GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στους δρόμους κατέβηκαν οι Ιταλοί...

Στους δρόμους κατέβηκαν οι Ιταλοί εργαζόμενοι σε πολλές πόλεις ανά τη χώρα διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης, ενώ το με...

Στους δρόμους κατέβηκαν οι Ιταλοί εργαζόμενοι σε πολλές πόλεις ανά τη χώρα διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης, ενώ το μεγαλύτερο συνδικάτο είχε κηρύξει για σήμερα οκτάωρη απεργία.
Πτήσεις ακυρώθηκαν, τρένα και λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν, κυβερνητικά κτήρια παρέμειναν κλειστά στο πλαίσιο της απεργίας που κήρυξε το κύριο εργατικό συνδικάτο της Ιταλίας CGIL σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας που...
 αποσκοπούν στην εξοικονόμηση 45,5 δισ.ευρώ. Ιδιαίτερη οργή έχει εκφράσει το συνδικάτο για νέο νόμο που διευκολύνει τις απολύσεις. «Αυτό είναι ένα σχέδιο που δεν αξίζει στη χώρα», δήλωσε η επικεφαλής του CGIL Σουζάνα Καμούσο στη διάρκεια πορείας διαδηλωτών στη Ρώμη.
Σε χθεσινή του δήλωση εν μέσω μαζικών πωλήσεων ιταλικών ομολόγων στις αγορές, ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο δήλωσε ότι απαιτείται επείγουσα δράση για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στα δημόσια οικονομικά.
«Αποτελεί ένδειξη της συνεχιζόμενης δυσκολίας να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη, κάτι που απαιτείται επειγόντως», είπε, παροτρύνοντας όλα τα κόμματα να μην εμποδίσουν την έγκριση των απαραίτητων μέτρων. Πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος να εισαχθούν μέτρα «ικανά να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία» του πακέτου λιτότητας που πέρασε τον περασμένο μήνα από το κοινοβούλιο και το οποίο βρίσκεται υπό αναθεώρηση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Sole 24 Ore, ενδεχομένως να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο αύξηση του ΦΠΑ ένα μέτρο στο οποίο αντιτίθεται ο υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, καθώς και η επιμήκυνση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.
Η έναρξη της συζήτησης στη Γερουσία αναμενόταν να αρχίσει σήμερα το απόγευμα, ενώ τα μέτρα ενδέχεται να έχουν εγκριθεί μέχρι αύριο. Στη συνέχεια το πακέτο θα συζητηθεί από την κάτω βουλή, με την τελική έγκριση να αναμένεται μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

2 σχόλια

  1. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ -ΜΑΦΙΑ.. ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ.. ΟΥΣΤ ΟΡΤΙΝΑΤΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξυπνήσανε λοιπόν και οι Ιταλοί...
    Όπως πιο πριν οι Βρεταννοί,οι Ισπανοί,άντε και οι Έλληνες.
    Λοιπόν όλοι αυτοί κατεβαίνουνε στους δρόμους γιατί διψάνε για διαρθρωτικές αλλαγές...
    Όχι,αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί ούτε για αστείο σε άλλη χώρα.
    Μόνο στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση