GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aπό τούδε...

2 σχόλια

  1. ΑΑΑΑΑ......ΓΙΑ ΑΥΤΟ !!!!...
    Το ΠΑΣΟΚ αύξησε τα μυστικά κονδύλια.
    ___________________________________
    Τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ το χρόνο αύξησε το ΠΑΣΟΚ τα μυστικά κονδύλια που έδινε στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ από το πρώτο δίμηνο της διακυβέρνησής του το ύψος των απόρρητων δαπανών ανέβηκε πάνω από 30%.

    Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει η σημερινή «Αυγή», στο υπουργείο που «υπηρέτησε» και άφησε όνομα ο Γιώργος Παπανδρέου εκτός από το όριο με τις ΜΚΟ είχαμε από το 2009 και συνεχείς αυξήσεις των μυστικών κονδυλίων, που μόνο το 2010 έφθασαν τα 68 εκατ. ευρώ, ενώ το 2009 το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να τα αυξήσει κατά 15 εκατ.!

    Σύμφωνα με το έγγραφο, δύο μήνες μετά τις εκλογές, στις 10 Δεκεμβρίου 2009 ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης υπογράφει απόφαση που αυξάνει κατά 15 εκατ. ευρώ τα μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξ. και μάλιστα τα χρήματα αυτά διατέθηκαν αμέσως, χωρίς να γνωρίζει κανείς που πήγαν! Συγκεκριμένα η κυβέρνηση πήρε 15 εκατ. ευρώ που ήταν στον κωδικό 5131 (είναι ο κωδικός για την διεθνή αναπτυξιακή βοήθεια) και τα πέρασε στον κωδικό 0896 (που είναι τα μυστικά κονδύλια). Έτσι η αναπτυξιακή βοήθεια περιορίσθηκε από τα 53,7 εκατ. ευρώ στα 38,7 εκατ. και αναλόγως αυξήθηκαν τα μυστικά κονδύλια, που διατίθενται με τον γνωστό αδιαφανή τρόπο, από τα 42,2 εκατ. στα 57,2 εκατ. ευρώ.

    Ερωτηματικά γεννά ότι η μεταφορά του ποσού των 15 εκατ. έγινε με βάση έγγραφο του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού και όχι του Υπ.Εξ.

    Τα έγγραφα που έρχονται στη δημοσιότητα από την “Αυγή” δείχνουν ότι στο «κράτος ΠΑΣΟΚ» που υπάρχει στο Υπ.Εξ. ακολουθούνται δύο διαδικασίες για την χρηματοδότηση των μυστικών κονδυλίων. Η μία είναι μέσω του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού και η άλλη μέσω της Διεύθυνσης Οικονομικής Διοίκησης και της ΥΔΕ του Υπ.Εξ. - διαδικασία που ακολουθήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2009, όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε 39 εκατ. για τα μυστικά κονδύλια.

    Απορία δημιουργεί επίσης η βιασύνη με την οποία ο Σαχινίδης έδωσε τα 15 εκατ. στις 8 Δεκεμβρίου εστάλη το έγγραφο, στις 9 το παρέλαβε και στις 10 είχε στείλει τα λεφτά.

    Σύμφωνα με την «Αυγή» οι απόρρητες δαπάνες αυξήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ στο Υπ.Εξ. Το 2009 έδωσαν τα 15 εκατ. παραπάνω, φθάνοντας τα 57 εκατ., ενώ εισέπραξε και την τελευταία δόση των ήδη εγγεγραμμένων πιστώσεων που είχε αφήσει η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Το 2010 αρχική πίστωση ήταν 18 εκατ. ευρώ, αλλά τελικά έφθασε τα 68 εκατ.! Μάλιστα ήταν τόσο πιεστικές οι υποχρεώσεις που πήραν το 100% των πιστώσεων πριν το μνημόνιο και το ΔΝΤ, ενώ λίγο πριν την δημιουργία του μηχανισμού στήριξης πήραν 10 εκατ. πάλι από την αναπτυξιακή βοήθεια και τα πήγαν στα μυστικά κονδύλια!

    Ανάλογη είναι η διαχείριση του 2011, όπου περίπου 1 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκε από το αποθεματικό χωρίς την έγκριση από το γραφείο παρακολούθησης του προϋπολογισμού της Βουλής, όπως προβλέπει ο νόμος για την δημοσιονομική ευθύνη. Όσον αφορά τα χρήματα που έχουν δοθεί το 2011 αρκεί να σημειώσουμε ότι η αρχική πίστωση είναι 33 εκατ. ευρώ – υπενθυμίζουμε: το 2010 ήταν 18 εκατ. και έφθασε τα 68 εκατ. Απλή μέθοδος των τριών…

    Ο δημοσιονομικός έλεγχος απόρρητες δαπάνες δεν γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται στις άλλες δαπάνες του προϋπολογισμού, αλλά από ad hoc τριμελή επιτροπή που προβλέπεται ότι ο ένας πρέπει να είναι διπλωμάτης. Τα πρόσωπα πρέπει να εναλλάσσονται. Όμως οι διαδικασίες αυτές δεν τηρούνται σχεδόν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τώρα και πάντα,αμείβεται το
    hear and now.

    Εμού του αιδοίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση