GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΕΣΕ «ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ»!..

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη http://www.nasostsaganelis.gr/  Ένας Γκανέζος γκόλντεν μπόι έβγαλε στο «πεζοδρόμιο» την UBS (!) - τη «βασίλισσα» ...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη
http://www.nasostsaganelis.gr/

 Ένας Γκανέζος γκόλντεν μπόι έβγαλε στο «πεζοδρόμιο» την UBS (!) - τη «βασίλισσα» τράπεζα της Ελβετίας
Τα (εκτός ελέγχου) γκόλντεν μπόις –αλά Νίκολα Λίσον- που χρεοκόπησε σε μία νύχτα τη ναυαρχίδα τράπεζα της Βρετανίας, “Barings”, συνεχίζουν (ανενόχλητα) να στραπατσάρουν σαν τσιγαρόχαρτα τραπεζικούς κολοσσούς… Και τελικά τη γιγαντιαία χασούρα τους να την πληρώνουν άνθρωποι. Εκατομμύρια άνθρωποι!
Η νέα φούσκα καταστροφής πυροδοτήθηκε από έναν Γκανέζο που έστειλε στα σκουπίδια τα μεγαλεία της UBS. Το άλλοτε ελβετικό «στέμμα» οικονομικής κυριαρχίας.
Ξαφνικά, η UBS, ανακοίνωσε ζημιές $2 δις, που προκλήθηκαν από μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές του υπαλλήλου της Kweku Adoboli, ο οποίος...
 εργαζόταν στην μονάδα Delta One, του επενδυτικού βραχίονα της τράπεζας.
Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε την περασμένη εβδομάδα, στο Λονδίνο  τον γκανέζικης καταγωγής υπάλληλο.
Η ιστορία φέρνει ακόμη στις μνήμες την υπόθεση του Jerome Kerviel, υπαλλήλου της Societe Generale, που προ τριετίας προκάλεσε ζημιές 4,9 δις ευρώ στη γαλλική τράπεζα.
Τα παιδιά του Leeson, ξεπέρασαν τον πατέρα τους με αναμφισβήτητο πρωταθλητή τον J. Kerviel.
Η UBS δεν έχει ακόμα συνέλθει από τις ζημιές των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ του 2008. Η ελβετική τράπεζα διέγραψε $50 δις και χρειάστηκε την συνδρομή της ελβετικής κυβέρνησης και των ελβετών φορολογουμένων για να διασωθεί. Να μείνει όρθια.
Κάποτε ο κόσμος άκουγε με δέος το όνομα UBS. Ντρεπόσουν να περάσεις έξω από τα γραφεία της. Η τράπεζα ειδικευόταν σε επενδυτικές στρατηγικές για λογαριασμό των πελατών της. Η διαχείριση κεφαλαίων και περιουσίας, συνώνυμο της ελβετικής χρηματοοικονομικής παράδοσης και εγγύησης, μεταβλήθηκε τα τελευταία χρόνια σε καζίνο.
Ο γιγαντιαίος ελβετικός όμιλος που κυριαρχούσε δεκαετίες δεν πια θυμίζει σε τίποτα την ταυτότητα που τον εδραίωσε στον κόσμο.
Η UBS από βασίλισσα της επενδυτικής τραπεζικής, κατάντησε σε πορνίδιο που όλοι ασελγούν επάνω της.
Και το ερώτημα:
Τι είναι τέλος πάντων ο τομέας Delta One, που ακούγεται σαν ειδική αποστολή πεζοναυτών σε αμερικανική ταινία περιπέτειας ;
Όπως λέει και ο Terry Smith, διευθυντής της Tullet Prebon, ενός διαμεσολαβητικού χρηματιστηριακού γραφείου : «Αν ρωτήσεις ένα διευθύνοντα σύμβουλο τι ακριβώς κάνουν οι υπάλληλοι του τομέα Delta One, τομέα που υποτίθεται ότι εποπτεύει, δεν πρόκειται να σας δώσει απάντηση. Γιατί πολύ απλά οι διευθύνσεις των τραπεζών , δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται εκεί»
Ο τομέας Delta1, παρακολουθεί πολύ στενά κάποια αξία χρήματος. Μέσα από παράγωγα προϊόντα προσπαθεί να επιτύχει τη μέγιστη απόδοση.
Η προέλευση της ονομασίας του όρου προέρχεται από το ελληνικό Δέλτα, που στη γλώσσα των παραγώγων, και υποδηλώνει το στόχο της μέγιστης απόδοσης.
Οι traders που στελεχώνουν τους συγκεκριμένους τομείς, επενδύουν σε δείκτες, μετοχές, ομόλογα και αγαθά, όπως χρυσό, ασήμι, σιτάρι. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούν είναι κυρίως συμβόλαια στα συγκεκριμένα προϊόντα και ETFs.  Τα τελευταία, είναι κεφάλαια που παρακολουθούν στενά κάποια αξία. Πρόκειται για χρηματιστηριακά προϊόντα που έχουν πρόσβαση οι πάντες.
Το ΔΝΤ σε φετινή έκθεση του εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα ETF’s. Πολύ απλά όσο εισέρχονται αγοραστές στα συγκεκριμένα κεφάλαια, αυτά υποχρεώνονται να αγοράζουν τον τίτλο στον οποίο επενδύουν. Από επενδυτές γίνονται καθοδηγητές. Οι ανατιμήσεις των τιμών των αγαθών τα τελευταία χρόνια, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη δράση των συγκεκριμένων κεφαλαίων.
Τι θα συμβεί σε περίπτωση αντιστροφής της τάσης  ;
Ανατροπές υψηλού κινδύνου.
 Η «νεροτσουλήθρα» των αγορών τον προηγούμενο μήνα προαναγγέλλει θύελλες. (Συνέχεια εδώ)

2 σχόλια

  1. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Καλώς το καινούριο σούργελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση