, μειώσεις μισθών και συντάξεων. Κι όλα αυτά για να έρθει ξανά η τρόικα στην Αθήνα.

    Ας πούμε, όμως, ότι τα μέτρα ήταν αναγκαστικά, δε γινόταν αλλιώς. Μας διαβεβαιώνουν ότι σε τρεις μήνες που θα έλθει η τρόικα για την 7η δόση δε θα ζητήσει κι άλλα μέτρα;

    Μας διαβεβαιώνουν ότι θα εισπράξουν τους φόρους που πρέπει κι ότι το 2012 δε θα χρειαστούν κι άλλα μέτρα;

    Φυσικά όχι αλλά η ουσία είναι αλλιώς.
    Αυτή η κυβέρνηση είναι αδύνατο να προλάβει να εισπράξει κι αυτό το χαράτσι.
    Δε θα είναι εδώ για να το κάνει +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή αν κάποιος πήρε από τους γονείς του ένα σπίτι 300 τ.μ στην κηφισιά, και εργάζεται με 1000 ευρώ το μήα (12.000 το χρόνο), τότε αυτός έχει να πληρώσει 3.000 ευρώ φέτος και 3.000 του χρόνου = 6.000 ευρώ.....

    Εκτός εάν ο Μπένυ και ο Γιωργάκης πιαστούν χέρι-χέρι και πάνε στο διάολο και ακόμη παραπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν το ΚΚΕ εννοεί αυτό που λέει για
    οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και δεν είναι απλά μια τουφεκιά,θα πάρει 20% και πάνω στις
    εκλογές και θα το αξίζει απόλυτα!!
    Οι πρασινογάλαζοι θα πάνε χέρι χέρι
    στο διάολο φίλε μου,γιατί ΣΕ ΟΛΑ
    έχουν ήδη συμφωνήσει ΑΠΟ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καμία συναίνεση δεν υπήρξε από τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία,
    η τοποθέτηση της οποίας είναι ξεκάθαρα απορριπτική στον οικονομικό παραλογισμό του ΠΑΣΟΚ,
    η οικονομική πολιτική του οποίου μοιάζει σαν να σχεδιάστηκε για να αποτύχει!

    Η απάντηση του εκπροσώπου Μιχελάκη στην τοποθέτηση του Βενιζέλου είναι ξεκάθαρη και σαφέστατη.

    Από 'κει και πέρα προσωπικά έχω μείνει άναυδος από τον τρόπο παρουσίασης του θέματος από την
    ΕΤ3 !
    Μα τι ήταν αυτό ; εντάξει έχουμε συνηθίσει το 90% των ΜΜΕ να κάνουν στυγνή προπαγάνδα υπέρ του ΠΑΣΟΚ αλλά η κ.Γεωργιοπούλου πριν, έσπασε κάθε κοντέρ !

    Με τσαχπινιά Άννας Νταλάρα ,
    θεατρικότητα Πέμυς Ζούνη και ορμή Δαμανάκη η κ.Νικολέττα Γεωργιοπούλου αγωνιζόταν να μας δείξει πριν λίγο πόσο δίκαιο και λογικό θα είναι το νέο χαράτσι που επιβάλει η κυβέρνηση μπροστά στην ανικανότητα να εισπράξει φόρους, πόσο γρήγορα με την κυβέρνηση αυτή (το 2012 είπε με έμφαση και σιγουριά...) θα βγούμε από την κρίση και εν ολίγοις τι τυχεροί που είμαστε που έχουμε αυτήν την τόσο αγωνιζόμενη και πάντα φιλολαϊκή κυβέρνηση !

    Εντάξει κ.Γεωργιοπούλου είπαμε να κάνετε προπαγάνδα υπέρ ΠΑΣΟΚ, το περιμέναμε άλλωστε, αλλά πάρτε τουλάχιστον μαθήματα από την Μεγάλη του Μέγκα Σχολή Προπαγάνδας που σου την περνάν χωρίς να το έχεις καταλάβει, ενώ εσείς αν και όντως έχει ιδιαίτερο στυλ αρκετά διασκεδαστικό εν τέλει δεν είστε αποτελεσματική γιατί καρφώνεστε,
    όχι τίποτε άλλο
    αλλά υπάρχει και η εφεδρεία,
    δεν θα το εκτιμήσει ο Μπένυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Σαμαράς έχει συναινέσει στα πάντα
    από τώρα.Και πάνω απ'όλα ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ όπως
    ο ίδιος είπε στο συνέδριο του Economist.
    Γι αυτό άλλωστε ΨΗΦΙΣΕ τα μισά άρθρα του Μεσοπρόθεσμου.
    Εργασιακή εφεδρεία,απολύσεις στο δημόσιο,μισθοί Κίνας,έκτακτη εισφορά,νόμος για τα ΑΕΙ,κλείσιμο σχολείων,κλείσιμο νοσοκομείων,
    κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων,
    ξεπούλημα της ενέργειας,του νερού,
    των συγκοινωνιών,κλπ.
    Για τα περισσότερα μάλιστα από αυτά
    κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν προχωρά πιο γρήγορα!
    Τα άλλα είναι παραμύθια για να διατηρεί το καθεστώς εναλλακτική λύση.
    Αλλά πλέον είναι απαξιωμένοι και οι δυο τους.
    Κανείς δεν τους πιστεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση