GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η μορφή πειθούς του κ. Βενιζέλου προσπερνά συχνά τις αρχές της λογικής..."

Από τον Αντώνη-Mάριο Παπαγιώτη Η πειθώ στον πολιτικό λόγο αναφέρεται στην προσπάθεια του πομπού να πείσει το δέκτη να πάρει κάποια απόφασ...

Από τον Αντώνη-Mάριο Παπαγιώτη

Η πειθώ στον πολιτικό λόγο αναφέρεται στην προσπάθεια του πομπού να πείσει το δέκτη να πάρει κάποια απόφαση ή να προβεί σε κάποια ενέργεια που σχετίζεται με πολιτικά ή ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα. Αυτή τη μορφή πειθούς χρησιμοποιούν κατά βάση οι πολιτικοί (ως πομποί) για να πείσουν το λαουτζίκο (φράση που χρεώνεται στη σύζυγο του δημοσιογράφου κ. Φυντανίδη) κι έτσι αναπόφευκτα την χειρίζεται κι ο κ. Βενιζέλος. Μέχρι και πριν λίγα χρόνια, ο νυν αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και νυν φέρων το δυσκολότερο χαρτοφυλάκιο, μας είχε πείσει ότι χειρίζεται την αυτή μορφή, καλύτερα ίσως από τον όποιον άλλο. Γι᾽ αυτό το λόγο, προξενούσε ένα δέος στον όποιο συνομιλητή του και πολλές φορές κόμπλαρε όσους προσπαθούσαν να αρθρώσουν αντεπιχειρήματα μπρος στο ειδικό εκτόπισμά του. Βόηθαγε σ᾽ αυτό του το επίτευγμα, η σημειωμένη ορθή και γρήγορη τοποθέτηση των ιδανικών λέξεων στο λόγο του, που είναι απαραίτητο μέσο για ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Κάποιοι, ονομάζουν αυτή την ικανότητα ευφυΐα, άλλοι χάρισμα, προσωπικά πιστεύω ότι είναι...
απλά κεκτημένο πρακτικής εξάσκησης, που όμως σίγουρα δεν το διαθέτουν πολλοί.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτού του είδους της πειθούς, ο κ. Βενιζέλος συχνά χρησιμοποιεί και τις συνοδευτικές τεχνικές της, μέχρι που όταν η ακατάπαυστη χρήση τους -μπρος σ᾽ ένα ακροατήριο απαίδευτο, με αυξημένη συναισθηματική λογική- του στοίχησαν, στερώντας του την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα, ο κ. Βενιζέλος συνεχίζει, πάραταυτα, την έντονη χρήση σχετικών τεχνικών (πχ μιλά συχνά για την θυσία που έκανε αναλαμβάνοντας τον απαιτητικό ρόλο, αυτο-εξαίροντας έτσι το ήθος του). Πριν λίγο, μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση όπου και πάλι χρησιμοποιεί σχετικές ρητορικές τεχνικές. Αυτή τη φορά, προσπαθώντας να μειώσει την αξία και την εγκυρότητα του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, από το οποίο εξήλθαν δραματικά στοιχεία για τον εκτροχιασμό του ελληνικού χρέους. Με τον τρόπο αυτό όμως, τον κολλημένο στα τετράδια των τεχνικών για μια επιτυχημένη ρητορική, ο κ. Βενιζέλος δεν συνειδητοποιεί ότι έτσι απομακρύνεται περισσότερο από την κοινή λογική, η οποία υπογραμμίζει ότι ο ίδιος είναι για πολλά χρόνια μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου και το Σύνταγμα που επιμελήθηκε, προέβλεψε την ύπαρξη του αυτού γραφείου, το οποίο σήμερα απαξιώνει. Το κόμμα, δε, στο οποίο τώρα -σχεδόν- πρωθυπουργεύει, είχε πρωταρχικό ρόλο στην στελέχωσή του (του γραφείου)...

18 σχόλια

  1. Η απάντηση στο ερώτημα γιατί ανέλαβε το ΥΠΟΙΚ ο κ. Βενιζέλος.
    ________________________________
    Στις 27/7/2011 το ΥΠΟΙΚ, ανακοινώνει τον ορισμό του δικηγορικού γραφείου Gottlieb Steen & Hamilton LLP ως διεθνούς νομικού συμβούλου.
    Ποια είναι όμως η Gottlieb Steen & Hamilton LLP;
    Πρόκειται για μία από τις γνωστότερες και μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες της Νέας Υόρκης, με 14 γραφεία σε όλο τον κόσμο.
    Καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων από τραπεζικές επενδύσεις, χρεοκοπίες, αναδιάρθρωση χρέους, ιδιωτικοποιήσεις, μέχρι διεθνείς έρευνες.
    Στην εταιρεία αυτή εργάζεται ως συνεργάτης ο κ. Λι Μπούχαϊτ (εκπροσώπησε τις κυβερνήσεις της Ισλανδίας και της Αργεντινής κατά τις διαπραγματεύσεις τους με τους δανειστές τους).
    Ο κ. Μπούχαϊτ, όλως τυχαίως μαζί με κάποιον Μίτου Γκουλάτι, έχουν ασχοληθεί με το ελληνικό χρέος από τον Απρίλιο του 2010.
    Οι προαναφερθέντες έχουν εκπονήσει δυο μελέτες μελέτες.
    Η πρώτη, τον Απρίλιο του 2010, είχε τίτλο «Πώς να αναδιαρθρώσουμε το ελληνικό χρέος», ενώ η δεύτερη, του Απριλίου 2011, «Ελληνικό χρέος: Τα τελικά σενάρια».
    Ας δούμε όμως ποια είναι τα τρία κύρια σημεία της μελέτης.
    1. Η Ελλάδα πορεύεται με το τρέχον πρόγραμμα της τρόικας και η αναδιάρθρωση χρέους αποφεύγεται.
    2. Η αναδιάρθρωση του χρέους γίνεται κάποια στιγμή μετά τον Ιούνιο 2013 (εξάλλου η Ε.Ε έχει πει, όχι αναδιάρθρωση μέχρι το 2013)
    3. Διαχείριση χαρτοφυλακίου (LIABILITY MANAGEMENT), που θα επηρεάσει μέρος ή το σύνολο των ομολόγων που θα πραγματοποιηθεί πριν το 2013.
    Από τις πιο πάνω λύσεις η μελέτη εστιάζει κυρίως στην αναδιάρθρωση, αλλά αναφέρει ότι η υλοποίηση της έχει σοβαρά και δυσεπίλυτα νομικά προβλήματα.
    Πιο συγκεκριμένα προσκρούει σε δύο άρθρα του συντάγματος (17 και 106), στο άρθρο 1 της ευρωπαϊκής συνθήκης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στις πάνω από 40 διμερείς συνθήκες επενδύσεων (Bilateral Investment Treaties) που έχει υπογράψει η Ελλάδα και προστατεύουν από απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση, καθώς και άδικη και άνιση μεταχείριση...

    Ας θυμηθούμε τα σχετικά άρθρα του συντάγματος.
    Άρθρο 17

    Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους, τα δικαιώματα όμως που απορρέουν από αυτή δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του γενικού συμφέροντος.

    Άρθρο 106

    Για την εδραίωση της κοινωνικής ειρήνης και την προστασία του γενικού συμφέροντος το Κράτος προγραμματίζει και συντονίζει την οικονομική δραστηριότητα στη Χώρα, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη όλων των τομέων της εθνικής οικονομίας. Λαμβάνει τα επιβαλλόμενα μέτρα για την αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου, από την ατμόσφαιρα και τα υπόγεια ή υποθαλάσσια κοιτάσματα, για την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και την προαγωγή ιδίως της οικονομίας των ορεινών, νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών.
    Η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας.

    Όπως καταλάβατε ο Παπακωνσταντίνου έκανε όλες τις επαφές και της οικονομικής υφής ρυθμίσεις για την χρεοκοπία. Μάλιστα πριν φύγει σε ΚΤΕ οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, τους ενημέρωσε κιόλας ..
    Σας θυμίζουμε τι είχαμε αποκαλύψει ΕΔΩ .
    Ο Πάρις Κουκουλόπουλος στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" (8 Ιουνίου 2011), είπε :
    "Στο χθεσινό ΚΤΕ είχαμε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση από τον ΥΠΟΙΚ..που ο καθένας μπορεί να την κρίνει !!!

    Φαίνεται ότι το ζήτημα της επαπειλούμενης χρεοκοπίας, μετατέθηκε για μετά από 3-4 χρόνια..
    Έχει γίνει επιλογή από την Ε.Ε σε συμφωνία με την χώρα μας...να μετατεθεί η επαπειλούμενη χρεοκοπία σε 3-4 χρόνια...
    Κ. Παπαδάκη σας λέω όλη την αλήθεια, δεν σας λέω την μισή..."


    Αφού λοιπόν έγιναν όλες οι ρυθμίσεις και η προεργασία, μπήκαμε στην φάση της υλοποίησης της αναδιάρθρωσης...
    Φάση που όπως είπαμε πιο πάνω έχει νομικά και συνταγματικά προβλήματα...
    Ποιος ήταν ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να αναλάβει αυτό το εγχείρημα;
    O διαπρεπής καθηγητής και συνταγματολόγος κ. Βενιζέλος.
    __________________________________
    Καταλάβατε τώρα γιατί ανέλαβε υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο κ. Βενιζέλος ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NOMIZEI OTI EXEI TOΥ ΠΑΠΑ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ [ΣΚΕΤΟΣ ΦΑΦΛΑΤΑΣ ]ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΑΜ ΔΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεινο που θελω να πω εγω ειναι το εξης.. Η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια καθε φορα που ανεβαζει η βαζει καινουργιουσ φορουσ τα ..ριχνει στην τροικα.. Αλλα ποιος εφερε την .."τροικα" αθλια ελεεινα τομαρια??

    Ρε αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ την τροικα μπασταρδοι??????



    Ενα Παπαδοπουλο θελουμε τωρα .Να συλλαβει και να εκτελεσει αμεσως ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ της αλητοσυμμοριας πασοκ σκυλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑΣ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ.ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ.ΑΠΟ ΡΗΤΟΡΙΕΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Βενιζέλος απο μικρός φαινότανε, πως θα γενεί μεγάλος!

    Πολιτεύτηκε την καταλληλη στιγμή με το κατάλληλο κόμμα, "εσωσε" και τον γηραιό ηγέτη, κατα την σκυωρία Μητσοτάκη.

    Για τον Βενιζέλο τιποτα δεν εγινε τυχαία, ουτε ακόμα αυτός ο γάμος του επομένως μην προσπαθούμε να αποτιμήσουμε το εργο ανθρώπων που είναι εκτός συναγωνισμού.

    Πίσω απο αυτούς τους ανθρώπους συνασπίζονται πολλά και ποικίλα συμφέροντα, άνθρωποι με εξουσίες, ανθρωποι που με μια αθόρυβη απόφαση των μπορουν να καταστρέψουν και να ζημιώσουν οικονομίες και ζωές.

    Διστυχώς,

    στην εποχή της παγκοσμιοποιησης και του διεθνούς εμποριου, προτιμούν τους δικηγόρους να κανουν τη δουλειά οι χρηματοδότες των κομμάτων.

    Ενας καλός δικηγόρος πρώτα θα κοιταξει να καλύψει καθε του λανθασμένη απόφαση και μετά,

    θα καλύψει τον πελάτη του, οτι κακό και αν αυτός διέπραξε.

    Δεν τους ενδιαφέρει η οικονομική καταστροφή ουτε εχει αρκετή λογική και συνειδηση να καταλάβει τα οικονομικά μεγέθη, τους ενσιαφέρει μονο η καλυψη!

    Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι δημιούργημα του Βενιζέλου.

    Επομένως,

    οσο πιο πολλούς δικηγορους διαθέτει μια κυβέρνηση, τοσο δεν κινδυνεύει κανένας απο τους κυβερνώντες να παει φυλακή.

    Κινδυνεύει ομως ολοκληρος ο υπολοιπος λαός και η οικονομία της χώρας.

    Η Ε.Ε. η Τρόικα αλλά και οι μεγάλες χώρες ακόμα προτιμούν "Ευφυΐείς δικηγόρους", για συνεργάτες παρά,

    οικονομολόγους, τεχνοκράτες επιστήμονες διοτι, σε μια τριτοκοσμική δική μας χώρα είναι ευκολο να τους πειθαναγκάσουν. Ακόμα και στις ΗΠΑ και στο Η.Β., οι δικηγόροι είναι στην διακυβέρνηση, με οτι κακό αποτέλεσμα αυτό συνεπάγεται.

    Αρα,
    υπομονή παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O...TOYΡΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΚΟΜΑ;

    AYTH TH ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ.

    ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΕΝΥ:
    ΤΟ ΜΟΥΛΑΡΙ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Αυτό που γίνεται τώρα είναι ένα έγκλημα"..
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Αφού το λέει ο Πρετεντέρης έτσι θα είναι..

    "Αυτό που γίνεται τώρα είναι ένα έγκλημα..γίνεται ένα πραγματικό έγκλημα.."
    Αυτά και άλλα πολλά είπε χθες ο κ.Πρετεντέρης στο MEGA που αναφέρθηκε σε γελοίους στόχους, στα μέτρα και στην ύφεση.

    Κε Βενιζέλε μου, Η ύφεση δεν είναι φυσικό φαινόμενο, δεν είναι η καταιγίδα Αιρίν..η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας την έφερε.
    Δεν την έφερε ο Θεός..ούτε απ΄ τον πλανήτη Άρη έπεσε..



    1 σχόλιο:
    Το γιαούρτι είναι τελικά πολύ θαυματουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ "KOIMATΑΙ" ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΓΟ.
    ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Αυτό που γίνεται τώρα είναι ένα έγκλημα"..
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Αφού το λέει ο Πρετεντέρης έτσι θα είναι..

    "Αυτό που γίνεται τώρα είναι ένα έγκλημα..γίνεται ένα πραγματικό έγκλημα.."
    Αυτά και άλλα πολλά είπε χθες ο κ.Πρετεντέρης στο MEGA που αναφέρθηκε σε γελοίους στόχους, στα μέτρα και στην ύφεση.


    Κε Βενιζέλε μου, Η ύφεση δεν είναι φυσικό φαινόμενο, δεν είναι η καταιγίδα Αιρίν..η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας την έφερε.
    Δεν την έφερε ο Θεός..ούτε απ΄ τον πλανήτη Άρη έπεσε..


    1 σχόλιο:
    Το γιαούρτι είναι τελικά πολύ θαυματουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πολυ μπλα μπλα και απο πραξεις επιτυχιας ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H ennoia twn kleistwn epaggelmatwn exei 3eperasei apo kairo ta oria ths koinhs logikhs. Protostatoyn farmakopoioi, tarifosporia kai kwlontalhkeria me tis mayres... agorapwlhsies kratikwn adeiwn. To kratos dikaioy toy karagkiozh toy Giorgaki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο χοντροστοκος θα πιασει στοχους...

    ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΑΣΟΚ - Εκτός στόχων παντού:
    Η ύφεση αναθεωρεί το έλλειμμα
    πάνω από 8%.....ΘΕΕ ΜΟΥ !!!

    Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Κατά την χθεσινή συνάντηση στο επίκεντρο βρέθηκαν οι κυβερνητικές δράσεις για την περικοπή των δαπανών και την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων.

    Σε ό,τι αφορά στο σκέλος των εσόδων, το υπουργείο αναμένει την απόδοση έως το τέλος του έτους των νέων φοροεισπρακτικών μέτρων, ενώ έμφαση δίνεται επίσης στη μείωση της φοροδιαφυγής και στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

    Πάντως, από τις μέχρι τώρα επαφές της τρόικας οι ελεγκτές αρχίζουν να συζητούν την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2011 πάνω από το 8% του ΑΕΠ (από 7,6% που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο), ενώ καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα με εκείνο της έκθεσης της Βουλής για τον προϋπολογισμό, ότι δηλαδή ακόμη και αν τα μέτρα υλοποιηθούν στο 100% δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος ως ποσοστό του ΑΕΠ κατά 2,9% από το 10,5% που ήταν το 2010 στο 7,6% ως το τέλος του χρόνου.

    Υπενθυμίζεται ότι οι προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου έγιναν με βάση ότι η ύφεση για φέτος θα φτάσει το 3,5 % του ΑΕΠ. Οι νέες προβλέψεις θέλουν την ύφεση να φτάνει ή και να ξεπερνά το 5% του ΑΕΠ. Η εξέλιξη αυτή θα έχει μια επίπτωση της τάξης του 0,3% - 0,5% του ΑΕΠ στο έλλειμμα, φτάνοντάς το στην περιοχή του 8% του ΑΕΠ.

    ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΦΩΝΗΣΟΥΝ
    ΜΕ ΠΑΘΟΣ....
    OLE !!!! OΛΕ !! ΖΗΤΩ !!! VIVA !!!
    AΛΛΑΧ ΑΚ ΑΜΠΑΡ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

    Παραιτήθηκε τελικά η επικεφαλής της Επιτροπής μετά την αντίδραση του Β. Βενιζέλου.

    Και όχι μόνο παραιτήθηκε αλλά από το ρεπορτάζ του Mega προκύπτει πως ήταν πολύ σκληρή για τον Βενιζέλο στα όσα είπε πριν από λίγο στον πρόεδρο της Βουλής.

    Επί της ουσίας πρόκειται για...
    μια άγρια κυβερνητική κόντρα του πρώην "τσάρου" με τον σημερινό υπουργό Οικονομικών.

    Και όπως όλα δείχνουν η παραίτηση έχει μεγάλη ουρά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το να ρωτάς κάποιον τι ώρα είναι και αυτός να σου λέει πως κατασκευάζετε το ρολόι δεν σημαίνει ότι είναι κάτι ευφυές.

    Το ευφυές είναι να ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ όσο σκληρή και αν είναι και τα επιχειρήματα σου να είναι γύρω από αυτή και ουσία μόνο την ΑΛΗΘΕΙΑ.

    Από ρήτορες μεγαλοστομιες και αγορεύσεις χορτάσαμε, οι στιγμές απαιτούν αλήθειες με λακωνικές εκφράσεις και πράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ενα Παπαδοπουλο θελουμε τωρα

    Ναι είναι ακριβώς το είδος του Μαλάκα που μας έλειπε.Ουστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πλάκα πλάκα,μήπως πρέπει να γυρίσει
    στο Οικονομικών ο Παπακωνσταντίνου;
    Εκείνον τον κατηγορούσαμε ότι δεν διαπραγματευόταν,αλλά μαλακίες
    όπως αυτή με τους Φινλανδούς δεν επρόκειτο να τις κάνει.
    Πραγματικά,μήπως θα έπρεπε να το
    ξανασκεφτεί ο πρωθυπουργός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση