GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΑΣ ΟΡΜΗΞΑΝ ΟΡΝΙΑ...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη http://www.nasostsaganelis.gr/ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ Τα περιβόητα “Vulture funds” -κεφάλαια γύπες  στοχεύουν Ελλάδα   Ποιο...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ
  • Τα περιβόητα “Vulture funds”-κεφάλαια γύπες στοχεύουν Ελλάδα
  •  Ποιος ο ρόλος στην Αθήνα του κολοσσού της Blackrock των 3,5 τρις δολαρίων
Όταν οι γύπες μυριστούν ψοφίμι, κάνουν κύκλους από πάνω του. Εφορμούν!
Όταν τα όρνια των αγορών μυριστούν χρέος, ορμάνε να ξεσκίσουν τις σάρκες του υπερχρεωμένου κράτους.
Τα «περίφημα» Vulture Funds ολοένα και συχνότερα χτυπάνε. Χωρίς έλεος!
Η κρίση χρέους άνοιξε ορέξεις.
Πως κινούνται;
Αγοράζουν χρέος (ομόλογα) μιας χώρας που βρίσκεται λίγο πριν την χρεοκοπία, ή αφού χρεοκοπήσει σε χαμηλή τιμή, π.χ. 20% της ονομαστικής τους αξίας. Αυτό σημαίνει πως ένα ομόλογο που η ονομαστική του αξία είναι $1, τα vulture funds αγοράζουν στα 20 σεντς. 
Αν μία χώρα χρεοκοπήσει, ξεκινάει μια διαπραγμάτευση με...
 τους πιστωτές, σε ποια τιμή και σε πόσο χρόνο θα αποπληρώσει τα ομόλογα της.
Ας υποθέσουμε ότι η χώρα πετύχει συμφωνία, να  αποπληρώσει το χρέος της με «κούρεμα» 70%.
Ta vulture funds δεν δέχονται το διακανονισμό και προσφεύγουν σε διεθνή δικαστήρια, διεκδικώντας να αποπληρωθεί το 100% της αξίας των ομολόγων που κατέχουν. Συν προμήθειες και τόκους!!!
Παρότι δεν δημοσιοποιούνται στοιχεία, η οργάνωση Jubilee Debt Campaign, έχει εντοπίσει 54 Vulture Funds, που έχουν έδρα  – τι έκπληξη –  φορολογικούς παραδείσους.
Συνηθισμένη πρακτική τους είναι να καταθέτουν μηνύσεις στα βρετανικά δικαστήρια
Η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι τυχαία, αφού συνήθως τα ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών του τρίτου κόσμου που στοχεύουν, διέπονται από το βρετανικό δίκαιο.
Αυτό  άλλαξε τον Απρίλιο του 2010, όταν το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε το νόμο για την «Ανακούφιση των χρεών των Αναπτυσσόμενων  Κρατών » που περιορίζει δραστικά τις πρακτικές των vulture funds.
Ωστόσο ο νόμος δεν έχει επεκταθεί στις υπερπόντιες κτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως τα νησιά Cayman, Jersey, Virgin Islands, με αποτέλεσμα τα όρνια να προσφεύγουν στα εκεί δικαστήρια.
Ή σε χώρες που συνεχίζουν να εφαρμόζουν το βρετανικό δίκαιο όπως οι πρώην βρετανικές αποικίες (Hong Kong) ή χώρες-μέλη της βρετανικής κοινοπολιτείας (Αυστραλία).
Το κυνήγι των χωρών από τα όρνια είναι αδυσώπητο. Απάνθρωπο!
Η Αργεντινή που πτώχευσε το 2002, μόλις πρόσφατα κέρδισε δίκη σε Αμερικανικό δικαστήριο και δεν θα είναι η τελευταία. Τα όρνια χρησιμοποίησαν κάθε μέσο για να κερδίσουν. Τελικά, έχασαν.
Προσπάθησαν μάλιστα να επηρεάσουν το Κογκρέσο να αλλάξει το νόμο, για δήθεν επιπόλαιο δανεισμό, αθέτηση συμφωνιών, ή ακόμα και ότι η χώρα διαθέτει φυσικό πλούτο και περιουσία, οπότε δύναται να τους αποπληρώσει στο 100%,
 Το Κονγκό έχει χάσει δύο δίκες τον τελευταίο χρόνο, σε δικαστήρια του Jersey και της Αυστραλίας.
Η Λιβερία και τον Κονγκό αλλά και άλλες χώρες σύρονται στα δικαστήρια για χρέη που χρονολογούνται από το 1970 και το 1980!!!
Μόλις τον περασμένο Αύγουστο οι νήσοι Guernsey & Jersey, ξεκίνησαν νομικές διεργασίες για να επεξεργαστούν νόμο για τα vulture funds.
Προφανώς προσπαθούν να διασώσουν το κύρος τους, από την προκλητική ασυλία που τους παρέχουν. Έστω και αργά κάτι κινείται.
Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζας, Club του Παρισιού), ανησυχούν με τις πρακτικές των συγκεκριμένων κεφαλαίων.
Στην Πρωτοβουλία για τις Βαρέως Καταχρεωμένες Φτωχές Χώρες, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται το 1996, για άμεση ή έμμεση διαγραφή χρεών ύψους $90 δις οι προσπάθειες σαμποτάρονται συστηματικά από τα Vulture Funds.
Σύμφωνα με εμπειρογνώμονα των Ηνωμένων Εθνών, τα κεφάλαια αυτά, προσγειώνονται  σε χώρες που έχουν λάβει οικονομική βοήθεια γιαυποδομές, σχολεία και υγεία…
Συχνά, όπως στην περίπτωση του Κονγκό και της Λιβερίας, οι γύπες αρπάζουν τα χρήματα που κατευθύνονται για την ανάπτυξη και την έξοδο από τη φτώχεια.
Ό,τι γλυτώνει ο Τρίτος κόσμος από τον υπερτοκισμό, καλείται να το αποδώσει στα κοράκια του κεφαλαίου.
 Καλό θα ήταν οι διεθνείς οργανισμοί, να μη χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» και να εφαρμόσουν αυστηρές πολιτικές για να ελέγχουν τους γύπες.
Θα έπρεπε να υπάρχει διεθνές νομικό πλαίσιο, όπου κανένα δικαστήριο στον κόσμο δεν θα δέχεται να εξετάσει καν τις απαιτήσεις των κερδοσκόπων.

Σε δημοσίευμα της Telegraph, τον περασμένο Ιούνιο, αναφέρεται πως η Ελλάδα έχει γίνει στόχος των εν λόγω κεφαλαίων. Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει είχαν αγοραστεί από τη δευτερογενή αγορά, ομόλογα αξίας περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ.
Κυριότεροι αγοραστές, οι Loomis Sayles, Blackrock, Julius Baer, Natixis, StarCap, Ethenea Independent .
Η τιμή που διαπραγματευόταν το δεκαετές ελληνικό ομόλογο τον Ιούνιο ήταν περίπου στο 50% της ονομαστικής του αξίας..
Ανάμεσά τους εμφανίζεται και η Blackrock!!!
Για τους γνωρίζοντες πρόκειται για την εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων και παροχής εξειδικευμένων συμβούλων και διαχείρισης κινδύνων.
Είναι η εταιρία που θα ελέγξει τα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών και θα καθορίσει το ύψος της  ανακεφαλαιοποίησης που θα χρειαστούν, υπολογίζοντας τις ζημιές και από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν και από τα μη εξυπηρετούμενα ιδιωτικά δάνεια (NPL’s).
Μα είναι όρνιο και η Blackrock;
Στην εποχή που διανύουμε με τα ζωώδη ένστικτα να αναδύονται όλα είναι πιθανά. (Συνέχεια εδώ).

3 σχόλια

  1. Ένα βήμα πριν από τη στάση πληρωμών!
    Πριν από λίγη ώρα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προφανώς ύστερα από υπόδειξη των Βενιζέλου – Σαχινίδη, διέρρευσε ότι κλείνουν οι στρόφιγγες των πληρωμών με εξαίρεση τις ανελαστικές δαπάνες, δηλαδή τους μισθούς και τις....
    συντάξεις. Την επόμενη εβδομάδα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα προχωρήσει σε νέα έκδοση εντόκων αναζητώντας 2 δις ευρώ μπας και μαζέψει μερικά χρήματα αφού στη χθεσινή δημοπρασία από τα 300 εκατ. ευρώ που ζητούσε άντλησε μόλις τα μισά (155 εκατ. ευρώ).

    Αν η νέα δημοπρασία είναι επιτυχής τα ταμιακά διαθέσιμα θα διαμορφωθούν στο 1 δις ευρώ περίπου και θα επαρκούν για πληρωμές μόνο αυτό τον μήνα.

    Σε περίπτωση δε που καθυστερήσει η καταβολή της έκτης δόσης των 8 δις ευρώ, τον Οκτώβριο θα προκηρυχθεί στάση πληρωμών και σε μισθούς – συντάξεις!

    http://www.kentrinews.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίθεση στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου από εργάτες και πολίτες στην Κοζάνη (βίντεο)
    ____________________________________
    Απίστευτες εικόνες. Με μίσος και λύσσα επιτέθηκαν στον ισχυρό άνδρα της κυβέρνησης αλλά αυτός φυγαδεύτηκε από την αστυνομία.

    Παρατηρείστε τους χαρακτηρισμούς και τις ύβρεις… Ακόμα και το γάλα που έπινε βλαστημούσαν οι εξοργισμένοι πολίτες.
    Παρά το ότι συνεχίζουν να τον προστατεύουν προκλητικά τα ΜΜ”Ε”…Δείγμα αυτών που έρχονται ;

    - Κατέβηκε με οίηση και χαμόγελα.
    Για πότε χάθηκε το χαμόγελο κι άρχισε να τρέχει σχεδόν, να…γλυτώσει ! Δεν θα γλυτώσει.
    Κανένας τους.

    - Κι αυτοί συριζαίοι ήτανε ; Γελοίοι παστοκοι ;

    - Και λιγα του εκαναν !!!! περισσοτερα ηθελε..κανεναν κεσε προβειο στο κεφαλι να λερωθει το αρμανι κουστουμι !!!

    - Κάποια στιγμή ρε λαμόγιο θα σε πετύχουμε μόνο σου. Δεν θα σε φυλάει μια ζωή η αστυνομία.

    - ΓΙΩΡΓΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΕΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ.
    ΟΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΑΓΑΠΑΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ.

    - ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΣΤΟΚΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΡΑΞΙΜΟ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ…

    - Απαπαπαπααααααα(παπάκι).
    Τι σούκαναν καλέ οι βάρβαροι ;
    Τσο και λο ;
    Αχ, βρε παπάκι, αχ.....
    Που μίσεψε η μαγκιά σου, που εχάθη ;
    Ποιός άνεμος κουρσάρος, την επήρε ;

    Χο, χο, χο ο σοσιαλιστής, ο καραμπουζουκλής!!!!
    Στρίβε από δω, ρεεεεεεεεε λαμόγιο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσο εχει ΚΟΣΤΙΣΕΙ στην Ελλαδα το 1εκατοστο ΔΡΟΜΟΥ σε ΟΛΟ τον Κοσμο ΚΟΣΤΙΖΕΙ το 1 ΜΕΤΡΟ!!!

    ας αφησει το 1000.000 (φταινε και αυτοι οσο τους αναλογει)

    Υπευθυνοι ειναι:

    1.Δεκα(10) Ελληνες Κρατιοκοδιαιτοι Μεγαλοεπιχειρηματιες-ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ

    2.Χιλιοι(1000) Πολιτικοι απο το 1974 εως ΣΗΜΕΡΑ.

    3.Πεντε(5) Μεγαλοεκδοτες-Καναλαρχες(ποσο αγορασαν τις συχνοτητες;)

    4.Πενηντα(50) Δημοσιογραφοι(ο Θεος να τους κανει)

    και

    η περιφημη χιλιοτραγουδισμενη Γενια του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

    Στην Ιαπωνια θα ειχανε καμει χαρα-κιρι δημοσιο. στη Σουηδια , παραιτηση , αποσυρση απο τα κοινα , απαξια και αυτομαστιγωμα . Στη λατινικη Αμερικη θα τους ειχε ξηλωσει ο λαος . στην αφρικη θα τους κυνηγουσανε για λυντσαρισμα, θα στηνανε κρεμαλες.

    Στην Ελλαδα αυτοι οι ανθρωποι θα ξαναβγουνε και στην εξουσια. Κυκλοφορανε μια χαρα, ανετοι ωραιοι , θα ταξουνε και μια σεσουλα υποσχεσεις παραμονες εκλογων , και θα τους ψηφισει ο αβουλος , κοιμισμενος μαλθακος Ελλην. Αυτοι ειμαστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση